Beynimi kemirip duruyo ky yaptıkları!!

olsun olsun hepsini de deme yani :1:çok bile açmışsın içini...AYANUX arkadasımızın dedigi gibi;nolursa olsun güvenme çok...evirip çevirip yalan yanlış leyler söyler gidip Allah muhafaza..dünde onu demek istedim aslında sana...canım sen rahat ol..gerekli zamanlarda git..hiç görüşmemen eşini de mutsuz edecektir tabiki..o da hem senin mutlu olmanı istedigi için görüşme bile dedi.ama dedigin gibi o da istemez kötü olmanızı dogal olarak...bayramda ararsın evet sonrada çok gerekmedikçe gitmezsin çok yüz vermezsin.hakkında hayırlısı ikucum:34:

Valla battı balık yan gider misali benimkisi:1: bakalım canım ilk o gelir benm gönlümü alırsa ne ala yoksa görüşmicem..

canım,

kalbini kırmak istemem ama birşey söylemek isterim. 3 tane üniversite bitiren kişi olarak olayların bu şekilde anlatılması çok garibime gitti.

bir paragraf yap, bir nefes al. okumakta inan çok zorlanıyor insan

Yoo niye kırılim canım ben zaten yazdığıma pişman oldum inan sürekli mevzu çünki ben onu benm gibi hala okuma cabasında olan bişeyler yapmaya calışan birine nasıl olur da bazı kırıcı sözleri olur onu belli etmekti amacım..Canım sende benim yasadıklarımı yasa nefes almadan aynen böyle yazarsın ayrıca üniversite okumak herşeyi mükemmel yapmak değildir ki lise mezunu bi bayan belki kendini benden daha iyi geliştrmiş olblr mesela ben imla fln dinlemeden yazdım hı istersem cok da iyi yazarım o ayrı konu..

Benim kaynanam ayrı şehirde hoş arada 1,5 saatlik yol var mesafe çok değil ama inan nerde olursa olsun yetişiyor. Bir telefon ile her şeyi tuz buz etmeyi çok iyi beceriyor.
Benim de ayrı şehre gitme ihtimalim vardı oh kurtulacağım diyordum ama sonra düşününce daha fena sonuçlar doğuracağı kararını verdim. Düşünsene ayrı şehirde olunca ziyarete gelecek 1 hafta evde olacak, huzur kaçıracak, oğlunu fırsatını buldukça kenara köşeye çekip dolduracak. Telefonla bile bunları başarabilen evin içinde 1 haftada neler yapmaz :) İlk gelişinde boşatırdı valla.

Ben sana kendi hatalarımdan ve yaşadıklarımdan yola çıkarak tavsiye vermek istedim. Duyma, görme, düşünme çünkü bu konuda hep yalnız kalacaksın maalesef. Ailene anlatamazsın üzülmesinler diye, eşine anlatsan 1-2 kere hak verir ( en iyi ihtimal ) üçüncüde annesi sonuçta korumaya başlar aranız bozulur. Başkasına söylesen kulaktan kulağa herkese yayılır. Maalesef okumuşundan en cahiline kadar bütün kaynanalar böyle, sürekli bir çekişme, ezme, laf sokma istekleri var okuyorsun burda da. Yapabileceğin mesafeyi korumak ve umursamamak.

1 hafta mı sence?:))1 ay kalır eminim canım Allah sabır versin sen ne güzel alışmışsın artık umursamıyosun darısı bana ama erkeğe cok iş düşüyo o tavrını koymadığı sürece biz daha cok yasarız böyle şeyler bide yaslılığı var hiç düşünmüyolar nolcaz diye valla ben şimdiden düşünmeye başladım bile:1:

1 hafta mı sence?:))1 ay kalır eminim canım Allah sabır versin sen ne güzel alışmışsın artık umursamıyosun darısı bana ama erkeğe cok iş düşüyo o tavrını koymadığı sürece biz daha cok yasarız böyle şeyler bide yaslılığı var hiç düşünmüyolar nolcaz diye valla ben şimdiden düşünmeye başladım bile:1:

Sanki benim adıma yazıyormuşsun gibi oluyor senin mesajlarını okudukça :) En büyük duam allah beni onlara, onları da bana muhtaç etmesin oldu.
Umursamıyorum demeyelim de umursamamaya çalışıyorum diyelim. Gerekli olmadıkça görüşmüyorum kaynanamla. Şimdi bayram geldi kara kara düşünüyorum nasıl geçecek ilk gün diye. Geçen bayram tatildeydik yırtmıştım:)

Benim evliliğim eşimin ailesi sebebiyle oldukça zor geçiyor. Kaynanam dışında benim bir de görümcem var. O daha beter. Çok iyiniyetliymiş gibi gözüküp sinsi sinsi her şey yapan, yediğime, içtiğime, giydiğime vs. her şeye karışan bir insan. Eşimi bana ve aileme karşı dolduruyorlar, bir bakıyorum iki dakika önce bana sarılıp tv izleyen insan bir telefon ile suratını asıyor, bağırıp çağırıyor ve nedense hemen senin annen böyle şöyle demeye başlıyor. Ben artık kabahati sadece eşimde buluyorum. O böyle davrandığı için diğerleri de güç alıyorlar bundan. Erkekler evlenince aileleri kıymete biniyor. Benim eşim annesinden nefret ettiğini bile söylerdi bana. Görüşmezdi, aramazdı. Ben zorlardım anneler günü ziyaret et, ara bi hatrını sor fln diye (yapmaz olaydım :) ) Şimdi ise annesi başının tacı, o ne dese doğru, ne yapsa haklı.

Ben ancak çalışarak dayanıyorum bunlara. O yüzden sana iş konusunda tavsiye verdim. Çalıştıkça kafam dağılıyor, dikkatimi beni rahatsız eden bu tür şeylere vermemiş oluyorum, kırılan gururum, üzüntülerim işe yaradıkça, bir şeyler yaptıkça düzeliyor. Ayrıca zaman da geçiyor, çünkü kendime bir zaman belirledim, bu vakte kadar bir şey düzelmezse tek başıma yoluma devam edeceğim. Sevgi bir yere kadar dayanıyor.

Sanki benim adıma yazıyormuşsun gibi oluyor senin mesajlarını okudukça :) En büyük duam allah beni onlara, onları da bana muhtaç etmesin oldu.
Umursamıyorum demeyelim de umursamamaya çalışıyorum diyelim. Gerekli olmadıkça görüşmüyorum kaynanamla. Şimdi bayram geldi kara kara düşünüyorum nasıl geçecek ilk gün diye. Geçen bayram tatildeydik yırtmıştım:)

Benim evliliğim eşimin ailesi sebebiyle oldukça zor geçiyor. Kaynanam dışında benim bir de görümcem var. O daha beter. Çok iyiniyetliymiş gibi gözüküp sinsi sinsi her şey yapan, yediğime, içtiğime, giydiğime vs. her şeye karışan bir insan. Eşimi bana ve aileme karşı dolduruyorlar, bir bakıyorum iki dakika önce bana sarılıp tv izleyen insan bir telefon ile suratını asıyor, bağırıp çağırıyor ve nedense hemen senin annen böyle şöyle demeye başlıyor. Ben artık kabahati sadece eşimde buluyorum. O böyle davrandığı için diğerleri de güç alıyorlar bundan. Erkekler evlenince aileleri kıymete biniyor. Benim eşim annesinden nefret ettiğini bile söylerdi bana. Görüşmezdi, aramazdı. Ben zorlardım anneler günü ziyaret et, ara bi hatrını sor fln diye (yapmaz olaydım :) ) Şimdi ise annesi başının tacı, o ne dese doğru, ne yapsa haklı.

