İnan bildiğimiz ve tanık olduğumuz bu yani doktorları amlamadım kuzenim 4 gün önce gebelik öğrendi 16 ile 2 gün sonra 32 olmuş .. doktor cok iyi demiş yaniBende sizin gibi düşünerek mutlu olmuştum ama her doktor o kadar farklı konuşuyor ki ister istemez strese girdim. Ama sizlerin yaptıgı yorumlarla biraz olsun rahatlaadım hepinize teşekkür ederim
Dış gebelik geçirdim 2 ay evvel. Değerlerim çok güzel artıyordu. Normal gebelik gibi. Ama kese görünmüyordu. Dış gebelik olup olmadığını anlamak için kesennin görünmesi gerek. Görünmüyorsa o zaman şüphelenir. Ama sizin ki şuan çok erken. Sağlık ocağında 2-3 günde bir yaptırın sürekli doktor eşliğinde vajinal muayene doğru sonucu verecektir
Hiç beklemediğin anda sürpriz yapar inşallah sana. Bir söz var çok severim elimden birşey gelmiyor deme, avuçlarında ne dualar gizlidir. Allah en hayırlısını en hayırlı zamanda nasip etsin inşallah canımNe güzel allah sağlık versin. Çok sevindim imrendim de. Gördüğüm herkesten dua istiyorum ama kendimden hiç umudum kalmadı. Hayırlı evlat olsun sizinki inşallah.
Bu konuyla ilgili okumadığım makale kalmadı. Gerçekten artık kafayı yemek üzereyim. Benimle aynı durumu yaşayıp sağlıklı bir gebelik geçiren var mı lütfen yazabilir mi. Son adet dönemim 20 haziran 2020. Adetim 2 gün geciktiginde 23 temmuzda kanda gebelik testi yaptırdım ve beta hcg 16 çıktı sağlık ocağında ki hemşire bunun sağlıklı bir gebelik olmadığını kadın doğuma gidip görüşmemi söyledi. Özel bir hastaneye gidip tekrar kanda gebelik testi yaptırdım beta 38 çıktı vajinal muayme yaptı doktorum ve korkulacak birşey olmadığını daha yeni bir gebelik olduğunu rahimde kalınlaşma olduğunu söyledi 2 günde bir kan verip betayı takip edelim dedi. Daha sonra ailemin yanına gelmem gereken bir durum olduğu için burada hiç bir hastanede kadın doğumdan randevu alamadım bana devlet hastanesinde özele gitmemi söylediler. Beta degerimin üzerinden 4 gün geçti tekrar kan verdim 194 çıktı degerim ve doktor bana kadın doğum uzmanıyla görüşmemi birşeylerin yolunda gitmedigini söyledi. 2 gün sonra dönüyorum eve bayramda doktorum hastanedemi bilmiyorum ve gerçekten sıkıntıdan gözüme uyku girmez oldu. Ne agrım ne sancım var ama dış gebelik mi yaşıyorum korkusu beni hasta etti. Bunu yaşayıp saglıklı bir gebelik geçiren var mı. Geç döllenme olabilecegini söyledi bi doktor hepsi farklı konuşuyor.
Adet gecikmesinden 2 gün sonra beta 16
31 saat sonra beta 38
4 gün sonra beta 194
Canım bende çok takıyordum hcg değerini artış görmeme rağmen 20sinde hcg 20 ile öğrendim en son 25 inde 376 ya yükselmişti. 4 gün baktırmadım şuan güncel değer 3400 olmuş biraz zaman gerektiriyor doktorlar banada işte daha erken daha az filan diyorlardı stres seviyeni kontrol etmeye çalış herşey yolunda gidecektir inşallah
Ayy inşallah ya inşallah beni çok motive ettin gerçekten inşallah yolunda gider herşey. Allah kimseye yaşatmasın kötü şeyler isteyen herkese kucağınaalmayı nasip etsin❤
Amin canım inşallahbu hormonların yükselişleri de bizim kaygı seviyemizi arttriıyor bide rahme düştüğü andan itibaren olan o koruma iç güdüsünden bu kadar dert ediyoruz. Uygun zamanlarda kontrollerine giderek içini rahatlatabilirsin. Hatta bayramda bazı özel hastanelerde nöbetçi kadın doğum doktoru oluyor eğer gitmek istersen, ben de 1. günü gitmeyi düşünüyorum nasipse keseyi görmek için
Aminn inşallah tabbi kide yazarım bende güzel haberleriniz bekliyorum inşallahMalesef doktorumuz çalışmıyormuş biraz sabredip bayramdan sonra inşallah hayırlı güzel haberler alırız. İnşallah keseyi görebilirsiniz mutlaka yine yaz olur mu
Son adetinizin baslangic gununden ne kadar gecti? Beta hcg seviye artis hizi evet onemlidir fakat kesin teshis ultrason ile daha garantidir. 4-5. hafta icerisinde transvajinal ultrason ile gebelik kesesi gorunmuyor ve bununla beraber beta hcg artis hizi yavas ise dis gebelik fazlasiyla olasidir. Dolayisiyla bu bahsettigim haftalara dikkat edin.
