Bilezik , altin , tavsiye lutfen

Milana22

Nirvana
Kayıtlı Üye
27 Mart 2017
16.160
65.347
598
Herkese selam , konu cok basit aslinda

Bir gorumce olarak kardesimin dugununde gelinimize bilezik takmak istiyorum

Ama hayatimda hic bilezigim olmadi , daha dogrusu ilk dugunumde annemle babam takmisti , onu kasaya kaldirdim , 12 senedir kasada duruyor

Internetten biraz baktim 22 ayar bilezikler var ama cok ince , kalin mi olmasi gerekiyor bunun?

Toparlamam gerekirse :) yatirimlik , satildigi zaman deger kaybetmeyen ama cok da ince olmayan bilezik icin ne demeliyim ben kuyumcuya ? Yani bilerek gitmek istiyorum ki kaziklanmiyim orda , 14 ayar ile 22 ayar arasindaki fark ne? Hangisi daha iyi , ne aliyim ben :)

Hadi bilenler bi akil versin bana
Tesekkur ederim

Tabii ki 22 ayar olmali .Butcene gore gram hesabi yap ona gore al derim. Ornek veriyorum 1000 tl lik butcem var dersen ona gore bilezik gösterir kuyumcu .Kaziklanmazsin merak etme fiyat net olur altinda

Gram hesabini nasil yapicam

Super , iste bunu istiyorum yani gorumceyim ya , ay ne kotu bisey takmis demesinler
Valla bdv yuzunden korkar oldum boyle seylerfen

Bilezik yerine tam altın takabilirsiniz bence. Bilezik kadar kiymetli. Ve bozdurunca zarar etmez.

Ayar düştükçe altının kıymeti düşüyor .illaki bilezik diyorsaniz 22 ayar alabilirsiniz en fazla
Ama bilezik kullanılmasa bile bozdurma anında deger kaybeder.

Herkes burma demis :) burma bakicam

Super , iste bunu istiyorum yani gorumceyim ya , ay ne kotu bisey takmis demesinler
Valla bdv yuzunden korkar oldum boyle seylerfen

Ben altının pik yaptığı vakit almak zorunda kalmıştım.elimde 4000 TL vardı ama o zaman 15 gram anca alabildim :) şimdi biraz daha düştü sanırım sizin bütçe ne bilmiyorum ama bir görümce olarak kesinlikle bilezik diyorum .22 ayar olanindan :) 14 ayarda bakır karışım çok fazla olduğu için bozdururken çok kar etmezler

Bozdururken deger kaybetmeyen bilezik yok sanirim , bilemedim tam altin az mi olut diye dusundum , annemde tam altin tak ugrasma bilezikle diyor , bizde maddi olarak zor gunler geciriyoruz ama kardesim icin ayirip saklamistim o parayi , duzgun bisey olsun istiyorum , cok degerli benim icin

4 bin lira benim butcemin iki kati , amanin

Tamamdir gohacim , baska bi arkadas daha yazmis ona bakicam

22 ayar burma

burma bilezik benim bildigim hem saglam, hem de deger kaybetmiyor.

ayni degerdeki daha kalin bir bilezigi alirsan mesela ilk takisinda kirma bukme olasiligi daha yuksek.
Takmaz muhtemelen ama takacagi tutarsa da saglam olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…