• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beyaz Kalem'in Denemesi KPSS 2012 Sorular aynı !

ÖSYM'den "KPSS soruları çalındı" iddialarıyla ilgili açıklama geldi

ÖSYM Başkanlığı, bazı internet sitelerinde KPSS sorularına yönelik asılsız iddiaların yer aldığını, bunların, sınava giren adayların hafızasında tutarak bazı yayın organlarına kasıtlı olarak servis ettiği, sonradan zihinde tamamlanmış sorulardan oluştuğunun görüldüğünü bildirdi.

ÖSYM Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 7 ve 8 Temmuz'da 4 oturumda tamamlanacak 2012-KPSS Lisans Sınavı'nın 81 il merkezi ve Lefkoşa'da yapılan cumartesi sabah ve cumartesi öğleden sonra oturumlarının gerçekleştirildiği belirtildi.

ÖSYM'nin, sınav güvenliğine yönelik aldığı tedbirlerin sınavın iki oturumunda da uygulandığı ve oturumların sorunsuz olarak tamamlandığı ifade edilen açıklamada, sınavın genel kültür ve genel yetenek testinin yapıldığı cumartesi sabah oturumuna 987 bin 352 aday, eğitim bilimleri testinin uygulandığı öğleden sonra oturumuna ise 299 bin 709 adayın katıldığı bildirildi.

Sınavın uygulaması esnasında, sınava sahte belgelerle girmeye çalışan, kendi yerine başkasının sınava girmesini sağlamaya çalışan kişilerin tespit edildiği belirtilen açıklamada, güvenlik güçlerinin yardımıyla bu kişilerin girişimlerinin sonuçsuz bırakıldığı, bu kişilere yönelik emniyet güçlerince yapılan operasyonlarda bazı kişilerin de gözaltına alındığı kaydedildi.

''ÖSYM'nin kullandığı görüntüde ve düzende değil''
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Sınav binalarında görev alan tüm emniyet görevlileri ve diğer sınav görevlilerinin titiz çalışmalarıyla sınav sorularının sınav başladıktan sonra sınava giren bazı adaylarca sınav binaları dışına çıkarılması eylemlerinin gerçekleşmesine izin verilmemiş, bu eylemlere girişenler binalardaki emniyet görevlilerine teslim edilmiştir. Bazı adayların bireysel kopya girişimleri de sınav görevlileri tarafından engellenmiştir.

Tüm bu eylemlerin sonuçsuz kalmasına rağmen, bazı internet sitelerinde sınav sorularına yönelik asılsız iddialar yer almaktadır. İddia edilen sorular incelendiğinde, kesinlikle ÖSYM'nin kullandığı görüntüde ve düzende olmadığı, imla kuralları, noktalama işaretleri, sorulardaki eksiklik vb. diğer detayların soruların, sınava giren aday veya adayların hafızasında tutarak bazı yayın organlarına kasıtlı olarak servis ettiği, sonradan zihinde tamamlanmış sorulardan oluştuğu görülmüştür. Kaldı ki iddia edildiği gibi eğitim bilimleri testinde Türkçe adlı bir bölüm bulunmamaktadır.

Sınavın güvenliğine gölge düşürmeye yönelik, ÖSYM'yi karalamayı amaçlayan bu haberler, kendileri için önemli bir sınava büyük emek harcayarak hazırlanan adayların ÖSYM'ye karşı güvenini zedeleme ve çalışanlarının emeklerine gölge düşürme amacındadır.''

''Güven sarsmaya yönelik bu tür uygulamalara itibar edilmemeli''
KPSS adaylarının sınava ve ÖSYM'ye güvenlerini sarsmaya yönelik bu tür uygulamalara itibar edilmemesi gerektiği ifade edilen açıklamada, ''Sınava girecek adayların, bu ve benzeri yanıltıcı durumlara itibar etmemeleri, Merkezimize ve sınavın güvenirliğine inançlarını kaybetmeden sınavın diğer oturumlarına katılmaları önemle hatırlatılır'' denildi.

ÖSYM'nin gerçekleştirdiği sınavların güvenliğini sağlamaya kararlı olduğuna işaret edilen açıklamada, tüm sınavlarda olduğu kadar bu sınava katılan adayların da eşit şartlarda yarışarak başarıya ulaşmalarını sağlamanın ÖSYM'nin en önemli görevi olduğu vurgulandı.