Evet 5. haftadaysaniz 194 dusukmus, doktorunuzun dedigi mantikli bence kesinlikle gec dollenme olabilir, bu arada bilmiyorsaniz aklinizda bulunsun en az 1500-2000 olmasi gerekli ultrasonda gorunmesi icin, o yuzden yuzde yuz emin olmak icin aslinda cok cok zaman da kalmamis, sadece biraz daha sabretmeniz gerek. Ama ilk postunuzdaki gibi bir artis hizi ile devam ediyorsa gayet iyi 2 katin da uzerinde duruyor artis hizi. Umarim sikintisiz gecer, ve dis gebelik olmadigi ortaya cikar. Bol sans!Son adet tarihimden itibaren 5 hafta geçti doktorlarda bu yüzden dış gebelik olabilir diye beta değerinin takip edilmesini istedi. Beta hcg daha 194 zaten kese görünmesi imkansız bir tek özelde görüştügüm doktorum olumlu konuştu geç döllenme olabileceğini rahimde kalınlaşma olduğunu betayı takip etmemizi söyledi. Ama o kadar çok farklı yorumlar aldım ki ebelerden aile hekimlerinden çok tedirgin oldum bu durumu yaşayanlar vardır umuduyla buraya yazdım
Evet 5. haftadaysaniz 194 dusukmus, doktorunuzun dedigi mantikli bence kesinlikle gec dollenme olabilir, bu arada bilmiyorsaniz aklinizda bulunsun en az 1500-2000 olmasi gerekli ultrasonda gorunmesi icin, o yuzden yuzde yuz emin olmak icin aslinda cok cok zaman da kalmamis, sadece biraz daha sabretmeniz gerek. Ama ilk postunuzdaki gibi bir artis hizi ile devam ediyorsa gayet iyi 2 katin da uzerinde duruyor artis hizi. Umarim sikintisiz gecer, ve dis gebelik olmadigi ortaya cikar. Bol sans!
Canim benim de benzer durum oldu. Üstelik tüp bebek transfer sonrasi simdi hastanedeyim. Kese görünmedi rahimde. Dış gebelik dedi doktor. Lutfen 2 gunde bir beta degerine baktir. Sürekli bir doktor kontrolunde olBu konuyla ilgili okumadığım makale kalmadı. Gerçekten artık kafayı yemek üzereyim. Benimle aynı durumu yaşayıp sağlıklı bir gebelik geçiren var mı lütfen yazabilir mi. Son adet dönemim 20 haziran 2020. Adetim 2 gün geciktiginde 23 temmuzda kanda gebelik testi yaptırdım ve beta hcg 16 çıktı sağlık ocağında ki hemşire bunun sağlıklı bir gebelik olmadığını kadın doğuma gidip görüşmemi söyledi. Özel bir hastaneye gidip tekrar kanda gebelik testi yaptırdım beta 38 çıktı vajinal muayme yaptı doktorum ve korkulacak birşey olmadığını daha yeni bir gebelik olduğunu rahimde kalınlaşma olduğunu söyledi 2 günde bir kan verip betayı takip edelim dedi. Daha sonra ailemin yanına gelmem gereken bir durum olduğu için burada hiç bir hastanede kadın doğumdan randevu alamadım bana devlet hastanesinde özele gitmemi söylediler. Beta degerimin üzerinden 4 gün geçti tekrar kan verdim 194 çıktı degerim ve doktor bana kadın doğum uzmanıyla görüşmemi birşeylerin yolunda gitmedigini söyledi. 2 gün sonra dönüyorum eve bayramda doktorum hastanedemi bilmiyorum ve gerçekten sıkıntıdan gözüme uyku girmez oldu. Ne agrım ne sancım var ama dış gebelik mi yaşıyorum korkusu beni hasta etti. Bunu yaşayıp saglıklı bir gebelik geçiren var mı. Geç döllenme olabilecegini söyledi bi doktor hepsi farklı konuşuyor.
