- 13 Ağustos 2014
- 13.046
- 22.236
- 598
- Konu Sahibi gibigibiyim
-
Kürtajda gelmedi zaten telefonla aradı..hamilelik döneminde de normal ilişkimiz devam ediyodu zaten yeni işyeri açtı telefon haricinde çok görüşemedik yoğun diye.. Aramız da gayet iyiydi..Bi de zaten şöyle bişey var onların arabası yok diye biz gideriz mesela en son 10 ay önce gelmişlerdir evimize (biraz uzak oturuyolar merkeze).. Hamilelik döneminin ilk başları malum uyku halleri vsire zaten çok da gidemedik, öğrendikten 1 ay sonra kürtaj oldum.. çok uzun bi zaman geçmedi yani o süreçlere daha girmemiştim..kesin atladığınız bir nokta olmustur canım... hamılelık donemıne gidin duygusal değişimden bir kırgınlık olmuş olabılır sıze karsı kurtaj olayında da mecburi gelmiştir yanına içinde ki kırgınlık devam edıyordur belkde... bence konuş
Aynen işte öyle sen güçlüsün atlatırsın.. biz bile senden daha fazla üzülürüz biz hassasız halleri olabiliyo insanlarda.. Ama bundan sonra da herkes haketmediği yerlerde kalamıyo insanın kalbinde işte.. Bi kere çok kırılınca o iş bitiyo galiba.. Bilmiyorum belki de ararım ama sanmıyorum ki hiçbişey eskisi gibi olsun.. O yüzden de diyorum ki; 'suları bulandırmaya hiç gerek yok gibigibiyim, otur oturduğun yerde kendi sorunlarını içinde hallet.. İnsanlara da sana olan davranışına göre yer ver hayatında..'aslında cevap burda saklı..
sizin sert yapınızdan dolayı aramamış bence..
yani etrafa çizdiğiniz nasılsa 'gibigibiyim' atlatır imajı yüzünden.
ben daha çok üzüldüm onun durumuna ama o atlatır madem öyle o beni teselli etsin zihniyeti de var insanlarda.
bende de böyle bi sorun var aynıyız aslında..
zamanında hep ben güçlüyüm imajı çizdiğim için şimdi kimse sıkıntılarımın belki de başımdan büyük olabileceğine inanmıyo. sen atlatırsın sen üzülmezsin sen gamsızsın vs vs.
halbuki öyle değil ki.
bazı yaralar çok kanıyo içerde..
zor baş etmesi..
hele ki bu kürtaj meselesi...
çok iyi anlıyorum sizi..
eltinizle ilgili de, demek ki sizin sandığınız gibi bi bağınız yokmuş.
ya da varmış da bi şekilde o prenses sıkılmış bu dostluktan mesela.
şuan hiçbir şey olmamış gibi rahat tavırları da bunu gösteriyo..
ya da hakikaten ona göre kötü bişey zaten olmadı, onun için herşey yolunda belki...
içini bilemeyiz biz burdan..
ayrıca eşiniz de abisine söylemiş sonuçta sizin kırıldığınızı elbet gitmiştir kulağına...
çok istiyosanız içiniz içinizi yiyeceğine açın telefonla bi sorun.
X'ciğim bekledim bekledim aramadın diye, mantıklı açıklama yaparsa tamam ama baktınız ki hala aynı tarzda o zaman neyse ben de bundan sonra ona göre davranırım deyip mesafeyi koyduğunuzu belirtmiş olursunuz...
Noktalar kişinin ismi yerine siz kısaca X diye dşünebilirsiniz :)noktalardan hikayenin sonunu anlayamadım
.... a demiş abi ya .... nasıl der falan biraz karışık olmuş :)
bu x kim ama eltimi kayınço mu kim bu x kimmmm :)))Noktalar kişinin ismi yerine siz kısaca X diye dşünebilirsiniz :)
Elti :))bu x kim ama eltimi kayınço mu kim bu x kimmmm :)))
Doğrusunu istersen benim 2 yıldır hiçbi sıkıntım derdim olmamıştı bundan başka.. İyi günde yanında olmak kolaydır da kötü günde de olmalı bence yanında dostlar..
