• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bi bakar mısınız?

5-6 yada çocuğun yaşının bir önemi yok bir çocuk ağlarken banane demek ne demek
Ben de sizin gibi bir komşum olsun istemezdim.
Allah'ın sevabını günahını vicdansızlığınıza kalkan etmeyin.
Daha önce sürekli çocuğa karşı bağrış çağrış duysa tamam diyeceğim. Ama öncesinden bahsetmemis dikkat ettiyseniz. Belliki çocuk kendine zarar verecek birşey yapıyordu ailesi de korktu. Siz nasıl çocuk yetiştiriyorsunuz bilmiyorum ama bazen anneler bağırabiliyor. Ama işin içine dayak girdiği zaman ancak mudahele edebiliriz polis vs. Polisi arayıp burda biri çocuğuna bağırıyor dediğinizde sizi ciddiye almaz :işsiz: yazdıklarımı yanlış anlamayın lütfen gerçekçi olmak lazım.

Karışmayın bence ,laftan anlamaz o tip insanlar daha çok sinirlenip üzüldüğünüzle kalırsınız :KK66:
Benimde öyle bir komşum vardı, kıyameti koparırdı çocuklarına sinirlenince ,resmen evin içinde tepinip dururdu .Herkes bıkmıştı ama laftan anlamıyordu Ne söylesek değişmedi bizde kendi haline bıraktık

Ya zaten belli bi dozun üstünde yaşandığı için ben burada uğundum istemsizce.
Vardır duyan daha eminim; hala titriyorum nasıl sıktıysam kendimi; ben çocuk konusunda dayanamam; vaktinde biz de yedik azar, eh ben de çileden çıkarım oğluma "Bi git çocuğum" diye sesimi yükseltirim. Ama ben buna pek alışkın değilim yani, korktum ve elimde ne varsa bıraktım dinledim. İşte bin türlü haber var şu var bu var, istemsizce olayın içine girdim yani buradan ve düşündüm de kadını çağırayım bi uzaklaştırayım filan.
Sürekli yaşanan bir şey değil, bi cinnet gibi bir şeydi.

Anne babada kendinden geçtiyse bence çok büyük ihtimal çocuk kendine zarar verecek birşey yapıyodu mutfakta. Bi daha olmasın diye bir güzel yürümüşler çocuğa gibi anladım. Ha mantıklı mı düşününce değil. Annemde beni dışarda bulamayıp komşuya gittiğimi öğrendiğinde sinir krizi geçirip bi güzel dövmüştü, hala aklımdan çıkmaz mesela.
Neyse soruna gelince ben olsam çağırmazdım komşuyu kahveye. Zaten sinirler gergin bi de sana patlamasın.

Olabilir bir şey diyemem. Ay, ben yedim azarı burada ben.
Asgari komşularımı ufak ufak tanımaya başlayayım ben en iyisi; çağırayım arada evime neyim.

Çok fazla uzatmışsınız yazarken konuyu.
Sizin böyle kulaklarınızı dikip dinlemeniz çok yanlış. Hepimizin özeli var. Yeri geliyor kavga gürültü bağrış çağrış sesler geliyor hemen başka odaya geçiyorum duymamak için. Kaldı ki böyle dinlemek çok büyük günah.
Belliki kız yanlış birşey yapmış aileside korkmuş olabilir. Bundan sonra kimseyi dinlemeyin. Asla sizin gibi bir komsum olsun istemezdim.

Ablacım ne içtin sen? Dinlemekle ne alakası var?
Bagrış çağrış kıyamet kopuyor. Çocuk ağlamaktan bir hal oluyor, ama başka odalara kaçalım biz.
Bir de gunahmış.
Aç biraz da komşu hakkının dinde yerini oku.
Bu kadına karşı ben de sorumluluk hisseder sıcağı sıcağına olmasa da, bir kaç gün sonra kahveye çağırır, çocuklar oynasın biz de Muhabbet ederiz falan derdim.
Belki bir derdi var? Belki içini dökünce daha rahat bir anne olacak....
he canım he gülüm. Kapat kapılarını, kulaklarını. Çıkma evinden. Çok gunah.

