• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bikkinlik, sikismislik, Turkiye'ye uyum ve evlilik korkusu

Destan yazdim haberiniz olsun:)

Nereden baslasam bilmiyorum. Ama bu aralar , aslinda bayagi uzun zamandir kendimi muthis yorgun ve bikkin hissediyorum. Forumdan bazi arkadaslar bilir, ben 18 yasindan beri yalniz yasiyorum ve bunun 11 yili yalniz basima yurtdisinda gecti. Bir kac aydir Turkiye'deyim ama geldigimin birinci ayinin sonunda cildirma noktasina geldim. Bastan savma yapilan isler, gereksiz merakli insanlar, herseyi bildigini zanneden 60 yas ustu insanlar, nereden geldin-gidiyorsun sorulari, herkesin birbirinin isine burnunu sokmasi, fazla icice yasama ve buna bagli olarak aradaki sinirlarin dagilmasi ve milletin haddini bilmemesi vs vs.

Bu gelis surecimdeki ana nedenlerden biri de ameliyat olmam gereken myomumun olmasi ve ailem merak etmesin diye Turkiye'de ameliyat olmayi tercih etmem. Ama bu hastane sureci bana yirmilerimin basinda ayrildigim ulkemin aslinda oldugunu dusundugum yerde olmadigini aci aci tecrube ettirdi. Normal bir myoma "bu kanser kesin, yumusak doku kanseri kanser taramasi yapalim" diyen ve biyopsi yapmadan teshis koyan prof.dan tutun da, ameliyat raporuna operasyonda kac tane tumor cikarildigini yazan ama en buyuk ve en kucugunun capini yazip digerlerini yazmayan veya nereden cikarildigini yazmayan doktora, benzer seyi yapan patoloji uzmanlarina...Elimde Amerika'dan aldigim herseyi detayli ve ozenli yazilmis (yumurtanin hangi yumurtalikda oldugunu ve rahmin boyutlarini bile ) rapor ile, bizimkilerin eksik yazidigi ameliyat raporu ve patoloji raporuna karsilastirip kendimce cikarimlarda bulunmam ve farklarini gordukce ofkemin katmerlenerek artmasi.

Butun bunlara ek olarak bir evlilik surecine girmem. Erkek arkadasim, gerci nisanlim, oldukca uzun zamandir tanidigim ve hayatimda olan biri. Ama beni sacmasapan bir evlilik cenderesine soktu, cok bunaldim herkesten ve herseyden kacasim var. Kimseyi ozlemiyorum, bu zaten uzun zamandir yasadigim bir duygu. Herkese ve herseye kiziyorum. Bana neredesin diye sorduklarinda " nerede olduguma dair edindigin bilginin su an senin hayatina ne katkisi var" diye sert cikislar yapiyor ve epey de kalp kiriyorum. Kendi aileme bile epey kirici olabiliyorum ve sanirim bunun ana nedeni aslinda kapana kisilmis gibi hissetmem evlilik sureci yuzunden. Bazen ben gercekten bu insani seviyor muyum diye dusunurken buluyorum kendimi. Cevremizdeki herkes ama herkes ikimizin muthis uyumsuz oldugunu ve onun beni mutsuz edecegini soyluyor. Bunu soyleyen sadece turkiye'deki cevrem degil amerikali cevremde aynisini soyluyor. Ben disa donuk biriyim, o ice donuk, ben konuskan biriyim, o sessiz, ben sohbet etmeyi severim o duvar gibi evet hayir sorulari sorar, onunla monolog halinde iletisim kurulur. Ailesini bu nisan surecinde tanidim ve aslinda farkettim ki, kendisinde sevmedigim ne kadar ozellik var ise, anne babasindan almis (ofke nobetleri sinirlenince agzindan cikani kulaginin duymamasi, epey maddiyatci olmasi, neredeyse apolitik olmasi ve sessiz olmasi, herseyi ben bilirimci tavirlari, hayatinda gri noktalar olmamasi vs vs).... O beni ne kadar seviyor bilmiyorum ama onun facebook fotolari, whatsapp profilleri, hatta kendine ait sitesinde bile ikimizin fotograflari var. Ben yillardir tek fotograf atmadim facebook'a ikimize ait, inatla selfie cekiyor her yerde sinirleniyorum dogayi cek kendini cek beni cekme diye.. Diyorum ya ne hissediyorum bilmiyorum tek bildigim yillar icinde kirdigi potlarin beni bikkinlik noktasina getirmesi.. Onun aksine ben ise tamiri zor seyler hayatta soylemedim, kalp kirmadim, ses yukselmesinden ve gerginlikten hoslanmam o yuzden butun sorunlari konusarak cozmeye calistim ve cok elibol bir ailede buyudum. Sanirim mutsuz olmaktan korkuyorum, ozgurlugum kisitlanacak gibi dusunuyorum.

