- Konu Sahibi gulyakamozzz
-
o kadar karışık yazmışsınızki hiç bir şey anlamadım
ben de o çocuk gezdırme meselesını anlamadım ama belli ki basit bir şeyden olay cıkmış malesef yıne...
3 yıllık evliyim 3 aylıkta bi oğlum var.kaynanamlarla karşılıklı dairemiz aile binasında oturuyoruz.derdim hem kaynanam hem kayınpederim.evlendik altınları ve paraları bana sormadan aldılar bana taktıkları 5 bileziği tanıdık kuyumcuya borç yapmışlar takılan çeyrekler kuyumcuya gitti paraları peder aldı bişey demedim.kaynanama hep iyi davranmaya çalıştım hergün gittim geldim sonra etraftan duydum orda burda beni kesiyomuş millet soruyomuş gelinle nasılsınız diye oda başlıyomuş anlatmaya yok gelmiyo yok gitmiyo işimi yapmıyo meğer onlar beni sabah kalkıp yatağımı toplayıp onlara gidip akşama kadar işini yemeğini ütüsünü yapıp orda oturup sonra kocam geldikten sonrada oturup yatmaya gelcez diye almışlar :) babam evlenmeden önce konuştu aracı olan kişiyle ayrı olcak herşeyi dedi aracı olan kişide tek oğlan bari akşam yemekleri beraber yesinler dedi tmm dedik.zamanla anladımki yemeklerinede alışamıyorum kendime yemek yapıp oraya taşıyorum zamanla bıktım tabi.her gelene beni kesmiş yüzüme karşı iyi görünüyo zannediyorum benle ilgili bi sorunu yok insan gelininden dertliyse bi surat yapar dimi?kayınpeder gerdanlık isteme 2 bilezik fazla alıyım dedi tmm dedim oda yok lafı bile olmuyo.çeyrek biriktirdim kolumdaki bileziklerin gramlarını yükselttim bi işe girceklermiş onlarıda istediler verdim.binada kafa dengi arkadaşlarım var gün içinde onlara gidiyorum onlar bana geliyo oda sorun oldu zamanla neymiş efendim kaynanamlara gitmiyomuşum onlara gidiyomuşum kayınpeder zamanla düşman oldu bana bigün çok ağır konuştu hiç bişi demedim eve geldim hüngür hüngür ağladım kocamda bişi demedi babasına geldi beni teselli etti.daha çok şey varda çok uzattım zaten en son bebek mevlütü okuttuk kaynanamın evinde okuttum millet geldi ilgilendim çocuğumu sadece emzirmek için aldım annemde gelmişti ona verdim.oda hocaya vermiş okutmuş sonra gezdircektim milleti dedi servis başladı dedi gezdirmedim dedi sonra kaynanam geldi hiç bişeyi yoktu suratı bile normaldi.gitti akşam bişey istemeye geldi çocuğu gezdirmediniz yüreğimi yardınız dedi gitti.ertesi gün görümcem evine gitmek üzere bize geçti annemle konu açıldı konuşuyorlardı o arada kaynanam geldi anneme bağırdı yanlış yaptın aldın çocuğu buraya geldin dedi annemde açıklama yapmaya başladı annemi dinlemedi döndü arkasını hadi kızım dedi yürü bırak bırak dedi görümcem dinlemeye devam etti o yine bağırdı yürü bırak diye elim ayağım titredi sinirden gitti eşimde duydu olanları bende bağırdım biz itmiyiz köpekmeyiz dedim suçla dinleme git dinleyenide bırak bırak diye küçümseyerek çekiştir o akşam kayınpederle geldiler yüzüne bile bakmadım anladı ertesi gün annem izmire döncekti akşam bincekti uçağa ona rağmen gelmedi bütün gün annem yinede giderken kapısını çaldı vedalaştı anneme sarılışını görseniz kendi kendimi yedim resmen...o günden beri konuşmuyoruz eşim demişki sen gidip alsaydın gezdirseydin çocuğu oda ablan gittide annesi vermemiş demiş bende görümceme sordum annen böyle böyle dedi diye oda yooo dedim ben almaya gelmedim öyle bişi olmadı siz olsanız ne yaparsınız haksızmıyım gösterdiğim tepkide ?
