Teşekkür ederim canımOh oh ellerine sağlık. Yiyin gari
Bol şans
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Teşekkür ederim canımOh oh ellerine sağlık. Yiyin gari
Bol şans
Çok teşekkür ederimellerine sağlık, başarılar
Yöresel Yemek Kategorisi Urfa'sız olmaz deyip beyti sarma için kolları sıvadım :)
Enfes tadıyla vazgeçilmez yemeklerimden olan Beyti Sarmayı henüz denemediyseniz, tarifini edinip yapmanızın tam zamanı :)
Pinks benımle evlenirmisin
valla ağzımın suyu aktı :)
Dombikimm Teşekkür ederim Ye ye benim için yePinkiiimm ellerine sağlık çok güzel olmuş bu fıstık ben urfadayim bu arada daha bi yiyesim geldi şimdi
Eşim kıymetimi bilmiyor zatenPinks benımle evlenirmisin
valla ağzımın suyu aktı :)
Eşim kıymetimi bilmiyor zaten
Evlenirim tabi Teşekkür ederim
Canım ben hep böyle yaptım, hazır yufkanın içine de pişirmeden koydum, hiç sorun yaşamadım hepsinde pişti :) Vaktin kalırsa yap . Teşekkür ederim tatlmSonunda gelebılmıs assolıst tarıfımız
Harıka gorunuyor daha once bı kere yapmıstım hazır yufkadan ama koftesı bıraz fırında pısırılıp oyle sarılıyordu, boyle pısıyormu koftesı merak ettım
Bugun kıymalı bı yemek yapıcaktım, temızlıkte yapıcam yetıstırebılırsem yapmak ıstıyorum cok canım ıstedı
Ellerıne saglık cnm basarılar
Yok hiç kilo almıyor ama Yemek yemeği çok seviyoraaaaa kesin kilo aldırıyorsun die hem yiyor hem söyleniyordur :)
Gözünüzün önünde gelişiyorum Teşekkür ederim canımooo pink aştın kendini
eline sağlık canım başarılarrrr
süle ona değerini bilsinYok hiç kilo almıyor ama Yemek yemeği çok seviyor
Yöresel Yemek Kategorisi Urfa'sız olmaz deyip beyti sarma için kolları sıvadım :)
Enfes tadıyla vazgeçilmez yemeklerimden olan Beyti Sarmayı henüz denemediyseniz, tarifini edinip yapmanızın tam zamanı :)
Malzemeler (2 kişilik);
1 Çay Bardağı Su
Yarım çay kaşığı kuru maya
2,5 Su Bardağı Un
Tuz
İçi için;
400 gr kıyma
1 Adet Kuru Soğan
1 Adet yumurta
Ekmek içi
Pul biber, karabiber, tuz
Yufkayı ıstatmak için;
Az miktarda Zeytin yağ ve su
Sosu için;
Domates sosu, yağ, baharat
Yarım çay kaşığı kuru mayayı, 1 çay bardağı suyun içinde eritip, bir kaba alalım, bir tutam tuz ve 2,5 su bardağı unu yavaş yavaş ilave edip yumuşak hamur elde edelim.
Eki Görüntüle 1453057
Köfte malzemelerimizi karıştırıp beklemeye bırakılım.
Eki Görüntüle 1453058
Yoğurduğumuz hamurdan 4 beze elde edip tavanımızın ebatında yufka açalım.
Eki Görüntüle 1453059
Açtığımız yufkayı, yağsız teflon tavayı orta ateşte ısıtarak yufkayı pişirelim.
Eki Görüntüle 1453060
Hazırladığımız yufkayı, yağ ve su karışımdan elde ettiğimiz sosla hafif ıslatıp, kıymayı koyup saralım.
Eki Görüntüle 1453066
Fırın tepsisine dizdiğimiz, yufkaların üstüne sos sürüp 180 derece de ısıttığımız fırına atıp 20-25 dk pişirelim.
Eki Görüntüle 1453067
Eki Görüntüle 1453064
Domates sosuna(Salça da olur), baharat ve yağ ekleyip ocakta bir süre kaynatalım.
Eki Görüntüle 1453068
Fırından çıkardığımız beytiyi eşit ölçülerde kesip tabağa yerleştirelim.
Beyti Sarmamız yenmeye hazır. Afiyet olsun
Eki Görüntüle 1453070
Eki Görüntüle 1453071
Teşekkür ederim, olsaydında yeseydikImmmm olsa da yesekk:)) ellerine saglik pink yarismada basarilar:)
Akşam söyleyeyim de sinir olsun birazsüle ona değerini bilsin
bilmiyorsa bilenler var de mesaj ver :)))))))
söyle tabiii bir beytime bitenler var deeeeAkşam söyleyeyim de sinir olsun biraz
Hahahah canım ablam benim. Çok özledim seni muhabbetini. Alıntı yapmayı unutmuşum ustteaaaaa kesin kilo aldırıyorsun die hem yiyor hem söyleniyordur :)
ay sariyerde biyer yapiyodu o dilimlerin uzerine kasar onun uzerine antep fistigi ben salyalarim aka aka yiyodumHiç öyle denemedim, bi daha Urfa ya gidersem onuda deneyeyim buralarda öyle yapılmıyor
Teşekkür ederim, olsaydında yeseydik
Teşekkür ederim gel gel, kalmadı ama sana yeniden yaparımEllerine saglik canim yemeye geliyorum bilgin olsunnnn : )