• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bıktım bu toplumun pasif agresifliğinden..

Cileklivanilinn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2018
6.864
17.804
248
28
Selamlar
Bir süredir gözlemlediğim bir şey var. Özellikle iş yerinde bu konuda çok sıkıntı yaşanıyor o da pasif agresiflik. Mesela biri bir şeye alınıyor bunu asla söylemiyor sabahtan akşama kadar surat asıyor ya da kendince misilleme yapmaya çalışıyor. Yakın arkadaşım var onunla da aynı sorunu yaşıyor gibiydik. Düzgünce dedim ki "bir şeye kırıldığında ya da kafanda soru işareti olduğunda açıkça konuşalım. Olay soğumadan birbirimize söyleyelim" bana cevap olarak şunu dedi "ben söyledikten sonra ne anlamı var?" ya sen 15 yaşında mısın? Hayır onu da geçtim ben senin ruhsal durumunu, neye kırılıp kırılmadığını tahmin etmek ve anlamak zorunda mıyım? Benim de kendi kafamın içinde çeşitli problemlerim sıkıntılarım olamaz mı? Nasıl insanların her şeyine dikkat edebilirim ki? İletişim denen şey bunun için yok mudur?
Mesela bu arkadaşım bir soğukluk hissetse hemen misilleme yapıp önceden içinde tuttuğu şeyleri söylemeye başlıyor. İş yerinde de böyle çok insan var. Bence bu durum ben de dahil çoğu kişide olan bir şey AMA bazı insanlar aşırı abartıp diğerlerini de zor durumda bırakıyorlar. Hani vardır ya iyi insandır temiz kalplidir ama bir yoruculuk bir alınganlık sezersiniz. İşte tam olarak öyleler.
Burda da birkaç kez denk geldim. Kadının parası çalınıyor gidip soruyor neden sordun deniyor. Yahu neden sormasın? Üzerini kapatsa o olay unutulmayacak ki bu sefer başka şeylerden çıkarılacak acısı.
Bu insanları hayatımdan çıkarmak da bir çözüm oluşturmuyor ki. Aynı iş yerindeyiz. Kaldı ki sanırım 10 insanın 7 si falan böyle. Çok sık duymuşsunuzdur zaten "ben söyledikten sonra ne anlamı kaldı ki" cümlesini. Evet sen söyleyeceksin çünkü kendini anlatmakla yükümlüsün. Ben de müneccim değilim.
Cidden merak ediyorum aranızda böyle olanlar var mı? Neden böyle davranıyorsunuz? Ve çevresinde böyle kişiler olan varsa nasıl baş ediyorsunuz?

Selamlar
Bir süredir gözlemlediğim bir şey var. Özellikle iş yerinde bu konuda çok sıkıntı yaşanıyor o da pasif agresiflik. Mesela biri bir şeye alınıyor bunu asla söylemiyor sabahtan akşama kadar surat asıyor ya da kendince misilleme yapmaya çalışıyor. Yakın arkadaşım var onunla da aynı sorunu yaşıyor gibiydik. Düzgünce dedim ki "bir şeye kırıldığında ya da kafanda soru işareti olduğunda açıkça konuşalım. Olay soğumadan birbirimize söyleyelim" bana cevap olarak şunu dedi "ben söyledikten sonra ne anlamı var?" ya sen 15 yaşında mısın? Hayır onu da geçtim ben senin ruhsal durumunu, neye kırılıp kırılmadığını tahmin etmek ve anlamak zorunda mıyım? Benim de kendi kafamın içinde çeşitli problemlerim sıkıntılarım olamaz mı? Nasıl insanların her şeyine dikkat edebilirim ki? İletişim denen şey bunun için yok mudur?
Mesela bu arkadaşım bir soğukluk hissetse hemen misilleme yapıp önceden içinde tuttuğu şeyleri söylemeye başlıyor. İş yerinde de böyle çok insan var. Bence bu durum ben de dahil çoğu kişide olan bir şey AMA bazı insanlar aşırı abartıp diğerlerini de zor durumda bırakıyorlar. Hani vardır ya iyi insandır temiz kalplidir ama bir yoruculuk bir alınganlık sezersiniz. İşte tam olarak öyleler.
Burda da birkaç kez denk geldim. Kadının parası çalınıyor gidip soruyor neden sordun deniyor. Yahu neden sormasın? Üzerini kapatsa o olay unutulmayacak ki bu sefer başka şeylerden çıkarılacak acısı.
Bu insanları hayatımdan çıkarmak da bir çözüm oluşturmuyor ki. Aynı iş yerindeyiz. Kaldı ki sanırım 10 insanın 7 si falan böyle. Çok sık duymuşsunuzdur zaten "ben söyledikten sonra ne anlamı kaldı ki" cümlesini. Evet sen söyleyeceksin çünkü kendini anlatmakla yükümlüsün. Ben de müneccim değilim.
Cidden merak ediyorum aranızda böyle olanlar var mı? Neden böyle davranıyorsunuz? Ve çevresinde böyle kişiler olan varsa nasıl baş ediyorsunuz?
Of cidden en yoran insan tipi sen anla ben bilerek isteyerek birine birsey yapmıyorsam asagilayip hakaret etmiyorsam ki yaptırsam haketmistir bu konuda cok sabırlıyım diğer türlü de her hareketimi insanları sürekli mutlu edip pohpohlamak ruh hallerini anlamak zorunda değilim yeri geliyo insan kendinden sıkılıyor yahu su is yerleri hakikaten tuaf yerler

