• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bikkinlik, sikismislik, Turkiye'ye uyum ve evlilik korkusu

Tüm özelliklerini taşımıyorum, ama taşımak isterdim.
Ne kadar renkli kişilikleri olduğunu düşündüğüm insan tanıdıysam hep yay :)
Genelde de sanatçı oluyorlar zaten.
Benim yükselen, alçalan bir kaç gezegen el atmış olaya sanırım, mantık yönü ağır basan bir yay olmuşum. Ama orijinaline özeniyorum :)
Kızın çok şanslı :)
Bende hep diyorum sanatci olacak bu kiz diye , duvarlara harika resim yapiyor :KK70:
Benim cok yay tanidigim yok , o yuzden pek tanimiyorum yay kadini , insallah anlattigin gibi olur

Arkadaşımın eşi Akrep burcu .Mükemmel ötesi bir eş ve baba.Arkadaşıma her anlamda büyük destek ve 10 yıldır evliler (ben onları flört dönemlerinden beri biliyorum)
Hiçbir sorun yaşamadilar.

Konuyu Burca göre yorumlayanlar için küçük bir not:)

Bilmiyorum ki:KK43: cocuk sahibi olmak istiyorum bir yandan, belki de onun telasi, belkide ikimizin cocuga iyi bir glecek saglayacak olmamizi dusunmem, belki de bazi huylari degisir dusuncem... sorular sorulari doguruyor.
Birkaç önceki yorumunuzda boşuna beklentiye girmemeniz için cevap vermişsiniz.
Babanıza "çok mutluyuz" deyip, evlenmeyelim sözünüzü ciddiye almaması, onun her şeyi mükemmel gördüğünü düşündürüyorken, neden değişsin?
Evlilik kadınları değiştirir sadece, erkekleri değil. Kadınlar daha çok paralar kendini, erkekler sadece izler.

seni çok fazla tanımıyorum, ama tanıdığım kadarıyla nişanlının apolitik olması bile bi sorunmuş gibi geldi. Bence eş, insanın en iyi arkadaşı olmalı, çizdiğin profilde öyle bişey göremedim
yine tanıyabildiğim kadarıyla herşeyi çok sorgulayan birisin, sorularına cevaplarını kendin vermişsin, ilk mesajında herşey açık aslında, bence nişanlından ayrılıp amerikaya geri dönmelisin
çünkü korku ve kaygıların evlilik öncesi kadınların yaşadığı şeylere benzemiyor, daha çok gerçekleşecek öngörüler gibi malesef

Arkadaşımın eşi Akrep burcu .Mükemmel ötesi bir eş ve baba.Arkadaşıma her anlamda büyük destek ve 10 yıldır evliler (ben onları flört dönemlerinden beri biliyorum)
Hiçbir sorun yaşamadilar.

Konuyu Burca göre yorumlayanlar için küçük bir not:)
Ben de akrep burcuyum. Konuyu okuyunca ne kadar kötü biriymişim dedim valla:KK53:

Geçmiş olsun.

Buradan koptuktan sonra yeniden düzelmiyor bazı Şeyler. O Yüzden bence burada yasamayı Düşünme bile.
Nişanlınla da ilgili şüphelerin varsa uzatma derim.
Çünkü yazdıklarına göre sevmiyor gibisin.

Ben de akrep burcuyum. Konuyu okuyunca ne kadar kötü biriymişim dedim valla:KK53:
;)) Açıkçası ben burçlara pek takilmam karakter meselesi.Ayrıca sizin burçtan bir kız arkadaşım da vardı 4 sene yurt arkadaşım oldu bir gün kalbimizi kırdığını görmedim. O da evlendi 2 cocugu var bence kolay çekip çevrilen tipler.Karşısında güçlü kişilikler istiyorlar onu bulunca kolay uyum sağlıyorlar diyebilirim :)

Destan yazdim haberiniz olsun:)

Nereden baslasam bilmiyorum. Ama bu aralar , aslinda bayagi uzun zamandir kendimi muthis yorgun ve bikkin hissediyorum. Forumdan bazi arkadaslar bilir, ben 18 yasindan beri yalniz yasiyorum ve bunun 11 yili yalniz basima yurtdisinda gecti. Bir kac aydir Turkiye'deyim ama geldigimin birinci ayinin sonunda cildirma noktasina geldim. Bastan savma yapilan isler, gereksiz merakli insanlar, herseyi bildigini zanneden 60 yas ustu insanlar, nereden geldin-gidiyorsun sorulari, herkesin birbirinin isine burnunu sokmasi, fazla icice yasama ve buna bagli olarak aradaki sinirlarin dagilmasi ve milletin haddini bilmemesi vs vs.