Boyle seyler dusunmem yasamam normal mi? Herkes benzer korkular yasiyor mu? Ben bu buhrandan nasil kurtulurum?

Not: bazen burclari soranlar da oluyor ne olur ne olmaz onu da ekleyeyim:) Yukseleni kova olan bir oglak kadiniyim, nisanlim ise akrep burcu.

Senin yerinde olsaydım, böyle hissetseydim, gidebilecek başka bir yerim olsaydı
Evlenmezdim açık ve net ..
Yıllardır yurtdışında yaşayıp bu ülke şartlarına alışmak çok zor ..
biz kısa yurtdışı tatillerinden döndüğümüzde bile garipsiyoruz düşün yani ..
Buarada akrep burcu anlaşılması çok zor bir burç geneli sanırım çekirdek çitler gibi kalp kırabiliyor ..

Ay çok güzel ya konuyu okurken dertlenmedim içim açıldı deli miyim ne? :KK53: Çok benziyoruz, benim hayalim de hep amerikaya yerleşmekti çoook imreniyorum ve takdir ediyorum sizin gibi kadınları. Hayalimi yaşıyorsunuz vallahi, evlenmeyin sallayın gitsin. :KK70: Nişanlıyım ben de şu an gel abd ye yerleş sana iş verelim deseler topuklarımı popoma vura vura koşup giderim. :KK45: Evlilik falan en küçük problemim olurdu sanırım. Ki biz iyi anlaşıyoruz nişanlımla. Ama yürümezse biter kafasındayım ben de aynı bağımsızlık, özgürlük hissi bende de var. Merak edip baktım benim de ay burcum yaymış. :rapci:
Ama ben tam bi ikizlerim. :110:
Evlenme bu adamla konu sahibi, adamın öfke problemi varmış, tek başına yeterli değil mi? Benim için hiçbir zaman kabul edilebilir bi özellik olmadı bu. Ay benimkinin de öfke kontrol sorunu var napcan diyen kadınlara hayretle bakıyorun. Belki başka ülkelerde hastaneye kapatılıp tedavi edilecek durumlar bizde kişilik özelliği mizaç olarak algılanıp kabulleniliyor. Çok garip bir ülkeyiz.

Konuda akrebi en cok ben gomdum sanirim :) ama ozellikle " iyi yanlari bir tarafa" diye belirterek girdim konuya , erkeginin kotu tarafi cok kotudur , kendim de bir akrep anasiyim ama inkar edemem kotu huylarini :)
Kadinlari farklidir ayrica , hic ofke krizine giren akrep kadini gormedim

İkizlerle anlaşamam derdim, 1 numara ikizler
Aslan erkeği zor olur derdim,2 numara Aslan
Oğlakları da önyargılı ve hırslı bulurdum, kız da oğlak olacak.

Halbuki yay, kova, biraz da koç daha iyi geliyordu kulağa :))
Gerçi ilk iki gebeliğimi sözde denk getirecektim de hamile kalmadım :)

Yazdıklarını bir de sanki kendin yazmamış gibi dışardan okusan cevaplarını bulursun
Onun dışında küçük bir depresyon hali alışkın hayatının dışına çıkmışsın her şey seni sıkmış

İkizlerle anlaşamam derdim, 1 numara ikizler
Aslan erkeği zor olur derdim,2 numara Aslan
Oğlakları da önyargılı ve hırslı bulurdum, kız da oğlak olacak.

