Beynimi kemirip duruyo ky yaptıkları!!

Kızlar eşim şimdi mesaj yazmış napıosun diye dicektim anneni çekiştiriyorum:)) bende suçlu cocuk edasında hiiç yazdım ya böyle olunca cok vicdan yapıyorum eşimi cok seviyorum keşke annesinide o derece sevebilseydim cok denedim yani bikere yanağımı oksamışlığı yok kadının beni komşular bile mıncıklar öper senn gibi gelinimz olsun derler ama o hiç, niye böyle anlamadım ki kızı da yok yani..

bence bu kadR takilma kv dusuncesine. Benimki de bana neler neler soyledi zamaninda, ne saygisizliklar, ne kotu sozler ve ben de sen gibi hep susanlardandim. Ben hamile kaldiktan sonra kadin kendiliginden degisti. Nasil olduunu hala anlamiyorum ama degisti kadin artik bana laf soylemeyi fln birakti. Ben decok takardim zamaninda ama hamile kaldiktan sonra bebegimin psikolojisino bozamam bunun icin diye takmamaya baslamistim. Sanirim kv degil, ben degistim..

bu tur durumlarda en ıyısı bastan nazıkce cevabını vermek susunca anlamıyorlar benım esım tek cocuk kayınvalıdemın kızı yok ama agzıda durmadı 10 yıl ne zamankı benden gereken cevapları aldı duruldu.ne elıne saglık ne allah razı olsun ne guzel laf tık yoktu.en son gıttık bu yaz 15gun kaldık donuste elını optum bana sarıldı sok oldum arkamızdanda su doktu.hala saskınım.keske bıraz sevgı saygı gosterselerde bunlar yasanmasa dıyorum.

cidden kibarca cevabını verince en azından hem ezdirmemiş hemde sonradan sunu niye demedim bunu niye demedim diye düşünmezsin hiçbişey demeyip umursamaz bi tavır sergilemekte bi yöntem ama benim gibi içine atıp sürekli beynini yiyenler için değil sanırım ne yapcağımı bilemedim canım ikisinide 1er kez denedim ama huylu huyundan vazgeçmiyo biliyo musun bu da bi gercek o yüzden en iyisi mesafe..

Off bu ne ya! Sende hep alttan alma o ne öyle hastalaniyorsun kırılıyorsun asla kendini ezdirme asla o seni gulerekmi igneliyor sende onu aynı sekilde ignelemeye baslada görsün gunünü cadı kaynana!! Öyle ağlamakla sizlamak hastalanmak ne bu, dediğimi uygula sana yaptiklarinida gülerek yüzüne vur bidahada kimseye hizmet etme kocandan başka! Tabiki hak edenede! Ayh sinirledim, hem ne karışıyor bu sizin az veya cok harcamanıza bi laf sokarsa sende ignele onu gülerek deki: " kocam sagolsun o çalışıyor bende yiyorum ve kimsede karisamaz." Biraz artık göster kendini zamanı gelmiş bence bi dene

Evet canım aynen de dediğin gibi hep kırıldım ağladım hastalandım sanki 2 yıllık evlilik değilde 20 yıllık gibi oldum eşim yapsa gam yemem ama dışardan birinin beni bukadar üzebilmesi daha acı hemde kutsal annelik modelini üstlenmişken!evet en sonunda çalışmıyorum kocam kazancak ben yicem dicem eşimde de diyo zaten ama ah ben hep derim derim diyorum sonra yine kırmim büyük eşimin annesi diyorum. ama cidden hakediyo..Canım bikez gülerek iğneledim işte sanki işe yaradı gibi ama benm tarzım değil hem busefer yüzgöz oluruz diye korkuyorum hoş biyandan da ipler kopcaksa kopsun diyorum çünki bi bebeğim olduğunda kopcağından eminm doğmadan sahiplendi beni gıcık ediyo bu durum..

