Bıktım mal mülk kavgasindan

Impossible 75

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2015
189
91
48
49
Merhaba hanimlar
Babam hayattayken bir daire verdi bana Türkiyeden. Biz esimle Almanyada yasiyoruz. Annemler kiraya verdi. Kiralarıda kendileri aldı. Simdiye kadar bir kere bile sormadim neden diye. Esimde sormadi. Annemin durumu iyi ihtiyaci yok. Diger kardeslerim hep kendi aldi kiralarini gecenlerde anne benimkini ne zaman vereceksin dedigimde sesini cikarmadi. Bende sustum. 74 yasindaki annemi üzmemek adina ama Türkiyedeki diger mülkler icin anneme vekaket verelim dediklerinde ben daha hic kira almadim hesaplasalim digerleri satilinca dedigimde abim senin sorunun dedi. Sizce ne yapayim susup birsey demeyeyim mi yoksa digerlerininki gibi benimkininde verilmesi icin ugrasayimmi? Bir yanim kimseyi üzme derken biryanim cocuklarinin hakkini ara diyor. Esleri ve kardeslerim annem Almanyaya geldiginde hic bir isiyle ilgilenmez, dr u kagit islemleri alisverisi hep ben ilgilenirim.Ama annemin ayliklarini gelirlerini cok güzel hesaplarlar. Bu gün bende anneme söylendim hic demiyorsun onun ayliklari bende diye Allah korusun sana birsey olsa ödemeyeckler diye onunda umurunda degil. Bir yandan annemi üzdüm diye üzülüyorum, bir yandan hakkim diyorum bir akil verin. Tesekkürler

O parayı anneniz kendine mi harcıyor yoksa kardeşlerinize mi?

Bir de babanızın size verdiği evin tapusu sizin üzerinize mi şu an?

Alınan kira abinize gitmiyorsa haklı. Annenizin ihtiyacı yoksa alın paranızı. İçinizden geçtiği zamanlar ona hediyeler alırsınız çok destek olmak isterseniz.
Alinan kira abime gitmiyor ama annemin diger gelirleriyle bankaya yatiyor. Allah korusun annemin vefatinda ortak mirasa girecek.

Alinan kira abime gitmiyor ama annemin diger gelirleriyle bankaya yatiyor. Allah korusun annemin vefatinda ortak mirasa girecek.
Yani ihtiyacı yok. Bu durumda vermeyin kira gelirinizi.

İhtiyacım var deyin, kiracıyla kendiniz iletişim kurun ve sizin vereceğiniz hesap numarasına yatırmsını söyleyin.

Vekalet falan verme kimseye
Tapu üstünde kalsın
Kardeşe bile güvenilmez malesef
Annene de anne ihtiyacım var yetişemiyoruz de
Kiracı ile sen iletişime geç senin vereceğin hesaba yatsın kira

Yo yo güven problemi demeyelimde bana haksizlik yapildigini düsünüyorum. Zaten vekalet diger mülkler icin. Tapu benim üzerime ama kiralari annem bankaya yatiriyor yani ona birsey olursa ortak mirasa girecek.

Almadiginiz kiralar sizi ilgilendirir abiniz dogru soylemis.Annenize yardim etmenizde kendi vicdaniniz isterseniz etmezsiniz.
Ama annem vermedi vermiyor. Zaten ben anneme isteyerek yapiyorum ama yapilacak isi olup olmadigini sormayanlar gelirinin hesabini yapiyor buna sinirleniyorum. Yengelerim annen su kadar para aliyor nereye koyuyor diye bana soruyor.

Annende bir hoş yani
Bilmiyor mu sanki ona bişey olsa senin hakkında ortada paylaşılacak
Hakkını koruması gereken yerde birde istemene rağmen vermemek de neyin nesi
Sanki senin çoluğun çocuğun da onun torunu değil
Sen hak istedin diye annen üzülecekse bırak üzülsün ama ondan istemelisin abinlerle ilgisi yok boşuna kötü olursunuz

Yani ihtiyacı yok. Bu durumda vermeyin kira gelirinizi.

İhtiyacım var deyin, kiracıyla kendiniz iletişim kurun ve sizin vereceğiniz hesap numarasına yatırmsını söyleyin.
Kiracilarimi bile tanimiyorum esim baska sehirden ve Almanyada kendi isimizde calistigimiz icin hersene ve uzun gelemiyoruz.

Iste bunu ona anlatamiyorum malesef.

Yo yo güven problemi demeyelimde bana haksizlik yapildigini düsünüyorum. Zaten vekalet diger mülkler icin. Tapu benim üzerime ama kiralari annem bankaya yatiriyor yani ona birsey olursa ortak mirasa girecek.
Neden peki?
Sizin hesabınıza yatırsın o halde.
Herkes kendi kirasını alırken sizin kira neden ortak pay edilecek şekilde hesaba yatıyor?
Hadi annenizin ihtiyacı olsa kullansa amenna ama bu durumda önce kiralarınızı isteyin,ondan sonra ortak mülkler için vekalet verin.

Vekalet falan verme kimseye
Tapu üstünde kalsın
Kardeşe bile güvenilmez malesef
Annene de anne ihtiyacım var yetişemiyoruz de
Kiracı ile sen iletişime geç senin vereceğin hesaba yatsın kira
Yok vekalet diger mülkler icin. Kiracimi tanimiyorum. Esim Türkiyede baska bir sehirden. Hersene gelemiyoruz.

Vekalet vermeyin hakkınız neyse alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…