Beta hcg düşük mü? dış gebelik mi yaşıyorum?

Bence 2 katı artarak devam etmiş güzel ilerliyor kimseyi takma. insanlar can sıkmaktan başka bir şey bilmez. İnşallah sağlıcakla alırız kucağımıza

Amin inşallah canım ❤ iyi ki buraya yazmışım o kadar güzel dönüşler oldu ki gerçekten 1 haftadır ilk defa rahat uyku uyuyabildim içim rahatladı bayramdan sonra da umarım keseyi görebilirim

Dış gebelik, sağlıklı, sağlıksız tüm gebelikler için öncelikle beta takibi yapılır artış normal sınırlardaysa ultrasonla gebelik teyidi için beklenir değer 1500 2000 in üzerine çıkınca vajinal ultrasonla yaklaşık 5000 i geçince de karında yapılan ultrasonla kese görünür. Eğer artış anormal ise ialçla yada duruma uygun bir yöntemle gebelik sonlandırılır ki sizin şuan öyle bir durumunuz yok inşallah devamı da sağlıklı devam eder.

Amin inşallah canım ❤ iyi ki buraya yazmışım o kadar güzel dönüşler oldu ki gerçekten 1 haftadır ilk defa rahat uyku uyuyabildim içim rahatladı bayramdan sonra da umarım keseyi görebilirim
inşallah benim de bayram sonrasına kaldı. haberleşelim

Evet bunların hepsini biliyorum aslında zaten çok fazla makale yazı okudum ama dört bir yandan hayır bu saglıksız bir gebelik acilen kadın doğum uzmanına gitmeniz gerek takibinizi mutlaka yaptırın tüpünüzü kaybedebilirsiniz ya da sizi zehirleyebilir. Gebelik göründüğünü söyleyip müjdelemek varken ilk etapta bunları duyunca müthiş bir panik yaşadım son verdigim kanda da 4 gün önce 38 olan degerimin 4 günde 600 olması gerektiğini söyleyen aile hekimi canımı çok sıktı. Mutlaka bu şekilde başlayan gebelikler vardır diye yazmak istedim. Allah gerçekten iyi insanlarla karşılaştırsın bazı sağlıkçılar insana aklını kaçırtabilir

Kardeşimin de değerleri düşüktü son adet tarihine göre bir hafta geriden geliyordu galiba 7 haftalıkken anca duyabilmisti kalp atışını doktor adet tarihini değiştirdi geç döllenme olmuş belli dedi şuan 2.5 aylık hamile çok şükür gayet sağlıklı ilerliyor.. Sizinde geç döllenme olmuş olabilir değer düşük çıkmış ama gayet ikiye katlanmış bence hiçbir sıkıntı yok...

İnşallah ya çok sağolun kardeşiniz de saglıkla kucagına alır inşallah ❤

Canim gecmis olsun öncelikle. Dış gevelik tanisi kondu simdi bana. Beta degerini bekliyoruz doktor ne yapacagimiza karar verecek. Siz ne yaptiniz tedavisi nasil oldu
Canım sağol sana da cok geçmiş olsun. Bende anlamadılar kese gibi birşey görünüyor dediler. Tüpte herhangi birşey yok dediler. Geç döllenmedir vs. Beta değerim 11 bin olmuştu anca o şekilde tanı kondu. Kanamam hiç durmuyordu. Parçalar düşürüyordum. 1 hafta çektim. Daha sonra ameliyata alındım. Sağ tüpüm alındı çok bekletildiği için.. 2 gün daha bekleseydin şok geçirecekmişim. Şimdi tek tüpüm var korunma süreci bittikten sonra denemelere başlıcaz. İnşallah ameliyata gerek kalmaz senin

Ameliyat olmaz ise, bir iğne var onu vuruyorlar. İçerde keseyi yok etmek için. Onunla tüpün duruyor. Ama tüpün yinede hasar görüyormuş o iğne ile. İnşallah daha fazla hasar almadan kurtarırsın

Sakın aldırmamazlık yapma. Sürekli 2 günde bir beta yaptır. 3 binden sonrası kese görünmezse zaten yüksek ihitmal dış gebelik oluyor. Maalesef kadınlarımız endişelenme geç döllenmedir panik yapma dese de, dış gebelik boşvermeye kesınlıkle gelmez. Ben öyle yaptım hep dua ettim bekledim iyi düşündüm sonu böyle oldu. Kötü düşünsende sonu iyiyse iyi oluyor. Ne kadar iyi düşünsende kötü sonu olacağı varsa oluyor. Korkma

