• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bikkinlik, sikismislik, Turkiye'ye uyum ve evlilik korkusu

Sorgulamaya aslında çoktan baslamissin bu ilişkiyi....

Bir yerlerde sorun var...belki en başından farkindasin ama sevgi aşk dolu dolu varken insan görmüyor o olumsuzlukları uyumsuzluğu. ..

Anladığım kadarıyla sen en başından veriyorsun tamamen ilişkiye kendini, %100 ilgi sevgi alaka ne ise artık. .. ancak o değer zamanla kirildikca, üzüldükçe düşmeye başlıyor .

Karekterler farklı sen siyah o beyaz gibi nerdeyse, şimdiye tolere edebileceğin durumlar inan evlenince çok farklı boyutta yüzüne yüzüne çarpıyor, zamanla bir bakıyorsun ne verecek sevgi, ne sabır ne de tahammül kalıyor .

Kimileri erken farkediyor kimileri aynı evin içine girdiğinde.. sen sanslisin sorguladigina göre... kendini iyi tanıyorsun ne istedigini biliyorsun ic sesinin dinle.

Bence bu ilişki bitmeli daha fazla hirpalama kendini... o merhamet dediğin şey ilerde seni çok kıracak gibi... karşındaki adamın merhametsizligini göreceksin gibi hatta sonra bir bakmissin o merhametli philly philly merhametsiz acımasız bir kadın olmuş ....

Yaşanılan her ne varsa kırıyor yipratiyor insanı, büyüdugunu hissediyorsun .

Artilar eksiler onları değerlendir iç sesini dinle. Kendine sor sen nasıl bir hayat yaşamak istiyorsun ve az çok nasıl bir hayat yaşayacaksın nisanlinla? ve şurada yazılan bir sürü yorum cidden önemli.

Bakacagim artik patates, iyi bir konusma yapmam lazim. Sanirim ben hic ciddi ciddi, onunla bence sorun olan yonlerini konusmadim, farkli sekillerde konustum ama direkt olarak oturup soylemedim. Sanirim bunu yapmam lazim. Tesekkurler.

Nişanlınızla evlenemeyeceğiniz çok açık. Özgürlüğüm bitecek gibi hissediyorum demişsiniz, evet bitecek. Evlendiğiniz için değil; sohbet edemediğiniz için, eğlenemediğiniz için, ailesi ile hiç ortak noktanız olmadığı için, kriz geçirmeden tartışarak içinizi dökemeyeceğiniz için özgürlüğünüz bitecek.

İlişkinizde mutsuzsunuz ama geçen yıllar ve verilen sözleriniz var. Bunun ağırlığı sizi eziyor bence. Ayrılın, dönün yurtdışına. Nerede kiminle mutluysanız orada olun.

Tesekkurler sanirim verilen sozler ve gecen yillar ve soylenmeyen ama soylenmesi gereken yuzlerce sozcuk var. Bunlari bir bir konusup, bir karar verecegim sanirim.

Siz evlenip Türkiye'ye mi yerleşeceksiniz :KK57:

Turkiye'de yasayacagiz. Nisanlim burada yardimci docent.

Öncelikle geçmiş olsun. Türkiye'ye uyum konusunda seni en iyi anlayabileceklerden biriyim. "Abd'den sonra Türkiye hiç çekilmiyor" derim hep kızınca. :)

Bana öyle geliyor ki evlilik konusunda hayatının hatasını yapmak üzeresin.
Adamın hareketleri batar olmuş. Oturup doğru düzgün 2 çift sohbet bile edemiyorken ne evliliği? Merhametten evlenilir mi Allah aşkına? Şimdi adama kızsan da etsen de ayrı evlere gidiyorsunuz. Evlenince aynı eve gideceksiniz. Muhabbetsizlik ve aynı hareketler evde de sürecek. Bugün neyse, yarın da öyle olacak işte. Hem de evlenince daha katmerlisi... Evlilik sihirli değnek değil ki yani, bugün sohbet edememekten bile şikayet ettiğin adamla ömür boyu ne yapacaksın? Bir de öfke sorunu varmış. Arkana bakmadan kaç. Yoksa bu günlerini mumla ararsın.

