- 28 Nisan 2012
- 51
- 45
-
- Konu Sahibi estrelatokgoz
Mihrimah canim senin neler oldu kac gunde bir yaptirdin neler yasadin herseyi tek tek yazar misin? Belki de bizimle ayni seyleri yasayan kisiler vardir . Onderlik etmis olur.bu arada canim tesekkur ederim benimle beraber uzulup benimle seviniyorsun hala gelismeme olasiligi var amailk lekelenme kanamanı okuyunca uzuldum kurtaj oncesı aksam benımde lekelenme baslamıstı pembe pembe dıye ama sonucunun artmasını gorunce cok sevındım bebişin senle oyun oynuo gercekten yorucu bı surec ama ınsallah guzel haberlerını alıcaz benımde 2. gebelıktede aynı olursa korkularım var senın iyi sonucnu gorursem demekki hersey olabılıo dıcem hakkında hayırlısı canım:)
Andeon benim de degerlerimde bir sacmalik vardi. Senden ricam uzulme aglama sttess daha zarar veriyor sen benim degerleri gordun mu belki de erken gebeliktir.sudemerve senin yaşadığın şeyi mi yaşıyorum acabaBHCG değerlerim 2 günde sadece 8 değer artmış. adetimin geciktiği 3. gün 27 çıktı. 5. günü ise 35 2 farklı doktor telefonda sağlıksız gebelik ama bekleyelim dedi dünden beri ağlıyorum üzüntüden. acaba seninki gibi olur mu o da bana tutunur mu sen bana iyi bir örnek oldun moral oldun şu anda
Andeon benim de degerlerimde bir sacmalik vardi. Senden ricam uzulme aglama sttess daha zarar veriyor sen benim degerleri gordun mu belki de erken gebeliktir.
Andean bana da aynisini demislerdi. Simdi senin durumun ne gittin mi doktora tekrar?geç döllenme olabilir mi diye sordum doktora. ne dese beğenirsiniz? tıpta geç döllenme diye birşey yok dediAllahım benim morale ihtiyacım olduğu bir anda neden umut olmaktan kaçar ki bu insanlar. doktor da olsan birşeyi açıklama uslübu vardır değil mi daha telde bhcg 27 çıktı der demez başladı konuşmaya. çok düşük sağlıksız gebelik. vs vs vs. mesela şöyle dese ben yine anlardım. değerin düşük bu da bazı ihtimalleri doğuruyo ama bunlar için biraz daha bekleyip görelim dese ben zaten aynı şeyi anlardım.
Andean bana da aynisini demislerdi. Simdi senin durumun ne gittin mi doktora tekrar?
senin adına çoookk sevindim cnm inş tez zamanda duyarsınız kalp atışlarını. :) canım maalesef adetim geldi dün öğle sonuzaten adet gelmeden önce sabah gebelik testim de negatife yakın bir şey çıkmıştı. değerimin düştüğünü anlamıştım. ve adetim geldi. nasip böyleymiş.. bir sonraki aya inşallah..
Mihrimah canim senin neler oldu kac gunde bir yaptirdin neler yasadin herseyi tek tek yazar misin? Belki de bizimle ayni seyleri yasayan kisiler vardir . Onderlik etmis olur.bu arada canim tesekkur ederim benimle beraber uzulup benimle seviniyorsun hala gelismeme olasiligi var ama
canım epey zaman oldu agustos ayındaydı nerdeyse senesi gelio o yuzden tam gunu gunune hatrlamayabılırm ama adetım gectı 1-2 gun sonrası ogrendım 76 falandı ıkı gun sonra sadece bır deger arttı ve dr degerın dusecegnı ve bebegın tutanamayacagnı soledı 2-3 gun sonra tekrar degere bakıldı bu sefer dusme degıl tam ıkı kat olmasada ıyı bır yukselıs oldu dr dahı sasrdı bende tabıkı sonra tekrar bakıldı yukselıs devam ettı 900yuzlere cıktı fakat keseyı goremedgı ıcın bekleyecegmızı dıs gebelk olablcegnı haftasına gore keseyı gormemz gerektgnı soledı ben o zamanlr 900lerde kesenın zaten gorunmeyecgnı bılmıodum ve telaslandım ertsı gun prof dr a gıttım hemen vajnal bakalım ve korkumuz gecsın dedı