- 23 Kasım 2022
- 11.876
- 53.359
Hayırdır niye kezban olduk şimdiAdını değiştir, leopar taytlı Kezban diye.
Evet beyazlaticili urunlerde civa var Arap kızı kremi diye bir ara satiliyordu hala satiliyor mu bilmiyorumAy civa mı varmış onda çok fena.
Ahahah ben de ben de. Hatta kızarmayayım, soyulmayayım diye sistematik güneşleniyorum. Haziranda 50 faktör 10 dakika ile başlayan güneşlenme maceram eylül sonu bronzlaştırıcı yağlar ve bütün gün şeklinde son buluyorBu sırada yazın bronzlaşma yağlarını sıra sıra kullanan benkendini her halde öven, reklamını iyi yapan insan vardır, yoksa hiçbiri avantaj ya da dezavantaj değil tabi (bence de iticiler).
Öldürecekler kendilerini, ağır metal zeherlenmesi yaşayacaklar.Evet beyazlaticili urunlerde civa var Arap kızı kremi diye bir ara satiliyordu hala satiliyor mu bilmiyorum
Atın ölümü arpadan olsun diyorlar heraldeÖldürecekler kendilerini, ağır metal zeherlenmesi yaşayacaklar.
Hiç hoş bir şey değil bu söylediğin. Üstün ırk olarak falan da görmüyoruz. Nerden çıktı bu şimdi? Ten aşağılamaktan ırk aşağılamaya mı geçtik?Hayatımda Çerkez'ler kadar egosu yüksek bir millet tanımadım.Kendilerini üstün ırk olarak tanımlıyorlar.
İyi de o ürünlerle beyazlana kadar moda akımı biter, bakın Micheal Jackson ne hallere getirdi kendini beyaz tenli olmak uğruna. Neyse ki en sonunda Mardinli hemşehrilerimiz mevlit okutup o bizden dedi de konu tartışmaya kapandı:)Kore ürünlerinin, pirinç maskelerinin bunu sağladığı söyleniyor.
Oyy kimyasalla insan kendine bu zulmü niye yapar yahu, ve ten rengi nasıl moda akımına döner, dünyacak akıl tutulması yaşıyoruz yer yer.Beyazlatıcı ürünler falan kullanıyorlar ya. Çogacayib kimyasala buluyorlar kendilerini.
Ne alakası var?Çerkez'leri yermek için söylenmiş bir laf mı var orada?Ben onlarla çok fazla içli dışlı oldum ve izlenimim bu yönde.Lafımım da daima arkadındayım, seni severim Mirta ama neden bu kadar yükseldiğini anlayamadım.Son olarak kimse birbirinden üstün değil.Hiç hoş bir şey değil bu söylediğin. Üstün ırk olarak falan da görmüyoruz. Nerden çıktı bu şimdi? Ten aşağılamaktan ırk aşağılamaya mı geçtik?
Çünkü çok hadsizce bir yorum. Sen içli dışlı olmuşsun ben bizzat kendilerinin içindenim. Hayatımda bir tane üstün ırk olduğunu iddia edenine rastlamadım. Ayrıca Türkiyede kendi memleketini, aidiyetini yüceltmeyen kimseye de rastlamadım ki oldukça komik buluyorum bu durumu. Balkan göçmenin de kendilerini yücelttiğini gördüm, karadenizlinin de doğulunun da. Herkes en zeki, en harika, en misafirperver olduğunu iddia ediyor. Kabak niye bize patladı ve komple egoist olduk onu anlamadım.Ne alakası var?Çerkez'leri yermek için söylenmiş bir laf mı var orada?Ben onlarla çok fazla içli dışlı oldum ve izlenimim bu yönde.Lafımım da daima arkadındayım, seni severim Mirta ama neden bu kadar yükseldiğini anlayamadım.Son olarak kimse birbirinden üstün değil.
Ya hep bu kore dizilerinin mok yemesi. Kendi gençleri kafayı yedi beyazlicaz diye, bizimkiler de onlara hayran olunca buraya kadar geldi beyazlama akımı.İyi de o ürünlerle beyazlana kadar moda akımı biter, bakın Micheal Jackson ne hallere getirdi kendini beyaz tenli olmak uğruna. Neyse ki en sonunda Mardinli hemşehrilerimiz mevlit okutup o bizden dedi de konu tartışmaya kapandı:)
Oyy kimyasalla insan kendine bu zulmü niye yapar yahu, ve ten rengi nasıl moda akımına döner, dünyacak akıl tutulması yaşıyoruz yer yer.
Al benden de o kadar bende beyaz tenliyim hemde Adana gibi bir yerde düşünün yazları dışarı çıkamıyorum veya heyecanlaninca korkunca yorulunca kıpkırmızı oluyorum yorgun veya uykusuz olunca göz altlarim kararıyor vs çok zor beyaz tenli olmakHic boyle tanidiklarim olmadi bende olabilecek en beyaz tenli insanimdir. Ogretmenlerimde hatta cok espri yapmistir bu konuda cenazenden mi kalkip geldin gibi vs.beyaz teni guzel bulanlarda var tabi. Ama bence cok zor hemen her leke belli olur cildinde gunes direk kipkirmizi yapar gibi gibi bir suru bende kumral tenlileri seviyorum. Bu tip arkadaslarinizdan uzak durun bence ruh emici gibiler.