Açıklamada, ''Merkezimiz, bu önemli sınavda insanların duygularını sömürerek, böylesi bir yolla kazanç sağlamaya yönelen kişi ve kurumları şiddetle kınamaktadır. İlgililer hakkında Savcılığa ivedilikle suç duyurusunda bulunulacak ve gereken yasal işlemler yapılacaktır. Bu nedenle bu türden yalan asılsız haberlere itibar edilmemesi önemle rica olunur'' ifadeleri kullanıldı.

ÖSYM'den "KPSS soruları çalındı" iddialarıyla ilgili açıklama geldi

ÖSYM Başkanlığı, bazı internet sitelerinde KPSS sorularına yönelik asılsız iddiaların yer aldığını, bunların, sınava giren adayların hafızasında tutarak bazı yayın organlarına kasıtlı olarak servis ettiği, sonradan zihinde tamamlanmış sorulardan oluştuğunun görüldüğünü bildirdi.

ÖSYM Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 7 ve 8 Temmuz'da 4 oturumda tamamlanacak 2012-KPSS Lisans Sınavı'nın 81 il merkezi ve Lefkoşa'da yapılan cumartesi sabah ve cumartesi öğleden sonra oturumlarının gerçekleştirildiği belirtildi.

ÖSYM'nin, sınav güvenliğine yönelik aldığı tedbirlerin sınavın iki oturumunda da uygulandığı ve oturumların sorunsuz olarak tamamlandığı ifade edilen açıklamada, sınavın genel kültür ve genel yetenek testinin yapıldığı cumartesi sabah oturumuna 987 bin 352 aday, eğitim bilimleri testinin uygulandığı öğleden sonra oturumuna ise 299 bin 709 adayın katıldığı bildirildi.

Sınavın uygulaması esnasında, sınava sahte belgelerle girmeye çalışan, kendi yerine başkasının sınava girmesini sağlamaya çalışan kişilerin tespit edildiği belirtilen açıklamada, güvenlik güçlerinin yardımıyla bu kişilerin girişimlerinin sonuçsuz bırakıldığı, bu kişilere yönelik emniyet güçlerince yapılan operasyonlarda bazı kişilerin de gözaltına alındığı kaydedildi.

''ÖSYM'nin kullandığı görüntüde ve düzende değil''
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Sınav binalarında görev alan tüm emniyet görevlileri ve diğer sınav görevlilerinin titiz çalışmalarıyla sınav sorularının sınav başladıktan sonra sınava giren bazı adaylarca sınav binaları dışına çıkarılması eylemlerinin gerçekleşmesine izin verilmemiş, bu eylemlere girişenler binalardaki emniyet görevlilerine teslim edilmiştir. Bazı adayların bireysel kopya girişimleri de sınav görevlileri tarafından engellenmiştir.

Tüm bu eylemlerin sonuçsuz kalmasına rağmen, bazı internet sitelerinde sınav sorularına yönelik asılsız iddialar yer almaktadır. İddia edilen sorular incelendiğinde, kesinlikle ÖSYM'nin kullandığı görüntüde ve düzende olmadığı, imla kuralları, noktalama işaretleri, sorulardaki eksiklik vb. diğer detayların soruların, sınava giren aday veya adayların hafızasında tutarak bazı yayın organlarına kasıtlı olarak servis ettiği, sonradan zihinde tamamlanmış sorulardan oluştuğu görülmüştür. Kaldı ki iddia edildiği gibi eğitim bilimleri testinde Türkçe adlı bir bölüm bulunmamaktadır.

Sınavın güvenliğine gölge düşürmeye yönelik, ÖSYM'yi karalamayı amaçlayan bu haberler, kendileri için önemli bir sınava büyük emek harcayarak hazırlanan adayların ÖSYM'ye karşı güvenini zedeleme ve çalışanlarının emeklerine gölge düşürme amacındadır.''

''Güven sarsmaya yönelik bu tür uygulamalara itibar edilmemeli''
KPSS adaylarının sınava ve ÖSYM'ye güvenlerini sarsmaya yönelik bu tür uygulamalara itibar edilmemesi gerektiği ifade edilen açıklamada, ''Sınava girecek adayların, bu ve benzeri yanıltıcı durumlara itibar etmemeleri, Merkezimize ve sınavın güvenirliğine inançlarını kaybetmeden sınavın diğer oturumlarına katılmaları önemle hatırlatılır'' denildi.

