• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beşik meselesi

Boşver aman bacim ben baba parası değil koca parası yiyecem şeker de kaynanana
Zaten tum derdi de bu anlasilan. Gelin ve ailesi oglumun parasi ile alinanlari yiyor, kullaniyor. Yok oyle bedavadan. Onun ailesi geliyorsa yiyecegini getirsin, evin bazi ihtiyaclarini alsin zihniyetinde. Kv cok tehlikeli..

Evet öyle bir adet var ama durumunuz varmış kendiniz almışsınız kv ne oluyor. Diğer yotumlarda dedikleri gibi çocuğu biz yaptık sorumluluklarını da biz yerine getiriyoruz deyin tersleyip atın

Kaynanamin tek üretim olduğunu düşünüyordum demek bi tanede sende varmış :) bi taraflarindan ADET uyduruyorlar sonrada BİZDE böyle diyorlar .. Siz kim siz ???? Öncelikle o çocuk sizin çocuğunuz ve ihtiyaçlarını da.siz karşılayacaksınız tabiki ..Herkes gücü neye yetiyorsa yapar . Bir beşik az paramı 2000 tl gelirle kirada oturan ailene yazık değil mi şunu al bunu demek ?? Kaynana milleti neden bu kadar acımasız .. Eşin ne diyor bütün bunlara .. Böyle konuştuklarına göre arada kalıyor birşey demiyor sanırım .. Bence beşiği falan siz alın annem aldı diyin ..

Aynı benim kv iki tane uyduruk şey getirir hemen annemlerde yapmak mecbur gibi peşine düşer boşuna anlatmaya çalışıp kendini yıpratma öyle insanlar anlamıyor çünkü.En iyisi eşinle konuş annesinin o kadar uzun süre gelmesine engel olsun

Oyle bi adeti ne gordum nede duydum..Hediye edilir ayri konu ama onun disinda senin ailenin bunu almasi lazim bizde bunu karsiliylruz demelerine haklari yok ve cok ayip ustelik.

Ama sen enkıymetli zamanını dünyanın engereksiz varlığıyla zehir ediyosun.

Şimdi o kaynana söyle iyice aklına soksun erkek adeti diye bişey yoktur kıztaragının adeti vardır yani gelinin adeti neyse kız istenirken, nişanlanırken, düğünde ve doğumda o yapılır çünkü erkekler adet madet bilmez.

Eğer kızı varsa kendi adetlerini yapar sende olmayan adeti sana adet çıkartamaz.

Senin ailen beşik alıcak yok hadtane çıkışı şukadar alıcak dediğinde aaa bizde öyle şey yok hamile olan benim bizde erkek ailesi ful ortopedik bebek yatağı üstüne geline kuş tüyüne yeni yatak gelinede 10 burma bilezik doğum hediyesi alır diyeceksin.
Ben 36-38de gelirim dediğinde tebessm edip nereye annneciğiiiim diyeceksin? Ben doğum yapıyorum farkındaysan yardıma ihtiyacım var e banada sadece annem yardım edebilir diyeceksin onu da çok yoramam alırım bebemi ben annemde kalırım 36-38 hafta

Kaynanan karsimda olsa babamin evindenmi getiryom ben bu cocgu derdim torunum die konusmasin o zamn ve asla aldigi seyleri kabul etmezdin edepsize bak sagda solda annemin babamin emegini hic edecek varya onu o konustugu yere gömerim ben ne alaka ilk cocuk die senin ailen alacak ha bide siparis verir gibi. Valla o istedigi gibi davrajiyosa azicik o karinin dilini bi kivir oyle istedigi gibi konusamasin biraz haddini yerini bilsin bu neymis ya boyle kaynana diyince ifrt gelio bana

canım bizim adetimizde de böyledir
bebeğin neredeyse tüm eşyasını kızın annesi alır
ben hamile kaldığımda anneme ve kayınvalideme
bebeğin herşeyini eşimle ben yapacağım
sizler birşey yapmak istiyorsanız
el örgüsü yapın onu da sizin elinizden olduğu için kabul ederim dedim
kayınvalidem dinlemedi o bir sürü şey yaptırmıştır
ama anneme yapma yapma diyerekten yapacaklarını azalttım
bir tek yatak yastık yorgan vs yaptı
birazda el örgüsü belki dediğin gibi 3,5 de takım ve altın getirir
kimse de buna yorum yapamaz
çünkü ben ne kayınvaliden ne annemden birşey istemedim
laf edeceklerse yapmasaydınız derim
sende cevabını veriyormuşsun zaten
hesap verme kayınvalidene, ona ne senin evine babanların ne getirdiğinden
o kadar uzun süre kimsenin kalmasına da gerek yok

Kayinvalide hanim kisisi tam bir vicdansiz

Gobegi burnunda kadini strese sokmak ne oluyor?
Hem 2000 maasla kira odeyip lisede bir genc okutan adama yuk olmak ne demek yahu?

