- 18 Şubat 2018
- 11.915
- 53.182
- 44
Seni ve ya buradaki diğer Çerkez arkadaşları kıracak bir şey dediysem özür dilerim yine de.Dediğim gibi Çerkez dostlarım da var benim.bilmemen normal çünkü abuk sabuk genellemeler yapılmadığı sürece söylemiyorum. Bir kere daha böyle bir şey olmuştu o zaman söylemiştim. Yani bu bile yaptığın genellemenin yanlışlığını gösteriyor.
Ayyaş, gavur gibi şeyleri söyleyen ben değilim. Sadece senin de bu tarz konularda gayet alıngan davrandığını biliyorum. Kendi kızdığın şeyi kendin yapıyorsun (daha hafifi veya daha ağırı fark etmez)
Bence büyükkkk bir genelleme yapmışsınız,her beyaz tenli beyaz tenliligi övmez herkesin güzellik algısı farklıdır mesela bence melezler çok güzelGerçekten gommek için ya da esmer tenli olduğum için açmadım bu başlığı,bana çok garip geldiği için anlatmak istiyorum. Beyaz tenli arkadaşlarım taş gibi bir kız gördüğü zaman oha ne kadar da güzel bembeyaz diyorlar ,kıza bakinca benim gördüğüm manken gibi ağzı burnu kutu gibi bir kız oluyor. Bunu dile getirdiğim de bembeyaz olduğu için güzel olduklarını söylüyorlar? Bana çok komik geliyor bu durum ,insanların zevkleri farklı olabilier tabii ki de . Ama o an kendilerini de övmek için bunu dile getiriyorlar . Bir arkadasim var biraz kilolu ,bir kizi överken hiç fiziği çok iyi diye övdüğünü görmedim . Söylediği ilk şey ne kadar da beyaz oldugu oluyor. Bazen çok pot kırıyorlar esmerlerin bazıları cingen gibi duruyor vsvs diyerek. Ben hiç bir zaman bu ten rengi mevzusunu da anlamadım , son zamanlarda kumral arkadaşlarım çoğaldığı için bu durumu yasamaya başladım.Ne zaman böyle bir olay olsa ilk bunu söylüyorlar, bir esmer olarak ten rengimi çok seviyorum kendime de çok yakistiririm yakışana da çok yakışır ama gidip de bunu sürekli dile getirmeye ne gerek var ki ? Esmer olduğum için şanslı hissediyor oluşumu, beyaz tenli olmayı aşağılayarak mı dile getirmeliyim onlara karşı ,siz olsaniz naparsiniz? Bu durum benim öz guvenimi etkilemediği için hiç dile getirme gereği duymadım fakat artık dile getirmeyi geçti mevzu ,direkt aşağılamaya basladilar .
Son zamanlarda da çok garip insanlarla tanışıyorum , boyu kısa olan erkekleri aşağılayan bir arkadasim var, cep boy diye . Ya da tipini begenmedi diye aşağılayarak mizah yapanları, aşırı pasif olup hiç bir şey yapmak istemeyen bir soru sorduğum da 10 dk sonra cvp veren , normal de kedi gibi davranip yanına birisini cekince aslan kesilen vsvs . Hayatımda hiç böyle insanlara yer vermemiştim . Bu durum beni içten içe rahatsız ediyor . Nasıl bir yol izlemeliyim sizce ?
Sen kendin esmer olmayı kendine yakıştırıyorsan başkalarının dediğinin bir önemi var mı sence ? Önemli olan senin kendini beğenmen. Bazı kızlar bilerek yapıyor senin kendini beğendiğini sevdiğini anlayınca hemen senin zıttın olan şeyleri övmeye başlarlar şaşmaz takılma o yüzdenGerçekten gommek için ya da esmer tenli olduğum için açmadım bu başlığı,bana çok garip geldiği için anlatmak istiyorum. Beyaz tenli arkadaşlarım taş gibi bir kız gördüğü zaman oha ne kadar da güzel bembeyaz diyorlar ,kıza bakinca benim gördüğüm manken gibi ağzı burnu kutu gibi bir kız oluyor. Bunu dile getirdiğim de bembeyaz olduğu için güzel olduklarını söylüyorlar? Bana çok komik geliyor bu durum ,insanların zevkleri farklı olabilier tabii ki de . Ama o an kendilerini de övmek için bunu dile getiriyorlar . Bir arkadasim var biraz kilolu ,bir kizi överken hiç fiziği çok iyi diye övdüğünü görmedim . Söylediği ilk şey ne kadar da beyaz oldugu oluyor. Bazen çok pot kırıyorlar esmerlerin bazıları cingen gibi duruyor vsvs diyerek. Ben hiç bir zaman bu ten rengi mevzusunu da anlamadım , son zamanlarda kumral arkadaşlarım çoğaldığı için bu durumu yasamaya başladım.Ne zaman böyle bir olay olsa ilk bunu söylüyorlar, bir esmer olarak ten rengimi çok seviyorum kendime de çok yakistiririm yakışana da çok yakışır ama gidip de bunu sürekli dile getirmeye ne gerek var ki ? Esmer olduğum için şanslı hissediyor oluşumu, beyaz tenli olmayı aşağılayarak mı dile getirmeliyim onlara karşı ,siz olsaniz naparsiniz? Bu durum benim öz guvenimi etkilemediği için hiç dile getirme gereği duymadım fakat artık dile getirmeyi geçti mevzu ,direkt aşağılamaya basladilar .
