Bıktım Artık!

İşte aradığım yorum buydu. Ben de bunu anlatmaya çalışıyorum. Olay artık burun deldirmekten çıktı bir birey olduğunu kabullendirmeye geldi. Gerçekten diyorum, babamın bana davranışı küçücük çocuğa davranır gibi. Sanki ben kendi kararlarımı veremiyormuşum gibi. Alttan alttan yapıyor. Bırak diyorum hatamı yapayım, bir sıkıntı çıkarsa acısını çekeyim ama ben yapayım. Bunu kabullendiremiyorum.
Evet maalesef Turk aile yapisi cok korumaci, cok mudahaleci. Halbuki siz artik genc de olsa bir bireysiniz, anne babanizdan ayri bir kisiliksiniz. Fikirlerini soyler, yonlendirir, destek olur veya karsi cikarlar, ama nihai karari size birakmalilar. Ne yazik ki bu cok gecerli bir duzen degil.

Babanizla sakince ve acikca konusmaniza ragmen izin vermiyorsa yapacak bir seyiniz maalesef yok.

Sakın deldirme. Heves anliyorum bende dudagimi deldirmistim 6-7 ay kullandim asiri seviyordum ama vucut o metali kabullenmiyor. Arkadaslarim burunlarini deldirdi sisti hep sivilce gibi benim dudagimin icinde 6 ay sonra kocaman su toplamis gibi semsert bi et cikti. Eczaneye gittim hemen cikar kansere kadar gider dedi o derece riskli. Bidaha kulak deldirmeye bile tovbeliyim cevremde de herkese diyorum yapma diye vucut biyerden sonra atiyor cunku. Burun icin cok gerceksi duran yapistirma hizmalar var kullananlari gercek saniyorum hep
Arkadaslariniz bakimini duzgun yapmamistir muhtemelen. Diger piercingleri bilemem ama duzgun delinip dogru bakim yapilirsa burun normalde sorunsuzdur. Benim burnum 12 yildir delik, bircok da arkadasim var burnu delik olan.

Lütfen kusura bakmayın yorumum biraz sert olabilir ama fikirlerimi söylemek istiyorum.
20 yaşında bir birey iseniz neden kendi ayaklarınızın üstünde durmuyorsunuz ? Ailenize ihtiyacınız var dimi?
İşte bu yüzden ailenizin hele de karşı cins olan babanızın gözünde halen korunmaya muhtaçsınız.
Ben baba değil bir anne olarak bile 12 yaşındaki kızıma şimdiden bazı konularda baskıcı davranıyorum. Neden böyle yapmak zorunda hissediyorum biliyor musunuz çünkü devir öyle bir devir ki sırf biraz açık giyindi yada bakımlı diye bir kadına tecavüz edilebiliyor. sizi birey olarak kabullenmediklerini söylüyorsunuz bu sadece makyaj ,giyim vb konularda böyle anladığım kadarı ile.. Yoksa her fikrinize karşı çıkıldığını sanmıyorum. biz ebeveynler maalesef biraz fazla endişeliyiz.
siz de güzel bir bayansanız babanızın tek derdi diğer erkeklerin dikkatini fazla çekiyor olmanız olabilir. Lütfen birazda babanız tarafından bakıp anlamaya çalışın. Ayrıca bir işiniz olup kendi ayaklarınız üstünde durabilecek sağlıklı karar alabilecek yaşa geldiğinizde babanızın bu davranışlarından uzaklaştığını göreceksiniz.

Arkadaslariniz bakimini duzgun yapmamistir muhtemelen. Diger piercingleri bilemem ama duzgun delinip dogru bakim yapilirsa burun normalde sorunsuzdur. Benim burnum 12 yildir delik, bircok da arkadasim var burnu delik olan.

Ben cok korkuyorum :KK43: cok duzgun baktigim halde mikrop kapti cunku dudagim

Hizma icin mi bu cile :)

Kulak kikirdagimi deldirmistim liseye gitmiyodum daha aksam yandi sisti ertesi gun on taraftan gozukmuyodu kulak icine almis cikartamadik deldirdigim yere gittim adam 1 saat ugrasti ortaligi ayaga kaldirdim cigligimla ah ne aciydi :) Deger mi degmez ?

Miknatisli hizma al tak hevesini al. Biraz grc olur ama isin gucun oldugunda ayaklarinin ustunde kendin durdugunda ne istiyosan yaparsin .

Baban bu malesef uzgunum demekki kendisi makyajli dar giyinen kadinlara farkli bakiyo ki seni oyle istemiyo

Hizma icin mi bu cile :)

Kulak kikirdagimi deldirmistim liseye gitmiyodum daha aksam yandi sisti ertesi gun on taraftan gozukmuyodu kulak icine almis cikartamadik deldirdigim yere gittim adam 1 saat ugrasti ortaligi ayaga kaldirdim cigligimla ah ne aciydi :) Deger mi degmez ?

Miknatisli hizma al tak hevesini al. Biraz grc olur ama isin gucun oldugunda ayaklarinin ustunde kendin durdugunda ne istiyosan yaparsin .