Ablacım ne içtin sen? Dinlemekle ne alakası var?
Bagrış çağrış kıyamet kopuyor. Çocuk ağlamaktan bir hal oluyor, ama başka odalara kaçalım biz.
Bir de gunahmış.
Aç biraz da komşu hakkının dinde yerini oku.
Bu kadına karşı ben de sorumluluk hisseder sıcağı sıcağına olmasa da, bir kaç gün sonra kahveye çağırır, çocuklar oynasın biz de Muhabbet ederiz falan derdim.
Belki bir derdi var? Belki içini dökünce daha rahat bir anne olacak....
he canım he gülüm. Kapat kapılarını, kulaklarını. Çıkma evinden. Çok gunah.
Daha önce sürekli çocuğa karşı bağrış çağrış duysa tamam diyeceğim. Ama öncesinden bahsetmemis dikkat ettiyseniz. Belliki çocuk kendine zarar verecek birşey yapıyordu ailesi de korktu. Siz nasıl çocuk yetiştiriyorsunuz bilmiyorum ama bazen anneler bağırabiliyor. Ama işin içine dayak girdiği zaman ancak mudahele edebiliriz polis vs. Polisi arayıp burda biri çocuğuna bağırıyor dediğinizde sizi ciddiye almaz :işsiz: yazdıklarımı yanlış anlamayın lütfen gerçekçi olmak lazım. Ayrıca ben o mesajı çocuk için değil eşiyle kadın tartışıyor diye anladığım için yazdım sonra düzenleme süresi geçince düzeltemedim saldırmaya yer aramayın anlamaya çalışın biraz

Daha önce sürekli çocuğa karşı bağrış çağrış duysa tamam diyeceğim. Ama öncesinden bahsetmemis dikkat ettiyseniz. Belliki çocuk kendine zarar verecek birşey yapıyordu ailesi de korktu. Siz nasıl çocuk yetiştiriyorsunuz bilmiyorum ama bazen anneler bağırabiliyor. Ama işin içine dayak girdiği zaman ancak mudahele edebiliriz polis vs. Polisi arayıp burda biri çocuğuna bağırıyor dediğinizde sizi ciddiye almaz :işsiz: yazdıklarımı yanlış anlamayın lütfen gerçekçi olmak lazım.

Ben de çocuğuma bağırdım ama kekeleyecek duruma getirmedim,
Hani karı-koca ağız atışması olsa haklısınız.
Ama bir çocuk ağlıyorken benim kulaklarım Tilki kesilir.
Yani kayıtsız kalmak mümkün değil.

Ya bir olur bazı şeyler, bir anda gerçekleşir bazen bunu anlamak bu kadar mı zor arkadaşım?
Her zaman olsa "Ayy her zaman oluyo zaten", nadiren olsa "Ay kırk yılda bi gerilmişler olur o kadar" de geç sen madem; ben geçemedim; çocuğun, babasının, annesinin çığlığına, kekeleyerek ağlamasına, adamın dövüyo gibi çocuğu aşağılamasına, kadının ayılıp bayılmasına "Kendimi öldüreceğim" bağrığına evimin içinde yankılanırken -aman bana ne- deyip geçemedim ya. Off. Git konumdan bi Allah aşkına, faydan yok gelmiş ortam geriyorsun ya. Gerçekçi ol ve git arkadaşım sen madem.

İyi de sizin mantığınıza göre ona mudahele edemeyiz çünkü sesleri duymamak için başka odalara kaçarız.
Sonra çocuk dayak mı yemiş, nolmuş? Nereden bileceksiniz.
Sanki duvara bardak dayamış, yatak odası dinlemiş tepkisi verdiniz resmen.