Hepimiz bir gün kayınvalide olucaz hanımlar,
O zamanda eminim gelin işte adı üstünde dersiniz.:5:

Konu sahibi arkadaşım,Allah başka dert vermesin,kendinize yakın zamanda iş bulursanız kafaya çok takmazsınız diye düşünüyorum.
Anlattıklarınız çoğumuzun yaşadığı basit problemler.Bunları içinizde büyütmeniz sadece size zarar verir.
Huzurunuzu bozmayın böyle şeyler için.

Canııım biliyorum Allah nasip eder de inşallh biz de o günleri görürüz yavrularımızın mutluluğunu bak ne diyorum kendime güvendiğim için Allah bana benim gibi gelin versin inan kusurum olsa bişey demem yok canım yok eşimde görüyo diğer oğlu da anladı ama napsınlar anneleri ne diyebilirim ben cok empati yaptım ama o kalbime attığı zehirli okları ben kesinlikle gurbette olan bi ana kuzusuna atmam yaparsa da gelinim gelin işte demem küçük derim düzelir derim oğlumu mutlu etsin yeter derim annelik büyüklük bu demek bence fedakarlık ister..ama sende haklısın tabi canım kişisine göre değişiyo tabi çok tontonlar var benim babannem bu yaşta annemi ne güzel sever onları düşündükçe üzülür ağlarım kendime..basit denilen problemler büyüyo ama sürekli olunca içlerinde bikaçı varki hiç de basit değil canım inan benm evimin huzuru yerinde cok sükür ama onun konusu açıldığında bi gerginlik oluyo ortamda ister istemez poff ne diyim..

ben olaya sadece kayinvalide acisindan bakmamistim, kayinvalide mecburen hayatinda olmazsa olmaz biri..ne de olsa esinin annesi..hayatindan atsan atilmaz satsan satilmaz. ben genel anlamda cok bos vakti olan insanlardan bahsetmistim... herneyse...

Canım sen belki doğru bişeyler anlatmaya calıştın ama yazdıkların yanlış anlamaya cok müsait yani aşalayıcı bi tavır var ben o senn dedğin günlere hiç gitmedim gitmemde o bunu yapmış su sunu yapmış umrumda değil sen genelleme yaparken bize laf dokundurdun pek hoş olmadı beni tanımıyosun neticede benim buraya yazmamdaki neden artık ailemi üzmek istemiyorum bişeyleri anlatarak ama anlatmazsamda hasta oluyorum sadece burda paylaşmak istedim sıkıntını paylaşmak dedikoduysa ok kabulüm..artı eşimin annesi! olduğu için bukadar takıyorum işte rahat batmıyo yani başka biri olsa görüşmem olur biter ama anne anne ah bide o farkına varabilse bunların neyse canım bence sen haddime değil ama cevreni değiştirsen iyi olur baksana hep boş insan seni baya kızdırmışlar belliki..

"okadar üzdüki ailemi ve beni hiç affetmcem onu.." sırf ben bunun için kv'me mesafeliyim. şimdi ağzıyla kuş tutuyor olsa da; umrumda değil... bu cümleni çok iyi anlıyorum. belki de bu kadar alınmanın tek sebebi bu bile olabilir...

Evde otururken hem kayınvalidenizin dediklerini takarsınız hemde ufacık şeylerde kendinizi kurarsınız..Asgari ücret bile olsa oyalanmak için bir iş bulmalısınız kendinize...

Kimsesiz bir eş bulsaydım keşke dediniz ya.İçim cızladı resmen..Benim annemde kayınvalidemde yok..