Ayni evlere gittigimiz de oldu be sevde, sanirim sorun, her kose basinda her yeni deneyimde birbirimizin ayri bir ozelligini kesfetmemiz ve zaman zaman bunlardan pek de keyif almamamiz. Yani en azindan bende olay o.

Bir de merak ettim. Evlenirseniz Türkiye'de mi yaşayacaksınız, yoksa Abd'de mi?

adamı tüm o huylarını bilerek sevip evlenme noktasına gelmişsiniz.şimdi o huylarından dolayı eleştiriyorsunuz. bence bu doğruı bi yaklaşım değil. adama üzüldüm şu an.

Kimse kimsenin tum huylarini bilmez, huy da, karakter de, davranislar da degisir. Insan hayatinin hic bir evresinde ayni degildir, 25 yasindaki philly ile 30 yasindaki philly arasinda daglar kadar fark var ve eminim 40 yasinda, 50 yasinda da epey farklilik olacak. Sadece yas da degil sorun;bazen bir deneyim yasarsin ve tanidigini sandigin insanin o ozelligini hic bilmedigini farkedersin, o yasadigin ufacik deneyim, tanidigindan emin oldugun kisiyi aslinda pek de tanimiyor olabilecegin ihtimalini, "acaba" korkularini sokar aklina. Bazen kendime bile "bunu gercekten sen mi yapiyorsun, soyluyorsun" dedigim anlar olurken, kendim bile kendime sasirip yabancilarken, baskasini tamamen tanidigimi iddia edemem.O yuzden karsi tarafa uzulmeyin, anlatilan sadece buzdaginin gorunen kismi.

Birkaç önceki yorumunuzda boşuna beklentiye girmemeniz için cevap vermişsiniz.
Babanıza "çok mutluyuz" deyip, evlenmeyelim sözünüzü ciddiye almaması, onun her şeyi mükemmel gördüğünü düşündürüyorken, neden değişsin?
Evlilik kadınları değiştirir sadece, erkekleri değil. Kadınlar daha çok paralar kendini, erkekler sadece izler.

Evlilik aslinda kadinlari da eerkekleri de degistiriyor. Ama evlilik ciddi zor bir is. Isin icine akrabalar, sorular, jestler, beklentiler, beklenmeyenler vs giriyor ya, zaten oldukca zor olan bir kurum iyice cekilmez hal alabiliyor. Ama dedigin dogru, neden degissin ki, degismesi gerektigine dair bir dusuncesi yok ki.

Wohohooooo sende kendimi gördüm . Ve malesef evleneceğin kişide ayni benim eşim :KK43:
Biz bu ay 2. Terapistimizle olan terapi sürecini bitirdik. 10 yıldır evliyim sürekli mücadele ile geçti ve çok yorgun bitkin hissediyorum.
Sana şunu söylüyorum sevgi ve aşk geçiyor zamanla.. yerini karakter uyumu, ailesine olan benzerliğin (varsa yada yoksa huzurun ona göre oluyor) ve ten uyumu alabiliyor.
Sevgini vs bir kenara koy ve uzaktan bir bak , ailesi nasıl bir aile , annesiyle nasıl gecimleri diyalogları ,babası nasıl baba.
Annesiyle diyaloğu geçim şekli ileride seninle olacak olanı yansıtır.
Ailesinde olan muhabbet tarzı yaşam tarzı ,sizin evliliğinizdeki bekledigi ve alıştığı yaşam tarzını yansıtır.
Ve en önemlisi, babası nasılsa oda senin çocuklarına öyle babalık yapacak.
Asla degistiremiyorsun ya öyle kabul edeceksin yada uyumumuz yokmuş deyip yoluna devam edeceksin.

Dedigin dogru, ben nisanlimin ailesini cok gormedim. Nisandan once bir kez tanisma evresinde gordum ve nisanda gordum ikinci kez, ondan sonra bir sene hic gormedim. Gordukten sonra ve ailesi ile vakit gecirdikten sonra zaten benim kafam iyice karisti. Ben babami epey severim keza annemi de ama babamla konusabiliyorum, beni anliyor ve dinliyor, onlarda bu yok. O ailede masada yemek yenir sohbet edilmez, anne babaya borc verir, o parayi geri ister. Para da para olsa, oyle komik rakamlar. Arada beni de hakem yapiyor annesi "ee philly haksiz miyim istemek de" " ya ne desem bilemedim, biz de boyle seyler yoktur" ! bana ilginc gelen bir iletisim ve aile dinamikleri var.

