Bilezik , altin , tavsiye lutfen

Peki peki bende bısı sorabilir miyim suraya?
Sımdı konu sahibi gorumce bende yenge esımde kayın olacak.
İkı kaynım evleniyor
Biri bız evlenirken bekardı okuyordu bısı takmadı, bebekte de takmadı
Diğeri bşz evlenirken calısıyor Du ceyrek taktı, bebege ceyrek taktı Baska herhangi bir hediye yok ben sımdı ona 10 gr bile olsa bilezik ki takmak zorundayım?

Konuyu sobote ettıgım ıcın uzgunum

Konu sahibine bende 5 bir yerde taşımasını tavsiye ediyorum yarim altın 4 tanede ceyrek guzel duruyor

Eger kaynananlarla bir yasıyorlardıysa takmamaları normal
Ama siz ayrı aile olmussunuz maddi imkanınız el verdigi ölcüde takmanız gerekir

Eger kaynananlarla bir yasıyorlardıysa takmamaları normal
Ama siz ayrı aile olmussunuz maddi imkanınız el verdigi ölcüde takmanız gerekir
Peki ya calisan? Bızden bir yas buyuk muhendıs kendisi İkisi de ailesiyle yasıyor evet hadii kucuk olan okuyordu da buyuk olan ceyrek hem dugun hem bebek bana az geldi. Benim ailemde sırf safı ceyrek takan kuzenım bile olmadı önem verilir böyle seylere

Evli değilse takın bence. Zaten bi tanesi çalışmıyormuş bile. Ablam evlenirken ben ve diğer ablam çalışmıyorduk ve bekardık. Biz ona takamadık ama o bize bilezik taktı. Aynı şekilde kuzenlerle de böyle oldu bekar olunca iş değişiyor. Abi olarak eşin takmalı bence.

Ben söyle söyliyim benim görümcemin maaşı 30-40bin arası bişey ancak kaynanamla yasadıgı bir aile olduklarını düsündükleri icin hic bişey takmadı
Ancak o evlenince biz bilezik takıcaz mecbur
Evet az mı az ama hic takmayanda var burda bak biri yazmıs 6görümce biri yazmıs evlendikleri halde kendileri takmamıs vs

Benim düğünümün olduğu sene simli bilezik ve ağaç kabuğu modeller modaydı. Simli bilezikler hala çok hoş bence netten bak. Ama tabiki yeni modeller illâ ki çıkmıştır . 2 bin kusurluk bütçeye ortlama 9-10 gram arasi bir bilezik alirsin 22 ayar bilezigin grami suan 206 liradan satiliyor ama tabi her an durum değişebilir.

Onun dışında hangi modeli beğenirsen beğen senin bütçenin grami değerince yeniden sipariş yaptirabiliyorlar. Atıyorum sen 4 bin liralik 20 gram bir model begenmissindir onu 10 gram olarak tekrar üretebiliyorlar.

Ayrıca burma bilezik fazla değer kaybettiriyor diye teyzemin aklına uydum burma seçmiştim kocamın ve kaynanamın takacagi bilezikleri çok pişmanım. Keşke modelli secseydim en fazla 100-200 lira oynuyor. Burma bilezik kendini hiç belli etmiyor kolda. Düğün resimlerime bakıyorumda kolumda sanki 2-3 bilezik takılmış gibi duruyo 10 tane bileziğim varken allahtan annemler modelli aldı onları taktım 2 tane uzun süre gerisi borca gitti zaten.

