Beyaz tenli kadınların sürekli kendilerini övmeleri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sosyal medya onun dayattığı güzellik algısı.
takmayın kafaya belliki kötü hissettirmek için söylüyor. cilt bakımınıza özen gösterin temiz olsun yeter

İkizlerimden biri buğday tenli,sarımsı
Diğeri de esmer
Bende esmerim.
Ama sarışın olanın tenini beğenerim
Hatta esmer oğlumu görünce bu açılır mı yaa falan demiştim doğduğunda.
Ee çocuk ebeveyninden birine çekecekti tabi ki
Esmer oğlum yakışıklı,yağız.
Öbürü de pamuk gibi…

Ten üzerinden tercih… bilemedim
Ben sarıları severim kendim esmerim çünkü
Herkes, kendinde olmayanı ister..
Esmerim diye niye illa esmer birini seçeyim ki
Sarışında güzel, esmer de, beyaz da, kızıl da…

Allah , kainatta herşeyi zıttıyla yaratmıştır.
Uzun kısa,iyi kötü,güzel çirkin,hasta sağlıklı, sevinç üzüntü, …
Sahip olduklarımıza şükredelim diye..
Allah herkesi güzel yaratmış, biz kimiz de yorum yapıyoruz ki kullar olarak..

Arkadaş çevreni değiştir bence, belli ki bundan başka vizyonları yok. Çok sığ görüş bunlar

Evet ya cıvalı falan evde yapılanından memleketten pembe kutularda geliyordu bize ellettirmiyordu zehirli diye 40 yaşında dişleri dökülmüş o kremden. 70inde de kanserden vefat etti. Bu da kremdendi bence
Ay civa mı varmış onda çok fena.

Nereden ogrenmisler ayol deri rengine gore siniflandirmayi, cok mu instada geziyorlar? Amerikan amerikan isler bunlar, burasi bizim coplugumuz burada oyle seyler olmaz Bizim kendi yerli ve milli irkciligimiz var yenisine gerek yok.

benim de iş arkadaşım vardı bir tane sürekli estetikli kadınlara laf atıyordu ben de yaptırsam güzel olurum ben de yaptırsam şöyle olurum diye dedim bir kere dayanamayıp aramızda para toplayıp sana estetik yaptıralım istersen kompleksini yenersin diye sonra bir kere daha konusunu açmadı. bu insanların ağzına etmek gerekiyor. güzellikle ten renginin alakası yok. o kadar güzel siyahi kadınlar var ne bileyim Araplar var latinler var. bunlar çirkin mi oluyor yani güzellik bir bütündür. ben de beyaz tenliyim. kafkas göçmeniyim bilen bilir bizim kızlar da çok şeydir bu konuda. sürekli ne kadar güzel ve asil olduklarını söylerler özellikle cerkes kızları. en son Osmanlıda Çerkes cariyeler daha pahalıymış diye öven birini görmüştüm mesela

Son bikaç senedir beyaz ten moda diye herkes bembeyaz. İki sene sonra esmer ten moda olur bronzlaşacaz diye güneşin altında kuzu çevirme gibi döne döne yatarlar.
Esmerler nasıl beyazlıyor yav? Hayır beyazlar bonzlaşır da, dğerini kafamda oturtamadım

beyaz teni öveni de ilk defa gördüm duydum desem. Çevremde hep esmerlik ön plandadır genelde. hatta millet bronzlaşmaya çalışır. beyaz tenli arkadaşım çok beyazım diye üzülür. esmerlere özenir. biz mi geri kaldık. beyaz tenlilik modamıymış yani. yeni duyuyorum.

hele hele lelelele Urfa kırsalı
beyazsan hele bir de renkli gözlüysen, böyle koca koca, tamam bittigğğ gittiğğğğ güzelsin, tüm aşiret de sana hasta.