Halbuki yay, kova, biraz da koç daha iyi geliyordu kulağa :))
Gerçi ilk iki gebeliğimi sözde denk getirecektim de hamile kalmadım :)

Ahhaa , bende ikizler aman uzak dursun benden derdim gittim ikizlerle evlendim
Aman akrep mi eyvah eyvah derdim oglan akrep oldu
Kizi oglak yapmak istedim cunku kankam oglak ve cok severim oglaklari ama tam gununu tutturamadim bi hafta erken dogdu yay oldu
Hatta doktor pazartesi alacagiz saat 2 de dedi , hayatta olmaz dedim , sabah 8 de dogurucam 8 de dogarsa yukseleni oglak oluyor dedim , ameliyathane doluymus 8 de baskasi icin rezerve yapilmisti , yer degistirdiler benimle , ahhaa mila yuzunden baskasinin cocugunun yukseleni kova oldu

Merhaba philly aslinda gercek hayatta tanimadan sevdigim saygı duydugum nadir insanlardansin:) konu na bende yorum yapmak istedim öncelikle gecmis olsun umarim cok mutlu olursun buradaki genel yorumlarin aksi yônunde bir yorum yapacagim sanirim:)erkek arkadasini 11 yildir tanidigini yazmişsin sen buradan tanidigim kadariyla gayet akli basinda ve sorgulayici bir insansin eger erkek arkadasin kôtü birisi yada uyumsuz alsaydiniz simdiye kadar onu coktan silerdin bence birde bu açidan düşün ....
duygu durumun suanki sıtres düzeyinle ilgili olabilir..lútfen pisman olacagın seyler yapma...

Kendi tecrübemle ilgili şunu söyleye bilirim 15 yıldır evliyim ve aslında bizde hic uyumlu bir çift degiliz ama ben bu uyumsuzlugun bana iyi geldigini düsünüyorum çünki ben cok sitresli ve aşırı planlı bir insanim o cok rahat bir tip rahatligi beni delirtti başlarda evet ama artık bende biraz rahatlamayı ,hayati planlarla degil gelişine yasarkende mutlu olmayi ,bir isi yaparken o bir sonraki basamağı düsünmeyi degilde o anin mutlulugunu yasamayi ögrendim sanirim gecte olsa ama bizim iliskimizde ben hep baskı kuran taraf o hep altan alan oldu ,beni hep idare etti itiraf edeyimki evliligimizinn yürümesinde bununda payı var, gerci son zamanlarda oda artık dîs gösteriyor ama bir sekilde klasik deyimle yuvarlanip gidiyoruz :) karsindaki insanda insaf ve merhamet olmasida önemli birazda nazini cekmeli tabi bunlari en iyi sen ölcüp tarta bilirsin.....
pür i pak bir kafayla evlenmek mümkünmü bilmiyorum bazen çevremde uçuc ucuç gelinler görüyorum hicbir zaman öyle olmadim ,acaba bilmemenin mutlulugumu onlarınki fazla düsünmemek daha mutlu ediyor bence insani ;)evet hep kafamda soru isaretleri vardi iki yıl nisanli kaldim bizide kimse yakistirmamisti ama hep şunu düsündügüm icin ayrilamadim ya birdaha kimseyi kendime bu kadar yakin hissedemessem sevemessem biraz seninkinede benziyor sanirim birde ben daha sorumluluk sahibi bir insan oldugumu dúsündügüm icin bírakmak agir geliyordu...
Sonuc olarak mutluyum Elhamdülillah
Hic pisman degilim bence denemedigin icin sonradan üzülebilirsin...

butun giciklar bizde toplanmis, millet ne guzel yay ikizler(benim anam mesela) dogurmus :KK70:

yaylara hastayım zaten. en kankalarımın biri yay biri ikizler.
oğlakla küçükte tanıştım çok konuşmasa iyi aslında:)
büyükte sessiz sakin uyumludur burada bahsedilen akreplere benzetemedim benzemez inşallah:)
balıklarla anlaşamam mesela ben. bir noktadan sonra tahammülüm kalmıyor.

yaylara hastayım zaten. en kankalarımın biri yay biri ikizler.
oğlakla küçükte tanıştım çok konuşmasa iyi aslında:)
büyükte sessiz sakin uyumludur burada bahsedilen akreplere benzetemedim benzemez inşallah:)
balıklarla anlaşamam mesela ben. bir noktadan sonra tahammülüm kalmıyor.
Noop senin burcun ne?

