Bıktım Artık!

withoutyou

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2016
1.909
3.121
27
Gerçekten bıktım. Tek istediğim biraz özgürlük ya. Minicik özgürlük yemin ederim başka bir şey değil.
Babamla aramız çok iyidir, maddi ve manevi açıdan her şeye sahibim(sadece konuyu anlatmak için söylüyorum) ama özgür değilim. Mesela babamın yanında makyaj yapamam. Sonu inanılmaz büyük kavga, hakaretler, tüm apartmana rezil olma. Makyaj dediğimde eyeliner ve rimel yani bu. Rujdan bahsetmiyorum bile onu da sürsem sonu nereye gider bilmiyorum. Bir makyaj için aklınızın almayacağı tepkiler verir. Veya dar giyinmek. Yanında öyle giyinirsem bütün yol boyunca söylenir, laf sokar, ters ters bakar. Makyajımı da kıyafetimi de o yokken giyiniyorum ve yapıyorum. Belki basit gelebilir ama ben o kadar yoruldum ki.
Uzak bir yere de gidemem mesela hep yakın çevre. Asla 20 yaşında olduğumu kabullendiremiyorum. Ve ben gerçekten nerede ne yapması gerektiğini de bilen biriyim. Yıllardır burnumu deldirmek için yalvarıyorum resmen şu yaşa geldim hala yalvar yakar izin istiyorum. Halbuki bunda ne var? Bir süre takmasam zaten kapanır. Anneme arattırdım demediği laf kalmadı insan yanında. İzin vermiyor, odaya kapattım kendimi ağlamaktan bir hal oldum. Neden içimde kalsın ki? Siz söyleyin, ben bir daha 20 yaşında olacak mıyım? İçimde kalmasın diyorum. Dudak, kaş demiyorum ki altı üstü burun yani. Benden büyüklerim belki yanlış anlar bana kızar ama gerçekten bu konuda çok yoruldum. Ne dertler var baban başında şükret diyebilirsiniz. Sahip olduklarıma her zaman şükrediyorum ama artık Allah kalbimi biliyor ya bu kadar imkanım olmasaydı da biraz rahat olabilseydim diyorum... işte hep içimde kalacak. Çok yorgun ve mutsuzum... öyle işte.

Üniversiteyi kazan evden uzak 4 5 yılda istersen göbeğini deldir.. bende 25 ime gireceğim ailem bana da karışıyor ilk yıllarda senin gibiydim çok sinir oluyordum ama onlar değişmez. Şartlarını değiştirmen gerekli. Ozgur olmak istiyorsan kendi hayatına sahip olmalısın. Ne yazık ki Türkiye şartları böyle. Keşke olmasa ama böyle.

Üniversiteyi kazan evden uzak 4 5 yılda istersen göbeğini deldir.. bende 25 ime gireceğim ailem bana da karışıyor ilk yıllarda senin gibiydim çok sinir oluyordum ama onlar değişmez. Şartlarını değiştirmen gerekli. Ozgur olmak istiyorsan kendi hayatına sahip olmalısın. Ne yazık ki Türkiye şartları böyle. Keşke olmasa ama böyle.

Ben üniversiteye şehir dışına dahi gitsem asla bırakmaz. Yine de yaptıramam yani. Ben şehir dışında okusam çat kapı gelir babam.

Ama 20 yaş gerçekten de küçük bir yaş. Onun gözünde hala koruyup kollayıp karışacağı yaş birkaç yıl sonra bırakır.

Standart türk babası ne tam doğulu nede batılı arada yoz bir kültür

Ben üniversiteye şehir dışına dahi gitsem asla bırakmaz. Yine de yaptıramam yani. Ben şehir dışında okusam çat kapı gelir babam.

Her şeyin çaresi vardır çok uzaksa gelmez zaten kalacak yerin kız yurdu olursa nasıl gelsin gelse de üç bes gün takmazsan söylediklerini rahat geçer.
Ben takmıyorum mesela. Çok sinir etmiyorum ama umursamadığımı fark ediyorlar bu yıl daha da farklı oldu herşey. İş sahibi olduğum zaman bir kez bileağzını açmadı babam. Ama dediğim gibi orta yolu buluyorum çünkü geçici görüyorum evi. Evden ayrıldığım an yine ozgur olan ben olacağım.
Sırf ozgur olmak için evlenmeyi asla planlama sana dost tavsiyesi.
Hayatın boyunca pişman olursun

Ama 20 yaş gerçekten de küçük bir yaş. Onun gözünde hala koruyup kollayıp karışacağı yaş birkaç yıl sonra bırakır.

İşte bırakmaz sorun orada. 20 küçük fakat gerçekten ne yapıp ne yapmamam gerektiğini bilen biriyim. Hiç böyle uçuk kaçık isteklerim olmaz, oturaklı da biriyimdir. Güvenini sarsacak bir şey de yapmam. Aslında dışarı bile çok çıkmam, bir derdim kendimle yani. Altı üstü bir burun deldirmeydi o kadar.