Ben ancak çalışarak dayanıyorum bunlara. O yüzden sana iş konusunda tavsiye verdim. Çalıştıkça kafam dağılıyor, dikkatimi beni rahatsız eden bu tür şeylere vermemiş oluyorum, kırılan gururum, üzüntülerim işe yaradıkça, bir şeyler yaptıkça düzeliyor. Ayrıca zaman da geçiyor, çünkü kendime bir zaman belirledim, bu vakte kadar bir şey düzelmezse tek başıma yoluma devam edeceğim. Sevgi bir yere kadar dayanıyor.

" En büyük duam allah beni onlara, onları da bana muhtaç etmesin oldu. "...sanki ben konuştum:31:en istemedigim şey...benden iyi olsun herkesler...ama eskisi gibi olmasın hiçbirşey,bulaşmasınlar yeter:31:çok yorulduk çünkü...

ikucummm aynen yaa uzaktada olunca tatile gelirler kuzum:9:biz de şehir dışına taşınmak istiyoruz bazen bu ihtimallerde aklmın bi köşesinde hep:1:

Çok haklısın da canım özel sektörde denedim sabah 8 akşam 8-9 cok zor eşim karsıladı beni kapıda düşün ve okadar emek verdim karsılığı asgari ücret olsun istemiyorum cok şükür ihitiyacım yok hıı olursa girerim gocunmam ama kpss ye calışıyorum atanmak için bakalım..dediğin doğru evde olunca ister istemez kuruyosun bende kurslara katılamyı düşünüyorum buyüzden bakalım hem ders calışcam bu yıl cok sıkı emin ol yine gelcek yine cağırcak ben mesafeli duruyorum o konuda her çağırdığında gitmiyorum ama o öyle değil size gelmek istiyorum der gelir ona calışmam da bi engel değil canım o yine gelir bu sefer kalır:) hele de bi çocuk olursa yandım valla bilemedim ne yapcam

Canım 3. üniversiteyi okuyan biriysen niye asgari ücretle çalışasın ki?
Hakettiğin gibi iyi bir işi hedefle bence, o ortamdan uzaklaş
Çalışan kadın olarak da misafir ağırlamanı beklemez kimse o kadr çok

Evet aynen ilgiden de öte ahlak ve görgü kurallarını cok iyi özümsedim ailem sayesinde bu birazda bunnla alakalı bence canım ya dediğin gibi kıskançlık oluyo ister istemez kızı gibi görmesine engel bu hislerde umarım takmamayı başarırım ya bende onun gibi zehrliycem dilimle onu yada hiç görüşmcem aslında ben 2. yi tercih ediyorum hiç görüşmeme meseleside suna dayanıyo canım benim ky öyle tepkilerden anlamıyo sen dedin ya gelirse giderim ararsa ararım diye peki 2-3 günde bir yada max haftada bir gelip arayan ky nasıl davranmalıyım sence o yine tüm olanlara karsın aynı tavrını sürdürcek cünki gurur yok yüz yok artık doldum canım burda yazdıklarıma dikkat etmeye calışıyorum ama gercek bu!

Hİç konuşmamak olmaz... Sana şöyle söyleyeyim bundan 3-4 yıl önce kayınvalideme gitmiştim.Eşimin bir kuzeni var ama hayata bakış açısı bana ters,ahlak dışı geldiği için konuşmuyordum. Bir laf ordan bir laf burdan derken konuyu ona getirdi sonra sen nasıl konuşmazsın vs dünyanın lafını saydı ve ben çıt çıkarmadım sonra beni ve 1 yaşındaki kızımı evden kovdu. Ardında eşimi arayıp benim onu kendi evinde kendi odasından kovduğumu vs düzmece şeyler anlatmış. Tabi ben uzun süre konuşmadım ama gelinsin ya bi bayramda aldım çocuğumu eşimi (kendi annemin zoru ve ısrarıyla) gittim kayınvalideme elini öptüm falan. Yani ne kadar küs kalsan da ömrünün sonuna kadar hayatında olacağı için mecbur konuşuyorsun o sebeple araya küslük koykma derim. Benim kayınvalidem bayramda seyranda,ayda yılda bir gelir ama seninkiyle baya sık görüşüyormuşsunuz. Ben kayınvalidemin bana yaptığı herşeyi oğluna anlatıyorum en ufak bir şeyi bile artık abartarak anlatıyor,duygu sömürüsü yapıyorum (kötümüyüm ne :) ) ve eşimin arası artık ailesiyle eskisi gibi değil hiç gitmek istemiyor oraya sonuç olarak sen de eşinle annesinin arasına mesafe koymayı başarırsan olayı kökünden halledersin :D

