- 14 Mart 2024
- 61
- 12
- 8
- 34
- Konu Sahibi Goncagul90
-
aynen 13 aylık henüz. geçen vurulduğunda bacağı kasıldı 1 hafta öyle kaldı, ateş de oldu. vallaha bu sağlık ocaklarından kapıyor çocuklar hastalıkları çok korkuyorum yaÜç doz istendiğine göre bebeğiniz iki yaşından küçük.Tamamlamalısınız.
Hastalık her yerde,bunlar yaşanılacak süreçler .Kafanızı rahatlatın.aynen 13 aylık henüz. geçen vurulduğunda bacağı kasıldı 1 hafta öyle kaldı, ateş de oldu. vallaha bu sağlık ocaklarından kapıyor çocuklar hastalıkları çok korkuyorum ya
Haklısınız da işte anne olarak bir dayanma direnme noktanız var ya oralarda sınırda geziyorum ruh halimde iyi değil pek , yoruldum.Hastalık her yerde,bunlar yaşanılacak süreçler .Kafanızı rahatlatın.
Kızım kreşte hastalandı,ne yapayım kreşe mi göndermeyeyim?
O aşılar çok önemli aşılar,dozları tamamlamıştım ben.
Hastaysa bebeginiz takvimi yeniden gorusebilirsiniz doktorunuzla. Bexsero benim de en korktugum asi, biz de cok zorlanmıştık. Cok sukur ki biraz daha buyudugu zamanlarda yapilan bexsero dozu o kadar kotu gecmemisti. Hatta hic kotu degildiKızlar 3. doz bexero aşımızın zamanı geldi, 2 doz yaptırdık fakat 3. dozu yaptırıp yaptırmama konusunda kararsızım. Aşıların içinde en fazla etkileyen aşı bu oldu. Daha yeni hastalıktan çıktık düzen yeni geliyor, bu aşı yine alt üst edecek her şeyi. Kaldı ki en son sağlık ocağına gittiğimizde 6.hastalık kaptık geldik içim hiç rahat değil. 3 doz birden yaptırmasak 2 doz etkili olmuyor mu, bu konuda tecrübesi olan var mı acaba ?
Biz de son dozundayız. yaklaşık 14 aylık kızım. siz kaçıncı ayda vurdurdunuz son dozunu acaba ? belki diyorum son dozu büyüdüğü için daha hafif atlatır. bir öncekinde elimiz ayağımız boşaldı korkudan bacağı kasılınca. sizde üzerine basamama yürüyememe falan oldu mu acaba ? önceden yürüyemiyordu da şimdi yürüyor , etkilerini daha net görürüm diye düşünüyorumHastaysa bebeginiz takvimi yeniden gorusebilirsiniz doktorunuzla. Bexsero benim de en korktugum asi, biz de cok zorlanmıştık. Cok sukur ki biraz daha buyudugu zamanlarda yapilan bexsero dozu o kadar kotu gecmemisti. Hatta hic kotu degildi
Hastaysa zaten aşı yapılmaz.İyileşmesi beklenirHastaysa bebeginiz takvimi yeniden gorusebilirsiniz doktorunuzla. Bexsero benim de en korktugum asi, biz de cok zorlanmıştık. Cok sukur ki biraz daha buyudugu zamanlarda yapilan bexsero dozu o kadar kotu gecmemisti. Hatta hic kotu degildi
Zamanla hafifliyor merak etmeyinHaklısınız da işte anne olarak bir dayanma direnme noktanız var ya oralarda sınırda geziyorum ruh halimde iyi değil pek , yoruldum.
risk almayıp ertelemeden yaptıracağım sanırım. teşekkür ederim. .Zamanla hafifliyor merak etmeyin
Rica ederim,şifa olsun yavrunuzarisk almayıp ertelemeden yaptıracağım sanırım. teşekkür ederim. .
Aynen oyle. Bana bunu yazma gereği neden duydunuz? Aksi bir sey mi soylemisim?Hastaysa zaten aşı yapılmaz.İyileşmesi beklenir
Hayır sadece ben mi atladım diye düşündüm.Aynen oyle. Bana bunu yazma gereği neden duydunuz? Aksi bir sey mi soylemisim?
8-10-15. aylarda vurulmuş. bizde büyüdüğü için daha rahat geçti ama kişiden kişiye değişir tabi bu durum. yürürken gözüme çarpan bir etki olmadı bizde.Biz de son dozundayız. yaklaşık 14 aylık kızım. siz kaçıncı ayda vurdurdunuz son dozunu acaba ? belki diyorum son dozu büyüdüğü için daha hafif atlatır. bir öncekinde elimiz ayağımız boşaldı korkudan bacağı kasılınca. sizde üzerine basamama yürüyememe falan oldu mu acaba ? önceden yürüyemiyordu da şimdi yürüyor , etkilerini daha net görürüm diye düşünüyorum
sağolun açıklamanız içinHayır sadece ben mi atladım diye düşündüm.
Çocuğu hastaysa yapılmasın yani haklısınız
valla hemşireye sordum, o da 1 yaş öncesi başlandıysa 3.doz pekiştirme oluyor tavsiye ederiz dedi. ama 1 yaş sonrasına tek doz yeterli oluyor ben anlamadım valla çok değişik. 1 yaş sonrasına tek doz yeten aşı , 1 yaş öncesine 2 doz neden yetmiyor. etkileri çok olmasa neyse diyeceğim ama aklımız gitti bu aşıdaBiz de 14 aylığız üçüncü dozu yaptırmamız gerekiyor ben de yaptırmak istemiyorum açıkçası yani diğerlerinde çok sarsılmıştı kendi kendime acaba iki doz %75 koruma sağlar mı falan diye düşünüyorumyüksek ihtimalle bir ay içinde ben de mecburen gidip yaptırırım ama hiç içimden gelmiyor
Evet çok haklısın bunu bilseydik yada 1 yaşından sonra yaptırırdık . Biz açıkçası ilkinde çok sarsıldık (3aylıktı ) ikinci daha kolay geçmişti ama dediğin gibi arkadaşımın kızı dört yaşında o yeni oldu bacağı çok ağrıdı mesela bizimkiler de artık yürüyor bacak ağrısı falan yaparsa diye korkuyorumvalla hemşireye sordum, o da 1 yaş öncesi başlandıysa 3.doz pekiştirme oluyor tavsiye ederiz dedi. ama 1 yaş sonrasına tek doz yeterli oluyor ben anlamadım valla çok değişik. 1 yaş sonrasına tek doz yeten aşı , 1 yaş öncesine 2 doz neden yetmiyor. etkileri çok olmasa neyse diyeceğim ama aklımız gitti bu aşıda
ne kadar geç yapılırsa o kadar geç bağışıklık kazanılıyormuş. yaptıracağım sanırım. inşallah hafif atlatır kuzular.Evet çok haklısın bunu bilseydik yada 1 yaşından sonra yaptırırdık . Biz açıkçası ilkinde çok sarsıldık (3aylıktı ) ikinci daha kolay geçmişti ama dediğin gibi arkadaşımın kızı dört yaşında o yeni oldu bacağı çok ağrıdı mesela bizimkiler de artık yürüyor bacak ağrısı falan yaparsa diye korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?