• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

beyaz çamaşırlar için domestos yerine ne kullanabılrz?çamasır suyu kullanmak ıstemyrm

blk10

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2012
968
1
46
arkadaslar camasır makınasına beyazlar ıcın deterjan artı camasır suyu kullanıyorum.ama çamasır suyu kullanmak ıstemıyorum beyazlar ıcın deterjana ne ekleyebılırz.lutfen yardım !!!!çamaşır sodası dıye bırsey duydum işe yararmı

koslanın çamaşırlar için renklilerde leke çıkarıcı, beyazlarda beyazlatıcı bir ürünü var...kosla max sanırım tam hatırlamıyorum...ben ondan kullanıyorum...beyazlar kar gibi çıkıyor, renklilerde de hiç leke kalmıyor..ufak çocuğum olduğu için renkliler genelde lekeli meyve lekeleri çay süt kakao çikolata gibi lekeli oluyor...ama ondan az bişey döküyorum çok şahane pırıl pırıl çıkıyor çamaşırlarım...beyazlar da yıkayıp astığım zaman kar gibi geçip karşısına bakasım gelir...

ben deterjan gözüne deterjan yumuşatıcı gözüne yumuşatıcısını koyuyorum. 60 derece ön yıkamalı programa atıyorum. ön yıkama gözüne de yarım çay bardağı kadar aspirix döküyorum. beyazlarım kar gibi çıkıyo. hatta bi arkadaşın eşi tüm beyazları buz mavisi yapmış o şekilde arındırdığını söylemişti. bi dene istersen.

Ben beyazlar ve renklileri bir atiyorum bekletmek isime gelmiyo esim sadece beyaz atlet giyiyo o kadar aslinda beyaz anlayisi ne sanirim ben onu bilmiyorum

Ben beyazlar ve renklileri bir atiyorum bekletmek isime gelmiyo esim sadece beyaz atlet giyiyo o kadar aslinda beyaz anlayisi ne sanirim ben onu bilmiyorum

canım o bi alışkanlık biliyomusun anneden gelen bişey bende öyleyim hayatta renkli çamaşır giyemem. beyazlar daha kaynar yıkandığı için bakteriler ölür çamaşırlarda direkt tenle temas ettiği için daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum ben mesela renkli atlet falan benim vücudumu kaşındırıyo. biz bazen makineye soda atıyoruz daha beyaz olması için

arkadaslar camasır makınasına beyazlar ıcın deterjan artı camasır suyu kullanıyorum.ama çamasır suyu kullanmak ıstemıyorum beyazlar ıcın deterjana ne ekleyebılırz.lutfen yardım !!!!çamaşır sodası dıye bırsey duydum işe yararmı

evet canım biz o sodadan kullanıyoruz renk açmakta çok iyi tabi koslanın hakkınıda yememek lazım

Ariel ya da alo kullan leke kalmaz.Omo da tavsiye ederim ama lekelerde pek başarılı değil.Asla çamaşır suyu kullanma arınması zor aşındırması kolay.Gerek yok zaten yıkam usulünü bildin mi 3 markanın deterjanı kafidir beyazlarda:6:

ben bingo kullanıyorum

önce makinede beyazlarımı 40 derecede bir kere ön yıkamasız yıkarım. sonra ön yıkamalı 60 derecede yıkarım toplamda 3 buçuk saati buluyor
biraz abartıyorum ama böyle çok temiz oluyor,bir de beyazlara hiç bir şekilde renkli karıştırmamak lazım. en fazla çok açık renk havlu gibi olabilir

soda matik kullanıyorum ve çamaşır makinasını yogun ön yıkamalı seciyorum 90 derecede misler gibi oluyorlar deterjan olarakta alo kar çicegi yada bingo nar lekesinde etkili olanını

Biz beyazlarda alo kullanıyoruz vernel yada yumoş kullanıyoruz ve çamaşırlarımız bembeyaz çıkıyor 2.5 saatte yıkıyor bizim makine ama olsun çok güzel oluyor:1::1: başka hiç birşey kullanmıyoruz çamaşır suyunun zararı olabilir ayrıca renklileri ayrı yıkıyoruz onun deterjanı farklıdır onada aynı şekilde deterjan ve vernel koyuyoruz ne leke nede başka birşey her ikiside mis gibi oluyor.Beyaz ve renkliyi karıştırma taraftarı degilim biz hiç karıştırmadık.

canım o bi alışkanlık biliyomusun anneden gelen bişey bende öyleyim hayatta renkli çamaşır giyemem. beyazlar daha kaynar yıkandığı için bakteriler ölür çamaşırlarda direkt tenle temas ettiği için daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum ben mesela renkli atlet falan benim vücudumu kaşındırıyo. biz bazen makineye soda atıyoruz daha beyaz olması için
tam tersi ananem sürekli kavga eder benimle
o çok uğraşır beyazlarla sanırım bende ters tepti ve nefret ediyorum beyaz çamaşırdan bu yüzden

Biz beyazlarda alo kullanıyoruz vernel yada yumoş kullanıyoruz ve çamaşırlarımız bembeyaz çıkıyor 2.5 saatte yıkıyor bizim makine ama olsun çok güzel oluyor:1::1: başka hiç birşey kullanmıyoruz çamaşır suyunun zararı olabilir ayrıca renklileri ayrı yıkıyoruz onun deterjanı farklıdır onada aynı şekilde deterjan ve vernel koyuyoruz ne leke nede başka birşey her ikiside mis gibi oluyor.Beyaz ve renkliyi karıştırma taraftarı degilim biz hiç karıştırmadık.
ben persilde denedim omo da çocukların kıyafetlerinde ki çukulata lekelerinden kurtulamadım
leke çıkarıcıda kullandım nafile
ne yapıyosunuz bu lekeden krtulmak için

birde vernel gülün büyüsü başka yumuşatıcı tanımam
çamaşır yıkadım mı apartmanı bu koku salıyo hastasıyım ben bunun
tavsiye ederim

tam tersi ananem sürekli kavga eder benimle
o çok uğraşır beyazlarla sanırım bende ters tepti ve nefret ediyorum beyaz çamaşırdan bu yüzden

ben persilde denedim omo da çocukların kıyafetlerinde ki çukulata lekelerinden kurtulamadım
leke çıkarıcıda kullandım nafile
ne yapıyosunuz bu lekeden krtulmak için

birde vernel gülün büyüsü başka yumuşatıcı tanımam
çamaşır yıkadım mı apartmanı bu koku salıyo hastasıyım ben bunun
tavsiye ederim