Öncelikle sanırım uzun olucak bu yazıyı okumaya sabır gösteren herkese çok teşekkür ederim :)
Bundan 4 ay önce hamile kaldım.. Bu güzel haberi eşimden bile önce paylaştığım ilk kişilerden biri yediğimin içtiğimin ayrı gitmediği aile bağlarından öte bi dostluğumuz olduğunu düşündüğüm,bi sıkıntım olsa ilk aradığım, bi sıkıntısı olsa beni ilk arayan, her gün en az 1 kere telde konuştuğum, günün her anı yazışarak haberleştiğim ortanca eltimdi.. Hamilelik haberini sevinçle gözyaşlarıyla karşılamıştı utanmasa benden daha çok sevinecekti.. Neyse sonra bu olaydan tam 1 ay sonra bebeğimin kalbi atmadı kürtaj olmama karar verildi.. Tahmin edersiniz ki bu olayı insanlarla paylaşmak benim için çok kolay olmadı.. karar verildikten sonra bikaç zorlu gün geçirdim kabullenemedim falan.. ama tabiki eşim kayınbraderlerime falan söylemişti (3 tane var).. Hepsinin eşleri nişanlıları falan aramıştı sağolsunlar ama o çok yakın bulduğum eltim aramadı.. Tam da kürtajın yapılacağı sabah doktorun kapısında beklerken eşimi aradı şimdi öğrendim diye.. Sonra beni istedi.Karşımda nasıl ağlıyo size anlatamam.. Benim de zaten psikolojim bozuk kendimi zor tutuyorum ağlamamak için bir de kızcağızı teselli etme çabasındayım ne saçma.. Neyse sonra dedimki canım ben operasyona giriyorum şimdi kapadım teli .. O günden sonra bu arkadaş(eltim) beni hiç aramadı.. Noldun iyimisin falan( kaldıki kürtaj sonrası bazı komplikasyonlar yaşadım mutlaka haberi olmuştur.. Bekledim bekledim aramadı.. Aradan 1 ay geçti.. Kayınbraderimin işyerine gittik (kafe) ...... nın doğumgünü bu gece ... doğumgünü pasta alıp eve beraber gidelim sürpriz yapalım dedi.. tmm dedik.. eşimin bile benim kırgınlığımdan haberi yoktu.. Neyse pasta fln aradık gecenin bi saati bu hanfendinin evine gittik sürprize bir de ne göreyim.. Arkadaş bronzluğun dibinde( tatile gitmiş haberimiz olmamış).. Hayır tabiki de gidebilir tatile de ben de düşünüyorum ki iş yoğunluğundan arayamamıştır.. işte müsait değildir keyfi yoktur beni üzmek istememiştir falan diye ama hanfendi bayaa bildiğiniz tatillerde gezip tozup en yakınım dediği beni 1 kere bile arayıp nasılsın dememiş!! Bi de hiçbişey olmamış gibi davrandı.. Tabiki ben de öyle davrandım kimseye çaktırmadım ama o benim samimiyetsizliğimi anlamıştır..Herneyse devam eden günlerde (aylarda) eşim demiş ki abisine .....'dan naber yaa ne iyimi falan demiş.. O da demiş ki bilmem bi arayıp sorun isterseniz öğrenirsiniz ararsanız falan demiş eşim şok olmuş!! Abi sen ne diyosun gibigibiyim .......'ya kırgın falan demiş.. sonra o konuşma müşterisi gelince yarım kalmış.. Emininm ....'nın kulağına da gitmiştir bu konuşma.. ben halen bi telefon bekledim ne arayan ne soran.. hatta bayramda evlerine gittik misafir gibi oturdum normalde kendi evim gibi davrandığım evde.. kız hala kalkıp bana tek kelime etmedi.. Senin neyin var neden bana böyle soğuksun bile demedi.. 2 Yıllık dostluk resmen anlayamadığım bi şekilde bitti.. Ve kimse noluyo demedi.. Şimdi öyle iki yabancı gibiyiz.. Çok kırgınım.. Çok içerledim bu duruma..
