çok geçmiş olsun güzelim herşeyi unutup yeni bi sayfa açmalıın kendine
elbetter lolay değil hemen unutulmaz ama zamana bırak eskiyi düşünerek kendine dahada zarar verme senin 3 evladın var Allah korusun tekrar hastanede yatman gerekirse çocuklarında pisikolojisi bozulur
onlara belli etme
anene kardşine sevgini belli edemiyorsan eşine ve çocuklarına bellli et ve onlara sımsıkı sarıl
çocuklarınada yazık onlar daha çok küçükler anneni sevemiyorsan seviyor gibi yap bidaha da içine atma haklısın hakkını savun
tekrar geçmiş olsun bi daha yaşşamaman dileğiyle...
geçmiş olsun canım
iyileşmeye çalış
çok çektirmişler sana belli ama her şerde bir hayır vardı bundada vardır belki hatalarını anladılar
bak seninde 3 tane yavrucağın var yaşayamadıklarını onlara yaşat
sen mutlu olursan onlarda olur
eskileri düşünme olan olmuş
allaha sğın dua et
hasta bir kadının tavırları da seni hasta etmiş...
çocuk yaşta evlilik, saplantılı biçimde iddialar, iftira... hem de anne tarafından. gerçekten zor bir durum.
sen tedavini aksatma, yarım bırakma. beynin yavaş yavaş toparlanır kendine gelir. bu arada mümkünse bir hobi bul ben boncuk takı yaparak pek çok şeyi atlatmıştım laç gibi gelmişti..
zamanla kendine gelirsin ve bu duygulardan sıyrılırsın.. bak ne güzel ailen hatasını anlamış ve 180 derece dönmüşler.. ya hiç akıllanmasalardı?
evt gerçekten hasta evlilik diyince o yaramı hiç açmayın bir tarlaya kurban gittim nasıl derseniz eşim beni hiç istemedi hiçte sevmedi öncesinde sırf ben onu çok sevmişim diye ve akraba olduğumuz için nişanı atmamışneyse en büyük amcam (kayınbabam oluyo kendisi)bir zamanlar babama ve 2 amcama bir tarla satıyor 1 yıl aradan sonra onu tekrar istiyor ben 10 yaşlarındaymışım sanırım babamda alırken bir daha geri vermem diyor neyse kayınbabamda aklınca ben onun kızını alırsam belki tarlamıda verir diyor bizdede eskiden bir kızı amcaoğlu istiyorsa başkası isteyemez ne zamanki amcaoğluna vermezlerse belki diğerleri isteyebilir ama genelde vermek zorundalar amcaoğluna o şekilde eşim istemediği halde beni istiyorlar istemessede sonrada boşasın ne olcak oğlumuz biz iş işten geçtikten çok sonraları duyuyoruz tabi ondan dolayı eşimde az çektirmedi bana hep beni aşağlardı off off neysee günler çok zaman uzun anlatırım sonra
İnsanoğlu için ne kadar önemli bir dayanaktır anne.
Ama bazen ölüm ayırır bizi onlardan,bazen onlar terkeder bizi bazende sizin hikayenizdeki gibi vardır ama yokluğu yeğdir.
Sizde bir evlat olarak elbette annenizin güçlü,şefkatli ve normal(!) biri olarak yanınızda olmasını isterdiniz.
Ama maalesef annenizin ruh sağlığı bozuk.Bir uzman gibi klavye başında reçete kesmiyorum ama herşeyde çok net ortada.
Normal düşünen ve normali yaşayan bir kadın değil.
İçi birilerine hep kin ve isyan dolu.
Hani mümkün olsada bu insanların anne-baba olma hakları olmasa....
Şimdi korktu.Evet dediğiniz gibi sizi kaybetmekten,bundan sorumlu olmaktan vs...
Bırakın inanın yada inanmayın ama bırakın pişmalığı ile yaklaştığı kadar yaklaşsın size.
Kardeşiniz muhtemelen onun dolduruşuna gelmiştir.Ama o da annenizin bu sağlıksız durumunu nasıl görememiştir ilginç...
Kardeşinizinde samimiyetine inanmıyorsanız onunlada mesafeli olun.
Ama eşinize güvenin.
Kendinize güvenin.
Niye mi?
Siz bir annesiniz ve evlatlarınız güvenli bir yuvada sağlıklı ilişkiler içinde büyümeli.
Fazla sorgulamadan olayları,tedavinize devam ederken evinizde mutlu olmaya bakın.
Ah bu töreler. Ama artık sen onca acıdan sonra bambaşka bir noktadasın. Bütün bu olanları, sebeplerini ve sonuçlarını görebilecek kadar büyük bir içgörü kazanmışsın.
Artık mutlu günlerin zamanı.
Yaşadıklarını bastırma, onlardan kaçma. Onları yok sayma. Ama onların seni alt etmesine izin de verme. Burada anlat, terapiye de git. İlaç tedavisi çok yayrarlıdır ama bazı şeylerin izlerinin silinmesinde terapi çok daha etkili bir yol.
Kuzularını da benim için öp.
tşk ederim zaten tedavi olmak istememin en büyük sebebi çocuklarım açıkçası ben acı çektim onlar çekmesin zaten son 1 yıldır biraz iyi olmamın dışında 3 yıl çok çektiler düşünün aylarca evde yemek pişmedi ben dört duvar arasında kapalı bir şekildeyim intihar girişimlerim oldu hemde çok bileklerimi kestiğimde çocuklarım gördü balkondan atlayacağımda çocuklarım gördü ilaç defalarca aldım midem yıkandı çocuklarım şahit oldu zaten çok yıprandılar onları yıpratmaya daha fazla hakkım yok(ama bunları yaparken aklımı tamamen yitirmiştim resmen bu rahatsızlıktan sonra şunu anladım en büyük sağlık akıl sağlığıymış arkadaşlar)ve çocuklarım buna şahit oldukları zamanlar yaşları en büyük oğlum 9.5 ortanca 5.5 küçüğü 2.5 yaşındaydı inanki küçük oğlumla yaşanan bir olayı hiç unutamıyorum ben birinde kiriz geçiriyorum konuşamıyorum ama herşeyi duyuyorum küçük oğlum henüz 3 yaşındaydı ellerini açmış Allaha yalvarıyor Allahım ne olur annemi öldürme o yaşasın diyor ve akabinde teyzesinin kızına dönüp sende elini aç böyle Allaha yalvar dedi Allahım ne olur teyzemi öldürme ben annesiz kalmiyim senağlama senağlama bunların hepsinin çok sonra farkına vardım ve ben geçen yıl evde yemek yapmaya başladığımda çocuklarım resmen halay çekercesine oynadılar oley annemiz artık yemek pişirebiliyor dedi hastalıktan sonra son bir yıldır küçük oğlum altını ıslatıyor bunların tek sebebi o 3 kişi kinli değilim asla affettim ama çok derin izler taşıyorum senağlama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?