Evet canım benziyo sıkıntılar birçoğumuz aynı şeyleri yaşıyoruz..bende senin gibi dua ediyorum ne beni onlara nede onları bana muhtaç et Allahım diyorum.Canım benm ky işte senn görümcen gibi o yüzden daha da sinir oluyorum iyi imajı cizip can yakıyo cünki erkekler anlamıyo ki yanında yaptı bazı şeyleri eşim hiiiç duymuyo bile ben söyleynce diyo öylemi olduki diye amaan canım ben daha ilk gördüm sevmedim ısınamadım 6. hissim cok kuvvetlidr iyi de analiz yaparım başak burcuyum:) dedim ki anneme fln bakın görün ilerde evliliğim zarar görr bozulursa bu kadın yüzünden olur bak huzursuzluk veriyo işte umarım öyle bişey olmaz ama dediğin gibi sevgide biyere kadar canım erkeğin yanımızda cok dik durması gerek..ya zaten dindarım diye geçinenler var ya gıcık oluyorum kitabımızın anlamını okumadan hareket ediyolar kitapta yazar bizim Allahın emanetleri olduğumuzu daha neler neler herneyse zaten canım memleketmde calışıyodum hemde kamuda cok iyi bi yerdi ama naptım işimi memleketimi bıraktım geldim burda iş yok kuzu deneme süreleri veriyolar saçma sapan,kafalarına göre mesaiye bırakıyolar işte eğer iyi bir iş olursa girerim yoksa kamuya atanmaya calışcam o da olmadı doğurablrsem:) bi bebek istiyorum cok nazlı cıktı gelmedii gelemedii poff:(

Hİç konuşmamak olmaz... Sana şöyle söyleyeyim bundan 3-4 yıl önce kayınvalideme gitmiştim.Eşimin bir kuzeni var ama hayata bakış açısı bana ters,ahlak dışı geldiği için konuşmuyordum. Bir laf ordan bir laf burdan derken konuyu ona getirdi sonra sen nasıl konuşmazsın vs dünyanın lafını saydı ve ben çıt çıkarmadım sonra beni ve 1 yaşındaki kızımı evden kovdu. Ardında eşimi arayıp benim onu kendi evinde kendi odasından kovduğumu vs düzmece şeyler anlatmış. Tabi ben uzun süre konuşmadım ama gelinsin ya bi bayramda aldım çocuğumu eşimi (kendi annemin zoru ve ısrarıyla) gittim kayınvalideme elini öptüm falan. Yani ne kadar küs kalsan da ömrünün sonuna kadar hayatında olacağı için mecbur konuşuyorsun o sebeple araya küslük koykma derim. Benim kayınvalidem bayramda seyranda,ayda yılda bir gelir ama seninkiyle baya sık görüşüyormuşsunuz. Ben kayınvalidemin bana yaptığı herşeyi oğluna anlatıyorum en ufak bir şeyi bile artık abartarak anlatıyor,duygu sömürüsü yapıyorum (kötümüyüm ne :) ) ve eşimin arası artık ailesiyle eskisi gibi değil hiç gitmek istemiyor oraya sonuç olarak sen de eşinle annesinin arasına mesafe koymayı başarırsan olayı kökünden halledersin :D

