Bıktım mal mülk kavgasindan

Yok tapu benim üstüme ama benim esim baska sehirden.Ben ailemi burada hördügüm icin izinde esimin memleketine gidiyoruz diye annem ilgileniyor.
İzin gününüzde 1 gün ayırsanız yeter,kiracı ile konuşun sözleşme sizin adınıza değilse adınıza yapın ve kendi banka hesabınızı verin.

Bu zamana kadar gidenler için soğuk bir su için bence bu vakitten sonrasını kurtarın..Eğer maddi acıdan ihtiyacınız yoksa hiç para için bu tarz muhabbetlere girmeyin geçmiştekiler için.

Evi sat ya bir yazlık yada yeni bir ev al

Babamı kaybettigimizde midem bulanmisti bu davalardan . Kimse malına sahip çıkmadı . Daha doğrusu babamızı kaybettikten sonra malı napalim dedik .hepimiz herseyin vekaletini anneme verdik . Şimdi de annem beni sıkıştırıyor al artık diye .. hiç gözüm yok , aldığım gibi bağışlarım biliyorum .ama babam demisti ki ,güvenme şimdiki varliga ,birgün lazım olur ,sana ne bırakıyorsam geçimini sağlayacak kadarını al ,gerisini bağışla ..tamam dememiştim ama bir yandan da üzer miyim diye düşünüyorum . Biliyorum kendimi ,o mallar beni rahatsız edecek ..

Sana gelince ,durumlar bambaşka .. evini hemen kendi üzerine almalısın .sen sahip çıkmadıkça sahip çıkan çok olur . Birgün dara düşersin ,kenarda köşede bir güvencen olur ..

Aile icinde olunca cok üzücü

Evet. Baskasindan darbe yesen o kadar canin yanmiyor. Hepsini yazsam roman cikar. En cok rahmetli babam icin üzüldüm, cünkü onun alin teri ile kazananlardan caldilar. Bize acimadiklarina hic sasirmamak lazim,babam dünya iyisi bir insandi. Ona bunu yapan herkese yapar

Sakin velaket verme kimseye.

Annenin de ihtiyaci yoksa kirani al.
Sen istemezsen kimse vermez.
Dedigin gibi Allah korusun bugun annene birsey olsa ortak miras olacak senin kiralar.

Niye olsun?

Sen bilirsin ama bu isi biran once hallet bence

Valla hiç üzülmeyin annemi üzdüm para için diye. Size yapılan haksızlık ve bazen anne babanız da olsa bazı durumlar için uyarmak, ses çıkarmak gerekebiliyor. Hele ki haksızlıksa hiç susmayın. Sizin çocuklarınızın rızkı da var orada. Tek kızmışsınız madem, annenizin kafa damat yemesin modunda çalışıyor olabilir. Ama bu insanlar kendi kanından canından olan torunlarını da sırf damat yemesin düşüncesine kurban ediyorlar o da garip. Geçmiş için münakaşa etmenin bir mantığı yok bana göre. Bundan sonrası için harekete geçmelisiniz. Ya da çok canınız sıkıldı, ev,i satmak istiyorum, geçinemiyoruz diyip,satıp başka şek,ilde de değerlendirebilirsiniz. Şu bir gerçek ki bu hayatta fazla merhametten maraz doğuyor. Siz insanları üzmemek,ilişkileri bozmamak adına inceldikçe hısım akraba dahi olsa karşınızda bir o kadar pervasızlaşıyorlar. bazı şeylerden taviz vermemek gerek diye düşünüyorum.