Şimdi sizlere danışmak istediğim şey şu ben bu arkadaşı 4 ay sonra arayıp.. Bu saçmalıkların hesabını sormalı mıyım? Yoksa oturup beni bir gün aramasını bekleyip aile gezmelerinde gerginlik yaşamaya devam etmeli miyim??
Konuyu açmasına gerek yokki bi kere araması yeterliydi ben de üstüme titresin benle yatsın benle kalksın diye düşünmüyorum zaten, sadece o zamanlar bi nasılsın iyimisin geçmiş olsun bekledim,sonuçta bebeği falan geçtim bi operasyon geçiriyosunuz.. Akabinde de komplikasyonlar yaşadım hastaneye fln kaldırıldım bunlardan haberi olmaması imkansız yani.. bu kadar vurdumduymazlık da fazla gibi geliyo bana biraz..Çok dert edinmişsin be canım kendineBence direk sorsaydın belkide farkında olmadan bir hatan vardır.Bide çok üstüne gidilecek bir konu değil evladını kaybetmişsin.Bende çok yakın olduğum kuzenimi sadece 1 kere aradım çünkü konuyu açıp açıp üzülmenin bir faydası yok
Çok haklısın içimde giderek büyüyo gibi hissediyorum..her gördüğümde de hala bişey söylemedikçe bişey yok gibi davrandıkça kendi kendime sinirleniyorumAçıkça sormalısiniz, böyle içiniz içinizi yer kinlenirsiniz zaman geçtikçe, uygun bir ortam oluşturun, bu hareketinden dolayı kırıldım deyin, belki bilmediğiniz bir durum vardır, sonucuna göre hareket edersiniz.
İnsanlar söylediklerinden dolayı değil söyleyemediklerinden dolayı hasta olurlar.
siz bi daha okuyun bence yazdıklarımıben seni hiç haklı bulmadım açıkçası... zaten aramış o gün samimiyetiyle üzüldüğünü söylemiş size o ble batmış niye aladı falangülse miydi?? acını paylaşmış. saçmalıyorsun diyorum ben sana
Aynen katiliyorum belkide o aradiginda konu sahibinin sogukkanli konusmasi ve kisa kesmesini,e malum oda aglamis gucune gitmistir belki,sonrada konu sahibinden beklemistir ilk adimi olabilir yani,bu kadar mesafe girmesi daha da sogutmus arayi haliyle..Açıkcası ben oyle dusundum
kurtajı haber vermedıgınız ıcın ve o andada samımı davranmamışsınız bılırım o psıkolojıyı bende olu dogum yaptım . ben haber verdım arkadaslarıma tesellı aradım kafam dagılsın ıstedım her anda hatta forumdan arayan arkadaslarımla bıle ıcten konustum
sızın yazı seklınızde bunu hıssetmedım
hatta utanmasa aglayacaktı benden cok dıye yazdıgınız yerler var , neden boyle yazdınız?