Baban bu malesef uzgunum demekki kendisi makyajli dar giyinen kadinlara farkli bakiyo ki seni oyle istemiyo

Hayır babam öyle biri değil buna emin olabilirsiniz. Mesela saçlarımı sarı yaptım buna karışmaz, kızıl yapsam da tepki vermezdi. Babamın olayı piercing ve dar kıyafet. Belki oturduğum semtten dolayıdır fakat bunlara epey kızıyor

Hayır babam öyle biri değil buna emin olabilirsiniz. Mesela saçlarımı sarı yaptım buna karışmaz, kızıl yapsam da tepki vermezdi. Babamın olayı piercing ve dar kıyafet. Belki oturduğum semtten dolayıdır fakat bunlara epey kızıyor

Oturdugunuz semt makyaji kaldirmiyo hizmayi kaldirmiyo dar kiyafeti kaldirmiyo sari saci mi kaldiriyo ?

Baban seni düşünmeye çalışıyor kendince seni korumaya çalışıyor evet belki herkesin derdi kendine göre büyük belki ama inanmıyorum bunlar özgürlüğü kısıtlama degil senin yaşadığın hayatı yaşamak isteyen o kadar çok insan var ki yetinmeyi öğrenmelisin bence bu sefer onlara izin verse başka şeyler isteyeceksin seninki gibi bir babam olması için nelerimi vermezdim ki şu an içinde yaşadığım hiç atlatamadığım ve atlatamayacağım duygu baba sevğisinin nasıl birşey olduğunu bilmemek sahip olduğun şeyler başka insanların nasıl birşey olduğunu bilmediği şeyler kötü bir babada bundan çok daha fazlasını yaşıyorsun

Oturdugunuz semt makyaji kaldirmiyo hizmayi kaldirmiyo dar kiyafeti kaldirmiyo sari saci mi kaldiriyo ?

Valla bana göre kaldırıyor, bana göre her yer her şeyi kaldırır. Saçım ombre bu arada altları sarı yani. Bunlara tepki vermez. Hızmayı çevre kaldırmıyor gibi bir durum olamaz o babamın takıntısı, piercinge takıntılı. Dar kıyafeti sanırım çevreden dolayı izin vermiyor dün gece ağlarken açmıştım bu konuyu şimdi daha sakince düşünebiliyorun

Benim babam eyeliner cekince veya maskara surunce hayatta anlamaz. Ne dikkatli babalar var.

Valla bana göre kaldırıyor, bana göre her yer her şeyi kaldırır. Saçım ombre bu arada altları sarı yani. Bunlara tepki vermez. Hızmayı çevre kaldırmıyor gibi bir durum olamaz o babamın takıntısı, piercinge takıntılı. Dar kıyafeti sanırım çevreden dolayı izin vermiyor dün gece ağlarken açmıştım bu konuyu şimdi daha sakince düşünebiliyorun

Cevre dedigin nedir semt mi mahalle mi icinde yasayan zihniyetler sadece .

Dag tepe biyere gidersiniz bozuk yollarin oldugu biter topuklu ayakkabiyi kaldirmaz cubku yuruyemezsiniz. Tarlaya gidersiniz mini etek hatta kolsuz bisey bile olmaz cunku dikenden calidan cizilir heryeriniz .
Ama dar olunca neoluyo ? Ben soyliyim bakip bakip o kotun icindekini hayal ediyolar bacaklar popo meme !!!
Hizmayi sevmiyo olabilir acikcasi bende sevmem ama ben sevmiyorum diye herkes bunu sevmemek zorunda degil tipki babaniz gibi.

Rimel eyeliner surunxe neoluyo ? Fosforlu tabela mi takiyosunuz onlari niye sevmiyo ?

Istemedigimiz seylerin adini cevre kaldirmiyo demekle ortemeyiz.

Benim babam hicbiseye karismazdi eskitme kotu sevmezdi sadece boya pantalonuna benziyomus lenste taktim, kaslarima cizikte attim sacimida boyadim soyledigi teksey kalici olan seyleri yapma cok gencsin ilerde pisman olursundu.

Cevre denen seyi hic duymadim

Canım kısıtlamak gerçekten çok kötü bir şey. 21 yaşındayım. Bende zamanında çok kısıtlandım. Makyaj yapamaz oje süremez dar giyinemezdim. Üniversiteye hazırlanırken ailemin bana dediği tek şey 'adam akıllı çalış İstanbul da kazandın kazandın kazanamadın kır dizini koca bekle' sınavlarıma ağlayarak çalışırdım hep. Stresten sınavda çokta bir şey yapamadım. Başka şehirde tercih yaptım gizlice. Tuttu. Bende de bir deli cesareti bağırdım çağırdım göndereceksiniz diye. Zarla zorla ağlaya zırlaya gittim üniversiteye. Şu an son senem. Üniversiteye gidince insanda bi özgüven oluyor ve ailen yokluğuna alışıyor daha az karışıyorlar bende tepkimi belli edince karışmamaya başladılar. Şimdi istediğim gibi giyinip süslenip gezebiliyorum ailemin yanındayken. Bazen eve geç geliyorum hatta kızacak oluyorlar. Onlar laf söylemeden ben diyeceğimi diyorum ve sorun kalmıyor. Seninde inşallah düzelir.

X