Philly ben sadece bazı konulara değinip kısa kesmek istiyorum çünkü hayat tecbrüben beni ikiye katlar beşe böler :KK53:

Benim fikrimce bir insanla vakit geçirmek bana yalnız geçirdiğim zamandan daha fazla keyif veriyorsa onunla evlenirim. Bunu ölçüp tart bence kafanda, kimsenin hatrı için kendisiyle evlenilmez.

Ve gördüm ki Türkiye'de yaşayacakmışsınız işte bu hiç olmaz senin için, haydi bizler bağışıklık kazandık :KK53: ama senin için çok zor olur bence burada yaşamamalısın ki sanırım sevgiline bu kadar büyük bir fedakarlıkta bulunacak kadar bağlı değilsin. Benim izlenimlerim bu yönde.

Umarım en doğru, seni en çok mutlu edecek kararı verirsin.

Bazen ben gercekten bu insani seviyor muyum diye dusunurken buluyorum kendimi.

Phillycim benim düşeceğim hataya sen düşme. Eski konularımı biliyorsundur belki hatırlarsın, eski sevgilimle çok zıttık ama ben sırf "Yine de iyi bir insan yeaa üstüme düşüyor" mantığıyla yıllarca vakit kaybettim onunla. Şimdi keşke daha önce bitirseymişim diyorum, bunun şimdiki sevgilimle de alakası yok. Hayatımda kimse olmasaydı da aynı fikirde olurdum. Yanında mutsuz olduğun biriyle evliliği aklından bile geçirme. İyi bir insan olabilir ama her iyi insanla uyuşacağız diye bir kural yok. İkiniz de yolunuza bakın; belki o da kendi bakış açısına sahip başka birini bulabilir keza sen de öyle.

philly yakin zamanda ise basladim,
hic de begenmedigim icimi karartan bir teklif sundu sirket,
hem ozel durumumdan dolayi kabul ettim teklifi, hem de ic sikintim beni bitiriyordu.

esim kenara cekti :)
dedi ki Goha bunu ne kendine yap ne onlara,
ya bu icindekini bitir oyle imza at sozlesmeye, ya da bosver baska cozum buluruz.

tabi bu is, ben icimdeki o sesi oldurmeyi tercih ettim ve imzayi attim,
olmemis can cekisiyor icimdeki ses, ara ara yokluyor ama hadi len deyip geri kovaliyorum.

Ama evlilikte bunu yapabilir misin gercenkten?
Yine de ayni tavsiyeyi verecegim,
bu icindeki supheleri kafandan kovalamadan evlenip ona ve kendine kotuluk yapma.
eger kovalayabiliyorsan ve risk almayi seviyorsan evlen ve sonucunu yasayarak gor, bazen insan kendi deneyimlemeden bilemiyor ne hissedecegini.

Ben cok garantici tipim Goha, herseyi tek tek sorguluyorum.Mukemmeliyetci bir ailede buyudum. Surekli ama surekli beklentileri yuksek olan bir aile, bu da aslinda yer yer bizleri yargilayici yapti. " O orada soylenir mi, bu burada yapilir mi, burada aslinda bu yapilir" diye diye gidecek omur gibi:))) Belki otuzlarimda degil de, 20lerimde evlenseydim cok da duzunmezdim ama belli bir yastan sonra "ee bunun degismisi var, ben niye bu insani degisime zorlayayim ki" diye bir ruh haline burunuyor insan, ben iste o ruh halindeyim sanirim:)

30 yasina kadar Turkiyede yasadim,
farkli sehirlerde farkli hayatlar kulturler gordum tanidim,
Turkiyede yasarken bile ailemin memleketine gittigimde evdeyim huzurunu yasayamiyordum, cok yabanci cok bana uymayan bir kultur gibiydi.

Yillarca Amerikada yasamis birinin bu kadar bile dayanmasi bana fazla geldi acikcasi, cunku Avrupa bile biraz daha benzer ama Amerika kulturu cok cok farkli ya, su yasadiklarin icin bence ne kendini ne de bulundugun cevreyi suclamalisin, bu boyle doganin kanunu gibi bir sey, bunun aksi dusunulemezdi zaten.