Biz alo kullanıyoruz lekeler çıkıyor vernel olarakda gülün büyüsü bizde onu kullanırız en çok başka bişey yapmıyoruz çamaşırlarımız bembeyaz sadece alo+vernel biz renkliyi karıştırmıyoruz ama peki siz yıkarken renkli beyaz karışık mı yıkıyorsunuz

Son düzenleme:
Ben renklilerle beyazları muhakkak ayırırım
hatta iç alt çamaşırları ve çoraplarıda ayırırım birbirine katmam hiç

renkli ve beyaz için ayrı deterjan kullanıyorum çünkü konsantre etkisi renklilerin rengini bozartıyor

Beyazlara deterjan+Soda Matik koyuyorum 60 C de yıkıyorum. hem mikrobunu kırıyor hem bembeyaz yapıyor ama tüllere tavsiye etmem :)

Bingo leke çıkarmada etkiliyse denemek arzu ederim.Eskiden kısa süre kullanmıştım ama memnun kalmamıştım.Omo beyazları inci gibi yapsada neden lekelerde etkili değil anlamış değilim.Alo ve ariel lekeleri tamamen yok ediyor beyazda yapıyor.Omo üreticileri şu işe bir çare bulsunlar kadınlar kulübüne üye olsalarda okusalar(başka işleri yok:33:) enteresan omo :26:Yumuşatıcıyı beyazlarda kullanmayın çok zararlıymış doktor söylemişti kokulu pedler gibi zararlı hanım sultanlar:34:

Beyazlarım kar gibi diyenlere özeniyorum nedense benim hiç öyle kar beyazı çıkmıyor makinadan
Sanırım sorun bende,ev islerini sevmediğimden yapınca guzel de olmuyor :)

Beyazlarım kar gibi diyenlere özeniyorum nedense benim hiç öyle kar beyazı çıkmıyor makinadan
Sanırım sorun bende,ev islerini sevmediğimden yapınca guzel de olmuyor :)

Alo karçicegi yada beyaz sabun kokulusu var onu kullan canım biz onu kullanıyoruz birde vernel başka birşey yok ön yıkamalı yapıyoruz önce birazcık alo koyuyoruz ilk suyunu boşaltıyor tekrar alo ve vernel koyuyoruz sonra yıkıyor 2,5 saatte çıkıyor ortalama ve kargibi beyaz oluyor bir ara omo kullandık ama ondan memnun kalmadık en iyisi alo peki beyazlarla renklileri karıştırıyormusun kimisi karışık yıkıyor bizim beyaz deterjanı ile renkli deterjanı farklı.

omo nun hayvanlar uzerınde denendıgını duydugumdan berı almak ıstemıyorum:((((

Alo karçicegi yada beyaz sabun kokulusu var onu kullan canım biz onu kullanıyoruz birde vernel başka birşey yok ön yıkamalı yapıyoruz önce birazcık alo koyuyoruz ilk suyunu boşaltıyor tekrar alo ve vernel koyuyoruz sonra yıkıyor 2,5 saatte çıkıyor ortalama ve kargibi beyaz oluyor bir ara omo kullandık ama ondan memnun kalmadık en iyisi alo peki beyazlarla renklileri karıştırıyormusun kimisi karışık yıkıyor bizim beyaz deterjanı ile renkli deterjanı farklı.

Teşekkür ederim.
Beyazları ayrı yıkıyorum,ön yıkamalı 50 veya 60 derecede yıkıyorum.Yumuşatıcı kullanmıyorum bazen elma sirkesi ve karbonat katıyorum deterjana aklıma gelirse.Daha evvel ikisine de aynı deterjanı kullanıyordum bu kez ayrı ayrı aldım ama pek bir fark göremedim.Leke çıkarıcı kullanmama rağmen lekeler her zaman çıkmıyor maalesef.

omo nun hayvanlar uzerınde denendıgını duydugumdan berı almak ıstemıyorum:((((

Ah keşke sadece omo olsa !!!
Bugün market raflarında gördüğümüz hemen hemen tüm kozmetik-temizlik ürünleri maalesef acımasız ve vahşice türlü işkencelerle zavallı hayvanlar üzerinde deneniyor,hiç yoktan acı içinde ölüme terk ediliyorlar.

Teşekkür ederim.
Beyazları ayrı yıkıyorum,ön yıkamalı 50 veya 60 derecede yıkıyorum.Yumuşatıcı kullanmıyorum bazen elma sirkesi ve karbonat katıyorum deterjana aklıma gelirse.Daha evvel ikisine de aynı deterjanı kullanıyordum bu kez ayrı ayrı aldım ama pek bir fark göremedim.Leke çıkarıcı kullanmama rağmen lekeler her zaman çıkmıyor maalesef.

Vernel yada yumoş kullanmanı tavsiye ederim biz 90-95 derecede yıkıyoruz 50 veya 60 derece belki lekeleri çıkartmaya bilir arkadaşım biz leke çıkarıcı kullanmadık.

Back
X