Standart türk babası ne tam doğulu nede batılı arada yoz bir kültür

Aslında babam kendi kardeşlerinden (erkek) çok çekmiş her şeye temkinli yaklaşıyor. Böyle dayağı bilmem nesi yoktur, istediklerimi de iki etmez fakat işte izin konusunda da hiçbir şeye izin yok

Her şeyin çaresi vardır çok uzaksa gelmez zaten kalacak yerin kız yurdu olursa nasıl gelsin gelse de üç bes gün takmazsan söylediklerini rahat geçer.
Ben takmıyorum mesela. Çok sinir etmiyorum ama umursamadığımı fark ediyorlar bu yıl daha da farklı oldu herşey. İş sahibi olduğum zaman bir kez bileağzını açmadı babam. Ama dediğim gibi orta yolu buluyorum çünkü geçici görüyorum evi. Evden ayrıldığım an yine ozgur olan ben olacağım.
Sırf ozgur olmak için evlenmeyi asla planlama sana dost tavsiyesi.
Hayatın boyunca pişman olursun

Umarım dediğin gibi olur ama gerçekten babamı tanıyorum çalışsam dahi, evlensem dahi bırakmaz öyle biri. Hayatı tek benim sanki her şeyi benim üstüme. Evlilik düşünmüyorum çünkü orada da çok çok kötü birine düşmeyeceğimin garantisi yok

Rimele izin vermeyen baban piercinge mi izin verecek? Yapma Allah aşkına. İzin vermez boş yere düşünüp boşa üzme kendini. Ben de kızıma ya da oğluma izin vermezdim sevmiyorum öyle şeyleri.

Rimele izin vermeyen baban piercinge mi izin verecek? Yapma Allah aşkına. İzin vermez boş yere düşünüp boşa üzme kendini. Ben de kızıma ya da oğluma izin vermezdim sevmiyorum öyle şeyleri.

Rimel çoğu zaman sürüyorum onun yanında izin vermese bile. Belirtmeyi unutmuşum ekleme yapayım, tartışma çıksa bile iyice sinersem daha üstüme geleceği için biraz sesimi çıkarmaya çalışıyorum. Ama eyeliner, ruj falan asla yani. Onları cidden yapamam. Fakat altı üstü hızma. Zaten çıkarsam birkaç gün içinde kapanır

Rimel çoğu zaman sürüyorum onun yanında izin vermese bile. Belirtmeyi unutmuşum ekleme yapayım, tartışma çıksa bile iyice sinersem daha üstüme geleceği için biraz sesimi çıkarmaya çalışıyorum. Ama eyeliner, ruj falan asla yani. Onları cidden yapamam. Fakat altı üstü hızma. Zaten çıkarsam birkaç gün içinde kapanır
Tatlım baban işte ona da otursan böyle mi anlatsan acaba? Sen izin vermedikçe daha başka şeylere özeniyorum, böyle sıkarak bir yere varamazsın falan de. Diyemezsen mesaj at o zaman.

canım işini eline aldıgında kendı kendıne yettıgınde emınım karısmıcaktır. benımde aılem 18 yasında sehır dısında okumamı ıstemedı. bende ıstemıyordum gercı.. ama suan 30dayım ve yılın 5 ay ı tek yasıyorum aılem yazlıga gıttıgı ıcın ustelık baska sehıre atanmayı beklıyorum. tek basıma kalıcam bılmedıgım sehırde :KK70: buyuyunce degısırler. ısını elıne almaya calıs

Sakın deldirme. Heves anliyorum bende dudagimi deldirmistim 6-7 ay kullandim asiri seviyordum ama vucut o metali kabullenmiyor. Arkadaslarim burunlarini deldirdi sisti hep sivilce gibi benim dudagimin icinde 6 ay sonra kocaman su toplamis gibi semsert bi et cikti. Eczaneye gittim hemen cikar kansere kadar gider dedi o derece riskli. Bidaha kulak deldirmeye bile tovbeliyim cevremde de herkese diyorum yapma diye vucut biyerden sonra atiyor cunku. Burun icin cok gerceksi duran yapistirma hizmalar var kullananlari gercek saniyorum hep

Çocuğum 40 yaşında da olsa burnunu deldirmesini veya dövme yaptırmasını asla istemem

Ailelerin birey olmaniza izin vermesi gerekiyor. Kendi hatalarini yapmaniz lazim. Ancak maalesef bizim kulturumuzde bu yok. Eger babanizla bu konulari asamiyorsaniz devamli gundeme getirip huzursuzluk cikarmayin. Univesitenizi bitirin, hayatinizi elinize alin. Sonra istediginiz sekilde yon verirsiniz.

Ailelerin birey olmaniza izin vermesi gerekiyor. Kendi hatalarini yapmaniz lazim. Ancak maalesef bizim kulturumuzde bu yok. Eger babanizla bu konulari asamiyorsaniz devamli gundeme getirip huzursuzluk cikarmayin. Univesitenizi bitirin, hayatinizi elinize alin. Sonra istediginiz sekilde yon verirsiniz.

İşte aradığım yorum buydu. Ben de bunu anlatmaya çalışıyorum. Olay artık burun deldirmekten çıktı bir birey olduğunu kabullendirmeye geldi. Gerçekten diyorum, babamın bana davranışı küçücük çocuğa davranır gibi. Sanki ben kendi kararlarımı veremiyormuşum gibi. Alttan alttan yapıyor. Bırak diyorum hatamı yapayım, bir sıkıntı çıkarsa acısını çekeyim ama ben yapayım. Bunu kabullendiremiyorum.

X