• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beyaz çamaşırlarımı beyazlatamıyorumm :(

1.Yaşadığınız bölgenin suyu çok sertse Ne yapsanız olmaz.Arıtıcı takılması gerek.
2. Çamaşır suyu ve çok sıcak yıkamak çamaşırı sarartır.
3. Eşinizin teri çok sarı leke yapıyor olabilir. Babamdan bilirim leke asla çıkmıyor. Hep sarı gölge kalıyor.
4. Eşiniz sık çamaşır değiştirsin günde iki kere gibi.

Teşekkür ederim bunu da deniycem bide sıvı omo kullanıyodum acaba sıvınında sarartma etkisi olabilir mi

Ben yıllarca sıvı kullandım sararma etkisi yok ama sararmışı beyazlatamıyor olabilir

Makınaya servis gelmişti o zaman dediler sıvı deterjanın etkisi daha düşük diye bende toza geçtim

Omo kendini kanıtlamış ama ben nedense sevmiyorum

Beyazlarda etimatik önceden arieldi Renkliler de ariel
Siyahlarda perwoll kullanıyorum

Şimdi persilin yeni ürününü aldım renkliler için birde onu deneyeceğim

1.Yaşadığınız bölgenin suyu çok sertse Ne yapsanız olmaz.Arıtıcı takılması gerek.
2. Çamaşır suyu ve çok sıcak yıkamak çamaşırı sarartır.
3. Eşinizin teri çok sarı leke yapıyor olabilir. Babamdan bilirim leke asla çıkmıyor. Hep sarı gölge kalıyor.
4. Eşiniz sık çamaşır değiştirsin günde iki kere gibi.
İstanbul

Merhaba arkadaslar bircok bayanın sorunu oldugu gibi benimde çamaşırları beyazlatma sorunum var 60 da yıkıyorum 70 yıkıyorum 90 derecede yıkıyorum nedense sonuc alamıyorum çamaşır suyuna bastırıp 1 gün bekletip yıkadım yıne sonuc alamıyorum ınternetten ızledım oksijenlı su toz şeker ve tuz karışımı makinaya koyunca beyazlatıyomus onları da denedım cok az sonuc aldım lütfen yardımcı olur musunuz eşim iş sahibi utanıyorum o da şikayetci bu durumdan :KK43:
60 70 90 miii. Şoka girdim. Siz kiri camasirlara sicak suylakalici olarak yerlestiriyorsunuz demektir bu. Ben beyazlarimi 40 derecede renklilerimi 30 derecede yikarim. Bembeyazlar hep.

Ben yıllarca sıvı kullandım sararma etkisi yok ama sararmışı beyazlatamıyor olabilir

Makınaya servis gelmişti o zaman dediler sıvı deterjanın etkisi daha düşük diye bende toza geçtim

Omo kendini kanıtlamış ama ben nedense sevmiyorum

Beyazlarda etimatik önceden arieldi Renkliler de ariel
Siyahlarda perwoll kullanıyorum

Şimdi persilin yeni ürününü aldım renkliler için birde onu deneyeceğim
etimatik dediğiniz deterjanı daha önce hiç duymadım kolay bulabilir miyim acaba ?

60 70 90 miii. Şoka girdim. Siz kiri camasirlara sicak suylakalici olarak yerlestiriyorsunuz demektir bu. Ben beyazlarimi 40 derecede renklilerimi 30 derecede yikarim. Bembeyazlar hep.
Aaa bende sizin yıkama derecenize şoka girdim 40 derecede lekeler cıkmaz ki

Çok yüksek derecede yıkamak çamaşırı yıpratır. Yine aynı şekilde çok uzun programlar da...
Makinenin durulama kısmı var ise sıkmaya almadan deterjan gözüne çamaşır sodası ve çeyrek ölçü kadar deterjan koyun. O sabaha kadar islansin.

Sabah mümkünse Ariel (normalde kullanmam ama çamaşırlarının bı ara nedensizce morarmisti o yüzden aldim) ile en fazla bir saatlik gunluk programınizda 50 derecede yıkayın. Deterjanin içine iki yemek kaşığı toz şeker de iyi oluyor diyorlar ama denemedim. Çok fazla siktirmayin da.. Güneşe serin. O ilk islakliktan sonra güneşte bırakmayın ama k zaman yine kötü olur.