Türkiyede ki bir evden alacağın kira , Almanyanın parasına göre çok değersiz . O yüzden bence boşu boşuna canını sıkma , değecek bişey değil.

anneniz bir gerekçe sunuyor mu size neden vermiyormuş? sonuçta herkes alıyor kirasını bir siz alamıyorsunuz? istemişsiniz daha ne yapabilirsiniz ki? birde vergi için sizi arıyor. vekalet falan vermeyin sakın.
birde Allah gecinden versin annenize birşey olduğunda kiralar onun adına yatıyorsa bankaya mirastan hakkınızı isteyebilir misiniz bunu araştırın. o para annenizin size borcu gibi sayılıyor mu? eğer öyleyse hiç annenizi üzmeyin eninde sonunda alırsınız hakkınızı. öyle bir şansınız yoksa konuşun annenizle. benim çocuğumun hakkına giren annemse bile sakınmam sözümü. diğerleri evlatta siz nesiniz, size niye ayrım yapıyor?

Ama annem vermedi vermiyor. Zaten ben anneme isteyerek yapiyorum ama yapilacak isi olup olmadigini sormayanlar gelirinin hesabini yapiyor buna sinirleniyorum. Yengelerim annen su kadar para aliyor nereye koyuyor diye bana soruyor.
Hesap sorarlar gozleri doymaz bazi insanlarin.Siz kiranizi alin bir sekilde.

Bana öyle geliyor ki anneniz geleneksel kafada kıza para gitmesin diye düşünen biri. On dört yıllık kiralarınızın bir hesapta biriktiğini de hiç sanmıyorum abileriniz yemiştir. Allah gecinden versin annenize bir şey olursa ortak para birikiyor sandığınız hesaptan ya hiç para çıkmaz ya da çok az bir miktar çıkar. Var böyle bir tanıdığım bir sürü malı mülkü var kızları bakar, ilgilenir ama kızları zor durumdayken zırnık vermez gizli gizli oğullarına verir.
Anneniz siz işlerini görüyorsunuz diye size bunları söylemeyip sessiz kalıyordur.
Bu arada bana art niyetli demeyin bizim kadınlarımızın neredeyse hepsi böyle. Çocuklarınızın hakkı isteyin en azından bundan sonrakileri kurtarın.

Ben zaten sadece babamin bana verdigi bu dairede olan hakkimi istedigimi söyledim. Digerlerine karismadigimi benim hakkimi babamin hayrina istediklerini yapabilirler. Ama dediginiz dogru annem ogullarina daha düskündür. Toz kondurmaz. Zaten bilsinler diye söylemistim.

Aynen öyle bende istedim vermiyor daha ne yapabilirim? Arti para icin kalbini kirarsam icimden cikmaz sonra. Ben abime annemin yaninda söyledim bekledim ki evet siz hakkini hedap edin verin bana bir sey olursa drdin demedi cani sagolsun. Bir kez daha söylerim vermezse kendi bilir kavga etmem böyle seyler icin.

Alinan kira abime gitmiyor ama annemin diger gelirleriyle bankaya yatiyor. Allah korusun annemin vefatinda ortak mirasa girecek.
Artık kirayı ben alacam diyin annenize güzelce açıklayın durumu kira diğerleriyle birlikte karışıyor ve kimse size biriken parayı içinden al demez. Ya da en iyisi satın evi sorun kalmaz. Önceki alınanları da istemeyin zaten durumunuz varmış değmez. Annenizi üzmeyin hiç güzelce evi satacağınızı bu şekilde kendinizin haksızlığa uğradığınızı boş yere bu sebepten huzursuzluk çıkmasın diye satmaya karar verdiğinizi söyleyin sonuçta o da üzülmesin tamam ama sizin hakkınızı bir anne olarak savunmalı zaten

Siz de gidiverin bir kereliğine.
Esim ve kendi memleketim arasi uzak birde burada kendi isimiz o yüzden sadece 2 haftaligina gidebiliyorum. Arada babamin mezarina gidiyorum ama inanin o zaman hic aklima dahi gelmiyor. Babam cok erken ve cok ani gitti. Bir gece uyudu ve bir daha uyanamadi. O yüzden kimseyi kirmak istemiyorum. Kendim kiriliyorum.

Evi zaten simdiye kadar satardim hep babamdan hatira diye durdum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…