Ayrıca parkon arkadaşım, KK'ya takınanlar genç kesim genelde hepsi gelin...15-20 yıl sonra burda ah bu gelinin yaptıkları konularıda görücez..Ozaman buralarda hem kayınvalide hem gelinler olacak..Büyük bir ihtimal yönetim bu konuları çok kavga çıkıyor diye yasaklı listesine alırlar :51:

Olmuyor canım denedim onun streside ekleniyo bide:)Kpss denicem 83le olmadı şimdi tekrar olmazsa bebeğim biraz büyüyene kadar bakar kendi işimi yaparım kısmet hoş bebeğinde olcağı yok bekliyoruz bak bide bu sıkıntım var kimse sormuyo bi derdin var mı diye bu sehirde gurbet zor:(Canım bi arkadaş daha cok üzülmüş bende sizi üzdüğüm için cok üzüldüm hemde malum olmuş galiba gece rüyamda annemi babamı kaybetmiştim cok ağladım bunun şakası olmaz ama oldu bikere cok özür dilerim tatlım Allah annene ve kaynvaline rahmet eylesin mekanları cennet olsun ama canım ah bu gelinler diyceğimi zannetmiyorum Allah yasatmasın cünki hakettiğimi düşünmüyorum cok anlayışlı ilgili en önemlisi vicdanlı olcağımı biliyorum..

bence bu kadR takilma kv dusuncesine. Benimki de bana neler neler soyledi zamaninda, ne saygisizliklar, ne kotu sozler ve ben de sen gibi hep susanlardandim. Ben hamile kaldiktan sonra kadin kendiliginden degisti. Nasil olduunu hala anlamiyorum ama degisti kadin artik bana laf soylemeyi fln birakti. Ben decok takardim zamaninda ama hamile kaldiktan sonra bebegimin psikolojisino bozamam bunun icin diye takmamaya baslamistim. Sanirim kv degil, ben degistim..

Canım benimkisin kötü sözü yok lafı öyle bi söylerki sanki seni hiç kırmak istemiyomuş gibi ama mesajın içeriği cok kırıcı hem dengesiz eve girerken önüme hemen terlik koyan kadın aynı zamanda yemekleri oğlunun önüne itibliyo anladınmı yani böyle insanlara nasıl davranacağını da blemiyosunki bi iyi bi garip seni soka sokuyo canım yani beklemiyosn cünki ay neyse ya son olay ama cok bilinçli bak aramadı 10 gün oldu bende inatlaştım aramıyorum özür borçlu bana..

"okadar üzdüki ailemi ve beni hiç affetmcem onu.." sırf ben bunun için kv'me mesafeliyim. şimdi ağzıyla kuş tutuyor olsa da; umrumda değil... bu cümleni çok iyi anlıyorum. belki de bu kadar alınmanın tek sebebi bu bile olabilir...

Suan mesafeli durmamın nedeni en büyük nedeni annem ona yaptığı büyük saygısızlık hele de annemn o saf yüreğini gördükçe deliriyorum canım..kadında 10 a yakın hastalık var ne hakkı var benm biricik canım annemi üzmeye kendimi geçtim yani..en cok takıldığımda kendi hatalıyken hiç hoşcakal demeden şehrdışına gitmesi ve geldiğinde yine hiç aramaması sanrsın kadına hakaret ettim bişey yaptım yarabbim onu mu istiyo anlamadımki..

okurken fenalık geçirdim kusura bakmada ya bır boşluk atlasaydın çok zor anlaşılıyor aranızda mesafe olması ıyı en azından aynı evde oturanları düşün mesafeni koru kulaklarını tıka kendıne meşgulıyet bul ismekın üzretsız kurslarına gıt arkadaş çevrenle takıl ne kadar meşgul olursan o aradığında şurdayım burdayım dersın onemlı olan senın eşinle aranda olan durum eşinle iyisen hiçbişeyi sallama

hesap vermek zorundamısın fatura boyle gelmış derse evet soğuk oluyor iyi gelmiş gene de o sinir olsun mesela