Ah canım ahh mesafe mi bi kere ozman iş yerini değiştrcek ky evle eşimn iş arası 10 adım nerdeyse her öğlen yemeğe cağırıyo hergün calırıp bırakıyo dönmezse arıyo ky eşimi naptınız nere gittnz cmrt pzr demeden kuzum ne mesafesi bağırıyo eşim yeri geliyo hiç umrunda değil yine arıyo e eşimede sürekli söylennce eeee dicek ne annemle alıp veremediğin der yanii. bak eşim cok iyi bana aileme fln bana hak veriyo hep ama dedim ya o tavrı almak mesele onu da tam layığıyla yapamıyo cok vicdanlı babası yok annesi sürekli ajitasyon hastayım fln diye şimdi onun gözünn önnde bi perde var kutsal annelik perdesi:)ama o perde innce nolur bilemem benden sebep olmasında canım vebalini üstüme alamam neticede anne evlat yani..hem canım senn cok nadir geliomuş benm ki yüz ver hergün sende biyerlere götürme cabası telefon tacizleri bonusu yaa ben bi gidiyosam o 3 geliyo ve eşimn kardeşi hiçbişey yemez ne pişirceğimn stresi bi düşün ben neler cektim bu konuda ama diyorum kıymet bilinmedi o benm gönlümü almadığı sürece konuşmcam BİTTİ..bayramda ararım kutlarım tamam..işin kötü yanı şehrdışında gitceğimz evde ablasınn evi işte:))eşime otele gidelim dedim ama ayıp olur dedi..ya şimdi aklıma geldi belki hamile olursam bebek fln diyorum eşim daha hassas davranr belki Allahm nolur yaa hamiş olim bu ay :1: gerçi hayırlısı bakalım..

Canım 3. üniversiteyi okuyan biriysen niye asgari ücretle çalışasın ki?
Hakettiğin gibi iyi bir işi hedefle bence, o ortamdan uzaklaş
Çalışan kadın olarak da misafir ağırlamanı beklemez kimse o kadr çok

İşte canım aynen yani tamam paraya bakmim sırf meşgul olim dedim çalıştım bi süre ama enayi yerine koyuyolar seni çıkış saatlerin belli değil kullan kullanabldiğin kadar bende calışkanım ama birazda nazlıyım kansızlık fln da var canım bayılcak gibi oluyodum baktım sağlığımdan olcam e ihtiyacımda yok cıktım inan..Çevremde de cok iyi yerlere işimi yapmaya calıştılar ama ben istemedim çünki herseyi kendim başarmak istiyorum..kısmet cok cabaladım ama hep bi engel oldu diyorum artık güzel bi iş bekliyo bi yerde ama ne zaman Allah bilir hakkımda hayırlı değilse de olmasın zaten valla benm annem calışan bi bayandı ama inanın hiç param diyemedi kadın suan düşünyrmda ben calışmıyrm ama ondan daha rahat harcama yapıyorum Allah sans versin eşimede bol kazanç:))kuzum zaten akrabaları yoğun çalışan iş güç sahibi insanlar herzaman gelemezler uzaklar da bana benm derdim ky yani o işe girmşm fln dinlemez gelir hatta bu sefer sürekli kendine cağırır yada bizde kalır yaaa..çünki işe girdim ertesi günm ilk günm zaten heycanlıyım yeni bi ortam fln o akşam bize geldi gece de kaldı ben işe gitcem neyse bende senle cıkim bari dedi sonra yine geldi fln fln bu sefer haftasonları gider onlara amaan ben artk akışına bıraktım yani girsemde girmesemde ben ve eşim tavrımızı değiştirmedkçe bu böyle gidr hoş bundan sonra öyle bi şey olmcak rüyasında görr daha ben bi insana cok sans veririm onun ruhu duymaz ondan sonra bi bakmış ben yokum öyle canım akıllı olsaymış yavrum kuzum dese yasardı ama gectiii..