Destan yazdim haberiniz olsun:)

Nereden baslasam bilmiyorum. Ama bu aralar , aslinda bayagi uzun zamandir kendimi muthis yorgun ve bikkin hissediyorum. Forumdan bazi arkadaslar bilir, ben 18 yasindan beri yalniz yasiyorum ve bunun 11 yili yalniz basima yurtdisinda gecti. Bir kac aydir Turkiye'deyim ama geldigimin birinci ayinin sonunda cildirma noktasina geldim. Bastan savma yapilan isler, gereksiz merakli insanlar, herseyi bildigini zanneden 60 yas ustu insanlar, nereden geldin-gidiyorsun sorulari, herkesin birbirinin isine burnunu sokmasi, fazla icice yasama ve buna bagli olarak aradaki sinirlarin dagilmasi ve milletin haddini bilmemesi vs vs.

Bu gelis surecimdeki ana nedenlerden biri de ameliyat olmam gereken myomumun olmasi ve ailem merak etmesin diye Turkiye'de ameliyat olmayi tercih etmem. Ama bu hastane sureci bana yirmilerimin basinda ayrildigim ulkemin aslinda oldugunu dusundugum yerde olmadigini aci aci tecrube ettirdi. Normal bir myoma "bu kanser kesin, yumusak doku kanseri kanser taramasi yapalim" diyen ve biyopsi yapmadan teshis koyan prof.dan tutun da, ameliyat raporuna operasyonda kac tane tumor cikarildigini yazan ama en buyuk ve en kucugunun capini yazip digerlerini yazmayan veya nereden cikarildigini yazmayan doktora, benzer seyi yapan patoloji uzmanlarina...Elimde Amerika'dan aldigim herseyi detayli ve ozenli yazilmis (yumurtanin hangi yumurtalikda oldugunu ve rahmin boyutlarini bile ) rapor ile, bizimkilerin eksik yazidigi ameliyat raporu ve patoloji raporuna karsilastirip kendimce cikarimlarda bulunmam ve farklarini gordukce ofkemin katmerlenerek artmasi.

Butun bunlara ek olarak bir evlilik surecine girmem. Erkek arkadasim, gerci nisanlim, oldukca uzun zamandir tanidigim ve hayatimda olan biri. Ama beni sacmasapan bir evlilik cenderesine soktu, cok bunaldim herkesten ve herseyden kacasim var. Kimseyi ozlemiyorum, bu zaten uzun zamandir yasadigim bir duygu. Herkese ve herseye kiziyorum. Bana neredesin diye sorduklarinda " nerede olduguma dair edindigin bilginin su an senin hayatina ne katkisi var" diye sert cikislar yapiyor ve epey de kalp kiriyorum. Kendi aileme bile epey kirici olabiliyorum ve sanirim bunun ana nedeni aslinda kapana kisilmis gibi hissetmem evlilik sureci yuzunden. Bazen ben gercekten bu insani seviyor muyum diye dusunurken buluyorum kendimi. Cevremizdeki herkes ama herkes ikimizin muthis uyumsuz oldugunu ve onun beni mutsuz edecegini soyluyor. Bunu soyleyen sadece turkiye'deki cevrem degil amerikali cevremde aynisini soyluyor. Ben disa donuk biriyim, o ice donuk, ben konuskan biriyim, o sessiz, ben sohbet etmeyi severim o duvar gibi evet hayir sorulari sorar, onunla monolog halinde iletisim kurulur. Ailesini bu nisan surecinde tanidim ve aslinda farkettim ki, kendisinde sevmedigim ne kadar ozellik var ise, anne babasindan almis (ofke nobetleri sinirlenince agzindan cikani kulaginin duymamasi, epey maddiyatci olmasi, neredeyse apolitik olmasi ve sessiz olmasi, herseyi ben bilirimci tavirlari, hayatinda gri noktalar olmamasi vs vs).... O beni ne kadar seviyor bilmiyorum ama onun facebook fotolari, whatsapp profilleri, hatta kendine ait sitesinde bile ikimizin fotograflari var. Ben yillardir tek fotograf atmadim facebook'a ikimize ait, inatla selfie cekiyor her yerde sinirleniyorum dogayi cek kendini cek beni cekme diye.. Diyorum ya ne hissediyorum bilmiyorum tek bildigim yillar icinde kirdigi potlarin beni bikkinlik noktasina getirmesi.. Onun aksine ben ise tamiri zor seyler hayatta soylemedim, kalp kirmadim, ses yukselmesinden ve gerginlikten hoslanmam o yuzden butun sorunlari konusarak cozmeye calistim ve cok elibol bir ailede buyudum. Sanirim mutsuz olmaktan korkuyorum, ozgurlugum kisitlanacak gibi dusunuyorum.