En guzeli kendini evinde hissettigin yer neresi ise orada hayatini kur, aileni de istedigin siklikla ziyaret et,
zira herkes evinde mutlu huzurludur.

ya ben bir şey söylemek istiyorum.Ben burclara falan inanmam.Akrep burcuyum şimdi baktım yukselenimde akrepmiş.Bunları onemsemem ama nişanlınızın bazı huyları benimkiyle birebir aynı ya

Ay çok güzel ya konuyu okurken dertlenmedim içim açıldı deli miyim ne? :KK53: Çok benziyoruz, benim hayalim de hep amerikaya yerleşmekti çoook imreniyorum ve takdir ediyorum sizin gibi kadınları. Hayalimi yaşıyorsunuz vallahi, evlenmeyin sallayın gitsin. :KK70: Nişanlıyım ben de şu an gel abd ye yerleş sana iş verelim deseler topuklarımı popoma vura vura koşup giderim. :KK45: Evlilik falan en küçük problemim olurdu sanırım. Ki biz iyi anlaşıyoruz nişanlımla. Ama yürümezse biter kafasındayım ben de aynı bağımsızlık, özgürlük hissi bende de var. Merak edip baktım benim de ay burcum yaymış. :rapci:
Ama ben tam bi ikizlerim. :110:
Evlenme bu adamla konu sahibi, adamın öfke problemi varmış, tek başına yeterli değil mi? Benim için hiçbir zaman kabul edilebilir bi özellik olmadı bu. Ay benimkinin de öfke kontrol sorunu var napcan diyen kadınlara hayretle bakıyorun. Belki başka ülkelerde hastaneye kapatılıp tedavi edilecek durumlar bizde kişilik özelliği mizaç olarak algılanıp kabulleniliyor. Çok garip bir ülkeyiz.

Ben alayim sana bilet bir dolan gel :))) Yok oyle mizac falan demiyorum:) hic sevmem ofkeli halleri, yuksek sesle konusmayi, argo konusmayi vs vs. Ofkesi nasil biliyor musun;trafikde yolda giderken biri mesela hata yapti, sinyal vermedi, en sol seritten en saga gecti vs vs, tahammulu yok boyle seylere bir celalleniyor. Gecen birine boyle sinirlendi "salak dedi", adam indi arabadan geldi bizim arabanin onunu kestim,. Bu mesela benim icin dehset verici bir sey, ulkede binlerce manyak var, biri geldi bicakla veya silahla saldirdi ne yapacagiz diyorum, burasi amerika degil diyorum ama gel de anlat:) ama karsi soforun ne kadar hatali oldugunu anlatmaya ve ofkesinin aslinda hakli bir ofke oldugunu kanitlama cabalarina girisiyor hemen.

Merhaba philly aslinda gercek hayatta tanimadan sevdigim saygı duydugum nadir insanlardansin:) konu na bende yorum yapmak istedim öncelikle gecmis olsun umarim cok mutlu olursun buradaki genel yorumlarin aksi yônunde bir yorum yapacagim sanirim:)erkek arkadasini 11 yildir tanidigini yazmişsin sen buradan tanidigim kadariyla gayet akli basinda ve sorgulayici bir insansin eger erkek arkadasin kôtü birisi yada uyumsuz alsaydiniz simdiye kadar onu coktan silerdin bence birde bu açidan düşün ....
duygu durumun suanki sıtres düzeyinle ilgili olabilir..lútfen pisman olacagın seyler yapma...

