Kebaplar Beyti Kebap(resimli)

Sympathique

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2007
8.389
52
ben lavas ekmegini hazir aldim ,hazir alamayanlar isterse sonra tarifi yazarim

5 tane lavas ekmegi
1 yumurta
ici icin
600 gr kiyma,
1 sogan
1 kasik salca
1 domates,
3 kasik sivi yag
karabiber, tuz
salcali sos icin
1 kasik tereyag,
2 kasik sivi yag
1 kasik salca
tuz
servis icin
yogurt
domates ve biber
pirinc pilav

ici icin bir tavaya yagi ve sogani koyup kavuruyoruz
sonra kiymayi koyup iyice kavuruyoruz, domates ve salcasinda koyup domatesler yumusayana kadar kavurup,tuz ve karabiberini atiyoru
bir yumurtayi cirpip ,lavas ekmeklerin uzerine suruyoruz kiymalari tutsun diye,surunce ,kiymali sosu 5e bolup uzerlerini tamamen kiymayi yayiyoruz hepsi bitince, yavas yavas sararak rulo yapiyoruz, yine hepsini rulo yapinca, kenarlarindaki bosluklari kesip ,2ser cmten kesip ,yaglanmis firin tepsisine diziyoruz
firinda 15-20 dk kadar bekletiyoruz, birbirini tutsun ,diye firindan cikariyoruz
servis yapmak icinse, benim onceden pilavim vardi siz yapabilirsiniz ,bir kaseye koyup servis tabagina ters cevirdim ,tabagin iki kenarina ,birer kasik yogurt koydum , firindan cikan lavaslari tabagin kenarina dizdim
salcali sos icinde yagi tavaya koyup salcayi ve biraz su tuz koyup kaynattim kivami ne civik ne koyu olcak sekilde,
tabaktaki beytilerin uzerine cok az yogurt doktum , ve en son salcali sosu doktum ,domates ve ve firinda kozledigim biberlerle servi yaptim
AFIYET OLSUN

Son düzenleyen: Moderatör:
pirinc pilavli
beytikebap1ui0.jpg

bulgur pilavli
spa0671o.jpg

a.s. cokacimcoook cokacimcoook cokacimcoook a.s.

Son düzenleme:
Canım tarifin için tşk. en kısa zamanda deneyeceğim yapmayı inşallah başarabilirim.

lavas ekmek hazir olduktan sonra cok kolay canim
turkiyedeysen kolay buluyrsun restoranlardan ekmekcilerden falan
avrupadada turk marketlerinde oluyo
bence dene gercekten tadi super
restorana gitmeye hic gerek yok

Cok güzel görnüyor, yapilisida kolay gibi ama tutarmi acaba???
Ben beytiyi sanki büyük köfte halinde lafasin icinde oluyor diye biliyordum, böylesi daha kolay:))

Ben beytiyi sanki büyük köfte halinde lafasin icinde oluyor diye biliyordum, böylesi daha kolay:))

canim dogru biliyosun ,restoranlarda adana kebabi icine koyup kesiyolar ama , ben evde oyle yapicak isim yok o ugrastir diye ,bunu yaptim sonucta ayni lezzeti aliyosun oda kiymadan yapiliyo ,kiymayi serip rulo yapip kesip firina ver uzerine salcali so, yogurt dok al sana beyti kolay hepiniz deneyin

kiz yine dokturmussun masallah hizina diyecek yok kiz seni alan yasamis dertlerinide bosamis kilolarida kapmis hehe nasil ama ellerine saglik canim bende lavasla sebit mantisi yaparim harika olur.

cok guzel olmus canim esim buna bayiliyor yapiyorum bende arada ama bu ara diyet yuzunden pek yapmadim cani istiyor zavallinin aklima soktun simdi yapsammi acaba???
demistim......ve yaptiiiiiimmmm iste benim beyti kebabim:))

photo0078sy3.jpg

photo0078sy3.fa52f55bee.jpg

Son düzenleme:

evet canim oyle oluyor zaten restoranlarda icine kebap koyuyorlar adana urfa kebap varya ondan ....