baktı kesemız yerındeydı degerler ıcın artıs olmayan gunu es gecelım bı aksılk olmus olablır dedı artıslar normale yakın kesemıızı gorduk suan ıcın bı hafta on gune kalp atısnı beklemekten baska yapacak sey yok dedı ancak dusuk ıhtmalın normal gebelıktende yuzde 10 daha fazla dıebılırm dedı ve yaz ayıydı malesefkı dr um ızne cıktı sonrasında eskı dr a tekrar gıttım keseyı gordu oda ama hep moral bozucu konusyodu gelısm haftana gore cok kucuk dedı bırkez daha gıttım buyuyo ama yavas muhtmln gelısm duracak ve kurtaj dedı yıkıldım tekrar baska dr a gıttım oda gelısımın kucuk oldugunu 3-4 gun sonra buyumesıne ve kalp atısına bakılıp artık karar verılmesı gerektgnı soyledı yuzde 60 durum kotu yuzde 40 gec dollenme dıyebılrz dedı ama malesf yuzde 60mıs gercek oldu 8haftam bıtmstı ve kese 11mm cıvarıydı sanrım kalp atısıda duyulmadı ve sonuc kurtaj oldu gebelık gecmısım bu canım ama senın moralını bozmak ıstemem herseyın hayırlısı ben cok uzuldum o zamanlr ama saglıksız bır bebegın olmasındansa yada gebelık ılerleryıp saglıksız oldugnu ogrenıp sonlandırma kararnı sana bırakmalrındansa allahın takdırı bu deyıp erken zamanda bıtmesı en ıyıymıs dıorum suan ne olursa olsun sıkma canını kısmet bebişin sana tutundukca sende ona tutun:)
Canım senin yaşadıklarının aynısını ben de yaşıyorum. Hatta bire bir diyebilirim. Tek fark benim değerlerimin biraz daha yükselmesi o kadar. Senin yaşadıklarını yaşama şansım çok fazla. benim kese göründü ama kalbi daha atmıyor. Allah yardımcımız olsun Sağlıklı sıhhatli bir evlat dünyaya getirmeyi sağlasın inşallah. benim daha 5. haftada senin 8. haftaymış. Allah hakkımızda hayırlısını versin.
Bende de o pembe gorunimden oldu ama cok az oldu bana yerlesme kanamasi dediler.sonumuz aynı olmasın canım:) benımde deger 900lerden sonra kese gorununce bıdaha beta bakılmadı kaclara kadar cıktı bılmıorum yanı ama kese buyudugne gore beta yukseldı 8.haftaya kadar az azda olsa kesem hep buyudu kalp atısı olmadı ama bıde kurtaj oncesı aksamnda hafıf pembe lekelenmem baslamıstı belkı kurtaj olmasamda sonra kanamaya donecektı bılemıorum
Bende de o pembe gorunimden oldu ama cok az oldu bana yerlesme kanamasi dediler.
yazdıklarını basdan sona kadar okudum...İNSALLAH bebegin sımsıkı sana tutunur..bende merak ettim sonuc ne olacak ama icimde güzel bir his var senin icin...hakkında hayırlısı olsun canım...bende suan 5 haftalık hamileyim ama bendede senin kardesin gibi pıhtılasma var...13 subatta 7 hafta 4 günlük bebegimin kalbi durdugu icin kürtaj olmusdum..sonrada ögrendimki bende pıhtılasma varmıs..gecen pazartesi gebe oldugumu ögrendim kesede gözükdü hemen igneye baslattılar coraspirinde alıyorum...ama gecen hafta pazartesi hersey cok normaldi kesede düzgün gelisiyordu...bu cumartesi kahverengi lekelenmem oldu...pazarda cok az oldu dün hic olmadı...ve malesef bu sabahda baya oldu ve bu sabahki pembe lekelenmeydi ve cok fazlaydıbirde dün doktora gittim kesenin seklinde bozulma olusmus dedi kanamadan dolayı buda düsük sebebiymis hemen progesterona basladım ama bugünde baya lekelenme hemde cok fazla olunca baya bi ümidim kesildi...esime dedim hazır olalım buda düsük ile sonuclanacak dedim...ben igneden ve coraspirinden süpeleniyorum cokmu erken basladımki senin kardesinin 4 düsük olmus bunlarda igne coraspirinde kualnıyormuydu ?? buna ragmen düsükmü oldu ???