Bu gelis surecimdeki ana nedenlerden biri de ameliyat olmam gereken myomumun olmasi ve ailem merak etmesin diye Turkiye'de ameliyat olmayi tercih etmem. Ama bu hastane sureci bana yirmilerimin basinda ayrildigim ulkemin aslinda oldugunu dusundugum yerde olmadigini aci aci tecrube ettirdi. Normal bir myoma "bu kanser kesin, yumusak doku kanseri kanser taramasi yapalim" diyen ve biyopsi yapmadan teshis koyan prof.dan tutun da, ameliyat raporuna operasyonda kac tane tumor cikarildigini yazan ama en buyuk ve en kucugunun capini yazip digerlerini yazmayan veya nereden cikarildigini yazmayan doktora, benzer seyi yapan patoloji uzmanlarina...Elimde Amerika'dan aldigim herseyi detayli ve ozenli yazilmis (yumurtanin hangi yumurtalikda oldugunu ve rahmin boyutlarini bile ) rapor ile, bizimkilerin eksik yazidigi ameliyat raporu ve patoloji raporuna karsilastirip kendimce cikarimlarda bulunmam ve farklarini gordukce ofkemin katmerlenerek artmasi.

Butun bunlara ek olarak bir evlilik surecine girmem. Erkek arkadasim, gerci nisanlim, oldukca uzun zamandir tanidigim ve hayatimda olan biri. Ama beni sacmasapan bir evlilik cenderesine soktu, cok bunaldim herkesten ve herseyden kacasim var. Kimseyi ozlemiyorum, bu zaten uzun zamandir yasadigim bir duygu. Herkese ve herseye kiziyorum. Bana neredesin diye sorduklarinda " nerede olduguma dair edindigin bilginin su an senin hayatina ne katkisi var" diye sert cikislar yapiyor ve epey de kalp kiriyorum. Kendi aileme bile epey kirici olabiliyorum ve sanirim bunun ana nedeni aslinda kapana kisilmis gibi hissetmem evlilik sureci yuzunden. Bazen ben gercekten bu insani seviyor muyum diye dusunurken buluyorum kendimi. Cevremizdeki herkes ama herkes ikimizin muthis uyumsuz oldugunu ve onun beni mutsuz edecegini soyluyor. Bunu soyleyen sadece turkiye'deki cevrem degil amerikali cevremde aynisini soyluyor. Ben disa donuk biriyim, o ice donuk, ben konuskan biriyim, o sessiz, ben sohbet etmeyi severim o duvar gibi evet hayir sorulari sorar, onunla monolog halinde iletisim kurulur. Ailesini bu nisan surecinde tanidim ve aslinda farkettim ki, kendisinde sevmedigim ne kadar ozellik var ise, anne babasindan almis (ofke nobetleri sinirlenince agzindan cikani kulaginin duymamasi, epey maddiyatci olmasi, neredeyse apolitik olmasi ve sessiz olmasi, herseyi ben bilirimci tavirlari, hayatinda gri noktalar olmamasi vs vs).... O beni ne kadar seviyor bilmiyorum ama onun facebook fotolari, whatsapp profilleri, hatta kendine ait sitesinde bile ikimizin fotograflari var. Ben yillardir tek fotograf atmadim facebook'a ikimize ait, inatla selfie cekiyor her yerde sinirleniyorum dogayi cek kendini cek beni cekme diye.. Diyorum ya ne hissediyorum bilmiyorum tek bildigim yillar icinde kirdigi potlarin beni bikkinlik noktasina getirmesi.. Onun aksine ben ise tamiri zor seyler hayatta soylemedim, kalp kirmadim, ses yukselmesinden ve gerginlikten hoslanmam o yuzden butun sorunlari konusarak cozmeye calistim ve cok elibol bir ailede buyudum. Sanirim mutsuz olmaktan korkuyorum, ozgurlugum kisitlanacak gibi dusunuyorum.

