• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beyaz çamaşırlarımı beyazlatamıyorumm :(

Merhaba arkadaslar bircok bayanın sorunu oldugu gibi benimde çamaşırları beyazlatma sorunum var 60 da yıkıyorum 70 yıkıyorum 90 derecede yıkıyorum nedense sonuc alamıyorum çamaşır suyuna bastırıp 1 gün bekletip yıkadım yıne sonuc alamıyorum ınternetten ızledım oksijenlı su toz şeker ve tuz karışımı makinaya koyunca beyazlatıyomus onları da denedım cok az sonuc aldım lütfen yardımcı olur musunuz eşim iş sahibi utanıyorum o da şikayetci bu durumdan :KK43:
Çamaşır makinenizin 3 ayda bir boş çalıştırın . İçini kapak kısmını çamaşır suyuyla silebilirsiniz. Makine çalışırken sıcak su alıyor mu diye kontrol edin . Yıkama esnasında kapak kısmına tutarsanız suyun sıcak olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Rezistansı bozulmuş olabilir. (soğuk suyla yıkıyor olabilir)

Buyuk bir tenceren varsa atletlerini bir kalip beyaz sabunla at icine suyu koy kaynat 3 4 saat boyunca iyice kiri ciksin. Bundan sonrakilerde de arkadaslarin dedigi gibi 60 derece de ariyel beyazlar icin olanindan kullanip yika hatta birazda kosla beyazlar icin olanından koy. Daha da beyazlamazsa atlerde bir sorun var demektir.

Ne kadar doğru bilmem sağlık ve makine açısından ama eşim gömleklere çözüm buldu bu yıl. Tablet bulaşık mak deterjanı+ iki kaşık toz şeker+ iki kaşıl tül beyazlstıcı. Ilık suda bekletiyoruz bunlarla. Mak. atarken de yine ana yıkama gözüne 1 tablet bulaşık deterjanı. Ön yıkama ve bekletme olursa iyi olur, sararanlarda da işe yarıyor ama tabi ilk günkü gibi olmaz.

Bigece çamaşır suyunda falan bekletmeyin kısa sürede çöp olur çamaşırlarınız.

Çamaşırlar kirlide uzun süre bekliyosa 1hafta ve daha fazla gibi kirler içine işliyodur.

İyi bir deterjan alın ariel ilk akla gelen çamaşırları önce ya kısa programda yıkayıp sonra uzuna geçin yada ön yıkama+yoğun yıkama yapın .
Ön yıkama bittiğinde 1 saat durdurup bekletebilirsiniz çamaşırları sonra devam edersiniz.

Toz deterjansa 60 tablet/kapsül sıvı ise 40ı geçmeyin onlar gelişmiş yapıda olduğu için 40ı geçtiğinde deterjan pişiyo temizleyen deterjan değilde sıcak su oluyo lakin zamanla çamaşırlarda geri dönüşümü olmayan lekeler bırakabilir.

60 derecede ariel ve kosla beyaz çamaşırlar için olandan koyuyorsunuz kurumuş lekeleri bile çıkartıyo çikolata vişne çay aklına ne gelirse

Evet canım işe yarıyor, ister suya batır ister üzerine bir miktar ürün dök biraz bekledikten sonra temiz bir bez ile sil.

Bu arada şu bildiğimiz bebek için ıslak mendiller vardır, mesela gratis'te satılan sleepy bebek ıslak mendilleri, leke çıkartma performansları tek kelime ile harika. Az önce üzerime soslu bir tatlı döktüm, siler silmez tertemiz yaptı, bunu da deneyebilirsin bak, çok hızlı bir çözüm sağlıyor.
Teşekkür ederim ilk fırsatta deniyicem mutlaka

Eti matik bizim bor madenlerimizden ürettiğimiz fosfat içermeyen ekolojik deterjandır.
Ben metro gross marketten aldım ama dönem dönem mopaş ve carrefoura da geliyormuş.
Hatta bir kere a101 aldın aldın ürünleri arasında yer almış.
İnternetten de satın alabiliyorsunuz.
5 kilosu 16 - 19 lira arası
Fiyatının uygunluğu yerli malı olup bir çok vergiden muaf olması.