yazdıklarını basdan sona kadar okudum...İNSALLAH bebegin sımsıkı sana tutunur..bende merak ettim sonuc ne olacak ama icimde güzel bir his var senin icin...hakkında hayırlısı olsun canım...bende suan 5 haftalık hamileyim ama bendede senin kardesin gibi pıhtılasma var...13 subatta 7 hafta 4 günlük bebegimin kalbi durdugu icin kürtaj olmusdum..sonrada ögrendimki bende pıhtılasma varmıs..gecen pazartesi gebe oldugumu ögrendim kesede gözükdü hemen igneye baslattılar coraspirinde alıyorum...ama gecen hafta pazartesi hersey cok normaldi kesede düzgün gelisiyordu...bu cumartesi kahverengi lekelenmem oldu...pazarda cok az oldu dün hic olmadı...ve malesef bu sabahda baya oldu ve bu sabahki pembe lekelenmeydi ve cok fazlaydıbirde dün doktora gittim kesenin seklinde bozulma olusmus dedi kanamadan dolayı buda düsük sebebiymis hemen progesterona basladım ama bugünde baya lekelenme hemde cok fazla olunca baya bi ümidim kesildi...esime dedim hazır olalım buda düsük ile sonuclanacak dedim...ben igneden ve coraspirinden süpeleniyorum cokmu erken basladımki senin kardesinin 4 düsük olmus bunlarda igne coraspirinde kualnıyormuydu ?? buna ragmen düsükmü oldu ???
Merhaba Azranur malesef bnm 4 düşükten sonra ancak kan pıhtılaşması yüzünden kaybettiğimi anlayabildiler we bu yüzden tekrar hamile kalırsam ancak kleksan we corasprin ile dewam ettirebileceqim birde doktor benim kontrol altında hamile kalarak qebeliqimi dewam ettirmem qerektiqini söyledi ben de qenetik olarak hsp hastalıqıda war çünkü anlayacaqın durum wahim bende :)
cok gecmis olsun canım...hsp ne ?? ne hastalıgı o ?? ben biraz önce doktora gittim...tekrar bakdı keseme kesede bozukluk var dünde görmüsdü bugündekesenin sekli bozulmus 50% düsük olma ihtimali var gerci doktor emin galiba düsük olcagından da yinede kesin konusmadı haftaya gel bakalım kalp atısı alcazmı dedi...ben hem coraspirin hemde igne kulanıyorum ama suan sorun ne neden kesenin sekli bozuk bilmiyorum buda düsükle sonuclanırsa...Kromozon analizisi yaptırcam esimle bana belkide kromozon hatası var
Cok teşekkür ederim sana da umarım qeçmiş olur we qeçer qider üzülme artık düşükler bana çok normal qeliyor çünkü vücut anomali olan bebekleri kendisi sonlandırıyormuş senin pıhtılaşmayı halletmiş olmana raqmen hala düşük ile sonuçlanıyorsa kromozom anomalisini yaptırın we üzülmeyin rabbim saqlıklı ve hayırlı bebeler wersin kucaqımızıa.Bizde kromozom anomalisi falan yaptırdık onda sorun çıkmadı.Ne qerekiyorsa testlerinizi yaptırın ve tüp bebek branşı olan doktorlardan yardım alın onlar doqru testleri veriyyorlar çünkü.Acaba yumurtanın kalitesinde bir sıkıntı olabilir mi? Düşüklerinide mutlaka teste gönder neden olduqunu anomallik warmı incelesinler pataloji birimi
merhabalar,tabi çok zaman geçmiş ama başınızdan geçtiğini gördüğüm için sormak istedim.bebeğiniz domuştur umarım sağ salim :) ben de tüp bebekle beta hcg de gebeliği gördüm ama öyle iki katına çıkmadı değerlerim.2 gün arayla 38-68-93 oldu ve dış gebelik mi düşük mü bilmem ne mi diye kokrtum. sizin nasıldı17 mayıstan 19 mayısa sadece bir değer yükselmesi kötüye işaretti. Ama bir kaç gün sonra fırlaması gerçekten şok edici. İnşallah tutunacak o bebek. Dış gebelikte değerler çok yüksek olurmuş diye duymuştum. Aklına böyle şeyler getirme tatlım. Benim değerlerim hiç iki kat artmadı. meğer yüzde 66 artması yetiyormuş. Bana da kesinlikle düşecek dedi doktorum ama çok şükür 24. haftayı gördük. İnşallah sen de görürsün canım.