Beyne kodlanan evlenmemeliyim düşüncesi

miniminimarg

Bir umut lazım şimdi bana
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2013
435
403
Herkese merhaba.
Ben 33 yaşında, mutlu bir yuva kurmak isteyen ama bir türlü düzgün bir insanla karşılaşmadığı için(ya da öyle sandığı için) herkesi reddeden biriyim. Az önce evlenemiyor olmam hakkında düşününce annemin bana söylediklerini hatırladım.
Annem, yanlış hatırlamıyorsam ben 18-19 yaşındayken bana sürekli evliliğin kötü bir şey olduğunu söylemeye başladı. Erkenden evlenicem gidicem diye ödü kopuyordu.
Evliliğe özenme evlilikte bir şey yok, eninde sonunda zaten evlenirsin sakın erken evleneyim deme, hayatını yaşa, erkekleri tanı sonra elbet biriyle evlenirsin. Evlilik sadece gece hayatı. Evlenince hiçbir şey yapamazsın ne yapmak istiyorsan evlenmeden yap falan derdi. Her kim bana ne zaman evleneceksin ya da hayatında biri var mı diye sorsa araya girip ‘onun evlilikle alakası pek yok, evlenmicem anne ben diyor. okuycam kariyer yapıcam diyor. Artık yeni nesil böyle evlenmek istemiyorlar’ derdi gülerek. Ben de herkese aynı şeyi söylemeye, anneme hak vermeye başlamıştım. Hatta evlenmek istemenin çok utanılacak bir şey olduğunu düşünüp, için için bunun özlemini çeksem de herkese ben 30umdan önce evlenmem, belki de hiç evlenmem çok da önemli değil benim için ben kariyer yapıcam derdim devamlı. Şimdi 33 yaşındayım, annem son yıllarda iyice başlı yapmaya başladı evlen artık evlilik güzeldir neden evlenmiyorsun diye ama kimseye güvenemiyorum ve çok korkuyorum.
30a kadar hala benim için evlenmez o diyordu, şimdi kim birini bana tavsiye edecek olsa hemen üstüne atlıyor ‘evlen bununla bak çok iyi bu’ demeye başlıyor. Tamamen kendi beğendiği kişileri bana itekliyor. Anne diyorum beni hiç mi tanımıyorsun ya ben bu kişiyle anlaşabilir miyim bilmiyor musun şu özelliği nefret ettiğim bir özellik diyorum olsun zamanla seversin her şey aşılır evlilik güzel bir şey destek olursunuz birbirinize diyor.
Evlilik gece hayatından başka bir şey değil diyen kadın şimdi de evlilik Harika bir şey demeye başladı. Anne babana söyleyemezsin kocana söylersin bak ben iyi ki evlenmişim diyorum falan diyor.
Önceden evlendiği güne lanet eder gibiydi. Hangi dedikleri doğru hangisi yalan bilmiyorum artık.

Neyse yeteri kadar durumu açıkladım sanıyorum. Yazdıkça yazasım geliyor aslında ama hatırladıkça da içim daralıyor.

Bence bütün genç kızlığım boyunca 18-30 arası annemin devamlı evliliği kötüleme söylemlerine ve erkeği küçümsememi sağlayacak yönlendirmelerine (sevgili ol tanı ama evlenme diyerek onları kullanmaya yönlendirdi aslında) maruz kaldığım için aşamadığım bilinçaltı kodlamalarına dönüştüğünü düşünüyorum. Sizce de öyle değil mi? Ben bunu nasıl aşarım? Bazen düzgün insanlar çıkıyor hiçbir sorun bulamıyorum ama sırf evlilik korkusu ve ben evlenemem yapamam düşüncesiyle kavga çıkarıp ayrılıyorum.
Bu yaşıma geldim daha son birkaç aydır yeni kabullenmeye başladım evlenmek istemenin utanılmayacak bir şey olmasını. İçimden ‘asla evlenemicem’ diye ağlarken, dışımdan ‘ben zaten evlenmek istemedim ki hiç havası vermekten çok yoruldum’ artık söylüyorum evlenmek istediğimi etrafa ama ona rağmen kimse çıkmıyor karşıma.
Zamanında çok kişi çıktı Annem daha bana söylemeden hayır dedi onlara. Sevgili yaptığımı söyleyince hemen erkek arkadaşım hakkında bir sürü soru sorup bütün kötü ihtimalleri sıralayıp beni soğuturdu ondan. Korkup Ayrılırdım sonra.
Sonra ona söylememeye başladım sevgililerimi ama yine de bir şeyleri aşamadığımı hissediyorum.
Napayım ben?

Anneniz sizi yanlış yönlerdirmiş biraz sanırım. Neyin iyi neyin kötü olacağı yaşanmadan bilinmez ki tabi Allah kötü olan herşeyden uzak tutsun diye kendimize iyiyi çağırmak lazım her zaman. İllaki karşınıza birileri çıkar değerlendirin mutlaka aklınızdan kötü düşünceleri atarak

Evet ama ben bu yanlış yönlendirmeyi şimdi annemin tavrı da değişmeye başlayınca anladım.
Şimdi de değiştiremiyorum o Zihni’me yerleşen düşünceleri. Bazen çok geç kalmışım gibi geliyor. Keşke hiç annemi dinlemeseydim ilişkiler konusunda.