" En büyük duam allah beni onlara, onları da bana muhtaç etmesin oldu. "...sanki ben konuştum:31:en istemedigim şey...benden iyi olsun herkesler...ama eskisi gibi olmasın hiçbirşey,bulaşmasınlar yeter:31:çok yorulduk çünkü...

ikucummm aynen yaa uzaktada olunca tatile gelirler kuzum:9:biz de şehir dışına taşınmak istiyoruz bazen bu ihtimallerde aklmın bi köşesinde hep:1:

heraldeeeeeee:1: bu sefer 1 aylığına gelir kalır hergün onla amaaaaaan işte biz vicdanlyız başka bi gelin olsa yüz vermez o da okadar kalamaz Allahım o aklı bizede ver bundan sonra cok hazır cevap birazda vicdansız olim ona karsııı lütfeeen:))hem aslında dinimzde bile var kısasa kıssass yani yapmasan daha iyi tabi ama yaprsanda haketmiş yapmasaymış mantığı:D

ya canım,ben inanki zaten hep işin günah boyutunu düşünüp yüz çevirmedim kimseden..çevireceksem çoktan çevirmem gerekirdi çok şeyler yaşadık geçirdik çünkü...aslında en güzeli küstah degil de,hiç konuşmadan bazı şeyleri gösterebilmek....sanmıyorum ki onlar bizim mutsuzlugumuzu istesin ogluyla evliyiz sonuçta.ama yaptıklarını kendileri ölçüp tartmıyor..böyle yaparsam gelinim incinir falan demiyo çogu kv...benimki iyidir ama kızdıgım çok huyları da olmuyor degil...bi arkadasın da dedigi gibi sürekli konuşmamak istesek de olmuyor..heee eşimiz bişeylerine çok kızar görüşmez beni de göndermez mesela o zaman önemli degil.hiç görüşmesem ne yazar:ssz:
benim şahsen tek istegim kimseye muhtaç olmamak,herkesle gerektigi kadar görüşmek.kin nefret olmasın ama herkes duracagı yeri bilsin ben biliyorsam...bana hayatıma eşime karışmasınlar yeter...biz de ileride inş.kayınvalide olacagız gelinimizin uzak durması üzebilir normal olarak..ama tek düşünecegim şey oglumun mutlulugu olur herhalde...

yukarıdaki yazımda en başta dedigim KONUŞMAMAK sürekli konuşmamak anlamında degil...yani olaylara karşı tavır olarak pek cevap vermemek demek istedim.görüşmemek anlamında degil:34:yani suskunlugum asaletimden misali:1:

ya canım,ben inanki zaten hep işin günah boyutunu düşünüp yüz çevirmedim kimseden..çevireceksem çoktan çevirmem gerekirdi çok şeyler yaşadık geçirdik çünkü...aslında en güzeli küstah degil de,hiç konuşmadan bazı şeyleri gösterebilmek....sanmıyorum ki onlar bizim mutsuzlugumuzu istesin ogluyla evliyiz sonuçta.ama yaptıklarını kendileri ölçüp tartmıyor..böyle yaparsam gelinim incinir falan demiyo çogu kv...benimki iyidir ama kızdıgım çok huyları da olmuyor degil...bi arkadasın da dedigi gibi sürekli konuşmamak istesek de olmuyor..heee eşimiz bişeylerine çok kızar görüşmez beni de göndermez mesela o zaman önemli degil.hiç görüşmesem ne yazar:ssz:
benim şahsen tek istegim kimseye muhtaç olmamak,herkesle gerektigi kadar görüşmek.kin nefret olmasın ama herkes duracagı yeri bilsin ben biliyorsam...bana hayatıma eşime karışmasınlar yeter...biz de ileride inş.kayınvalide olacagız gelinimizin uzak durması üzebilir normal olarak..ama tek düşünecegim şey oglumun mutlulugu olur herhalde...

Aynen oğlumu mutlu etsin yeter hem sevdirmek senn elinde hı sevmiyosada kendi bileceği şey oğlumla gelir gider okadar derim napalım..

ahh canım senin derdinde sayfalar doldurmuş bak :((

Aynen canım okudun mu hepsini, sonra sonra aklıma geliyo bi sinirle yazdım zaten biraz yanlış da ifade etmiş olablrm ama cok doldum canım cok bak ortada benden yana bişey yok ama küs olan o hatasını ört bas etmeye calışıyo aah ahh bitti ama yüzümü daha zor görür..

Back