Ne kv ler var. Bence çok da abartılacak bir durum yok. Geneli illaki bir şeyler yapıyor ama ne fettan kaynanalar var. Bak ne güzel söylüyorsun gittim helva yapmış mangal yapmış bende öptüm falan diye. Demek ki aranızda ne olursa olsun bir yakınlığınız var. İrdelemez biraz göz ardı ederseniz çok mutlu olacağınızdan eminim. Çünkü takıldıkça büyüyüp gidiyor. Boşverin kaçırmayın huzurunuzu boşu boşuna..

okurken fenalık geçirdim kusura bakmada ya bır boşluk atlasaydın çok zor anlaşılıyor aranızda mesafe olması ıyı en azından aynı evde oturanları düşün mesafeni koru kulaklarını tıka kendıne meşgulıyet bul ismekın üzretsız kurslarına gıt arkadaş çevrenle takıl ne kadar meşgul olursan o aradığında şurdayım burdayım dersın onemlı olan senın eşinle aranda olan durum eşinle iyisen hiçbişeyi sallama

hesap vermek zorundamısın fatura boyle gelmış derse evet soğuk oluyor iyi gelmiş gene de o sinir olsun mesela

Canım haklısın bende kızardım ama o gazla yazıyosun hem boşluk verince daha da destan gibi olcaktı ama dimi:)canım bi müzik aleti seçcem ve kursa gitcem ayrıca ders ev iş derken gecer heralde zaman arkadaşlarlada görüşürüm fakat çok sık olmuyo uzağız birbirimize ark..eşimle iyiyim ama onun yüzünden ilerde kötü olmayacağım ne malum inan daha evlenmeden anladım dedim bizim evlilik bozulursa annesi yüzünden ki hala lafımın arkasındaym..faturalarım normal aslında 3+1 eve 250 tl gelen doğalgaz faturası gayet iyi + üst katta boş etrafta bo ve denize yakınz bunları düşünmüyo..kendi hiç yakmıyo canım cok pinti biz gidince donuyoz inan..yine bile 150-200 geliyo ona bikerede 100 gelmişte benm gözüme gözüme sokuyo eşimin yanında gülerek baak diye cocuk gibi kendini benle kıyaslıyo yarışıyo yani ev konusunda yemek yönünden benden cok cok zayıf sanırım bunu hırs yaptı diğerlerinden cıkarmaya çalışıyo yani garip..

Ne kv ler var. Bence çok da abartılacak bir durum yok. Geneli illaki bir şeyler yapıyor ama ne fettan kaynanalar var. Bak ne güzel söylüyorsun gittim helva yapmış mangal yapmış bende öptüm falan diye. Demek ki aranızda ne olursa olsun bir yakınlığınız var. İrdelemez biraz göz ardı ederseniz çok mutlu olacağınızdan eminim. Çünkü takıldıkça büyüyüp gidiyor. Boşverin kaçırmayın huzurunuzu boşu boşuna..

Canım ben öpüyorum da yakınlık oluyo onun bi yakınlığı yok okadar.artı sana kayınvaliden yanlış anlama ama ben öğretmen istiyodum dese sence hoş mu bende hep annem gibi kokoş bi ky istiyodum nolcak ağzımı açmadım ama 3. üniv okuyan biri olarak dokundu + oğulları lise mezunu benm eşim eski futbolcu o yüzden okumamış şimdi benm zorumla dışardan okuyo bu laf bana söylenrmi canım sen gelinine ilk bayramında en nefret ettiği yemeği gülerek sunar mısın..ve gelinin hastayken misafirlerinle mi ilgilenrsin dünürün! ve gelininle mi ve sonra da hiç aramaz mısın bi düşün bunlar bikaç örnek hoş değil hiçbiri..

Canım ben öpüyorum da yakınlık oluyo onun bi yakınlığı yok okadar.artı sana kayınvaliden yanlış anlama ama ben öğretmen istiyodum dese sence hoş mu bende hep annem gibi kokoş bi ky istiyodum nolcak ağzımı açmadım ama 3. üniv okuyan biri olarak dokundu + oğulları lise mezunu benm eşim eski futbolcu o yüzden okumamış şimdi benm zorumla dışardan okuyo bu laf bana söylenrmi canım sen gelinine ilk bayramında en nefret ettiği yemeği gülerek sunar mısın..ve gelinin hastayken misafirlerinle mi ilgilenrsin dünürün! ve gelininle mi ve sonra da hiç aramaz mısın bi düşün bunlar bikaç örnek hoş değil hiçbiri..

