Beyaz eşya konusunda Yardım Lütfen

Gul_28

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2012
91
17
88
İstanbul
Merhaba arkadaşlar :)

Bu benim ilk konum :) Sizlere bir şey danışacağım.Beyaz eşyaları alırken hangilerini kız tarafı hangilerini erkek tarafı almalı acaba? tereddütte kaldım.Çeyizimi tamamladım sayılır.Bir tek beyaz eşyalarım kaldı.Herşeyede atlamak istemiyorum.Erkek tarafıda kendi üstüne düşeni yapsın neticede.Mesela çamaşır makinasını ben mi almalıyım ? Yardımcı olurmusunuz ?

Şimdiden cevaplayan arkadaşlara çok teşekkürler.

canım ben şu alsın bu alsın şeklınde değilde, anlaşarak alınmalı dıye düşünüyorum.Mesela diyelımki kız tarafının maddı durumu yok nolucak bu durumda anlaşarak erkek tarafı üstlenecek mecburen:)
eğer maddı durum eşitse ıkı taraf konuşur anlaşır alınır netıcede.Kız tarafı erkek tarafı olayını sevmıyorum ben.Yani adetleri boşverin.:34:

Maddi durumlara/adetlere göre değişir derler
Buzdolabı ve çamaşır makinasını onlar
Bulaşık makinası ve fırını/ocagı siz alabilirsiniz mesela
Ya da hepsini onlar alır
Yani aranızda anlaşmaya bağlı

Canım aynen iş sizin anlaşmanıza kalmış. Benimde 4 ay sonra düğünüm var. Bizde kimse birşey sormadı birbirine. Nişanlım buzdolabı ve çamaşır makinasını, ben bulaşık makinasını aldım. Ocağı, fırını alacaktım. Kayınpederim ben almak istiyorum dedi. O aldı saolsun...

Adetlere maddiyata göre değişiyor o canım ya . Bizde yatak odası takımını kız tarafı alır sadece beyaz eşyalar erkek tarafına aittir tamamen.

karşılılı konuşarak alabilirsiniz maddi durumada bakar...bazı erkek anneleride bazı şeyleri önceden almış olabiliyor...mesela benim kayınvalidem çamaşır makinesiyle buzdolabını önceden almış koymuş...bende bulaşık makinesiyle fırını ve diğer elektrikli eşyaları almıştım 15 yıl oldu tabii ben evleneli:)

Back
X