Biktim ben bu adamdan ....

Ne alakasi var ya daha cok hayati disardan mukemmel gozukenler depresyona giriyor bence gunumuzde birde eskiler ne bilsin depresyonu simdi hastaliklarin adi var o zamanlar kanserden olsen ecel der gecerlermis adi yokmus hastaliklarin...
şahsen bana seçim yap deseler, eski günlerde yaşamak isterdim...

Yazdıklarınızdan çocuk sahibi olmaktan gözüm korktu.
Bu kadar sorumsuz olduğunu biliyordunuz ama evlenmeden evvel. Çünkü sizi Hatırlıyorum. Sürekli şikayet ediyorsunuz ama kopmuyorsunuz da.

Haklisiniz aslinda ...

Bence duzenli bir hobi edinmelisiniz, spora gidin mesela, yüzme kursuna yazilin, o zaman mecbur kalir bakar. Zamanla da kendinize ayirdiginiz zamanlara saygi duymayi öğrenir.

Yazdıklarınızdan çocuk sahibi olmaktan gözüm korktu.
Bu kadar sorumsuz olduğunu biliyordunuz ama evlenmeden evvel. Çünkü sizi Hatırlıyorum. Sürekli şikayet ediyorsunuz ama kopmuyorsunuz da.
Kopmuyorum cunku seviyorum ve ben iliskilerde her zaman savasan taraf oldum yipransamda yorulsam da bu yapi ve hayata bakisla ilgili bir durum.
Cocuga gelirsek hep istedigim bir seydi bendem bir parca yani kendime yaptim kendim istedim a olduysa da sorumluluk ortak olmali diyorum.
Eskiden maddi seylerden dert yanardim onu cozduk buyuk oranda, bir ara oglu problemdi o da cozuldu ben netim o konuda o da saygi duyuyor dusuncelerime, yani birini cozerken baska sesey sorun haline geliyor bilmem anlatabildim mi? Ve korkmayin herseye ragmen cocuk guzel birbirsey ben kizimdan sikayetci degilim iyiki var bemim derdim babasiyla ...

Bence duzenli bir hobi edinmelisiniz, spora gidin mesela, yüzme kursuna yazilin, o zaman mecbur kalir bakar. Zamanla da kendinize ayirdiginiz zamanlara saygi duymayi öğrenir.
Ben uzun vadeli ugraslardan sikiliyorum, tek hobim seyahat etmek yani yurt disi ve gormedigim yerlere gitmek bunun icin firsatlari degerlendiriyorum zaten ama ona da yalniz gidilmiyor esimde tek gitsin istemem bende tek gitmiyorum o nedenle ailemle ya da onunla gidiyorum ..
Benim istedigim sadece yalniz zaman gecirmek surekli degil buna su ara ihtiyacim var... Donemsel bir durum ...

İnşallah Birgün benimde olur çocuk.

Eğer huyu buysa hep böyleyse ya bu huyu ile idare edeceksiniz ya da kavga ede ede sorumluluk vere vere düzelteceksiniz.

Ama bu kadar mücadele etmek yorar sizi. Sanırım ben olsam bu kadar uğraşmazdım.

ahhh ahhhh eski anacıklarımız, yaşam alanları olmadan 5-6 çocuk büyütürdüler...
Eee, onlar yanlış yapmış diye biz de mi yapacağız? Hiç geliştirmeyecek miyiz kendimizi? Geçmişte yapılan yanlışlar hâlâ devam ediyor olsaydı hâlimiz haraptı. Bu mudur yani?
Çağlar değişiyor, yaşamlar değişiyor. Evlilikler sürmüyor artık demişsiniz, sürmesin, çok mu şart yani? Ataerkil bir toplum yapısının bize dayattığı, sadece kadının yaşamından vazgeçmesiyle sürebilen bir kurum sürmesin kardeşim; böylesi hastalıklı zihniyete sahip bir insan nesli de tükensin. Hiç olmazsa insana insan olduğu için değer veren, kadın erkek diye ayırmayan bir zihniyet kalır dünya üzerinde. Doğal seleksiyonla yok olup gider bu hastalıklı zihniyet!

kadın ve erkek farklı vasıflarda yaratılmıştır...herkesin görevleri farklıdır...ama kadınlar eşit olmak adına, erkeksi davranışlar sergiliyorlar.

kadın ve erkek farklı vasıflarda yaratılmıştır...herkesin görevleri farklıdır...ama kadınlar eşit olmak adına, erkeksi davranışlar sergiliyorlar.
eski analarınız doğruluğundan değil cahilliklerinden ve mecburiyetten öyle davranıyorlardı.meziyetmiş gibi söylemenizde saçmalık.ellerinde ne bir meslekleri vardı ne de sığınacak bir limanları. sanki mükemmel bir şeymiş gibi söylüyorsunuz yıl 2018 hala sizin gibi kafalardan kaldı mı ya? neymiş 5-6 cocukla ufacık alanda büyütürlermiş. o zihniyet zaten istiyorki kadınların duygusu kendine özel bir hayatı yaşam alanı olmasın. köle olsun kocasına günü ve ömrü cocuklarına bakmakla temizlik yapmakla gecsin kocalarıda oturdugu yerden baba denilsin dimi! yazık .

:)
şimdide aylık bez parası 700 tl olmuş diyorlar...
Aylık bez parasına laf söyleyen otursun kendisi yıkasın o mis kokulu bezleri! Ya da bezini alamayacağı çocuğu bi zahmet talep etmesin kadından! Bunu yapabilen üresin valla. Bu ne ya, ajitasyon hep! Adamın karnı zor doyuyor, evlenip bir de üç-dört çocuk yapıyor, sonra da ağlanıyor!

Bizim eşimle ortak takvimiz var oraya herkes kendi etkenliklerini yazıyor ve bu bizim için kanun gibi vallahi yazan alıp başını gidiyor yazmayanda artık șansina şartlar uygunsa gidebiliyor tavsiye ederim

Kahvaltiya uyandirdiginiz gibi cikacaktiniz evden. Cocugu aksama kadar ac birakacak degil ya. Pesinde dolanip yaptin mi diye kontrol edeceginize cikip gitmeyi bilin. Elbet is zora kalinca cocugu avutacak seyler bulur. Ama siz kararinizda net degilsiniz hemen planinizi bozuyorsunuz.

Ücretsiz, karşılıksız evde çocuk büyütme yaşlı hasta bakımı gibi görevleri binlerce yıl yapmış karşılığında ezilmiş, dövülmüş, hiç bir konuda söz hakkı olmamıştır kadının. Ne maaşı ne güvencesi olmamıştır... Çok şükür o günlerde değiliz.
Kimse erkek olma çabasında değil. İnsan olarak benim de haklarım var karakterim, duygularım, Düşüncelerim Var anlatma çabasında... Aanneannelerimiz gibi yaşamak isteyene zorla hak vermek niyetimiz yok ama kendı haklarımızı gerekirse zorla alma niyetimiz var.

Bu kadın dalga geçmek ya da sırf muhalefet olmak için yazıyor her şeyi. Okudukça anlıyorum ben. İnsanı sinir eden cinsten. Bence uzun uzun açıklama yaparak yorma kendini. Başka yorumlarına da baktım da. Hep erkek ve kaynana yanlısı hep onlArı savunan cinsten

Yorulmuyor degilim yalan yok,,, bende boyleyim iste

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…