Ariel konsantre kullaniyorum. 40 derecede kir yumusar cikar. Yuksek derece kiri pisirir yerlestirir camasira.
bende bu şekilde düşünyorum....eskiler öyle der...çok sıcak su kiri pişirir...ben beyazları attığımda makinaya bulaşık tableti de atıyorum...çamaşırlarım eskise de sararmaz yada morarmaz....

Merhaba arkadaslar bircok bayanın sorunu oldugu gibi benimde çamaşırları beyazlatma sorunum var 60 da yıkıyorum 70 yıkıyorum 90 derecede yıkıyorum nedense sonuc alamıyorum çamaşır suyuna bastırıp 1 gün bekletip yıkadım yıne sonuc alamıyorum ınternetten ızledım oksijenlı su toz şeker ve tuz karışımı makinaya koyunca beyazlatıyomus onları da denedım cok az sonuc aldım lütfen yardımcı olur musunuz eşim iş sahibi utanıyorum o da şikayetci bu durumdan :KK43:
Ben beyaz takintiliyimdir, beyaz biraz gri yada mor oldu mu giyemem kirli gibi gelir bana,,,
Ben 30 derecenin ustunde camasir yikamam tatlim, arielmatik kullanirim , eger lekeler varsa da beyaz sabunla yikarim guzelce , uzun programda yikarim...
Bu arada ben lg nin buharla yikayan camasir makinam var onun buhar programinda yikiyirum...
Birde beyazlari da ben kendi arlarinda da ayiririm,, eger beyazlarda yazilar veya amblemler varsa inlari ayri sirf beyazlari ayri yikatim..sirf beyazlari da gomleklerle atletleri ayri ayri yikiyorum..

bende bu şekilde düşünyorum....eskiler öyle der...çok sıcak su kiri pişirir...ben beyazları attığımda makinaya bulaşık tableti de atıyorum...çamaşırlarım eskise de sararmaz yada morarmaz....
Aynen benimde oyle. Eski camasirlarim bile bembeyazdir.

60° ön yıkamalı yıkarım ben hep. ön yıkamada ya beyaz sabunu rendelerim ya da çamaşır sodası koyar 15-20 dk yıkandıktan sonra sabaha kadar ıslatırım. sabah tekrar çalıştırırım ön yıkama bitince de airelin sıvı deterjanıyla yıkarım bembeyaz olur. ayrıca çamaşır suyu çamaşırlarınızı çürütür yıpratır

Aynen benimde oyle. Eski camasirlarim bile bembeyazdir.
60° ön yıkamalı yıkarım ben hep. ön yıkamada ya beyaz sabunu rendelerim ya da çamaşır sodası koyar 15-20 dk yıkandıktan sonra sabaha kadar ıslatırım. sabah tekrar çalıştırırım ön yıkama bitince de airelin sıvı deterjanıyla yıkarım bembeyaz olur. ayrıca çamaşır suyu çamaşırlarınızı çürütür yıpratır
Çok teşekkürler

Ben beyazları akşamdan makineye basarım 60dereye. İlk yıkamaya da ikinci yıkamaya da birer tane asprin (eczanede satılan) koyarım sakız gibi olur
Bu bildiğimiz eczanede satılan ağrı kesici olan asprin mi yoksa :KK64:benim beyazlar sararmaz ama bende sakız gibi olmasını istiyorum

Ben renklileri 30 beyazları 40 'la atarim ariel kullanıyorum bazen de imo

Hiç sorun yaşamadım bazen leke olunca kosla döküp bekletiyorum lekeden eser yok
Hiç sararma da olmaz tertemiz olur valla

Bence atletleri her gun değiştirin
Diğer tüm kıyafetleri de en fazla 2 gun giyin
Makineyi de çok dolmadan çalıştırin

Çamaşır suyu hiç kullanmadım kıyafette
Yıpratır sarartir diye biliyorum hiii temizlikte sıçrarsa o ayrı tabi ;)

Bana da makineden kaynakli gibi geldi yüksek derecede fairy atip çalıştırın boşken temizlensin içi.Makine eskidiyse komple değiştirin imkan varsa.

Back
X