Boyle seyler dusunmem yasamam normal mi? Herkes benzer korkular yasiyor mu? Ben bu buhrandan nasil kurtulurum?

Not: bazen burclari soranlar da oluyor ne olur ne olmaz onu da ekleyeyim:) Yukseleni kova olan bir oglak kadiniyim, nisanlim ise akrep burcu.
Wohohooooo sende kendimi gördüm . Ve malesef evleneceğin kişide ayni benim eşim :(
Biz bu ay 2. Terapistimizle olan terapi sürecini bitirdik. 10 yıldır evliyim sürekli mücadele ile geçti ve çok yorgun bitkin hissediyorum.
Sana şunu söylüyorum sevgi ve aşk geçiyor zamanla.. yerini karakter uyumu, ailesine olan benzerliğin (varsa yada yoksa huzurun ona göre oluyor) ve ten uyumu alabiliyor.
Sevgini vs bir kenara koy ve uzaktan bir bak , ailesi nasıl bir aile , annesiyle nasıl gecimleri diyalogları ,babası nasıl baba.
Annesiyle diyaloğu geçim şekli ileride seninle olacak olanı yansıtır.
Ailesinde olan muhabbet tarzı yaşam tarzı ,sizin evliliğinizdeki bekledigi ve alıştığı yaşam tarzını yansıtır.
Ve en önemlisi, babası nasılsa oda senin çocuklarına öyle babalık yapacak.
Asla degistiremiyorsun ya öyle kabul edeceksin yada uyumumuz yokmuş deyip yoluna devam edeceksin.

philly yakin zamanda ise basladim,
hic de begenmedigim icimi karartan bir teklif sundu sirket,
hem ozel durumumdan dolayi kabul ettim teklifi, hem de ic sikintim beni bitiriyordu.

esim kenara cekti :)
dedi ki Goha bunu ne kendine yap ne onlara,
ya bu icindekini bitir oyle imza at sozlesmeye, ya da bosver baska cozum buluruz.

tabi bu is, ben icimdeki o sesi oldurmeyi tercih ettim ve imzayi attim,
olmemis can cekisiyor icimdeki ses, ara ara yokluyor ama hadi len deyip geri kovaliyorum.

Ama evlilikte bunu yapabilir misin gercenkten?
Yine de ayni tavsiyeyi verecegim,
bu icindeki supheleri kafandan kovalamadan evlenip ona ve kendine kotuluk yapma.
eger kovalayabiliyorsan ve risk almayi seviyorsan evlen ve sonucunu yasayarak gor, bazen insan kendi deneyimlemeden bilemiyor ne hissedecegini.

30 yasina kadar Turkiyede yasadim,
farkli sehirlerde farkli hayatlar kulturler gordum tanidim,
Turkiyede yasarken bile ailemin memleketine gittigimde evdeyim huzurunu yasayamiyordum, cok yabanci cok bana uymayan bir kultur gibiydi.

Yillarca Amerikada yasamis birinin bu kadar bile dayanmasi bana fazla geldi acikcasi, cunku Avrupa bile biraz daha benzer ama Amerika kulturu cok cok farkli ya, su yasadiklarin icin bence ne kendini ne de bulundugun cevreyi suclamalisin, bu boyle doganin kanunu gibi bir sey, bunun aksi dusunulemezdi zaten.

En guzeli kendini evinde hissettigin yer neresi ise orada hayatini kur, aileni de istedigin siklikla ziyaret et,
zira herkes evinde mutlu huzurludur.