Benim de arkadaşım tek tüple ameliyatından 4 ay sonra hamile kaldı şuan oglu var 3 yaşında allah sana da nasip etsin inşallah çok geçmiş olsun . Çok zor ve ciddi birşey malesef inşallah düşündüğüm gibi kötü olmaz takip ettiricem bakalım hayırlısı hakkımızda

Çoook sağol canım benim her böyle haber duyduğumda o kadsr seviniyorum ki inşallah rabbim bizede tez zamanda nasip eder inşallah amelyata gerek kalmaz

Ah canim benim cok üzüldüm ya cok ihmale gelmissin sen benim degerim 1330 cikti dün kese görünmedi. Doktor bir sans daha verelim ctesi beta 1500 üstü olur ve buna ragmen kese görünmezse kesin dış gebeliktir igne vericem dedi. Cok gecmis olsun lutfen doktorunu iyi sec bir sonraki her 2 gunde bir betana baktir riske atma canim

Canim aile hekimleri ne kadar bilgili olabilirki bu cok ayri bir konu. Iyi bir kadın doğum doktoruna git takipte ol, iyi düşün degerin iki kat artması önemli. Artışları takip edin

Ben adetim 7 gün düşün yani 1 hafta gectiginde kan testi yaptirdim ve degerim sadece 72ydi. Doktor 3 gun sonra 200 300 olursa anca oyle saglikli bi gebelik diyebilirim cunku değerin cok düşük dedi. 3 gun sonra 350 olmustu ve doktor gec döllenme olmus dedi :)

Allahım razı olsun canım benim rabbim tez zamanda hayırlı gebelikler nasip etsin isteyen herkese çok haklısın iyi bir doktor bulup günüm geçtiği an takibe girmem lazım. Hayırlısı ne diyelim. İnşallah seninde sıkıntısız atlatırsın

Aile hekiminizin belirli bir rakam söylemesi çok saçma. Ilk hafta hamilelik başlangıç değerleri çok farklı oluyor. Yüksekten başlamasını çok iyi olarak düşünmek ya da düşük olmasını sağlıksızmış diye düşünmek doğru değil. Önemli olan süreçte nasil ilerlediği. Siz sadece üzerinize düşenleri yapın ve gerisini Allah'a bırakın.

Yani kendinizi yormayın, ağır kaldirmayin, güzel yemek yiyip bol su için, doktora düzenli gidin ve stresinizi kontrol altında tutun.

Dün gece itibariyle katlanılamaz agrılarım başladı ishalim hiç bir şekilde günlerdir geçmiyor çok şiddetli mide bulantısı yaşıyorum bacaklarım ve ayaklarım şiş. Çift taraflı kasık agrısı yaşıyorum sanki adet olucakmışım gb bir agrı ama çok daha şiddetli. Doktoru arayıp sordum gebelikte böyle şeylerin normal olduğunu herkesin bünyesinin farklı olduğunu bayram bitiminde betanın 1500ü geçicegini o hafta içinde keseyi görebileceğini söyledi. Ama ben hamileliğin ilk ayında bu kadsr şiddetli sancı çeken kimseyi duymamıştım.

Ameliyat olmaz ise, bir iğne var onu vuruyorlar. İçerde keseyi yok etmek için. Onunla tüpün duruyor. Ama tüpün yinede hasar görüyormuş o iğne ile. İnşallah daha fazla hasar almadan kurtarırsın
İğne ile tüpün zarar gördüğünü size kim söyledi acaba bana kimse birşey demedi hiç duymadım da bende dış gebelik geçirdim değerim 2500leri gördü vajinal ultrasonla sol tüpte keseyi gördüler 2 doz(her doz 71mg) mtx vuruldum gebeliğim sonlandı. Normalde her doktor korunma verirken kendi doktorum vermedi, dış gebeliğim yolculuk yaptığım başka bir ilde tespit edildi kendi doktorum sadece haber vermemle takip etti durumu tedaviye dahil olmadı. Değerim sıfırlanınca 1 hafta sonra rahim filmi çekti 2 tüpüm ve rahmim tertemizdi ve hemen o ay hamile kaldım. Şuan 9 aylık kızım yanımda uyuyor

Normalde ilk 2 3 ay adet döneminde adet sancısı olur bide sen çok stres yaptın belki onunda etkisi vardır. Aktif kanama var mı kırmızı kan o yoksa geri kalan için neredeyse herşeye normal diyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…