Son zamanlarda da çok garip insanlarla tanışıyorum , boyu kısa olan erkekleri aşağılayan bir arkadasim var, cep boy diye . Ya da tipini begenmedi diye aşağılayarak mizah yapanları, aşırı pasif olup hiç bir şey yapmak istemeyen bir soru sorduğum da 10 dk sonra cvp veren , normal de kedi gibi davranip yanına birisini cekince aslan kesilen vsvs . Hayatımda hiç böyle insanlara yer vermemiştim . Bu durum beni içten içe rahatsız ediyor . Nasıl bir yol izlemeliyim sizce ?
Benimkilerin sadece baba tarafı kafkasyalı. Anne tarafım karadenizli. Evet gerçekten dediğin gibi baba tarafım sarışın beyaz tenli ve birçoğu da yeşil veya ela gözlü. Ancak bunu bir güzellik belirtisi olarak hiç görmedim. Hatta biz 3 kız kardeşiz sadece benden bir küçük kardeşim anne tarafımıza benziyor ve esmer. Gerçekten aramızda açık ara en güzel o. Bunu laf olsun diye söylemiyorum. 100 kişiye sorsan 90ı en güzelimizin esmer olan kardeşim olduğunu söyler. Tüm akrabalarımız da en çok onu beğenir. Yanlış anlama ama sizinkiler biraz köylü kompleksliymişkafkas göçmenlerinde ortak özellik o ya. çok asiller çok şeyler öyle böyleler sözde. ne
konuyu ben açtım çünkü annem Çerkes babam Dağıstanlı. onlar da kendilerini beyaz tenli oldukları için sürekli övdüğünü söyledim. ben de sarışın beyaz tenli ve renkli gözlüyüm. hakaret olarak değildi ki değil. ben kendim Çerkes olduğum için örnek verdim
Babaanne Kilisli mi:)Yeğenim Aralık'ta 3 yaşında olacak ve bebekliğinden beri koyu tenli bir kız çocuğu. İlk doğdu,rengi oturmaya başlayınca babaannesi Allah'a yalvarıyordu rengi açılsın beyaz tenli olsun diye. Şöyle bir yaşına yaklaştıkça baktı ki hala buğday tenli,renkte herhangi bir açılma olmuyo, babaannesi dedi ki vay,bu guzum gara olucu,rengi açılmıyeci.hahahahahah
Osmaniye'liBabaanne Kilisli mi:)
Değilse, bu şive nerenin
sadece çevrem değil ki. sosyal medyada görüyoruz cerkes olduğu için kendini öveni. bir kere annemin zoru ile derneklerinden birine gittim. orda gördüm kızları kendilerini sürekli övüyorlardı cerkes kızları güzeldir şöyledir böyledir. bence de güzellik renkle alakalı değil. bütündür güzellik. sadece gördüğümü söyledim. kendiyle övünmeyen Kafkas göçmeni tanımadım henüz. çok nadirdir.Benimkilerin sadece baba tarafı kafkasyalı. Anne tarafım karadenizli. Evet gerçekten dediğin gibi baba tarafım sarışın beyaz tenli ve birçoğu da yeşil veya ela gözlü. Ancak bunu bir güzellik belirtisi olarak hiç görmedim çocukken. Hatta biz 3 kız kardeşiz sadece benden bir küçük kardeşim anne tarafımıza benziyor ve esmer. Gerçekten aramızda açık ara en güzel o. Bunu laf olsun diye söylemiyorum. 100 kişiye sorsan 90ı en güzelimizin o olduğunu söyler. Herkes de onu beğenir. Yanlış anlama ama sizinkiler biraz köylü kompleksliymiş
Yok öyle olmuyor etkisi var, yıllar sürmüyor. Michael Kackson yaşarken yoktu şimdiki ürünler. O nasıl beyazlamıştı bilmiyorum. Benim dediklerim cilt bakım ürünüİyi de o ürünlerle beyazlana kadar moda akımı biter, bakın Micheal Jackson ne hallere getirdi kendini beyaz tenli olmak uğruna. Neyse ki en sonunda Mardinli hemşehrilerimiz mevlit okutup o bizden dedi de konu tartışmaya kapandı:)
Oyy kimyasalla insan kendine bu zulmü niye yapar yahu, ve ten rengi nasıl moda akımına döner, dünyacak akıl tutulması yaşıyoruz yer yer.