Çok hafif bir kokusu var ben yumuşatıcı kullanmıyorum bu yüzden yumuşatıcı gözüne lavanta yağı damlatıyorum
Kokosuz olması sorun olursa böyle deneyebilirsiniz
Bende bayağı zamandan beridir Eti matik kullanıyorum , beyazları yıkarken bir miktar da sodamatik ekliyorum .

Son düzenleme:
Kosla, domestos veya acede bekletebilirsin. Eskiyen atletler sararir.

Arkadaşlar bide ben instagramdan bi ürün aldım tavsiye ederim kararan tencere altlarını anında yormadan cıkarıyo yenı almıs gibi fayans ve banyo temizliği için aldım aynı markanın çamaşır suyu etkisi var ama çamaşır susuz bide genel temizlik ürününü aldım oda harika çok güzel cıkarıyor herseyi adı poxy temizlik ürünleri instagramdan takip edebilirsiniz kullananların videoları var ben cok memnun kaldım
Teşekkürler bakayım ürünlerine aradığım bazı ürünler var zaten , tam anlamıyla çözüm bulamadığım .

Arap sabununu biraz suyla açın yada sıvı Arap sabununu atletlere iyice sürüp bulayın. Bir poşet içinde 24 saat bekletin. Sonra makine de 60 derecede yıkayın. Kar gibi oluyor. Atlet ve havlularımda çok işe yaramıştı.

Tamamen makine kaynaklı.. Aynı deterjan, aynı ısıda farklı iki makinede çok farklı sonuçlar aldım.

Ne kadar doğru bilmem sağlık ve makine açısından ama eşim gömleklere çözüm buldu bu yıl. Tablet bulaşık mak deterjanı+ iki kaşık toz şeker+ iki kaşıl tül beyazlstıcı. Ilık suda bekletiyoruz bunlarla. Mak. atarken de yine ana yıkama gözüne 1 tablet bulaşık deterjanı. Ön yıkama ve bekletme olursa iyi olur, sararanlarda da işe yarıyor ama tabi ilk günkü gibi olmaz.
Canım merhaba sana da sorayım . Bende bulaşık makinası kapsülünü duydum ama şundan çekiniyorum. O tabletlerin kırmızı bölümü oluyor ya. O eriyince çamaşıra kırmızı boya vermez mi?Çok duydum ama bu yüzden denemeye cekiniyorum

A101'de satılan NARSPRİN isimli bir ürün var, 5 litresini aldım her yerde kullanıyorum. Çamaşırları sakız gibi bembeyaz yapıyor. İstersen suya bastır istersen makineye ekle, tavsiyemdir. Ayrıca beyazları bu kadar yüksek derece yıkamayın 40 falan yeter.
Narsprin veya Aspirin diye satilan urunu ahsaplariniza bile kullanmayin bozuyor dediler. Camasirlarida curutur herhalde

Ben de ya neler denedim neler ama atletlerin bazı yerleri sapsarı. Benim çamaşırlarımda yok eşiminkilerde var. Yıkamayla alakası olmayabilir mi ki?
Sari olan yerlere tek cozum beyaz sabun. Benimde oglumun tisortlerinin gomleklerinin koltuk alti sarariyor. Aksamdan islatip beyaz sabun ile o kismi citiliyorum oylece sabunlu birakiyorum. Sabah deterjanla birlikte makinaya atiyorum cikiyor.

Narsprin veya Aspirin diye satilan urunu ahsaplariniza bile kullanmayin bozuyor dediler. Camasirlarida curutur herhalde
Senelerce çamaşır suyu gibi berbat bir şeyi evlerinize soktuktan sonra içerik olarak gayet makul olan bir ürün hakkında bu şekilde denmesi olsa olsa diğer ürünlerin tahtından edilmesinden olsa gerek. Kimyadan azıcık anlayan insan ne demek istediğimi çok net anlayacaktır. Siz denemek, kullanmak zorunda değilsiniz elbette, içinize sinen ürünü kullanın. Ha bu arada ben ahşaba, bu şekilde köpüren maddeleri kullanmıyorum, matlaştırıyor.Onların ürünlerin farklı, cilalı ürün kullanmak gerek.

Canım ben de eski evdeyken 90 derecede yikiyordum yine de beyazlamiyordu yeni eve taşındık sıcak su doğalgaza bağlı bu evde sanırım ondan 60 derecede bile arielle yikayinca bembeyaz oluyor. Büyük ihtimalle makinenden ya da suyun isinmamasindan kaynakli

Back
X