Köfteler Beyti Kebabı - Sütaş Tereyağı Sponsorluğunda

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
293.150
603.134
43
Merhaba Yemek Yarışması Takipçileri
Kategorimiz "Köfte Tarifleri"
Ben bu ay "Beyti Kebabı Tarifi" vereceğim. Umarım beğenirsiniz
Dışarı yemeğe çıktığımızda hep iki seçeneğim olmuştur. Biri "Beyti Kebabı " diğeri "İskender" dir. Bu sefer evde yapayım istedim.

Beyti kebabı öyle bir lezzet ki, hangi yöreye ait olduğu konusunda dahi bir bilinmezlik ve bir rekabet mevcut. Şanlıurfa ve Adana'da sıklıkla yapılan bu nefis kebap tüm Güneydoğu Anadolu mutfağında da oldukça meşhur.

Beyti, kıyma veya kuzu etinden oluşan, şişte ızgara yapılan, lavaşa sarılı, üzerine domates sosu ve yoğurt ilave edilerek servis edilen bir Türk yemeğidir.
Yemeğin adı, İstanbul'daki popüler Beyti restoranının sahibi Beyti Güler'den geliyor. 1961'de İsviçre'yi ziyaret ettiği sırada İsviçreli kasap Möller'in et hazırlama yöntemini gördükten sonra kendi yemeğini oluşturmada ondan ilham aldı. Möller'in versiyonu, pirzola yağı şeritlerine sarılmış ve ızgarada pişirilmiş kuzu filetolarından oluşuyor. Bu isim altında yaygın olarak sokak yemeği halinde satılan kıyma yemeği, orijinaline çok az benzerlik gösteriyor.

Beyti Kebabı

(6 kişilik)
Beyti Kebabı İçin Malzemeler

Köftesi için

1 kg orta yağlı kıyma
1 adet soğan
Bir tutam maydanoz
Tuz
Karabiber
Toz biber
4 yemek kaşığı galeta unu veya ekmek içi
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı

Köfteleri sarmak için
7 tane Sac yufkası(isterseniz böreklik yufka ya da lavaş kullanabilirsiniz)

Servis için
2 yemek kaşığı tereyağı
süzme yoğurt

Beyti Kebabı Yapılışı
Öncelikle köftemizi yapıyoruz.
Köfte malzemelerini karıştırıp yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz köfte harcını 7 ye bölüp rulo şeritler yapıyoruz ve pişirme yağıdı serdiğimiz tepsiye dizip 200 derecede 20 dk pişiriyoruz.

Pişen köftemizi fırından çıkarıyoruz.
Yufkamızı serip bir ucunu içe katılıyoruz ve kenarlarını kesiyoruz. Katladığımız tarafa köfteyi koyup kenarlarını katlayıp rulo sarıyoruz. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye koyuyoruz. Üzerine eritilmiş tereyağı sürüp 200 derecede 10 dk fırında pişiriyoruz( böreklik yufkayı 15-20 dk pişirebilirsiniz). Pişen beytileri kesme tahtamıza alıp dilimliyoruz. Servis tabağına alıyoruz.

Tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ ekliyoruz. Üzerine salça ve su ekleyip pişiriyoruz. Servis tabağına aldığımız beytinin üstüne salça sosumuzu döküyoruz. Daha sonra eritilmiş tereyağı döküp servis ediyoruz.

Tabağımıza bulgur pilavı, süzme yoğurt ve köz sebzeler eşlik ediyor. Afiyet olsun.

Son düzenleme:
Bu ozenmemis halinse ozenmemis halini merak ediyorum surpriz oldu vallahi bugun beklemiyordum resimler lezzet lezzet diye bağırıyor, nefis gözüküyor nevosum bakir cok yakışmış eline sağlık başarılar dilerim

Çok teşekkür ederim canım benim
Size sürpriz yaptım

Harikaa görünüyor nevoş ellerine sağlık

Bu ne bu nasıl sunumellerine sağlık emeğine sağlık muhteşem olmuş ❣

valla bayıldım harika görünüyor. eline sağlık canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…