ÖSYM'nin gerçekleştirdiği sınavların güvenliğini sağlamaya kararlı olduğuna işaret edilen açıklamada, tüm sınavlarda olduğu kadar bu sınava katılan adayların da eşit şartlarda yarışarak başarıya ulaşmalarını sağlamanın ÖSYM'nin en önemli görevi olduğu vurgulandı.

Açıklamada, ''Merkezimiz, bu önemli sınavda insanların duygularını sömürerek, böylesi bir yolla kazanç sağlamaya yönelen kişi ve kurumları şiddetle kınamaktadır. İlgililer hakkında Savcılığa ivedilikle suç duyurusunda bulunulacak ve gereken yasal işlemler yapılacaktır. Bu nedenle bu türden yalan asılsız haberlere itibar edilmemesi önemle rica olunur'' ifadeleri kullanıldı.

başıma ağrılar girdi yeminle yaa..
bu ne güvenemeyecek miyiz ösymye...
sabahtan beri uykusuzum.. günlerce de uyuyamadım...
bir de bunun uykusuzluğunu mu çekeceğim...

o tg ye giren hiç kimse yok mu şimdi ? bu derece göze soka soka yapılır mı ? nedir bu yaa ..

aslında şöyle bişey var kızlar.. beniim sınava girdiğim yerde güvenlik sıfırdı... dedektörle arama falan olmadı, ve sınıfım zemin kattı camlarını da açtık oooh pöfür pöfür..
ama sınava girince, kopya çekmek isteyen rahat rahat çekebilir de dedim valla...
annemler de gezmişler bizim binaların çevresinde, hiçbir güvenlik önlemi yoktu.. çalınmamıştır demek mümkün çünkü benim girdiğim yer gibi güvenlik sorunu olan yerlere telefon sokmak mümkün, o sayfaları yayımlamakta bişey yok zaten...
ama çalınmış demek de mümkün çünkü bu sayfalar sınav sırasında ortaya çıkmış falan filan....
bela lanet okumam ama yapanın Allah belasını versin.. bu kadar insan eli kalbinde bekledi valla..:41::ssz::47:

tabii daha önceden sorular belli kesimlere servis ediliyorsa da ona yapacak bir şeyimiz yok maalesef..
2 sene önceyi ört pas edenler buna da kılıf uyduracaktır...

Son düzenleme:
burası Türkiye; her sorun itinayla kılıfına uydurulur. :34:

iddalara bakıyorum çok feci yahu..
beyaz kalem yönetim kurulu deniz fenerininmiş ve oluşturulan pdf daha önce oluşturulmuş zati, pdf saatini göstermişler falan.. canım sıkıldı..
tamam sınavım çok harika değil ama iptal edilsin de istemem..
ama böyle bişey olduysa iptal edilmeli..

Son düzenleme:
Yoruma çok açık bi konu.
Kesin olarak şunu söyliyebilirim: dün ve bugün sınava girdim. Güvenlik için kadın polis bile yoktu kapıda. Tuvaletlerde su akmıyordu. Mecburen girmek zorunda kaldım. Öğürdümmm dakikalarca. İnsanlığımdan utandım. Ama neyazıkki utanma duygusu her insanda gelişmiyor.

arkadaşlar sorular çalınmadı..sadece mevcut sorular kpss sınavında soruldu o kadar..oda bazı dershanelerin öğrencilerine kıyağı olsun dimi! eğer öyle bişey varsa Allah o paraları yedirmek nasip etmesin..

Arkadaşlar facebooktaki ''KPSS'nin iptali için dava açıyorum. Desteklerinizi bekliyorum''. grubuna katılmanızı bekliyoruz. 27 bin üye olduk. Tepki vermek yanlarında olmak istiyorsanız sizde katılın lutfen, destek olun.

dershanede çalışan öğretmen olan mat ve türkçe öğretmen arkadaşlarım var ve kpss sınavında matçı mattan türkçeci türkçeden boş bırakmış.bu kadar acı bi durumdayız.sorular tuhaf sınav tuhaf bu iddalar zaten (ki sadece idda değil gerçek olduğu açık) insanı deli ediyo.
herkes yazmış bnim girdiğim okuldada güvenlik çok düşüktü.girdiğim okulda maltepede bi okul.cebimi kontrol bile etmedi.telefonla rahatlıkla girerdim rahatlıkla anlamazlardı bile.böle güvenlik böle durum olunca herşey yapılır.
bi ıp adresine bakar ya.ört bas edicene.kaynağına in.araştrınca ortalarda dolaşan maillerin bile ilk hangi bilgisayardan kaçta gönderildiği çıkıyo.bunu bulmak hiç zor değil.işlerine gelmiyo nedense.

