Bizim gelin kesin abla alma bisi der , yani sormak mantikli tabi ama cevap verecegini sanmiyorumBen olsam geline sorardim. Ne istiyorsa oyle bisey alirdim.
Daha konuyu acamadım yaza dugun ler. Bilgi topluyorum. Sinsi gelinlik görevimi yapıyorum, ama bundan sonra bana neyse o diyorum kızıyorum cunku imkanları gayet var. Cok iyi niyetli konunun altına fesatlık yorumları yazdım gıdıyorumValla kardeslerim nişanımdada taktı dügünümdede calısmıyolardı etmiyolardı
Benim akrabalarım arkadaslarım nişanımdada taktı erkek tarafından gene sadece kaynanam taktı mesela bi tuhaf her yöre farklı demekki
Eşin ne der peki bu duruma
Ben olsam 2bin le 5 i biyerde takardim yani 5 tane ceyrek bi kurdeleye bağlat kardesine yada geline işte neyse...hem daha gosterişli olur hem onlara yatirim olurdu ...2 binliraya alicaniz bilezik yada bileklik ince tel gibi olur
Aynen bahsettiğim bu işte .Benim ıs arkadasımım cocugu oluyor sımdı kac senedir beraber calısıyoruz ona ceyrek ve bebek odası icin besık koruyucu ve su bulut ay dede yastıklarından diktırdım . Hanı evet karsılık li deger baglı diye dusunuyorum maddi manevı
Oyleymis noopcum , zir cahilim bu konudaay aman tam falan tak bari milana resimlerdeki 10 gr dedikleri çok inceymiş..
Bızım adetler biraz agır kabul, mesela benim hastane odamda org vardı. Ama istisnasız her gelen isimli cıkolata yaptırmış, efendim tatlı almıslar, bız gelenlere yemek verdik dağılmak istemiyorum hastane bile sasirdi Sonuc olarak bunlar hem bızım hemde yakınlarımın getirdikleri sonucu oldu. Onlar ise ellerini kollarını sallayarak doguma bile gec gelerek geldiler. Kırgınım ama haberleri yok onlar icin eşimi uzemem. Konuya cok yazdım gıdıyorumEger baska bir kirginlik yoksa yapardim
Benimde 1 i ogrenci 1 i calisandi
Ogrenciye annesi bilezik yapti takti
Calisan nisanda ince bileklik dugunde kolyesini takti ama ceyizime cok sey aldi abisine cok destek oldu kuafor paralari kiyafetler hep ondan cikti
Ama ben kardesimle aynisini yapicam ceyiz + bilezik
Dugunde yapin bir daha karismayin derim
Peki peki bende bısı sorabilir miyim suraya?
Sımdı konu sahibi gorumce bende yenge esımde kayın olacak.
İkı kaynım evleniyor
Biri bız evlenirken bekardı okuyordu bısı takmadı, bebekte de takmadı
Diğeri bşz evlenirken calısıyor Du ceyrek taktı, bebege ceyrek taktı Baska herhangi bir hediye yok ben sımdı ona 10 gr bile olsa bilezik ki takmak zorundayım?
Konuyu sobote ettıgım ıcın uzgunum
Konu sahibine bende 5 bir yerde taşımasını tavsiye ediyorum yarim altın 4 tanede ceyrek guzel duruyor
Sen alma desen de alcam. Sirf gonlunun istedigi olsun istiyorum yoksa kafama gore bisi alcam yarin gidip vs deyin. Bonuslari kaparsiniz gorumce olarakBizim gelin kesin abla alma bisi der , yani sormak mantikli tabi ama cevap verecegini sanmiyorum
10 gram 22 ayar bilezik al burmada olur duz bileziklerde olur.Herkese selam , konu cok basit aslinda
Bir gorumce olarak kardesimin dugununde gelinimize bilezik takmak istiyorum
Ama hayatimda hic bilezigim olmadi , daha dogrusu ilk dugunumde annemle babam takmisti , onu kasaya kaldirdim , 12 senedir kasada duruyor
Internetten biraz baktim 22 ayar bilezikler var ama cok ince , kalin mi olmasi gerekiyor bunun?
Toparlamam gerekirse :) yatirimlik , satildigi zaman deger kaybetmeyen ama cok da ince olmayan bilezik icin ne demeliyim ben kuyumcuya ? Yani bilerek gitmek istiyorum ki kaziklanmiyim orda , 14 ayar ile 22 ayar arasindaki fark ne? Hangisi daha iyi , ne aliyim ben :)
Hadi bilenler bi akil versin bana
Tesekkur ederim
Benim düğünümün olduğu sene simli bilezik ve ağaç kabuğu modeller modaydı. Simli bilezikler hala çok hoş bence netten bak. Ama tabiki yeni modeller illâ ki çıkmıştır . 2 bin kusurluk bütçeye ortlama 9-10 gram arasi bir bilezik alirsin 22 ayar bilezigin grami suan 206 liradan satiliyor ama tabi her an durum değişebilir.