Hepimiz çocuklarımıza zaman zaman sesimizi yükseltiyoruz.
Ama denge diye bir şey var. Ben bağırdıysam babası sakinleştiriyor, babası bağırdıysa ben.
Yada çocuğa kriz geçirtmeden kendimiz sakinleşiyoruz...

Daha önce sürekli çocuğa karşı bağrış çağrış duysa tamam diyeceğim. Ama öncesinden bahsetmemis dikkat ettiyseniz. Belliki çocuk kendine zarar verecek birşey yapıyordu ailesi de korktu. Siz nasıl çocuk yetiştiriyorsunuz bilmiyorum ama bazen anneler bağırabiliyor. Ama işin içine dayak girdiği zaman ancak mudahele edebiliriz polis vs. Polisi arayıp burda biri çocuğuna bağırıyor dediğinizde sizi ciddiye almaz :işsiz: yazdıklarımı yanlış anlamayın lütfen gerçekçi olmak lazım. Ayrıca ben o mesajı çocuk için değil eşiyle kadın tartışıyor diye anladığım için yazdım sonra düzenleme süresi geçince düzeltemedim saldırmaya yer aramayın anlamaya çalışın biraz

Bir de bazı şeylerin sayısı önemli değil.
Bir kaç kere olmasını beklemek anlamsız.
Bir kereden bir şey olmaz diyip çocuğun ruhunun yaralanmasını beklemek vicdana sığmaz.

Bundan sonra öyle yapacağım; umarım tekrar yaşanmaz; ama terslese de öyle yapayım; en azından benim de içim huzura erer.

O bağrığa 5 yaşında kim olsa korkar; oyh... İçlerini de bilmiyorum ki yani, dışarıdan damgalayamam da; belki @Goha nın dediği gibi bir kriz anına denk geldiler; biraz tanımam da lazım.

ya ben bir kere otobus altinda kaliyordum da panikten kendimi kaybetmistim, esim bir bagirdi kendime geldim.

oyle dusundum acikcasi, cunku dayak falan soz konusu degil demissin.

insan cana bir sey gelecek korkusu ile panikle bu sekilde davranabilir ve hatta bazen dogrudur da bu yaklasim.

yine de icin rahat etmesi icin bir ugrayabilirsin, yardimci olabilecegim bir durum var mi gibisinden.

Bir de bazı şeylerin sayısı önemli değil.
Bir kaç kere olmasını beklemek anlamsız.
Bir kereden bir şey olmaz diyip çocuğun ruhunun yaralanmasını beklemek vicdana sığmaz.
Ben sanırım yanlış anlaşıldım. Çocuğa sessiz kalın demek istemedim tabiki öyle birşey yok. Ama neyse

ya ben bir kere otobus altinda kaliyordum da panikten kendimi kaybetmistim, esim bir bagirdi kendime geldim.

insan cana bir sey gelecek korkusu ile panikle bu sekilde davranabilir ve hatta bazen dogrudur da bu yaklasim.

yine de icin rahat etmesi icin bir ugrayabilirsin, yardimci olabilecegim bir durum var mi gibisinden.
Tam olarak bundan bahsediyorum. Sanki ben çocuğu dövmekten bi hal etmişler de sessiz kalın demisim gibi tepki alıyorum. Hayret bişey gerçekten. Bazen bazı cümleler istenildiği gibi kurulamıyor. Tam olarak bundan bahsediyorum ama anlayana saldırmaya yer aranıyor resmen

Yokuspokus Yokuspokus sadece merhaba,merhaba ise bir şey söylemek, mudahele etmek çok zor.
Hele de şu anda evde iyice ortam gergindir..
Ama tekrarı olmaması için, çocuk için bir adım atayım istersen, bir kaç gün sonra kahveye çağır, çocuklar oynasın diye bahane et.
Anneliğini eleştirir gibi değil de, bir derdi var mı, yardımcı olur musun diye yoklamak için...
hani
3 çocuk diyorsun kolay degil, belki nefes alamıyordur, bogulmuştur artık kadın. Tahammül hepimizde azalıyor zaman zaman. Yalnız olmadığını bilmek bile insanı rahatlatıyor... Bazen iyi idare ediyorsun’u duymak bile yük alıyor insanın omuzlarından...
Komşuluk ilişkilerinden pek haz etmiyor olmama rağmen sanırım çocuk için bu kadarını yapardım.