ben söyledikten sonra ne anlamı var?"

Cunku kendilerini cok bi mok saniyorlar. İş yapiyoruz banane senin kalbinden ruhsal durumundan onu mu tahmin etmeye caliscaz baska isimiz yok gibi. 🙄 Sanki sevgiliyiz ki sevgili iliskisinde bile sevmem tahmin etmece oyununu

ay tam muzdarip olduğum konu. ben çok düz bir insanım ve rahatsız olduğum kırıldığım şeyleri hemen söylüyorum bu bile problem oluyor. halbuki özür dileme telafi etme fırsatı vermek istiyorum. aynısını bana da yapılmasını çok isterim nefret ediyorum pasif agresiflikten çünkü ben genelde anlamıyorum insanlar neye kırılıyor üzülüyor.

kayınvalidem çok yapar bunu. yüzüne elli kere söyledim bir şeye kırılınca söyle diye. yok ben söyleyemem öyle içimde yaşayacağım diyor. ama içinde yaşamıyorsun işte problem o başka yerden çıkıyor illaki.

Ben takmıyorum bunu da çevremdekiler bilir. Bi ara bir yakın arkadaşım nedenini hala anlayamadığım bir şekilde trip attı attı attı… sonra kendi kendine düzeldi çünkü biliyor ki umursamam. Bu karşımdakini önemsemediğim için değil kendimi önemsediğim için böyleyim.

ay tam muzdarip olduğum konu. ben çok düz bir insanım ve rahatsız olduğum kırıldığım şeyleri hemen söylüyorum bu bile problem oluyor. halbuki özür dileme telafi etme fırsatı vermek istiyorum. aynısını bana da yapılmasını çok isterim nefret ediyorum pasif agresiflikten çünkü ben genelde anlamıyorum insanlar neye kırılıyor üzülüyor.

kayınvalidem çok yapar bunu. yüzüne elli kere söyledim bir şeye kırılınca söyle diye. yok ben söyleyemem öyle içimde yaşayacağım diyor. ama içinde yaşamıyorsun işte problem o başka yerden çıkıyor illaki.
hah evet. içlerinde de yaşamıyorlar saçma sapan hareketlere başlıyorlar.

Bence insanlarin soylememesi sundan kaynaklaniyor :
-ah buna mi kirildin?
-her seye aliniyorsun!
-hic sakadan anlamiyorsun.
Bende genelde her seyi soyleyen biriyim ama duygularimi veya saka altinda seni rencide eden insanlar yuzunden pasif agresif olmak yuzunde kaliyorsun…eger alindigin Ve kucumsendigin davranislarini onlara ayni sekilde ulgularsaniz sinir krizlerine giriyorlar bu insanciklar…

Ben karşımdaki insanlara açık açık söylüyorum; "herhangi bir davranışım, cümlem vs. sizi kırıp,incitiyorsa bunu bana söyleyin, istemeden kimseyi kırmak istemem, telafi ederim. Ama kendi kendinize küser, alınganlık yapıp kafanızda senaryolar yaratırsanız, umursamam, ciddiye dahi almam" diyorum. Ki bana göre, sıkıntısı varsa söylemeli insan. Hiçbirimiz kahin değiliz. Hayat da kimsenin saçma alınganlıklarına, ilkokul çocuğu gibi trip atmalarına, nazlanmalarına kafa yoracak kadar uzun ve boş değil.