Boyle seyler dusunmem yasamam normal mi? Herkes benzer korkular yasiyor mu? Ben bu buhrandan nasil kurtulurum?

Not: bazen burclari soranlar da oluyor ne olur ne olmaz onu da ekleyeyim:) Yukseleni kova olan bir oglak kadiniyim, nisanlim ise akrep burcu.

Merhaba bende yurtdışında büyümüş 20 sene kalmis sonra turkiyeye tek basima gelmis tek yaşamış bir bayanım.
Ilk zamanlar cok zordu çevre uyumu aliskanliklar tekrar yeniden biryere uyum ve ben 1 bavulla geldigim icin destekcim de yoktu ve maddi olarak da zorluklar cektim.
Geri kafali akrabalar herseye karışan teyzeler derken baya zor oldu güçlü kalmak zorundaydim ve çok şükür iyi kötü kendi kendime yettim. En zoru benim icin ailemi birakmak oldu Avusturalya da ve arkadaslarimi birakmakti zira cok dışa dönük biriyim ve dimdizlak yapayanliz kaldim.
Surekli turkiyede ne işin var geri git diyen ukala yorumlara cevap vermek beni çileden çıkarıyordu hala da öyle yani bir laf vardir the neighbors grass looks greener. Yani komşunun çimi hep daha yeşil görünür olayı kimse bilmez gurbet nedir yaşamadan neyse senin konuna geleyim tatlim. Sende benim ilk zamanlarim gibisin bunalima girmek uzeresin yada minik capli bunalimdasin. Oncelikle arkadaş cevresi edinmen lazim.
Eger istanbuldaysan avrupa yakasinda o konuda yardimci olabilirim.
Erkek arkadasin icin se tam çatışmalı iki ruh sunuz. Yani şimdi mutlu degilsen emin ol evlenince asla mutlu olmazsin.
Ben evlendim ama ruh eşimi buldum evlenince hersey monotona bagliyor ve kafa birisi degilse evlendigin adam asla mutlu olmazsın. Sende benim gibi rahat yetişmiş ozgur ruhlu deli dolu bir kizsan kendine uygun birini kesinlikle bulursun.

ALLAH yardimcin olsun
Take care xox

Dışarıdan bakıldığında, ileride pişman olacağınız seçimler yapmak üzere olduğunuz bir yol ayrımında gibi gözüküyorsunuz. Umarım bu yol ayrımında sadece kendinizi düşünerek kararlar alırsınız. Çünkü pişman olursanız, merhamet ederek evlendiğiniz kişi kenara çekilip, "evlenmeseydin zorla mı evlendik, benim hayatımı da mahvettin" diyecektir büyük ihtimal.

Merhaba bende yurtdışında büyümüş 20 sene kalmis sonra turkiyeye tek basima gelmis tek yaşamış bir bayanım.
Ilk zamanlar cok zordu çevre uyumu aliskanliklar tekrar yeniden biryere uyum ve ben 1 bavulla geldigim icin destekcim de yoktu ve maddi olarak da zorluklar cektim.
Geri kafali akrabalar herseye karışan teyzeler derken baya zor oldu güçlü kalmak zorundaydim ve çok şükür iyi kötü kendi kendime yettim. En zoru benim icin ailemi birakmak oldu Avusturalya da ve arkadaslarimi birakmakti zira cok dışa dönük biriyim ve dimdizlak yapayanliz kaldim.
Surekli turkiyede ne işin var geri git diyen ukala yorumlara cevap vermek beni çileden çıkarıyordu hala da öyle yani bir laf vardir the neighbors grass looks greener. Yani komşunun çimi hep daha yeşil görünür olayı kimse bilmez gurbet nedir yaşamadan neyse senin konuna geleyim tatlim. Sende benim ilk zamanlarim gibisin bunalima girmek uzeresin yada minik capli bunalimdasin. Oncelikle arkadaş cevresi edinmen lazim.
Eger istanbuldaysan avrupa yakasinda o konuda yardimci olabilirim.
Erkek arkadasin icin se tam çatışmalı iki ruh sunuz. Yani şimdi mutlu degilsen emin ol evlenince asla mutlu olmazsin.
Ben evlendim ama ruh eşimi buldum evlenince hersey monotona bagliyor ve kafa birisi degilse evlendigin adam asla mutlu olmazsın. Sende benim gibi rahat yetişmiş ozgur ruhlu deli dolu bir kizsan kendine uygun birini kesinlikle bulursun.

