Bikkinlik, sikismislik, Turkiye'ye uyum ve evlilik korkusu

Beni dunyanin en sakin gelin adayi, en heyecansiz gelin adayi ilan ettiler:) Ciddi soyleyenler ikimizi de taniyan amerikalilar. genelde boyle seylere burun sokmazlar ama nasil gozlerine battiysak artik. Sanirim herkesi durdurup kafami dinlemem lazim, tesekkurler gecmis olsun dileklerinize.

Son düzenleme:
Ahah neden hele bir de :)
Ahha ya akrepler iyidir hostur ama ofkesi ve kindarligi cekilmez , yani ben hayatimda boyle ofke ve boyle kindarlik gormedim
Simdi bi akrep gordugumde ufaktan tuyuyorum ortamdan
Birde nasil anlatsam bilmiyorum ama kendilerini cok cin sanip karsidakini aptal yerine koyuyorlar , dalavereyi cok seviyorlar , en nefret ettigim seylerdir maalesef tum akrep erkeklerinde gordum bu ozellikleri , evlilikte hic cekilmiyorlar emin ol , kendilerini kurtarmak adina yalan da soyluyorlar , her turlu oyunu da yapiyorlar

neden evleniyorsun peki?

Cok guzel soru, uzun zamandir bunu dusunuyorum cidden. Gecen bir konusmada nisanlimin annesine " cocugunuzun tek bir yakin arkadasi yok, yalniz cocuk" dedim. Icten ice cidden boyle dusunuyorum, acaba kendimi annesi gibi mi goruyorum, korumaya mi calisiyorum bilmiyorum. Sorunlarimin nedenini bulursam sanirim cozum de uretebilirim gibi geliyor.

philly yay bul sen :))
Hem birlikte, hem ayrı yaşamayı bilirler, boğmazlar, hoşsohbetler, yardımsever ve merhametli olurlar.
Çabuk unuturlar, affederler.
Biraz ukala olurlar ama olur o kadar.
Yay iyidir :)

Kendim diye söylemiyorum

Pili babam anlatmıştı...yıllar önce evleneceği gün sabah içinden bir ses demiş ki: yapma, bu doğru değil.
Ama tabii ki o durumda eşini bırakacak değil ya, gittiği yere kadar deyip evlenmiş. Ama birkaç ay sonra eşinin bir yanlışından dolayı boşanmış ilk eşinden.
O yüzden çocukluğumdan beri hep bana der ki: her zaman her durumda icindeki sesi dinle. Nikah masasında bile hile olsan içinde bu yanlış diye düşünüyorsan kalk git.
Ben de aynı tavsiyesi sana vermek istedim
Bir de sanki sizin ilişki 'uzun yıllardır sevgiliyiz,Artık evlenelim' ilişkisi gibi.
Ama uzun yıllar sevgili olmak evlenmeye bir sebep değil ki.
Şahsen ben sevgiliyken çoğu şeyi tolere edebilirim; iğrenç ailesi ,sigara hatta uyuşturucu kullanmasi, çabuk pes eden bir insan olmasi...
Sevgiliyi tolere etmekten kolay ne var ki? Sarılınca geçer, uyuz olunca birkaç gün konuşmam - özlerim geçer
Ama ne zaman aynı insanla işler biraz ciddiye binse anında bütün herşeyi bana batmaya başlar. Çünkü gelecekteki çocuğuma öyle bir baba vermek isteyip istemediğime emin olamam.
Bence uzun yıllar sevgili olmak ve evli olmak birbirinden cooooook farklı şeylerdir .
Mesela Bir anda sinirlenip cabucak siniri geçen -gonlunu alan adamı tanırsın, sevgiliyken ona göre muamele edersin. Hiç mesele bile olmaz.
Ama bir ömür öyle bir adamla yasamak, her problemde onu sakinleştirmek, tek sana değil çocuğunuza da böyle davranacağını bilmek falan...o kadar da güzel degil. Bir adım geride durmak lazım.
Bence sizin ilişkiniz de böyle.
Zor olacak ama ayrılırsan derin bir oh çekeceğini düşünüyorum

ofke nobetleri sinirlenince agzindan cikani kulaginin duymamasi
nisanlim ise akrep burcu.