Ha ben bu kadar açık ve net söylememe karşın, saçma alınganlıklarla, pasif agresif misillemelerle karşılaşmıyor muyum? maalesef ki karşılaşıyorum. "Bana derdini açık açık söyle" diyorum. Karşı taraftan da şöyle bir ulvi cevap geliyor: "E o kadar triplendim, hiç mi anlamadın? İnsan sevdiğine trip atar, küser, demek ki sen insanlardan çok çabuk vazgeçiyorsun hiç peşimde koşmadın" vb.

40 küsür yaşındaki hemcinslerimden böyle salakça şeyler duyduğum an ağızlarının ortasına bir tane çarpasım geliyor ancak iş ortamı, maalesef mümkün değil.

Bence insanlarin soylememesi sundan kaynaklaniyor :
-ah buna mi kirildin?
-her seye aliniyorsun!
-hic sakadan anlamiyorsun.
Bende genelde her seyi soyleyen biriyim ama duygularimi veya saka altinda seni rencide eden insanlar yuzunden pasif agresif olmak yuzunde kaliyorsun…eger alindigin Ve kucumsendigin davranislarini onlara ayni sekilde ulgularsaniz sinir krizlerine giriyorlar bu insanciklar…
Evet yukarıda da birisi dalga geçerim yazmış.

Aslında alınmakta gayet haklıdır da senin manipülatif cümlelerini duymak istemiyordur.( Aaaaa olur mu yanlış anlamışsın!!!!. Ben asla böyle bi şey yapmam???? vb.)

Evet yukarıda da birisi dalga geçerim yazmış.
Bazen Cok sacma seylere kusenler var tabi ama bagzi insanlar benim gibi mesela cok cok rahatsiz olmasalar icini acmazlar bunun icin biraz duyarli olsa herkes gercegi soyler insanlar ve iliskiler genel olarak daha saglikli olabilir aslinda…ama devir bireysellik devri ne yazikki.

Kadının parası çalınıyor ve soruyor şeklinde konuyu özetlediğinize göre anlamamışsınız yazılanları. Orada eleştirilen sorulma şekli ve tutumdu.
Kadının parası aile oturmasında çalınıyor ve kameralara bakalım deniyor. Kameranın olmadığı odada olmasına rağmen... Bu aile içinde sonuç getirmeyen , suçsuz insanlara da hırsız iması yapan bir konuşma. Ne işe yaradı yapılan hareket ? Hırsızı bilip onunla konuşsa herkes evet haklısın derdi. Ayrıca konuları karıştırmayın bambaşka bir mesele ve herkes sizinle aynı düşünmek zorunda değil.

Çünkü Türkiye kocaman bir kreş. Herkes çok hassas, herkes çok alıngan birer prenses. Bir şeye dolup dolup büyümesin baştan kibarca uyarayım dediğinde herkes bunu kişisel meselesi haline getirip alınıyor. Atıyorum, şu an hesaplama yapıyorum ya da başım ağrıyor müziği kulaklıkla dinleyebilir misin gibi bir şey söyleyince oflaya puflaya triplere giriyorlar.
Ya da astımım var acaba deodoranti dışarıda sıkabilir misin dediğinde sanki b.k kokuyorsun demişsin gibi alınıp büyük büyük hareketler yapıyor.
yYa da geçen gün mailde ccde yönetici varken şöyle bir şey yazmıştın bir dahaki sefere önce bana söylersen düzeltirim zaten gibi gayet olağan bir taleple gidince sanki anasına sövmüşsün gibi kendini savunmaya gecmeler falan.
Bir noktadan sonra ben bununla uğraşana kadar, ritmik ses mi yapıyor pat pat elimdeki şeyleri masaya vurayım diyorsun. Ya da parfüm mu sıktı oflaya puflaya cami açayım bununla mı uğraşayım diyorsun.