ALLAH yardimcin olsun
Take care xox
Katiliyorum size...Lise yillarimdan beri bi yurtdisi hayalim vardi; kesinlikle yurtdisinda yasamaliyim diyordum, hep ozenirdim Avrupa'da hele hele Amerika'da yasayanlara. Sanki bi gideyim hep uzaklar daha guzelmis, daha huzurluymus gibi gelirdi bana.
Nasip oldu ben de yerlestim yurtdisina. (and i've seen that the neighbor's grass is not always greener:) ) Burda da zorluklar var, yalnizlik var, Trde cok dolu dolu gecerdi gunlerim burda cozemedigim bi bosluk ve eksiklik var, ait hissetmiyorum. Sukur yine de tabi ki artilari cok ama zor gurbet.

Konu sahibi; akilli, mantikli kizsin hakkinda een dogru karari verecegine inaniyorum. Bira sakinles, kafani dagit. Gez toz, sonra etraflica dusunursun.
Hakkinda hayirlisi olsun Phillycim.

Ben de akrep burcuyum. Konuyu okuyunca ne kadar kötü biriymişim dedim valla:KK53:
Akrep kadinlari kuyruguna basilmadigi sürece cok eglenceli, hos hatunlardir. Kendimden biliyorum :p

Philly sayesinde KK nin efsane kadinlari buraya toplandi :))

Türkiyede olup yurt disinda yasamak isteyenler, avrupada olup, acaba amerikaya mi gitsem diyenler olarak.Bence toplanip sirket acalim böylelikle bunaldikca isi bahane edip baska kitaya gidip bi nefes alip geliriz ;)

Katiliyorum size...Lise yillarimdan beri bi yurtdisi hayalim vardi; kesinlikle yurtdisinda yasamaliyim diyordum, hep ozenirdim Avrupa'da hele hele Amerika'da yasayanlara. Sanki bi gideyim hep uzaklar daha guzelmis, daha huzurluymus gibi gelirdi bana.
Nasip oldu ben de yerlestim yurtdisina. (and i've seen that the neighbor's grass is not always greener:) ) Burda da zorluklar var, yalnizlik var, Trde cok dolu dolu gecerdi gunlerim burda cozemedigim bi bosluk ve eksiklik var, ait hissetmiyorum. Sukur yine de tabi ki artilari cok ama zor gurbet.

Konu sahibi; akilli, mantikli kizsin hakkinda een dogru karari verecegine inaniyorum. Bira sakinles, kafani dagit. Gez toz, sonra etraflica dusunursun.
Hakkinda hayirlisi olsun Phillycim.

Aynen cnm tskler beni anlamışsın
Hep bir eksiklik var sanki 8 yildir istanbuldayim bende hala bir eksiklik boşluk var ne orada ne burada tam hissetmiyorum kendimi.
Tek dileğim gurbeti kimse yasamasin bir ortamdan kopup baska ortama gitmek hep bir eksiklik hissettiriyor insana.
Ailemi arkadaslarimi cok özlüyorum ben mesela buyudugum evi sokaklari
Ama istanbulu da cok seviyorum tam 2 arada 1 derede modundayim :)

Akrep kadinlari kuyruguna basilmadigi sürece cok eglenceli, hos hatunlardir. Kendimden biliyorum :p

Philly sayesinde KK nin efsane kadinlari buraya toplandi :))

Türkiyede olup yurt disinda yasamak isteyenler, avrupada olup, acaba amerikaya mi gitsem diyenler olarak.Bence toplanip sirket acalim böylelikle bunaldikca isi bahane edip baska kitaya gidip bi nefes alip geliriz :KK66:

hahhahahahahahajhahaha cok güldüm aynen yaaa gurbet kuşları ltd şti olabilir mesela :rapci:

Nisanlin turk mu?