kk da bi konu vardı sorular çalışmış diye.konuya bile sadık kalmadan nerelere çekilmiş konu ve dini içerik nedeniyle kapatılmış.yazık ya.kpss madurları ne düşüncesinde başkaarı ne düşüncede.sadece adil bi ortam lazım ya çok mu şey istiyoruz.

haksız yere gidip atananların aldığı maaşlar boğazlarından nasıl geçicek.illa çıkıcak bi taraflarundan bu yaptıkları.

2014 te acaba nasıl bi hikaye dönücek çok merak ediyorum.

beyazkalemin sitesine girilmiyo.uyduruk haber sitelerinde bile yayınlanan o haber kaldırılmış hata veriyo sayfası neden acaba.madem ortada bişey yok.sözde akıllarında tutmuş öğrenci ve öğretmenleri neden o sorular kaldırıldı.bi insan a4 ün yarım sayfasını noktasına kadar nasıl aklında tutar ya pes yemin ediyorum.3 tane soruyu hatılamakta sorlanmışlar yazık.

zaten beyaz kalemin ösym yayınlamadan yayınlaması başlı başına suç.ama kimse kalkıp bişey demiyo.

Benim de matematikçi bir tanıdığım boş bırakmış matematikten bir kaç soruyu.

Bir de kizlar sınavdan sonra en çok aklınızda kalan güncel sorular degil miydi? Tabi Türkçe testinden zaman kaybettikten sonra onları görebilme şansınız olduysa!

Çok merak ediyorum bu sınavda 120 de 120 yapan çıkacak mı?

Son düzenleme:
Benim de matematikçi bir tanıdığım boş bırakmış matematikten bir kaç soruyu.

Bir de kizlar sınavdan sonra en çok aklınızda kalan güncel sorular degil miydi? Tabi türkçe testinden zaman kaybettikten sonra onları görebilme şansınız olduysa!

Çok merak ediyorum bu sınavda 120 de 120 yapan çıkacak mı?

tabiki çıkmıcak.öle balık gibi takılırlar ağa.geçen seneden sonra.ama 90-95 aralığında yığılma olucağı KESİN.

1.5 saatte türkçe mat bitti ya hata 9 boşum var toplamda

beyaz kalem yayınları nedir? daha ilk defa duyuyorum! acaba üstü dedektörle aranan oldu mu okula girerken? benim girdiğim okullarda aranmadi mesela!
(Ayrıca tarih çok zordu:(( )

sorular eminim ki sızdı kızlar ama bence bu kadar salak olamazlar.. bilindik bi yayın beyaz kalem diyorduuuuuuum aklıma ne geldi...
sınav sorularını bu şekilde sabahın erken saatlerinde yayınlayıp bunu yapmalarına uyduracakları kılıfın da bu olmasının çok da zor olmayacağına karar vermişlerdir..
ağız birliği yapılmıştır, kılıf da daha önceden ayarlanmıştır..
bu arada sınavın iptalini kesinlikle de istemiyorum, sınava çoook stresli girdim sınav öncesi çok heyecanlandım :52:ve sınavda çenem falan titredi ara ara:53:
bu kuruma da güvenim yok artık.. 100 tane sınav yapsalar yine sorular sızar yine sızar..
başka bi yöntem bulmak zorundalar... (adalet istiyorum kalkınma istiyorum ama ampül istemiyorum:34:)
bence iptal ettirmek için uğraşmayalım, sınava giren herkes toplansın, yurt dışından, bizi vatandaşlığına kabul edecek herhangi bir ülke bulalım.. buraların tadı kaçtı yauuuu...:53::53::53:

Allah hepsinin belasını versin,pislikler yeni bi fiyasko daha...Bizleri düşünen yok ki hiç...Sorular sızdıysa iptal edilmeli bu sınav,gerçi yenisi yapılsa ne yazar ki yine sızdırılır yine sızdırılır...Lanetler...:47::47::47::47::2::2::2:

Back