Hadsizce olduğunu düşünmüyorum ve arkadındayım.Ben de Balkan göçmeniyim ve bizim hakkımızda da neler neler deniyor bilirsin.Sadece gülüp geçerim,bu konularda hadsizlik yapacak son insanlardan biriyim.Neyse, tatsız bir yere gitmesin konu.Çünkü çok hadsizce bir yorum. Sen içli dışlı olmuşsun ben bizzat kendilerinin içindenim. Hayatımda bir tane üstün ırk olduğunu iddia edenine rastlamadım. Ayrıca Türkiyede kendi memleketini, aidiyetini yüceltmeyen kimseye de rastlamadım ki oldukça komik buluyorum bu durumu. Balkan göçmenin de kendilerini yücelttiğini gördüm, karadenizlinin de doğulunun da. Herkes en zeki, en harika, en misafirperver olduğunu iddia ediyor. Kabak niye bize patladı ve komple egoist olduk onu anlamadım.
Bence de uzatmaya gerek yok. Ancak senin gülüp geçmediğini böyle bir konuda gayet de sinirlendiğini hatırlıyorum. Ki sinirlenmeni de gayet doğal buluyorum. Çünkü bu tarz genellemeler hoş değil. Üstelik kimse egoistler falan dememişti. Birinin babası göçmene kız vermiyordu. Aramaya anahtar kelimeleri yazsam mesajları bulurum da neyse uzatmıycam iyi akşamlarHadsizce olduğunu düşünmüyorum ve arkadındayım.Ben de Balkan göçmeniyim ve bizim hakkımızda da neler neler deniyor bilirsin.Sadece gülüp geçerim,bu konularda hadsizlik yapacak son insanlardan biriyim.Neyse, tatsız bir yere gitmesin konu.
dönerOyy kimyasalla insan kendine bu zulmü niye yapar yahu, ve ten rengi nasıl moda akımına döner, dünyacak akıl tutulması yaşıyoruz yer yer.
Almanların sömürge impratorluğu olsaydı zamanında onların da olurdu ten faşistliğiGerçek beyazların anavatanı Almanyada yaşıyorum biliyorsunuz, her şeyin en iyisini bilen, en doğrusunu yapan übermensch Almanlarınbile bir kez ben de beyazım dediğini duymadım arkadaş bizim millet ne yiyip içiyor
Tamam o zaman, benim de böyle bir anım var anlatayım mı? Eski erkek arkaşım Çerkezdi ve Çerkez olmadığım için ailesinden veto yedim, saygı duydum ve ayrıldık.Yine eski çslıştığım bir yerde,kızın biri beni Çerkez'im diyerek üstüme yürüdü.Hiçç önemi yok, çünkü geçmişte kaldı.Bu arada canım, ciğerim olan ve bana karşı desteğini hiç esirgemeyen eski komşum Çerkez di,yine Çerkez bir damadımız olacak, kuzenim nişanlı şu anda.Ayyaş, putperest, gavur demelerinden iyidir diye düşünüyorum egoist demenin.Bak benim burada sevdiğim ve fikirlerini çok beğendiğim bir üyesin ve Çerkez olduğunu yeni öğrendim ve bu sana karşı olan hislerimi değiştirmeyecek.Bence de uzatmaya gerek yok. Ancak senin gülüp geçmediğini böyle bir konuda gayet de sinirlendiğini hatırlıyorum. Ki sinirlenmeni de gayet doğal buluyorum. Çünkü bu tarz genellemeler hoş değil. Üstelik kimse egoistler falan dememişti. Birinin babası göçmene kız vermiyordu. Aramaya anahtar kelimeleri yazsam mesajları bulurum da neyse uzatmıycam iyi akşamlar
kafkas göçmenlerinde ortak özellik o ya. çok asiller çok şeyler öyle böyleler sözde. neHayatımda Çerkez'ler kadar egosu yüksek bir millet tanımadım.Kendilerini üstün ırk olarak tanımlıyorlar.
konuyu ben açtım çünkü annem Çerkes babam Dağıstanlı. onlar da kendilerini beyaz tenli oldukları için sürekli övdüğünü söyledim. ben de sarışın beyaz tenli ve renkli gözlüyüm. hakaret olarak değildi ki değil. ben kendim Çerkes olduğum için örnek verdimÇünkü çok hadsizce bir yorum. Sen içli dışlı olmuşsun ben bizzat kendilerinin içindenim. Hayatımda bir tane üstün ırk olduğunu iddia edenine rastlamadım. Ayrıca Türkiyede kendi memleketini, aidiyetini yüceltmeyen kimseye de rastlamadım ki oldukça komik buluyorum bu durumu. Balkan göçmenin de kendilerini yücelttiğini gördüm, karadenizlinin de doğulunun da. Herkes en zeki, en harika, en misafirperver olduğunu iddia ediyor. Kabak niye bize patladı ve komple egoist olduk onu anlamadım.
bilmemen normal çünkü abuk sabuk genellemeler yapılmadığı sürece söylemiyorum. Bir kere daha böyle bir şey olmuştu o zaman söylemiştim. Yani bu bile yaptığın genellemenin yanlışlığını gösteriyor.Tamam o zaman, benim de böyle bir anım var anlatayım mı? Eski erkek arkaşım Çerkezdi ve Çerkez olmadığım için ailesinden veto yedim, saygı duydum ve ayrıldık.Yine eski çslıştığım bir yerde,kızın biri beni Çerkez'im diyerek üstüme yürüdü.Hiçç önemi yok, çünkü geçmişte kaldı.Bu arada canım, ciğerim olan ve bana karşı desteğini hiç esirgemeyen eski komşum Çerkez di,yine Çerkez bir damadımız olacak, kuzenim nişanlı şu anda.Ayyaş, putperest, gavur demelerinden iyidir diye düşünüyorum egoist demenin.Bak benim burada sevdiğim ve fikirlerini çok beğendiğim bir üyesin ve Çerkez olduğunu yeni öğrendim ve bu sana karşı olan hislerimi değiştirmeyecek.