Öncelikle sanırım uzun olucak bu yazıyı okumaya sabır gösteren herkese çok teşekkür ederim :)
Bundan 4 ay önce hamile kaldım.. Bu güzel haberi eşimden bile önce paylaştığım ilk kişilerden biri yediğimin içtiğimin ayrı gitmediği aile bağlarından öte bi dostluğumuz olduğunu düşündüğüm,bi sıkıntım olsa ilk aradığım, bi sıkıntısı olsa beni ilk arayan, her gün en az 1 kere telde konuştuğum, günün her anı yazışarak haberleştiğim ortanca eltimdi.. Hamilelik haberini sevinçle gözyaşlarıyla karşılamıştı utanmasa benden daha çok sevinecekti.. Neyse sonra bu olaydan tam 1 ay sonra bebeğimin kalbi atmadı kürtaj olmama karar verildi.. Tahmin edersiniz ki bu olayı insanlarla paylaşmak benim için çok kolay olmadı.. karar verildikten sonra bikaç zorlu gün geçirdim kabullenemedim falan.. ama tabiki eşim kayınbraderlerime falan söylemişti (3 tane var).. Hepsinin eşleri nişanlıları falan aramıştı sağolsunlar ama o çok yakın bulduğum eltim aramadı.. Tam da kürtajın yapılacağı sabah doktorun kapısında beklerken eşimi aradı şimdi öğrendim diye.. Sonra beni istedi.Karşımda nasıl ağlıyo size anlatamam.. Benim de zaten psikolojim bozuk kendimi zor tutuyorum ağlamamak için bir de kızcağızı teselli etme çabasındayım ne saçma.. Neyse sonra dedimki canım ben operasyona giriyorum şimdi kapadım teli .. O günden sonra bu arkadaş(eltim) beni hiç aramadı.. Noldun iyimisin falan( kaldıki kürtaj sonrası bazı komplikasyonlar yaşadım mutlaka haberi olmuştur.. Bekledim bekledim aramadı.. Aradan 1 ay geçti.. Kayınbraderimin işyerine gittik (kafe) ...... nın doğumgünü bu gece ... doğumgünü pasta alıp eve beraber gidelim sürpriz yapalım dedi.. tmm dedik.. eşimin bile benim kırgınlığımdan haberi yoktu.. Neyse pasta fln aradık gecenin bi saati bu hanfendinin evine gittik sürprize bir de ne göreyim.. Arkadaş bronzluğun dibinde( tatile gitmiş haberimiz olmamış).. Hayır tabiki de gidebilir tatile de ben de düşünüyorum ki iş yoğunluğundan arayamamıştır.. işte müsait değildir keyfi yoktur beni üzmek istememiştir falan diye ama hanfendi bayaa bildiğiniz tatillerde gezip tozup en yakınım dediği beni 1 kere bile arayıp nasılsın dememiş!! Bi de hiçbişey olmamış gibi davrandı.. Tabiki ben de öyle davrandım kimseye çaktırmadım ama o benim samimiyetsizliğimi anlamıştır..Herneyse devam eden günlerde (aylarda) eşim demiş ki abisine .....'dan naber yaa ne iyimi falan demiş.. O da demiş ki bilmem bi arayıp sorun isterseniz öğrenirsiniz ararsanız falan demiş eşim şok olmuş!! Abi sen ne diyosun gibigibiyim .......'ya kırgın falan demiş.. sonra o konuşma müşterisi gelince yarım kalmış.. Emininm ....'nın kulağına da gitmiştir bu konuşma.. ben halen bi telefon bekledim ne arayan ne soran.. hatta bayramda evlerine gittik misafir gibi oturdum normalde kendi evim gibi davrandığım evde.. kız hala kalkıp bana tek kelime etmedi.. Senin neyin var neden bana böyle soğuksun bile demedi.. 2 Yıllık dostluk resmen anlayamadığım bi şekilde bitti.. Ve kimse noluyo demedi.. Şimdi öyle iki yabancı gibiyiz.. Çok kırgınım.. Çok içerledim bu duruma..
Şimdi sizlere danışmak istediğim şey şu ben bu arkadaşı 4 ay sonra arayıp.. Bu saçmalıkların hesabını sormalı mıyım? Yoksa oturup beni bir gün aramasını bekleyip aile gezmelerinde gerginlik yaşamaya devam etmeli miyim??
siz bi daha okuyun bence yazdıklarımıo kadar üzülen biri (ya da öyle gösteren) niye bi iyimisin nasılsın diye aramaz hastalık bu herşeyi geçtim. Ben niye ağladı falan demedim.. Ayrıca böyle durumda olan birinin karşısında ağlanması kadar da ajitasyon olaylara karşıyım destek için arıyosan destek olursun ağladığını da belli etmezsiz. Aynı şey benim arkadaşımın başına geldi benden 3 ay önce ben de ağladım sözlerim boğazımda düğümlendi ama yine de belli etmedim.. Normal insanlar böyle yaparlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?