Daha sevip sevmedigini bilmiyosan nisanlini evlenmek niye? Heleki her hareketi batiyosa yani? Evlenirsen kotuluk olacak kendine haberin olsun.

Baskalari uyumlu buluyomus cart curt bunlar cok Mu onemli? Ayni eve girdiginde baskalari olmayacak. Bu yuzden mutsuzsun ve herseye patlaman bu yuzden olabilir.

Nisanlim Turk evet. Sevip sevmemek meselesi asik degilim yani, demek istedigim o. Her hareketi batmiyor, batan seyler var ve ileride buyuk sorun olabilecek diye tahminler yurutuyorum. Benim dikkat ettigim seyler belki baskasi icin hic sorun bile olmayabilir.

Ya insanın tıpatıp kendisi gibi biriyle bir ömür geçirmesi çok sıkıcı değil mi? Kendimize benzeyen, aynı yemekten ayni müzikten aynı renkten aynı atraksiyonlu sinema filminden hoşlanmak çok sıkıcı ya. Biz de eşimle pek uyuşmuyoruz ama bu farkliliklar bizi biz yapiyor. Örnegin çiftlerden biri sinirliyse digeri sakin olmali alttan almali. Ikisi de inatçı keçi gibi olursa nasil bir ömrü idame ettirebilirler? Ikisi de yumurtanin sarısını seviyor. E kim yiyecek beyazını çöpe mi gitsin hergün hergün?

Zit kutuplar yorucu oluyor bir sure sonra, tecrube ile sabit :) Bir de ben alttan alan tarafim , surekli alttan almak epey yorucuymus.

Nisanlinizdan bahsetme ve onu tanitmak icin kullandiginiz cumlelere bakilirsa, onda onaylamadiginiz bir cok ozellik var. ki bunlar evlenince bir anda duzelmeyecek, veya siz hemen katlanmaya baslamayacaksiniz. Evliligin de getirdigi stresle daha da artacak sevmediginiz ozellikler. Daha simdiden emin degilken, neden israrla (ki bunu sanki sadece nisanliniz size dayatmis gibi yazmissiniz) evlenmeye calistiginizi anlamadim.

Bende 13 yasindan beri Amerikadayim. Insan ister istemez benimsemeye basliyor ve Amerikan kulturunu edinmeye basliyor. Ben sizi cok iyi anliyorum. Lakin saglik sektoruyle ilgili sadece yaram oldugu icin sunu soylemek istiyorum, basit bi operasyona bile binlerce dolar yatirdigimiz bu Amerikada, bir zahmet yazilan rapor Turkiyedekinden cok daha detayli olsun. Ameliyatinizi neden Amerikada olmadiniz?

Nisanlinizla mutlu gibi gorunmuyorsunuz. Kimseye ayrilin diye tavsiye vermem. Ama o ofke noberleri, sinirlenince agzina geleni soylemesi falan evlendikten sonra cok cabuk kabak tadi verir, bunu soyleyim.

Mutsuz olacaginizi dusunuyorsaniz bence boyle bir evlilik yapmayin

Amerika'da ameliyat kismini bir onceki mesajlarimdan birinde aciklamistim. Benim iyi bir sigortam mevcut orada. Ve tabiki tani, tedavi ve ameliyat ucretlerinin ne kadar fazla oldugunun farkindayim. Ama bu demek degildir ki, Turkiye' de rapor yazarken sirf saglik giderlerinin farkliligi yuzunden eksik raporlama olmali. Ayni hizmeti Amerika yerine Kanada'da da alsaydim, eminim aldigim rapor dort dortluk olacakti.

Amerika'da yasamadan once de karakterim boyleydi, birden sudan cikip baliga donmedim aslinda. Keza nisanlimda Amerika'da kaldi epey ama gecirdigi zamana ragmen Amerikan kulturu edindigi yok. Benim sorunum, aslinda Turkiye'den ayrilmadan once de gozume batan seylerin, baska bir kultur gordukten (" evet demek ki dusundugum seyler utopik degilmis" ) sonra daha da yorucu olmasi.
Onerileriniz icin de tesekkur ederim.

Back