Onun dışında gelin hanım eğer benim gibi altın takmayı seven bir bireyse :) (bekarken aşırı sevmezdim) çok zarif duran trabzon hasırlari var gorumcemin hatiralik onlardan takmasını isterdim :) şahsen kucuk bir hediye değil senin aldığın gelin hanıma danış derim. Yatırımlık mi yoksa takacagi tarzda birşey mi istiyor? Borc harç derken ilk normal bilezikler gözden çıkıyor çünkü. En azından düğün hatırası kalır

Son düzenleme:

Nerde çalışıyo sizin görünce :)

Peki bunun bir karsılıgı olmayacak mı? Olmamalı mı yanı?
Sımdı soyle calısmayan kaynım 2.unıversıteyı özelde okudu askerlıgı bedellı yapıyor aile onun yerine bısey yapabilirdi belli olacağı gibi ben bu ise cok takıldım. Benim ailemden 50 ceyrek altın geldi yıgınla gıysı ayrıca. Bizde bohca yapılır bebege onu beklemedim ama cok yakın kardes dedıgım iz kisiler in bize deger vermedigınızı göstermiyor mu
Benim ıcımden bilezik gecmıyor hıc dogrusu

O bu ben bizimkilerin maddi gelirleride cok guzel dusuncesızlık ettiklerini dusunuyorum Bilmiyorum altın gr dusukken 10-10 İkı bilezik alsam kenara mı atsam kafam karısık

O bu ben bizimkilerin maddi gelirleride cok guzel dusuncesızlık ettiklerini dusunuyorum Bilmiyorum altın gr dusukken 10-10 İkı bilezik alsam kenara mı atsam kafam karısık
Valla bana calısmayan annemlerle yasayan erkek kardesim bile cok degerli bi bileklik aldı
Kız ailesi takı seti takarmı benimkiler taktı mesela
Her aileye göre değişiyor işte cep değilde gönül zenginliği lazım biraz

teneke gibi onlarda yamuluyor

Hah onu yazacaktım benim bekar kardesım yok ama bekar kuzenlerim var bir tanesi okuyor dıgerlerı calısıyor onlar ailelerinden ayrı taktılar aılelerıde taktı benimde donusum ona göre olacak elbette

Tamamen verilen değere bağlı bu . Sizin ona ne değer verdiğinize, onun size ne değer verdiğine. Çeyrek altını şirkette evlenen olursa takıyorum mesela . Ama geçen gün yakın bir akraba evlendi .Ona da çeyrek taktım . Değeri oydu çünkü .
Hatta ona verdiğim çeyreğe acıdım bile . 400 lira sonuçta

Kardeşim evlendi nişanda gelinimize 3 parça tek taş taktım (kolye, küpe toplam 0,66 karat)
Düğünde gelinimize cartier bileklik aldım . Eğer durumum daha iyi olsaydı çok daha güzel şeyler alırdım . Benim için değerli çünkü .

Benim ıs arkadasımım cocugu oluyor sımdı kac senedir beraber calısıyoruz ona ceyrek ve bebek odası icin besık koruyucu ve su bulut ay dede yastıklarından diktırdım . Hanı evet karsılık li deger baglı diye dusunuyorum maddi manevı

Hah onu yazacaktım benim bekar kardesım yok ama bekar kuzenlerim var bir tanesi okuyor dıgerlerı calısıyor onlar ailelerinden ayrı taktılar aılelerıde taktı benimde donusum ona göre olacak elbette
Valla kardeslerim nişanımdada taktı dügünümdede calısmıyolardı etmiyolardı
Benim akrabalarım arkadaslarım nişanımdada taktı erkek tarafından gene sadece kaynanam taktı mesela bi tuhaf her yöre farklı demekki
Eşin ne der peki bu duruma

Saol canisi , valla para olsa tiffany kesinde yok be anam , adana burmasiyla yetincek artik bizim kiz

Eger baska bir kirginlik yoksa yapardim
Benimde 1 i ogrenci 1 i calisandi
Ogrenciye annesi bilezik yapti takti
Calisan nisanda ince bileklik dugunde kolyesini takti ama ceyizime cok sey aldi abisine cok destek oldu kuafor paralari kiyafetler hep ondan cikti
Ama ben kardesimle aynisini yapicam ceyiz + bilezik
Dugunde yapin bir daha karismayin derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…