Kendi tecrübemle ilgili şunu söyleye bilirim 15 yıldır evliyim ve aslında bizde hic uyumlu bir çift degiliz ama ben bu uyumsuzlugun bana iyi geldigini düsünüyorum çünki ben cok sitresli ve aşırı planlı bir insanim o cok rahat bir tip rahatligi beni delirtti başlarda evet ama artık bende biraz rahatlamayı ,hayati planlarla degil gelişine yasarkende mutlu olmayi ,bir isi yaparken o bir sonraki basamağı düsünmeyi degilde o anin mutlulugunu yasamayi ögrendim sanirim gecte olsa ama bizim iliskimizde ben hep baskı kuran taraf o hep altan alan oldu ,beni hep idare etti itiraf edeyimki evliligimizinn yürümesinde bununda payı var, gerci son zamanlarda oda artık dîs gösteriyor ama bir sekilde klasik deyimle yuvarlanip gidiyoruz :) karsindaki insanda insaf ve merhamet olmasida önemli birazda nazini cekmeli tabi bunlari en iyi sen ölcüp tarta bilirsin.....
pür i pak bir kafayla evlenmek mümkünmü bilmiyorum bazen çevremde uçuc ucuç gelinler görüyorum hicbir zaman öyle olmadim ,acaba bilmemenin mutlulugumu onlarınki fazla düsünmemek daha mutlu ediyor bence insani :KK66:evet hep kafamda soru isaretleri vardi iki yıl nisanli kaldim bizide kimse yakistirmamisti ama hep şunu düsündügüm icin ayrilamadim ya birdaha kimseyi kendime bu kadar yakin hissedemessem sevemessem biraz seninkinede benziyor sanirim birde ben daha sorumluluk sahibi bir insan oldugumu dúsündügüm icin bírakmak agir geliyordu...
Sonuc olarak mutluyum Elhamdülillah
Hic pisman degilim bence denemedigin icin sonradan üzülebilirsin...

Metanol'cugum cok tesekkur ederim nazik iltifatlarin icin. Erkek arkadasim kotu biri degil ben de aslinda hic karsima alip "ya ben senin bu bu ve bu huylarindan hoslanmiyorum" diye hic konusmadim sanirim. Bazen erkekelre yapmak lazim zira imadan anlamiyorlar:)

Ben sakin biriyim metanol, o asker gibi:)) bir duzenliki sorma. Her gunu, herseyi planli dakik, bir salsa rahatlayacak ama salamiyor:)

Philly ben sadece bazı konulara değinip kısa kesmek istiyorum çünkü hayat tecbrüben beni ikiye katlar beşe böler :KK53:

Benim fikrimce bir insanla vakit geçirmek bana yalnız geçirdiğim zamandan daha fazla keyif veriyorsa onunla evlenirim. Bunu ölçüp tart bence kafanda, kimsenin hatrı için kendisiyle evlenilmez.

Ve gördüm ki Türkiye'de yaşayacakmışsınız işte bu hiç olmaz senin için, haydi bizler bağışıklık kazandık :KK53: ama senin için çok zor olur bence burada yaşamamalısın ki sanırım sevgiline bu kadar büyük bir fedakarlıkta bulunacak kadar bağlı değilsin. Benim izlenimlerim bu yönde.

Umarım en doğru, seni en çok mutlu edecek kararı verirsin.

Yok tecrube falan, yasim ortaya cikacak :KK53: bakalim iste trumancigim, ben de bulacagim bir cikar yol. Aslinda kendisi abdye donse cok daha cabuk is bulur, zira muhendislik kokenli, cok iyi yerlerde is tecrubeleri var ama buralari da birakamiyor zira tam egeli, seviyor oralari.

Phillycim benim düşeceğim hataya sen düşme. Eski konularımı biliyorsundur belki hatırlarsın, eski sevgilimle çok zıttık ama ben sırf "Yine de iyi bir insan yeaa üstüme düşüyor" mantığıyla yıllarca vakit kaybettim onunla. Şimdi keşke daha önce bitirseymişim diyorum, bunun şimdiki sevgilimle de alakası yok. Hayatımda kimse olmasaydı da aynı fikirde olurdum. Yanında mutsuz olduğun biriyle evliliği aklından bile geçirme. İyi bir insan olabilir ama her iyi insanla uyuşacağız diye bir kural yok. İkiniz de yolunuza bakın; belki o da kendi bakış açısına sahip başka birini bulabilir keza sen de öyle.

Ay astoria seninki de cok fenaydi, ailenle tanismak icin aileni kendi ayagina getirmeye calisiyordu. Senin ciddi verilmis sadakan varmis:)))
Dedigin dogru biri ile iyi diye evlenilmez, bugun kafam bira daha sakin, sadece direkt iletisim kurmam lazim, Bu yontemi hic denemedim.

Ay astoria seninki de cok fenaydi, ailenle tanismak icin aileni kendi ayagina getirmeye calisiyordu. Senin ciddi verilmis sadakan varmis:)))
Dedigin dogru biri ile iyi diye evlenilmez, bugun kafam bira daha sakin, sadece direkt iletisim kurmam lazim, Bu yontemi hic denemedim.