Doğma büyüme istanbulluyum gece 1 de de gelsem eve kimse bana çevreden nereden geliyorsun demedi. Sanırım ya küçük bir ilçedesiniz ya da muhafazakar bir ülkede... doğma büyüme buralı olupta 10 yılda bu kadar yadırgamanızı da garip buldum yalnız sevgilinizin olumsuz davranışlarının farkındasınız ve evlenirseniz ileride bu size büyük sorun olur değişmez çünkü bence ilk bu konuya odaklanın:

Destan yazdim haberiniz olsun:)

Nereden baslasam bilmiyorum. Ama bu aralar , aslinda bayagi uzun zamandir kendimi muthis yorgun ve bikkin hissediyorum. Forumdan bazi arkadaslar bilir, ben 18 yasindan beri yalniz yasiyorum ve bunun 11 yili yalniz basima yurtdisinda gecti. Bir kac aydir Turkiye'deyim ama geldigimin birinci ayinin sonunda cildirma noktasina geldim. Bastan savma yapilan isler, gereksiz merakli insanlar, herseyi bildigini zanneden 60 yas ustu insanlar, nereden geldin-gidiyorsun sorulari, herkesin birbirinin isine burnunu sokmasi, fazla icice yasama ve buna bagli olarak aradaki sinirlarin dagilmasi ve milletin haddini bilmemesi vs vs.

Bu gelis surecimdeki ana nedenlerden biri de ameliyat olmam gereken myomumun olmasi ve ailem merak etmesin diye Turkiye'de ameliyat olmayi tercih etmem. Ama bu hastane sureci bana yirmilerimin basinda ayrildigim ulkemin aslinda oldugunu dusundugum yerde olmadigini aci aci tecrube ettirdi. Normal bir myoma "bu kanser kesin, yumusak doku kanseri kanser taramasi yapalim" diyen ve biyopsi yapmadan teshis koyan prof.dan tutun da, ameliyat raporuna operasyonda kac tane tumor cikarildigini yazan ama en buyuk ve en kucugunun capini yazip digerlerini yazmayan veya nereden cikarildigini yazmayan doktora, benzer seyi yapan patoloji uzmanlarina...Elimde Amerika'dan aldigim herseyi detayli ve ozenli yazilmis (yumurtanin hangi yumurtalikda oldugunu ve rahmin boyutlarini bile ) rapor ile, bizimkilerin eksik yazidigi ameliyat raporu ve patoloji raporuna karsilastirip kendimce cikarimlarda bulunmam ve farklarini gordukce ofkemin katmerlenerek artmasi.

Butun bunlara ek olarak bir evlilik surecine girmem. Erkek arkadasim, gerci nisanlim, oldukca uzun zamandir tanidigim ve hayatimda olan biri. Ama beni sacmasapan bir evlilik cenderesine soktu, cok bunaldim herkesten ve herseyden kacasim var. Kimseyi ozlemiyorum, bu zaten uzun zamandir yasadigim bir duygu. Herkese ve herseye kiziyorum. Bana neredesin diye sorduklarinda " nerede olduguma dair edindigin bilginin su an senin hayatina ne katkisi var" diye sert cikislar yapiyor ve epey de kalp kiriyorum. Kendi aileme bile epey kirici olabiliyorum ve sanirim bunun ana nedeni aslinda kapana kisilmis gibi hissetmem evlilik sureci yuzunden. Bazen ben gercekten bu insani seviyor muyum diye dusunurken buluyorum kendimi. Cevremizdeki herkes ama herkes ikimizin muthis uyumsuz oldugunu ve onun beni mutsuz edecegini soyluyor. Bunu soyleyen sadece turkiye'deki cevrem degil amerikali cevremde aynisini soyluyor. Ben disa donuk biriyim, o ice donuk, ben konuskan biriyim, o sessiz, ben sohbet etmeyi severim o duvar gibi evet hayir sorulari sorar, onunla monolog halinde iletisim kurulur. Ailesini bu nisan surecinde tanidim ve aslinda farkettim ki, kendisinde sevmedigim ne kadar ozellik var ise, anne babasindan almis (ofke nobetleri sinirlenince agzindan cikani kulaginin duymamasi, epey maddiyatci olmasi, neredeyse apolitik olmasi ve sessiz olmasi, herseyi ben bilirimci tavirlari, hayatinda gri noktalar olmamasi vs vs).... O beni ne kadar seviyor bilmiyorum ama onun facebook fotolari, whatsapp profilleri, hatta kendine ait sitesinde bile ikimizin fotograflari var. Ben yillardir tek fotograf atmadim facebook'a ikimize ait, inatla selfie cekiyor her yerde sinirleniyorum dogayi cek kendini cek beni cekme diye.. Diyorum ya ne hissediyorum bilmiyorum tek bildigim yillar icinde kirdigi potlarin beni bikkinlik noktasina getirmesi.. Onun aksine ben ise tamiri zor seyler hayatta soylemedim, kalp kirmadim, ses yukselmesinden ve gerginlikten hoslanmam o yuzden butun sorunlari konusarak cozmeye calistim ve cok elibol bir ailede buyudum. Sanirim mutsuz olmaktan korkuyorum, ozgurlugum kisitlanacak gibi dusunuyorum.