Ben birebir değil ama sosyal medyada gördüm. Kafkaslarla ilgili sayfalar, youtube videolarının altları falan, en az bir tane görebiliyorsun. Zamanında biraz boş vaktim vardı, sapık gibi yorum okuyordum evet.Çünkü çok hadsizce bir yorum. Sen içli dışlı olmuşsun ben bizzat kendilerinin içindenim. Hayatımda bir tane üstün ırk olduğunu iddia edenine rastlamadım. Ayrıca Türkiyede kendi memleketini, aidiyetini yüceltmeyen kimseye de rastlamadım ki oldukça komik buluyorum bu durumu. Balkan göçmenin de kendilerini yücelttiğini gördüm, karadenizlinin de doğulunun da. Herkes en zeki, en harika, en misafirperver olduğunu iddia ediyor. Kabak niye bize patladı ve komple egoist olduk onu anlamadım.
Böyle moğol bir kıza ben de rastlamıştım. Ancak aynı kişi olduğunu sanmıyorum benimki tiktoktaydı (evet tiktok izliyorum). Başkalarına da rastladım bunun gibi. Hatta bizim Türklerle sürekli cengiz han bizim atamız kavgası yapıyolar düzenli olarakBen birebir değil ama sosyal medyada gördüm. Kafkaslarla ilgili sayfalar, youtube videolarının altları falan, en az bir tane görebiliyorsun. Zamanında biraz boş vaktim vardı, sapık gibi yorum okuyordum evet.Hatta gırtlak müzikleri altında Müslüman Türklerden nefret eden Moğol kız görmüştüm ahahah. Irkçı böyle Tigir Er'in Çerkez şubesi gibi bi tip görmüştüm, çeşit çeşit insan var.
Şu kaosu görmek için sanırım en sonunda tiktok indireceğim.Böyle moğol bir kıza ben de rastlamıştım. Ancak aynı kişi olduğunu sanmıyorum benimki tiktoktaydı (evet tiktok izliyorum). Başkalarına da rastladım bunun gibi. Hatta bizim Türklerle sürekli cengiz han bizim atamız kavgası yapıyolar düzenli olarak
Benim yaşadığım yer çok kozmopolit zaten. Çok çeşit insan görüyorum. Bir tane arkadaşım var mesela yunanistan göçmeni. Kızın instagram nicki bile göçmen girl. Telefon ekranında I Love Greece yazıyor
Kuru iltifat yetmez ödül de isterim.Tebrikler kezbansınız ahajjsjs
Böyle moğol bir kıza ben de rastlamıştım. Ancak aynı kişi olduğunu sanmıyorum benimki tiktoktaydı (evet tiktok izliyorum). Başkalarına da rastladım bunun gibi. Hatta bizim Türklerle sürekli cengiz han bizim atamız kavgası yapıyolar düzenli olarak
Benim yaşadığım yer çok kozmopolit zaten. Çok çeşit insan görüyorum. Bir tane arkadaşım var mesela yunanistan göçmeni. Kızın instagram nicki bile göçmen girl. Telefon ekranında I Love Greece yazıyor
valla haklısınız. çok çekici çerkes kızı var. hiç çekici olmayan çerkes kızı var. bir milletin tamamı aynı çekicilikte görünebilir mi. bazısının burnu başka bazısının boyu kilosu kulağı başka. bütün türkler esmer ve 180 boyundadır demek gibi bütün genellemeler yanlış. sarışın türk yok mu, kumral türk yok mu. kısa türk yok mu.konu sahibi güzel olmayı kadınlar ister seni anlıyorum ama bunun ten rengiyle doğrudan ilgisi yok. beyaz teni çok beğenen olur doğrudur.ama unutma esmere tapanlar da var. bazısı da kızıl saçlı çilli sever. bu konularda asla genelleme yapılamaz.sadece çevrem değil ki. sosyal medyada görüyoruz cerkes olduğu için kendini öveni. bir kere annemin zoru ile derneklerinden birine gittim. orda gördüm kızları kendilerini sürekli övüyorlardı cerkes kızları güzeldir şöyledir böyledir. bence de güzellik renkle alakalı değil. bütündür güzellik. sadece gördüğümü söyledim. kendiyle övünmeyen Kafkas göçmeni tanımadım henüz. çok nadirdir.
İçine ufak bi yeşil çizik girdiyse demek ki…Ben de sarisin oldugumu dusunmuyorum ama hep sarisin diyorlar, beyaz bembeyazim diyenler de bana gore bembeyaz degillerdi genelde normal beyazlikta.
Garip bir renk algisi var ve guzellik algisi ülkeelere gore degisiyor.
Mesela gorumcem ela gözlü ama " yesil gozluyum " diyor bir sey demiyorum.