Dene madem kuşum, yani ayrılacaksan da "Ben elimden geleni yaptım ama uyuşamıyoruz yapacak bir şey yok" diye vicdanen rahat olursun böylece.

Bu arada cidden Allah korudu yav, şimdiki sevgilimle birlikteyken "Beni deli mi öpmüş acaba 4 sene bu adamla vakit harcamışım?" dediğim oluyor bazen.

Merhaba bende yurtdışında büyümüş 20 sene kalmis sonra turkiyeye tek basima gelmis tek yaşamış bir bayanım.
Ilk zamanlar cok zordu çevre uyumu aliskanliklar tekrar yeniden biryere uyum ve ben 1 bavulla geldigim icin destekcim de yoktu ve maddi olarak da zorluklar cektim.
Geri kafali akrabalar herseye karışan teyzeler derken baya zor oldu güçlü kalmak zorundaydim ve çok şükür iyi kötü kendi kendime yettim. En zoru benim icin ailemi birakmak oldu Avusturalya da ve arkadaslarimi birakmakti zira cok dışa dönük biriyim ve dimdizlak yapayanliz kaldim.
Surekli turkiyede ne işin var geri git diyen ukala yorumlara cevap vermek beni çileden çıkarıyordu hala da öyle yani bir laf vardir the neighbors grass looks greener. Yani komşunun çimi hep daha yeşil görünür olayı kimse bilmez gurbet nedir yaşamadan neyse senin konuna geleyim tatlim. Sende benim ilk zamanlarim gibisin bunalima girmek uzeresin yada minik capli bunalimdasin. Oncelikle arkadaş cevresi edinmen lazim.
Eger istanbuldaysan avrupa yakasinda o konuda yardimci olabilirim.
Erkek arkadasin icin se tam çatışmalı iki ruh sunuz. Yani şimdi mutlu degilsen emin ol evlenince asla mutlu olmazsin.
Ben evlendim ama ruh eşimi buldum evlenince hersey monotona bagliyor ve kafa birisi degilse evlendigin adam asla mutlu olmazsın. Sende benim gibi rahat yetişmiş ozgur ruhlu deli dolu bir kizsan kendine uygun birini kesinlikle bulursun.

ALLAH yardimcin olsun
Take care xox

Cok tesekkur ederim, iki turlu kulturel sok yasiyormus insan. Cok kolay uyum sagliyorum ama bizim biraz herseyi didikleme, merak etme, her konu hakkinda fikir beyan etme hallerimiz var ya, cok can sikici. Beni de epey yordular:)

Katiliyorum size...Lise yillarimdan beri bi yurtdisi hayalim vardi; kesinlikle yurtdisinda yasamaliyim diyordum, hep ozenirdim Avrupa'da hele hele Amerika'da yasayanlara. Sanki bi gideyim hep uzaklar daha guzelmis, daha huzurluymus gibi gelirdi bana.
Nasip oldu ben de yerlestim yurtdisina. (and i've seen that the neighbor's grass is not always greener:) ) Burda da zorluklar var, yalnizlik var, Trde cok dolu dolu gecerdi gunlerim burda cozemedigim bi bosluk ve eksiklik var, ait hissetmiyorum. Sukur yine de tabi ki artilari cok ama zor gurbet.

Konu sahibi; akilli, mantikli kizsin hakkinda een dogru karari verecegine inaniyorum. Bira sakinles, kafani dagit. Gez toz, sonra etraflica dusunursun.
Hakkinda hayirlisi olsun Phillycim.

Tesekkur ederim. Her yerin kendine gore bir zorlugu var evet haklisiniz, zamanla alisiyor insan herseye. Verecegim bu aralar bir karar. Sevgiler.

Dene madem kuşum, yani ayrılacaksan da "Ben elimden geleni yaptım ama uyuşamıyoruz yapacak bir şey yok" diye vicdanen rahat olursun böylece.

Bu arada cidden Allah korudu yav, şimdiki sevgilimle birlikteyken "Beni deli mi öpmüş acaba 4 sene bu adamla vakit harcamışım?" dediğim oluyor bazen.

Ahahahahah :KK70::KK70: denize dussen sarilmaz misin yani simdi:)

Back