Uğramaya karar verdim, yarın filan ben çaya kahveye çağırıp üstünden konuşurum bana da iyi gelir kadına da.
Ben de bi bunalım-cinnet anı olarak düşündüm ve ürktüm açıkçası. Bizde de oluyor olmaz mı? Eşime de ben azar kayarım arada balkonda sandalye unutmuştu bi kere, ağlaya ağlaya "Napıyorsun ya unutulur mu?" diye sinirlenip olay çıkardığımı biliyorum ama öyle böyle bi kavga değildi yani bu, bu kadarı bana fazla geldi içim sallandı çocuğun çığlıklarına. Kekeledi korkudan artık ne oldu bilmiyorum ama kadını bi çağırmak en iyisi. O an işte çağırsam uzaklaştırsam bilemedim, dinledim sonuna kadar. Bi öfke insana her şeyi yaptırır.

Ben sanırım yanlış anlaşıldım. Çocuğa sessiz kalın demek istemedim tabiki öyle birşey yok. Ama neyse

Sizin böyle kulaklarınızı dikip dinlemeniz çok yanlış. Hepimizin özeli var. Yeri geliyor kavga gürültü bağrış çağrış sesler geliyor hemen başka odaya geçiyorum duymamak için. Kaldı ki böyle dinlemek çok büyük günah.
Belliki kız yanlış birşey yapmış aileside korkmuş olabilir. Bundan sonra kimseyi dinlemeyin. Asla sizin gibi bir komsum olsun istemezdim.

Ben okuduğumu iyi anlayan biri olduğumu düşünüyorum. Siz kendinizi ifade edemediyseniz bilemem.
Gelen bağrış çağrış seslere kulak tıkayın, başka odaya geçin, insanların özeli demişsiniz.
O çocuğun sesini duyuyorsam, kekeleyecek kadar hem anne hem baba tarafından bagırılan,
O onların özeli olmaz artık. Çocuğun özeli olmaz.

Yıllar önce üst komsumdan sürekli kavga sesleri gelirdi.Polis çağırdık ama yine çözüm olmadi. En son bı kavga ettiklerinde çıktım kapıyı çaldım. Sizinde yapmayi düşündüğünüz gibi "konuşmak istermisin,bı kahve içelim mi?"diye sordum. O gün tanıştık ve bır daha kavgalarına şahit olmadık. Çünkü kapısına gidilmedikce gürültünün boyutunun farkında olmuyorlar.

Yavrum yazık ne kadar korkmuştur:KK43:Bence kadınla apartmanda falan karşılaşırsanız biraz sıcak davranın eve çaya kahveye çağırın.Olur insan hali anne de insan onun da içini açsan neler neler vardır kimbilir..Ama hiç olmazsa çok daraldiginda kapısını çalacak biri olduğunu bilsin etrafında.Çoluğundan çocuğundan çıkarmasın hıncını.

Yokuspokus Yokuspokus sadece merhaba,merhaba ise bir şey söylemek, mudahele etmek çok zor.
Hele de şu anda evde iyice ortam gergindir..
Ama tekrarı olmaması için, çocuk için bir adım atayım istersen, bir kaç gün sonra kahveye çağır, çocuklar oynasın diye bahane et.
Anneliğini eleştirir gibi değil de, bir derdi var mı, yardımcı olur musun diye yoklamak için...
hani
3 çocuk diyorsun kolay degil, belki nefes alamıyordur, bogulmuştur artık kadın. Tahammül hepimizde azalıyor zaman zaman. Yalnız olmadığını bilmek bile insanı rahatlatıyor... Bazen iyi idare ediyorsun’u duymak bile yük alıyor insanın omuzlarından...
Komşuluk ilişkilerinden pek haz etmiyor olmama rağmen sanırım çocuk için bu kadarını yapardım.