Şu yazıyı okuduktan sonra dedim ki akrep burcu, öyleymiş :)
Bu arada satürn burcunuzda transit halinde, sizi darlıyor olabilir.
Bence iç sesinizi dinleyin. Önce kendi mutluluğunuz önemli daima.
Çok geçmiş olsun, ameliyatınızı sıkıntısız atlatırsınız dilerim.

annesi gibi değilde kankisini yarı yolda bırakmayan biri gibisin.
kaç yıllık ilişki?
kaç yılın minneti bu?

Turuncu sanirim eksikligini hissettigim ana sey bu. Ben kalabalik ve oldukca sosyal bir ailede buyudum. Gecenin bir yarisi hadi bir kahve, bir sut icelim diye oturup sohbet ederdik ailemle( anne babamla ve kardeslerimle). Iletisim kuran, buna dikkat eden bir aileyiz,. Babam ve annem cok merhametli insanlar. sevgiye dayali bir iliskileri var, maddi manevi ayrilari gayrilari yok. Ama nisanlimin ailesi " senin paran benim param" muhabbeti ceviren bir aile, sohbet paylasim yok. Butun iletisim bir para dongusu, soru cevap, gunelik basit konusmalar seklinde. Bu aile yapisini gordukce daha beter korkuyorum sanirim.

siz niye cümbür cemaat benim oğlumu gömüyonuz ki şimdi

Merhametten maraz doğarmış.

Heleki ikili ilişkilerde.

Tecrübeyle sabit.

Aaa yay misin , mila da yay , ay ne guzel ozwllikler bunlar boyle pek mutlu oldum

Merhametten maraz doğar.

Heleki ikili ilişkilerde.

Tecrübeyle sabit.

(Çok geçmiş olsun.)

Yalniz oldugumu bilmemek guzel, en azindan sen simdi mutlusun onemli olan o, arkadaslari da dinlemek lazimmis:). Abim bile cakmis durumu sikma canini, istemiyorsan evlenme ama evlenicem dersen de korkma bosanma denen bir sey var, sadece alti ay suruyor, guzelce bosarim deyip beni neselendirmeye calisiyor. Puf hafiften normal degiliz sanirim:)

Philly , aslında neden evlenmemen gerektiğini yazmışsın . Kendinle çatışma, yasadigin yere yalnız dön..

Sanirim oyle daughter, sadece kendime itiraf edemiyorum sanirim:S

Korkmalısın. Gözünü daha da korkutmak gibi olmasın ama İnan evlilik çok çok zor.
Sağlıklı İletişim olmadan devamı da mümkün değil.
Birbirinize en azından bu açıdan benziyor olmalısınız.
Seni gecenin bir vakti uyku tutmuyorken adam kahveni getirip sana derdin ne, aklına ne takıldı demek yerine uyumaya gittiyse yalnızlıktan bir süre sonra dibe vurursun.

Bence nişan atmak gibi önemli bir kararı bize sormak yerine kendin almalısın. Sen hep burada nişanlının olumsuz taraflarını yazmışsın, bu yazıyı kime okutsan ayrıl der zaten fakat gerçekte bu kadar olumsuz düşündüğün biriyle de sevgili olup nişanlanmaya kadar gitmezdin. Nişanlını biz değil sen tanıyorsun. Kafandaki terazide iyi kötü her özelliğini tart, ona göre karar ver, mükemmel insan yok sonuçta.

Not: Ben de nişanlıyım. Ben extrovert, nişanlım ise introvert kişiliğe sahip.

Aaa yay misin , mila da yay , ay ne guzel ozwllikler bunlar boyle pek mutlu oldum

Tüm özelliklerini taşımıyorum, ama taşımak isterdim.
Ne kadar renkli kişilikleri olduğunu düşündüğüm insan tanıdıysam hep yay :)
Genelde de sanatçı oluyorlar zaten.
Benim yükselen, alçalan bir kaç gezegen el atmış olaya sanırım, mantık yönü ağır basan bir yay olmuşum. Ama orijinaline özeniyorum :)
Kızın çok şanslı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…