Onun dışında hangi modeli beğenirsen beğen senin bütçenin grami değerince yeniden sipariş yaptirabiliyorlar. Atıyorum sen 4 bin liralik 20 gram bir model begenmissindir onu 10 gram olarak tekrar üretebiliyorlar.
Ayrıca burma bilezik fazla değer kaybettiriyor diye teyzemin aklına uydum burma seçmiştim kocamın ve kaynanamın takacagi bilezikleri çok pişmanım. Keşke modelli secseydim en fazla 100-200 lira oynuyor. Burma bilezik kendini hiç belli etmiyor kolda. Düğün resimlerime bakıyorumda kolumda sanki 2-3 bilezik takılmış gibi duruyo 10 tane bileziğim varkenallahtan annemler modelli aldı onları taktım 2 tane uzun süre gerisi borca gitti zaten.
Onun dışında gelin hanım eğer benim gibi altın takmayı seven bir bireyse :) (bekarken aşırı sevmezdim) çok zarif duran trabzon hasırlari var gorumcemin hatiralik onlardan takmasını isterdim :) şahsen kucuk bir hediye değil senin aldığın gelin hanıma danış derim. Yatırımlık mi yoksa takacagi tarzda birşey mi istiyor? Borc harç derken ilk normal bilezikler gözden çıkıyor çünkü. En azından düğün hatırası kalır
Hem bilezik olsun hemde bozdurunca değer kaybetmesin derseniz epey pahalıya patlar . Gösterişli , uygun fiyata bilezikte var ama o da bozdurunca para etmiyor yani bozdurmayacak takip koluna gezmelik.. biz tam altın almıştık eşimin abisine çünkü bozduracaklar biliyorduk . Yani karşınızdaki kişiye de bağlı aslında.
Mesela benim bir görümcem bilezik taktı bize , diğeri yarım altın . Bozdurunca yarım altın daha çok para etti
:) benim aram iyi görüncemleDaha konuyu acamadım yaza dugun ler. Bilgi topluyorum. Sinsi gelinlik görevimi yapıyorum, ama bundan sonra bana neyse o diyorum kızıyorum cunku imkanları gayet var. Cok iyi niyetli konunun altına fesatlık yorumları yazdım gıdıyorum
Oyleymis noopcum , zir cahilim bu konuda
Bi kiyumcuya gidip bakicam , cidden boyle tel gibi bisi verirse tam yada cumhuriyet alicam
Yani şöyle benim takmadığım kuzenim bana taktı, ben de onun kardelerine taktım gibi. Evet önce evlenene biraz haksızlıkmış gibi oluyor. Ama siz şuan evlisiniz eşinin ayrı bi ailesi var, bekarken takmayan göze batmaz ama sizin takmanız daha doğru olur. Altın zaten çok pahalı bilezik olmak zorunda değil bence tam altın yarım altın bileklik içinizden geldiği durumunuz yettiği kadar yeterli.Peki bunun bir karsılıgı olmayacak mı? Olmamalı mı yanı?
Sımdı soyle calısmayan kaynım 2.unıversıteyı özelde okudu askerlıgı bedellı yapıyor aile onun yerine bısey yapabilirdi belli olacağı gibi ben bu ise cok takıldım. Benim ailemden 50 ceyrek altın geldi yıgınla gıysı ayrıca. Bizde bohca yapılır bebege onu beklemedim ama cok yakın kardes dedıgım iz kisiler in bize deger vermedigınızı göstermiyor mu
Benim ıcımden bilezik gecmıyor hıc dogrusu
Diş hekimi olabilir. 3-4 ayda orta halli ev parası çıkaran kişiler varmış.Nerde çalışıyo sizin görünce :)
Onlara verdigim degerım karsılıgı bu degil. Sımdı ben onlara yarım takarımda yarın obur gun cocuklarım evlendıgınde bu gıdıs böyle gider bu defa diye dusunuyorum:) benim aram iyi görüncemle
Dügünde bişey takmadı o aldıgı bilmem kac bin dolarlık maaşa ragmen lakin her gitti ülkeden eli dolu gelir beni hep mahcup etmiştir
Sen sevmiyorsunda belliki
Eşinide bi dinlede papaz olmayın yok yere :)
Siz zenginler sayesinde öğreniyoruz işte bilmediklerimizi.şimdi diyeceğim ki Tiffany alalım, nasıl olsa taş çatlasın bir sene içinde pişman edecekler bizien iyisi git normal bir bilezik ya da bileklik al miloşum. şimdi yatırım için alsan makbule geçer mi ondan da emin olamadım bak ama pişman olma garantisi veriyorum sana şaka bir tarafa hayırlı olsun allah tamamına erdirsin :)
Emin ol sen hasır set te taksan maddi durumları iyi bile olsa takacakları çeyrekse çeyrek takarlarOnlara verdigim degerım karsılıgı bu degil. Sımdı ben onlara yarım takarımda yarın obur gun cocuklarım evlendıgınde bu gıdıs böyle gider bu defa diye dusunuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?