ben icine kiymali sos yapip daha kolayina ,kactim
salcali sosa tereyag koydum ama ayriyeten koymadim malum kilo sorun ,gerci ben 3 tane yedim ama ,yinede esimde kilolu ,artik yemiyoruz
mehaycim sende yapya esine sen rejimdesin diye yazik adamida ac birakma

kiz yine dokturmussun masallah hizina diyecek yok kiz seni alan yasamis dertlerinide bosamis kilolarida kapmis hehe nasil ama ellerine saglik canim bende lavasla sebit mantisi yaparim harika olur.
beni alan yasadi gercekten kilolarida kapti ,bende kaptim:roflol: , esimde gobek var ,bende malum siskosüprizzzzz
daha evde lavas var ne yapsam diye dusunuyorumCADIARZU , bende buzluga attim cikarinca guzel olmuyo ama napim normal yemiyolar esimde bende diyetteyiz simdi,
sen o mantiyi nasil yapiyosun tarif etsene canim ,bende yapayim ,manti diyince eminimki guzel oluyodurcokacimcoook

ay canim canim cekti gercekten, simdi türkiye aklima gedi....tarificin tesekkürler bende deniycem zamanim oldugunda.....

ay canim canim cekti gercekten, simdi türkiye aklima gedi....tarificin tesekkürler bende deniycem zamanim oldugunda.....

canim ya yurt disindaysan turk marketlerinde hazir lavas ekmegi oluyo , tarifte anlattigim gibi icine kiymali sos yap ekmeklerin uzerine yay ,rolu yap kes firina ver ,sonra yogurt ve salcali sosla servis yap cokta vakit almiyo malzeme olduktan sonra bence cok pratik ve kolay

Simdi bi sorum olacak kesipde mi firinda veriyoruz?
Nedenki?
Kesmeden daha iyi olmazmi?
Ve kiyamayi köfte seklinde yani adana seklinde mi yayacagiz lavasin icine yoksa, börek yapar gibi tüm lavasin üstünemi yaycaz kiymali karisimi?

Simdi bi sorum olacak kesipde mi firinda veriyoruz?
Nedenki?
Kesmeden daha iyi olmazmi?
Ve kiyamayi köfte seklinde yani adana seklinde mi yayacagiz lavasin icine yoksa, börek yapar gibi tüm lavasin üstünemi yaycaz kiymali karisimi?

evet canim 2 cam karelerde kesip firina veriyoruz, cuku kesince birbirini daha fazla tutuyo bozulmuyo ,tum koysan firindan cikinca tekrar kesicez yine bozulcak ,boyle tam kalip ve birazda kitirli oluyo
hayir canim normalde restoranlarda adana kebabi lavas ekmegine koyup sariyolar ama ,benim sis falan olmadigi icin ve kolay olsun diye, normal kiymayi kavuruyosun ,lavaslarin uzerine cok az yumurta suruyosun kiyma dagilmasin tutsun diye, sonra uzerine yayarak hepsine paylastirip rulu yapip kesip firina veriyoruzn servis tabagina alip salcali so ,ve yogurta servis yapiyoruz cok basit

Sempatikim yaptın yine yapacağını...
Ellerine sağlık gülüm

evet canim 2 cam karelerde kesip firina veriyoruz, cuku kesince birbirini daha fazla tutuyo bozulmuyo ,tum koysan firindan cikinca tekrar kesicez yine bozulcak ,boyle tam kalip ve birazda kitirli oluyo
hayir canim normalde restoranlarda adana kebabi lavas ekmegine koyup sariyolar ama ,benim sis falan olmadigi icin ve kolay olsun diye, normal kiymayi kavuruyosun ,lavaslarin uzerine cok az yumurta suruyosun kiyma dagilmasin tutsun diye, sonra uzerine yayarak hepsine paylastirip rulu yapip kesip firina veriyoruzn servis tabagina alip salcali so ,ve yogurta servis yapiyoruz cok basit

Merci bilgin icin,
adana koymadigini anladim, saadece tamamen üzeirne mi yayiyorsun yoksa bir cizgi halundemi yaiyorsun onu ögrenmek istemistim, anladim simdi:)))
Sonucda bütün tio lari bilmek lazimki iyi tutsun degilmi:)))
Ellerine saglik.

X