Biri bir şeyden rahatsız olduysa bin tane bahaneyle cevap vermek yerine dikkat etmemişim pardon dense zaten ortada hiçbir sorun kalmaz. Burada insanlar aynı odada çalıştığı kişiye arkadaşım bak seni kırmak gücendirmek için demiyorum ama sanırım kıyafetlerin ter kokuyor diyemiyor. Bin tane konu var bununla ilgili. Çünkü biliyor ki olay namus meselesine bi kan davasına dönecek 🫠

Geçenlerde bunu bir arkadaşımla konuşuyorduk.
Bizim kültürümüz maalesef örtülü iletişimi tercih ediyor.
Hatta bunu kibarlık olarak bile yedirmişiz zaman zaman.
Mesela benim ailemde misafir yanında süpürge yapılmazdı çok oturdun kalk git anlamına gelir diye.
Şimdilerde daha rahatlar ama böyle bir dönem yaşandı yani.

Ben insan ilişkilerinde niyete bakılması gerektiğini düşünüyorum.
Olabilir insanız bir patavatsızlık, düşüncesizlik, anlık gelişen bir şey yapmış olabiliriz.
Çünkü kimin neresinde açık bir yara var, bunu bilemeyebiliriz , bizim için olağan bir şey bir başkasının hassas yerine dokunabilir.
Bu durumda eğer karşımdaki ya bendeuyeolcam iyi bir insan o niyetle söylememiştir, yapmamıştır, düşünmemiştir diyemiyorsa zaten o hiç var olmamış bir ilişkidir.
Duygusal zekamız çok düşük ülkecek.

X bana şunu şunu yaptı, iyidir ama şunu şunu yapamadı diye kendi içinde halledemiyorsa sormalı sebebini.
Tatmin olmuyorsa da kimse kimseyi ikna etmek zorunda değil.

Bunları da normal bir arkadaşlık, akraba, kardeş ilişkisi için söyledim.
İş arkadaşlığı zaten samimiyetin dozunda olması gereken bir yer.
Bunu da yetişkin hayatına adım atmış herkes ayarlayabilmeli.

Geçinmeye gönlü olanla geçinilir çünkü.

Ben de pek hoslanmiyorum bu durumdan, netlik ve aciklik kabalik degil ki :KK51: Aksine duzgunce konusma yerine insanlar laf sokmayi tercih ediyor, iste orasi cok fena oluyor.

Aslında alınmakta gayet haklıdır da senin manipülatif cümlelerini duymak istemiyordur.( Aaaaa olur mu yanlış anlamışsın!!!!. Ben asla böyle bi şey yapmam???? vb.)
yanlış anlamışsın demek niyetim o değil demek. kimsenin manipüle etmeye çalıştığını sanmıyorum çünkü bir çıkar yok ortada.

Mmm çok sevdiğim bir psikolog karşınızda ki insanların duygularından sorumlu değilsiniz der. Size kırılabilirler alınabilirler trip atabilirler bu size söyleyene kadar onların sorunudur sizin değil. Hatta bunu size yapabiliyorlarsa önemsediğinizi hissediyorlardır.
Örneğin bana çevrem triplenemez surat asamaz yaptığındada umursamam beni ilgilendirmiyor çünkü bende yapmam bu benim içsel durumum. Doğum yaptığımda kayınvalidemle tartışma yaşadık. O akşamdan sonra her akşam geldiğinde suratıma bakmadan çocuk nerde dedi. Konuşmadı. Nasılsın demedi. Önemsemedi. Gözüme bile bakmadan evime geldi gitti. Şimdi belli ki bana kırılmış alınmış her neyse kendi çapında pasif agresif davranıyor. yerim ulan onun pasifliğini. Ben ne yaptım ? Güldüm :) hoşgeldinn anne geç dedim. Ya da hiç cevap vermeden geç dedim. Kahve içer misin bile diye sormadım. Bi derdi var ise kendisi halletsin kendisiyle. Ben de alındım kırıldım ama pasif agresif değilim bu konuda geliştirdim kendimi. O öyleyse kendi sorunu benim değil. Ben kimsenin peşinde koşamam. 1 ay böyle devam etti. Sonra ne oldu? Geçti hanfendinin pasifliği. Gerçi tamda geçmedi torununu görmeye aramıyor bile :) kendi sorunu ben mutluyum kızım babannesini hatırlamayacak belkide aylar sonra gördüğünde. Enerji olarak şunu alıyor aslında. Ben Ayşeye triplendim surat astım takmadı. Ee o zaman yapmamayım. Ya daa ben triplendim o da kendini düzeltti iyi bi daha hep yapayım. Siz burda ilki olun.

Back
X