İkucum bunlar illaki insanın içine dert olur. Ben senin için söylüyorum. Düşündükçe daha çok üzülüyor insan

İkucum bunlar illaki insanın içine dert olur. Ben senin için söylüyorum. Düşündükçe daha çok üzülüyor insan

işte kötü anıları silen bi alet varsa ancak canım unutulmuyo ama çabalıcam inan..

Canım inan bende beni anlayabilcek birini bulduğuma sevndim çevremde kimseye anlatamıyorum bi annem teyzem e onlarıda üzüyorum annem zaten hasta bende buraya attım kendimi bunaldım inan canım..Allah sabır versin bize ne diyim..Umarım düzelirler..

Bu hususta da aynıyız canım,benimde maalesef anlatacak kimsem yok :( Ama ben yolunu buldun bütün yaptıklarını başkası yapmış gibi ayıplayarak anlatıyorum ona ,ne demek istediğimi gayet güzel anlıyor...Ağız dalaşına girmeye gerek yok,o lafları sokuyor küçük aklınca ,bende uzunca bir müddet görüşmüyorum..Ben gidelim demeyince eşim zaten gidelim demediği için olan kendine oluyor ama haberi yok aklınca uyanık geçiniyor..Ben eşime herşeyi anlattım zamanında canım,eşime onun ailesi olduğu için onlarla görüştüğümü ,aksi halde aynı caddeden bile geçmeyeceğimi söyledim...

Uzun lafın kısası benimkiler düzelmedi..Aynı bencilliğe devam ama en azından eskisi kadar yüzsüz değil...Benden sana tavsiye canım..Ne kadar iyi niyetli olursan o kadar sömürülüyorsun..Ne kadar susarsan o kadar cevap veremezsin sanıyorlar..Aslında bilmiyorlarki suskunluğun edebinden kaynaklanıyor...

Ben kendi hayatımda kampanya başlattım :1 yüzsüz kayınvalideye 1 yüzsüz gelin başka türlü olcak gibi değil yoksa hasta olacağım

Canım benimkisin kötü sözü yok lafı öyle bi söylerki sanki seni hiç kırmak istemiyomuş gibi ama mesajın içeriği cok kırıcı hem dengesiz eve girerken önüme hemen terlik koyan kadın aynı zamanda yemekleri oğlunun önüne itibliyo anladınmı yani böyle insanlara nasıl davranacağını da blemiyosunki bi iyi bi garip seni soka sokuyo canım yani beklemiyosn cünki ay neyse ya son olay ama cok bilinçli bak aramadı 10 gün oldu bende inatlaştım aramıyorum özür borçlu bana..

boşver canım yaaa, kendi başını yesin. hiç tahammül edemem dengesiz insana. sen de gerektiği kadar ve resmi görüş ve sana ne derse desin assla kafana takma. takarsan eşine şikayet edersin bu sefer eşinle aranız bozulur. değmez bunun için huzurunuzu bozmaya. katlancaksın mecbur; atsan atılmaz satsan satılamz; anne işte.