31 saat sonra beta 38
4 gün sonra beta 194
Canim gecmis olsun öncelikle. Dış gevelik tanisi kondu simdi bana. Beta degerini bekliyoruz doktor ne yapacagimiza karar verecek. Siz ne yaptiniz tedavisi nasil olduDış gebelik geçirdim 2 ay evvel. Değerlerim çok güzel artıyordu. Normal gebelik gibi. Ama kese görünmüyordu. Dış gebelik olup olmadığını anlamak için kesennin görünmesi gerek. Görünmüyorsa o zaman şüphelenir. Ama sizin ki şuan çok erken. Sağlık ocağında 2-3 günde bir yaptırın sürekli doktor eşliğinde vajinal muayene doğru sonucu verecektir
Bence 2 katı artarak devam etmiş güzel ilerliyor kimseyi takma. insanlar can sıkmaktan başka bir şey bilmez. İnşallah sağlıcakla alırız kucağımızaBu konuyla ilgili okumadığım makale kalmadı. Gerçekten artık kafayı yemek üzereyim. Benimle aynı durumu yaşayıp sağlıklı bir gebelik geçiren var mı lütfen yazabilir mi. Son adet dönemim 20 haziran 2020. Adetim 2 gün geciktiginde 23 temmuzda kanda gebelik testi yaptırdım ve beta hcg 16 çıktı sağlık ocağında ki hemşire bunun sağlıklı bir gebelik olmadığını kadın doğuma gidip görüşmemi söyledi. Özel bir hastaneye gidip tekrar kanda gebelik testi yaptırdım beta 38 çıktı vajinal muayme yaptı doktorum ve korkulacak birşey olmadığını daha yeni bir gebelik olduğunu rahimde kalınlaşma olduğunu söyledi 2 günde bir kan verip betayı takip edelim dedi. Daha sonra ailemin yanına gelmem gereken bir durum olduğu için burada hiç bir hastanede kadın doğumdan randevu alamadım bana devlet hastanesinde özele gitmemi söylediler. Beta degerimin üzerinden 4 gün geçti tekrar kan verdim 194 çıktı degerim ve doktor bana kadın doğum uzmanıyla görüşmemi birşeylerin yolunda gitmedigini söyledi. 2 gün sonra dönüyorum eve bayramda doktorum hastanedemi bilmiyorum ve gerçekten sıkıntıdan gözüme uyku girmez oldu. Ne agrım ne sancım var ama dış gebelik mi yaşıyorum korkusu beni hasta etti. Bunu yaşayıp saglıklı bir gebelik geçiren var mı. Geç döllenme olabilecegini söyledi bi doktor hepsi farklı konuşuyor.
31 saat sonra beta 38
4 gün sonra beta 194
Canim benim de benzer durum oldu. Üstelik tüp bebek transfer sonrasi simdi hastanedeyim. Kese görünmedi rahimde. Dış gebelik dedi doktor. Lutfen 2 gunde bir beta degerine baktir. Sürekli bir doktor kontrolunde ol
Bu endişeyi bende yaşamıştım adetin 2. Günü beta 20 çıkmıştı 5. gun 177 sanırım gec dollenmeydi cunku genelde okuduğum adetten 4 5 gun once 40 vs deger ile ogrendim yazmışlardı ama çok şükür artarak devam etti seninde öyle olur inşallah bol bol dua et içini ferah tut miniğin seninle olur inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?