Evet ama ben bu yanlış yönlendirmeyi şimdi annemin tavrı da değişmeye başlayınca anladım.
Şimdi de değiştiremiyorum o Zihni’me yerleşen düşünceleri. Bazen çok geç kalmışım gibi geliyor. Keşke hiç annemi dinlemeseydim ilişkiler konusunda.
Yok yok hiçbirşey için geç değil. Kendinize hep şunu diyin böyle olduysa dmeek ki benim için doğru olan buydu ama yaşadıklarım bana neyin nasıl olacağını gösterdi ve artık bilinçliyim diyin her zaman.

Bence yardim almalisin cünkü bu sekilde evlensende mutlu olamazsin.benim annemde ilk gece konusunda cok korkuturdu beni.ben vajinismus oldum ve kesinlikle anneme bagliyorum bunu.ve bunu profesyonel yardim alarak aştim.sanada tavsiye ederim.😊

Benim annem de tıpkı anlattığınız gibi davranırdı hep. Sanki evlenmek ayıp birşeymiş gibi. Ben 30 yaşındayım hala annemin yanında evlilikten konuşmaktan çekinirim. Ama bu durum beni etkilemedi. Birini gerçekten sevmiş olsaydınız ne annenize ne başkasına aldırış etmezsiniz bence. Annemin bu söylemlerine rağmen ben hic boş durmuyordum :KK48:

Bence yardim almalisin cünkü bu sekilde evlensende mutlu olamazsin.benim annemde ilk gece konusunda cok korkuturdu beni.ben vajinismus oldum ve kesinlikle anneme bagliyorum bunu.ve bunu profesyonel yardim alarak aştim.sanada tavsiye ederim.😊

Evet hayatıma biri girdiğinde ilişkinin başında destek almaya gitmeyi düşünüyorum, hayatımda kimse yokken biraz konuşma terapisi aldım iyi geldi ama ilişkideyken bunları uygulamak aklıma gelmiyor.

Benim annem de tıpkı anlattığınız gibi davranırdı hep. Sanki evlenmek ayıp birşeymiş gibi. Ben 30 yaşındayım hala annemin yanında evlilikten konuşmaktan çekinirim. Ama bu durum beni etkilemedi. Birini gerçekten sevmiş olsaydınız ne annenize ne başkasına aldırış etmezsiniz bence. Annemin bu söylemlerine rağmen ben hic boş durmuyordum :KK48:
Benim de hayatıma sayısız insan girdi ama birileriyle flört evresi olup devamı olmuyor ya da bir iki ay anca sürüyor. Ne kadar istesem de devam ettiremiyorum. Şimdi artık duruldum, bir kişi çıksın karşıma son olsun diyorum ama olmuyor işte :)

Evet hayatıma biri girdiğinde ilişkinin başında destek almaya gitmeyi düşünüyorum, hayatımda kimse yokken biraz konuşma terapisi aldım iyi geldi ama ilişkideyken bunları uygulamak aklıma gelmiyor.

Benim de hayatıma sayısız insan girdi ama birileriyle flört evresi olup devamı olmuyor ya da bir iki ay anca sürüyor. Ne kadar istesem de devam ettiremiyorum. Şimdi artık duruldum, bir kişi çıksın karşıma son olsun diyorum ama olmuyor işte :)
Daha önce olmamasının sebebi acaba erken mi diye düşünmüş olmanız olabilir. Anne etkisi burda devreye giriyor. Ama artık tam zamanı. Birini seversen uygun görürsen yapış bırakma :rolleyes:

Buralarda açılan konuları bir müddet okuyun o kodlar emin olun kendini imha edecek :)
Herkes evliliğinin iyi yürüdüğünü söyler ama burada gerçekler konuşur.
Facia bir evlilik yaşayıp bekarlık sultanlıkmış dememek için hala bir şansınız daha var.
He evliliği gerçekten düzgün giden yok mudur mutlaka vardır.
O azınlıkta olabilmenizi dilerim..

Buralarda açılan konuları bir müddet okuyun o kodlar emin olun kendini imha edecek :)
Herkes evliliğinin iyi yürüdüğünü söyler ama burada gerçekler konuşur.
Facia bir evlilik yaşayıp bekarlık sultanlıkmış dememek için hala bir şansınız daha var.
He evliliği gerçekten düzgün giden yok mudur mutlaka vardır.
O azınlıkta olabilmenizi dilerim..
Evet çok kötü evlilikler var, her gün onlarca dertli konu açılıyor burada ama ben iyiyi ve güzeli umut ediyorum. Tüm bu ilişkilerinde zorluk yaşayanlara da sabır, güç ve daha güneşli günler diliyorum. :)
Bekarlık kötü demedim zaten, böyle de mutluyum diye belirttim ama arada yalnızlık hissi ağır basıyor illa ki.

X