Evet,bir arkadasımız daha demiş galiba canım en azından aynı evde olmadıgına şükret:)
anlattıkların bana göre gerçekten kırılmaya müsait şeyler..ve burada okurken çok kişiye basit gibi gelebilir ama onu yaşayan biliyor..bazen bişeyin bizi üzmesi için illaki çok büyük kavgalar çıkması gerekmiyor..bir bakış bile anlatıyor niyeti...sen benim gibi duygusalsın da yengeç mi burcun cnm?:1:güldügüme bakma tatlım seni anlıyorum ve neleri nasıl taktıgını düşününce kendimi görüyorum sanki anlattıklarında.biz kendimiz ailemizden gördügümüz terbiyeyiisaygıyı onlardan da bekliyoruz ve göremeyince üzülüyoruz...aynen senin gibi ben de kızdıgımda konusmuyorum hemde aynı evin içindeyiz:)ama en ufak bi konuşmasında güzel sözünde de yelkenler suya iniyor ve saygısızlık edemiyorum istesemde çünkü ailemden öyle gördüm.karşımdaki bana 1 adım geliyorsa,ben 10 adım giderim yani...kısacası seni okurken kendimi gördüm...merhametimin duygusallıgımın nasıl kızgınlıgımın önüne geçtigini gördüm..ne kadar hassas ve derin düşünen biri oldugunu gördüm...sana hak etmedigin ithamlarda bulunmuş mesela.."ben doktor olmasını isterdim" ne demek ne kadar ayıp...herneyse...canım bence onun aramasını bekle derim ama sen bilirsin yinede..şimdi bu da seni yiyodur..naptım da bu derece konusmayacak kadar tavır aldı diye.inan aynılarını aynı ev içersinde yaşıyorum.boşver.eşin yakın zamanda oturmaya gitmek isteyecektir onunla gider yine mesafeni korursun..ama arayıp sorma şimdilik...ayrıca söylemeden edemeyecegim eşinin sana olan tavrını da takdir ettim:nazar:zaten böyle olmasa,eşler birbirini anlamasa yürümez evlilikler...

Bu hususta da aynıyız canım,benimde maalesef anlatacak kimsem yok :( Ama ben yolunu buldun bütün yaptıklarını başkası yapmış gibi ayıplayarak anlatıyorum ona ,ne demek istediğimi gayet güzel anlıyor...Ağız dalaşına girmeye gerek yok,o lafları sokuyor küçük aklınca ,bende uzunca bir müddet görüşmüyorum..Ben gidelim demeyince eşim zaten gidelim demediği için olan kendine oluyor ama haberi yok aklınca uyanık geçiniyor..Ben eşime herşeyi anlattım zamanında canım,eşime onun ailesi olduğu için onlarla görüştüğümü ,aksi halde aynı caddeden bile geçmeyeceğimi söyledim...

Uzun lafın kısası benimkiler düzelmedi..Aynı bencilliğe devam ama en azından eskisi kadar yüzsüz değil...Benden sana tavsiye canım..Ne kadar iyi niyetli olursan o kadar sömürülüyorsun..Ne kadar susarsan o kadar cevap veremezsin sanıyorlar..Aslında bilmiyorlarki suskunluğun edebinden kaynaklanıyor...

Ben kendi hayatımda kampanya başlattım :1 yüzsüz kayınvalideye 1 yüzsüz gelin başka türlü olcak gibi değil yoksa hasta olacağım

İyi yapıosun canım en azından içine dert olmaz söylemedim diye de ben bu gidişle hiç görüşmicem çünki aramıyo ben hayatta aramam bundan sonra ipler kopablr gibi gelio..

boşver canım yaaa, kendi başını yesin. hiç tahammül edemem dengesiz insana. sen de gerektiği kadar ve resmi görüş ve sana ne derse desin assla kafana takma. takarsan eşine şikayet edersin bu sefer eşinle aranız bozulur. değmez bunun için huzurunuzu bozmaya. katlancaksın mecbur; atsan atılmaz satsan satılamz; anne işte.

Canım böyle devam ederse sadece eşim görüşsün ben görüşmem yani bu ne tatlım suçlu olan o aramayan yine o yazık cok yazık valla pişman olcak ama iş işten geçcek o misafirim dediği kardeşleri bakar ona o şimdi rahat kalabalık bi yapayalnız kalsın beni arar ama ben gidermiyim o ayrı..

Back