TVlerdeki oyuncuların bile çoğu bu koca gözlü, beyaz, ablak yüzlü kadın modelinde
ister paytak paytak yürü, ister bel kalça oranı diye bişeyin olmasın, ister kalas gibi toton ister orangutan gibi omuz yapın olsun...

eskiden bi Mahsun filmleri olurdu aşiretin alayının bu model olduğu...fragman: barakan aşireti! izlanda asıllı urfa/mardin vatandaşı

her neyse esmerin de güzeli güzel, beyazın da. ama evet köylü genlerimiz beyazı över, beyazı güzel bulur doğuya ve iç anadoluya gittikçe durum daha belirgindir. ama üniversitede yurtta şu muhabbetin olması iç bayıcı.

kişiler x ya da y fenotip sevebilir o da sorun değil, zevktir, doğaldır. üniversitede bu düzey ve genelde arkdaşlarını böyle olması gerçekten seviyesizlik yani.

esmerim
doğu avrupada 3 sene yaşadım
beni de yolda sokakta durduruyorlardı, özellikle de kadınlar... değişiklik insanları çekiyor. bir de o zamanlar solaryum çok modaydı.
biz her biri birbirinden farklı tipte 3-4 kişi olarak türkçe konuşunca (sayıca çok azdık, az görüşebiliyorduk) yine durdurulup siz kimsiniz nece konuşuyorsunuz diye soruluyordu.

hayatımın tüm ego tatmini sürecini o zaman yaşadım (e tabii 20li yaşlarda zaten her kadın güzel), ama bitti kalmadı.

Aklıma şu video geldi siz Urfa deyince dkdkfk

Bu sırada yazın bronzlaşma yağlarını sıra sıra kullanan ben kendini her halde öven, reklamını iyi yapan insan vardır, yoksa hiçbiri avantaj ya da dezavantaj değil tabi (bence de iticiler).

Hayatımda Çerkez'ler kadar egosu yüksek bir millet tanımadım.Kendilerini üstün ırk olarak tanımlıyorlar.

Benim lisede sıra arkadaşım çok yapardi bunu bir de kiloluydum iki lafından biri şu elbiseyi aldım beyaz ve zayıf olduğum için şöyle yakıştı bir etek aldım beyaz ve zayıf olduğum için bir pantolon aldım beyaz ve zayıf olduğum için birgün artık eeeeh yeter anladık beyaz ve zayifsin ikide bir öyle deyip durma diye azarladim daha da öyle birsey demedi gerizekali

Ortadoğululuğun getirdiği bir kompleks maalesef. Batının beyaz-üstüncülüğünün iliklerimize işlemesinin bir sonucu. Beyaz tenini vurguladıkça kendini daha batılı hissetmenin getirdiği zavallıca mutluluk. (Sözüm meclisten dışarı ve bahsettiğiniz tiplere yönelik.)
Belli bir yaştan sonra güzelliğin başlı başına güzellik olduğunu anlıyorsunuz. Renkten, biçimden bağımsız oluyor. Her renkten, her boydan, her fizikten çok güzel insanlar olabildiği gibi çirkin insanlar da oluyor. Kaldı ki bir insan çirkin de olabilir. Güzelliğin bu kadar konuşulan bir şey olması asıl problemimizi gösteriyor bence.
Sakın ha kendinize dert etmeyin. İnsanların eziklik duygusunu size yansıtmalarına, size de öyle hissettirmelerine izin vermeyin. Buna uygun bir ortam oluşursa ifade de edebilirsiniz tabii ki. Bu kadar açıktan konuşulan bir şeyse bu, sizin alınmanız gücenmeniz kırılmanız da hiç anormal olmaz, kompleksli yapmaz sizi.

Haahahahahaha benim oğlum da kumral saçlı herkes sarışın deyip duruyor yaa kafayı yiyorum Bu ülke Kıvanç Tatlıtuğ'a bile sarışın diyecek kadar sarışın yokluğunda bak olayın özeti bu

Ben de sarisin oldugumu dusunmuyorum ama hep sarisin diyorlar, beyaz bembeyazim diyenler de bana gore bembeyaz degillerdi genelde normal beyazlikta.
Garip bir renk algisi var ve guzellik algisi ülkeelere gore degisiyor.
Mesela gorumcem ela gözlü ama " yesil gozluyum " diyor bir sey demiyorum.

Son düzenleme:
Ben köyde büyüdüm hep esmerler amaan kara işte diye asagilanirdi.bu kompleksin özellikle köy kesimlerinde daha çok olduğunu düşünüyorum çünkü üniversiteye gittiğimde de atandigim yerlerde de yüzümün çok güzel olduğu vurgulandı ilk etapta çok şaşırmıştım nasıl yani ben mi diye bence güzellik göreceli kimine göre beyaz ten yeterli kimine göre yüz hatlari kimine göre fiziği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…