tabiki haklısın
taşınma imkanınız yokmu,yoksa bu sorunlar uzar gider daha
güle güle büyüt bebeğini
bizim gözümüzde haklı olsan ne olacak? eşin yanında olamadıktan , senı ezdirdikten sonra.en güzel iş, herkese uzak olmak.
senın ailen benım aılem dıye ayrım yapmamak.evlılıkler hep 3.kişiler yüzünden deprem tehlikesine giriyor.kendi kendi yer bitirirsin ancak, eşinle ciddi anlamda konuşman ve tavrını ortaya koyman şart.
malaesefimkanım olsa daha ilk seneden taşınırdım.sorunlar dahada gelcek eminim.tek tesellim bebeğim teşekkür ederim iyi dileklerin için
eşim ailesine düşkün o yüzden bişi diyemez onlara haksız olsalar bile tepki veremez neden dedim küserler dedi şimdi bu durum yüzünden babası surat yapıyomuş üzülüyo ama yapcak bişeyim yok dedim ben haksız olsam gider özür dilerim ama sonuna kadar haklıyım geri adım atmıcam.evliliğimiz zaten hep onlar yüzünden bitme noktasına bile geldi.bu zamana kadar hep kendime yaptım bıktım artık .
bende aynı binada yaşadım o yüzden neler yaşadığını tahmin edebiliyorum
allah yardımcın olsun
bir laf var.
ya bu deveyi güdüceksin
ya da bu diyardan gidiceksin.
bu da 3.seçenek; ya da herşeyi sineye çekip devam ediceksin.
kartlar senin elinde, çok meralıysa ailesiyle devam etsin
bundan sonraki yaşamına. ama bu şekilde gitmeyeceği kesin.bebeğine yansır.
keşke taşınabilsen ordan
tabi ki haklısın
annesinin babasının kıyamadığı kızları alıp böyle hizmetçi gibi görenlere sinir oluyorum ben
evet yaparsın iş ama içinden gelirse
ne demekmiş yok akşam yemeğini yiyecek yok bize gelmiyor
cahillerle uğraşmak öyle zor ki
Türkiye de erkeğin yetiştirilme tarzı geline bakış açısı değişse
aileler çekilip çiftleri rahat bıraksalar ne güzel olurdu
güçlü olmaya çalış canım birikimini de varme artık kimselere onlar utanmadan istiyors sen de vermem diyecek kadar yüzsüz ol
allah yardımcın olsun!
sineye çekmicem artık yaptığı bu saygısızlık bardağı taşıran son damla oldu.artık hiç bişi eskisi gibi olmıcak bizim en büyük sorunumuz konuşamamak oturup konuşamıyoruz cahillik diz boyu binadaki kaynanasıyla yaşayan arkadaşlarım artık çocuklarını dövüyorlar sebepsiz şeylerden dolayı ben onlar gibi olmak istemiyorum
bende benzer şeyleri çok yaşadım eski kafalı cahil insanları idare etmek çok zor.sürekli senden hizmet bekleyen sürekli sana akıl verip seni idare etmeye kalkan herşeyine karışan.dairelerimiz yanyanaydıı artık canıma tak dedi eşimde bende dayanamaz olduk kiraya çıktık.çok zor çokkk zoorr yaşayan bilir. şimdi evleneceklere tavsiyemm amann ha amann yakınında oturmayın kayınvalidenizinn kaynınızın vs. muhakak hayatınıza burunlarını sokmak için fırsat kolluyorlar Arkadaşım Allah senide kurtarsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?