Boyle seyler dusunmem yasamam normal mi? Herkes benzer korkular yasiyor mu? Ben bu buhrandan nasil kurtulurum?

Not: bazen burclari soranlar da oluyor ne olur ne olmaz onu da ekleyeyim:) Yukseleni kova olan bir oglak kadiniyim, nisanlim ise akrep burcu.
Kaç kurtar kendini bu kadar geniş bir evrende bu kadar sıkışmanın alemi yok ....

Doğma büyüme istanbulluyum gece 1 de de gelsem eve kimse bana çevreden nereden geliyorsun demedi. Sanırım ya küçük bir ilçedesiniz ya da muhafazakar bir ülkede... doğma büyüme buralı olupta 10 yılda bu kadar yadırgamanızı da garip buldum yalnız sevgilinizin olumsuz davranışlarının farkındasınız ve evlenirseniz ileride bu size büyük sorun olur değişmez çünkü bence ilk bu konuya odaklanın:
Konu sahibini yanlis anlamissiniz , kendisi kk'nin en muhafazakar olmayan kadinlari arasindadir
Kimse ona hesap sormuyor nerden geldin diye , meraktan sorulan nerdesin , ne yapiyorsun vs gibi basit sorulara bile tahammul edemiyorum diyor , iyice bunalmis bu yizden en basit ee nerelerdeydin neler yaptin sorusuna bile tepki veriyorum diyor

ya ben bir şey söylemek istiyorum.Ben burclara falan inanmam.Akrep burcuyum şimdi baktım yukselenimde akrepmiş.Bunları onemsemem ama nişanlınızın bazı huyları benimkiyle birebir aynı ya

Konuda akrebi en cok ben gomdum sanirim :) ama ozellikle " iyi yanlari bir tarafa" diye belirterek girdim konuya , erkeginin kotu tarafi cok kotudur , kendim de bir akrep anasiyim ama inkar edemem kotu huylarini :)
Kadinlari farklidir ayrica , hic ofke krizine giren akrep kadini gormedim

klasik akrep burcu erkeği tavırları :/ bence ait olduğun yerde ve özgürce yaşa canım başka türlü çok mutsuz olacağına eminsin. Şuan sıkıntı yaptığın ne varsa evlenince çığ gibi yuvarlana yuvarlana büyüyecek :(

10 yıl çok çok çok uzun bir süre.
Ve o 10 yıl yetişkin, toplum içinde yaşadığı 10
Yadırgamak da çok normal. Çok başka bir toplum yapısının içinde yaşamaya başlamış.
Ben değişikliklere kolay adapte olan biriyim. Kısa süreli bir kaç gidişim oldu, 3 ay, 6 ay, 5 ay gibi sürelerle, orada eksikliğini hissettiğim şeyler de oldu, çok kısa süreler olmasına rağmen buraya döndüğümde burada eksikliğini hissettiğim şeyler de oldu.
İnsanları rahat, komplekssiz ve daha uyumlu buldum.
Burada selam vermeye çekindiğim insanlar olur, orada böyle hesaplara girmedim.
Türkiye’de yaşarken üzerimde hissettiğim elalem ne der baskısını orada hiç hissetmedim.
Gibi gibi.
Bahsettigim istediğimi giyemiyorum, istediğim saatte gidemiyorum özgürlüğü değil. Toplumdaki bireye verilen kişisel alan, saygı ve azıcık Güleryüz :)

Back