Kuzum zaten ne haddime bilmediğim kadının anneliğini eleştirmek, konuda yazarken de "Kötüler" demedim, bilmiyorum çünkü, dışarıdan merhaba seviyesindeyiz; diğer komşular filan hep tanışıktır da ben yabaniyim biraz geri dururum, uzaktan hal hatır tamam, yüz göz olmam öyledir komşuluk anlayışım. Ama işte ölü taklidi de yapamam bi şey olsa ve bu mesafe de çoğu kez işime yarar. Çünkü samimiyetim yoktur, dışarıdan nasıl göründüklerini söylerim kendilerine bi durumda.

Ama adım atacağım bu konuda, yani belki o kadının da bi muhabbet ayrı bi sohbet ihtiyacı vardır, her şey üst üste gelmiştir anlarım. Ama burada bittim içim eridi yani, kendimi sıkmışım titre titre anca çözüldüm, olayı anlamaya çalışıyorum, bir şey olacak mı yanlışa düşmesinler diye geriliyorum, ayağım bi geri bi ileri kapılarını çalıversem "Hadi bi gel komşum" desem mi diyorum... Zaten yapıcı bi taraftan bakmasam "Bunlar çocuu dövdü öldürdü" diye polisi kapılarına dizerim ama bekledim çünkü tanımıyorum ve olayın hangi şartlarda gerçekleştiğini net bilmiyorum.

Gerildim... :)
Ama o kahveleri içince rahatlayacağım ben de tam :)

Söz konusu bir cocuk ya!! Nasil bunu normallestirirsiniz?? Sanirim sizde böyle bagiriyorsunuz cocugunuza.
Sanki fiziksel siddet olmazsa cocuga birsey olmaz gibi. Ki tam tersi, cocugun yasadigi travma ve hayal kirikiligini düsünemiyorum bile. Bu istismardir. Ve kusura bakmayinda istismar söz konusu ise, özel hayat ortadan kalkar.

Yokuspokus Yokuspokus Bencede komsu kadini evine davet et. Biraz sakinlessin ve herseyi duydugunu anlasin. Telkin et, cocuk icinde zor oldugunu felan anlat. Cok üzüldüm cocuga ya :( Senin ellerin titriyorsa o cocugu düsünemiyorum bile. ANcak dogururlar. 3 cocuk yapmis ama bakmaya gelince ooooh!! Cok sey demek istiyorumda neyse.

Söz konusu bir cocuk ya!! Nasil bunu normallestirirsiniz?? Sanirim sizde böyle bagiriyorsunuz cocugunuza.
Sanki fiziksel siddet olmazsa cocuga birsey olmaz gibi. Ki tam tersi, cocugun yasadigi travma ve hayal kirikiligini düsünemiyorum bile. Bu istismardir. Ve kusura bakmayinda istismar söz konusu ise, özel hayat ortadan kalkar.

Yokuspokus Yokuspokus Bencede komsu kadini evine davet et. Biraz sakinlessin ve herseyi duydugunu anlasin. Telkin et, cocuk icinde zor oldugunu felan anlat. Cok üzüldüm cocuga ya :KK43: Senin ellerin titriyorsa o cocugu düsünemiyorum bile. ANcak dogururlar. 3 cocuk yapmis ama bakmaya gelince ooooh!! Cok sey demek istiyorumda neyse.

Arya içim gitti valla... Kadının eşref anı mıydı, ne oldu ama korktum işte; gözü döndü bi şey olmasa bari dedim yani...
Sanırım kadınla yakın yaşlardayız, çağırıp muhabbet sohbet artık anlarım. Elimden gelende de çekerim artık.

Back