Esiniz doldurusuna gelmiyor en azindan bu yonden sanslisiniz.

Kizin annesi alirmis peh...
Durum yeni yeni degismeye basladi ama bir eski nesle bakin kac kizin annesi calisiyor da geliri olacak da bir sey alacak? Bir seyin adet olmasi icin yillara yayilmasi gerekir. Kiz tarafi yapar dese neyse. Kesin hukum koyuyor hanimefendi. Bir tarafindan adet uydurmasin.

Arkadaslar merhaba 30 haftalik hamileyim 4 gundur önce kaynanam ve kp 3 günlüğüne kalmaya geldiler 3 saatlik yol mesafemiz ver kaynanamgilin adetinde bebegin besigi 2 takım hastane cikisi zıbın vs bir çok kiyafeti ilk bebek diye kızin annesi alip getiriyomus doguma 1 ay kala bende 3 senelik evliyim kaynanamgilin etrafinda onca cocuk gormeye gittim ama böyle birsey hiç duymadim ondan kaynanama soyledim annem biz besigi siparis ettik yakinda gelecek kiyafet konusunda da cogu seyi aldim ufak tefek seyleri aldim dedim ee senin ailen hiç birsey almicakmi dedi bende alırlar illaki 3 tane torunlari var hepsine 5 ten fazla takim ve altın taktilar banada aynısı yaparlar dedim ailemin durumuda o kadar iyi degil babamin maasi 2000 tl kardesim lise son sinif annem ev hanimi ve kirada oturuyolar ben durumlarini bildigim halde nasıl diyim besigini vs siz alın diye benim esimde memur gelirimiz çok iyi sukur ev kendimizin herseyimi alma durumun var kaynanam sonra kimle konussa herkese bebesigi herseyi oğlum almış çoktan annesigil uç beş parça birsey bide altın takicakmis dedi çok moralimi bozdu üzüldüm.Bu arada kendisi neler alacak derseniz oda bi altin ve 3 5 parca takım alacakmis bende annemle aynı seyleri yapacakmışsınız ondan konuşmaya gerek yok gorende fazla birsey yapacaksin sanar anne dedim sonra bana sürat asti ne zaman bnim ailem yanima gelse onlar gidince arar ne gitirdiler ne aldilar size eve market alisverisi yaptilarmi diye bi kaç kez tersledim ama anlamıyor babam yapiyor her geldiginde alisverisi be yapma her şey var evde desemde hep milletten yola çıkarak laf vuruyor bizim komsu kizina giderken onu aldı bunu yapti kız evlendi diye baştan savmak olmaz gene yardimci olmak lazım felan diye artik anlattiklarini dinlemekten kirmadan cvp vermekten biktim cunku anlamiyolar. Dogum oldugunda simdi kaynanamla annem bir gelirse annemede boyle konusur diye kafama takiyorum kaynanam ben 36 38 gibi gelirim 1 ay dururum dedi bende o zaman sen gittikten sonrada annem gelsin dedim onada sürat yapti .nasil davranayim ne konusayim sastim birsey desem aliniyor.acaba sizler dogum yaptığınızda ailenizmi aldı besegi ve kiyafetleri öyle bi adet varmi gerçekten?
Benim ablamın kayinvaldesi aynı sizin anlattiklarini ablamdan istedi
Kaynanasi dediki bizde adet ilk torunun besigini odasını kıyafetlerini felan anneanne yapar bu böyle dir dedi
annemlerin çok durumu yoktu yapabildiklerini yaptılar ama ne kavgalar çıktı ozaman
Bide kayinvaldenin durumları okadar iyiki okadar kira alıyolar kendi işyerleri felan var.kendileri yapsa alâsini yapar yani

Ozaman sırf annemleri zor durumda bırakmak için böyle bi adet var dediklerini düşündük biz
Demekki bazı yörelerin böyle tuhaf adetleri varmış diye düşündüm şimdi:işsiz:

Arkadaslar merhaba 30 haftalik hamileyim 4 gundur önce kaynanam ve kp 3 günlüğüne kalmaya geldiler 3 saatlik yol mesafemiz ver kaynanamgilin adetinde bebegin besigi 2 takım hastane cikisi zıbın vs bir çok kiyafeti ilk bebek diye kızin annesi alip getiriyomus doguma 1 ay kala bende 3 senelik evliyim kaynanamgilin etrafinda onca cocuk gormeye gittim ama böyle birsey hiç duymadim ondan kaynanama soyledim annem biz besigi siparis ettik yakinda gelecek kiyafet konusunda da cogu seyi aldim ufak tefek seyleri aldim dedim ee senin ailen hiç birsey almicakmi dedi bende alırlar illaki 3 tane torunlari var hepsine 5 ten fazla takim ve altın taktilar banada aynısı yaparlar dedim ailemin durumuda o kadar iyi degil babamin maasi 2000 tl kardesim lise son sinif annem ev hanimi ve kirada oturuyolar ben durumlarini bildigim halde nasıl diyim besigini vs siz alın diye benim esimde memur gelirimiz çok iyi sukur ev kendimizin herseyimi alma durumun var kaynanam sonra kimle konussa herkese bebesigi herseyi oğlum almış çoktan annesigil uç beş parça birsey bide altın takicakmis dedi çok moralimi bozdu üzüldüm.Bu arada kendisi neler alacak derseniz oda bi altin ve 3 5 parca takım alacakmis bende annemle aynı seyleri yapacakmışsınız ondan konuşmaya gerek yok gorende fazla birsey yapacaksin sanar anne dedim sonra bana sürat asti ne zaman bnim ailem yanima gelse onlar gidince arar ne gitirdiler ne aldilar size eve market alisverisi yaptilarmi diye bi kaç kez tersledim ama anlamıyor babam yapiyor her geldiginde alisverisi be yapma her şey var evde desemde hep milletten yola çıkarak laf vuruyor bizim komsu kizina giderken onu aldı bunu yapti kız evlendi diye baştan savmak olmaz gene yardimci olmak lazım felan diye artik anlattiklarini dinlemekten kirmadan cvp vermekten biktim cunku anlamiyolar. Dogum oldugunda simdi kaynanamla annem bir gelirse annemede boyle konusur diye kafama takiyorum kaynanam ben 36 38 gibi gelirim 1 ay dururum dedi bende o zaman sen gittikten sonrada annem gelsin dedim onada sürat yapti .nasil davranayim ne konusayim sastim birsey desem aliniyor.acaba sizler dogum yaptığınızda ailenizmi aldı besegi ve kiyafetleri öyle bi adet varmi gerçekten?

Besigi biz aldık

Annem de kv de içinden ne geliyorsa yaptı

Kv nim yaptıklarından anneme ne

Annemin yaptıklarından kv ye ne

Herkes kendi içinden geleni yapar ya da yapmaz bitti nokta

Anne yani besigi, bütün odasindaki mobilyaları, perde, hali, tüm kıyafetleri annemler aldı. Bizde de adettir, kız tarafı yapar çeyiz gibi. Ama bunun bir önemi yok. Sizin imkaniniz varmış, kv af edersiniz bisey yemek düşer! Annenize dil uzatmasina asla izin vermeyin. O surat asmasina firsat kalmadan siz asin! Sorularina cevap vermeyin, duymayin. Yokmus gibi davranın. Ne demek eve alışveriş yaptilar mi! Ne kadar hastalıklı bir düşünce! Eşiniz ne yapıyor bunlar olurken? Bi zahmet annesini sustursun

yaa bacim birde ben kimseden birsey beklemiyorum maddi durumun sükut gayet iyi esim memur tedavi ile hamile kaldim birde herseye hevesim var kendi istedigim gibi alıyorum hazırlıyorum herseyimi millete niye masraf yük olayım ki cahillikten başka birsey degil insanin canini sıkıyorlar
Hayatım can sıkacak olan her şekilde sıkıyor üzülme.Annem de bana beşik almıştı ki aklımdan bile geçmiyordu.Ben herşeyimi planlamıştım zaten.
O güne kadar ağzını bıçak açmayan kv ki ondan da bir iğne bile beklentim yoktu.Zaten kırık iğnesi de olmadı bebeğimde.
Beşiği annemle aldığımızı söylediğimde yüzü yerlere düştü görmeliydin o_O Meğer,annem aldı deyip eşime aldırdığımı düşünüyormuş.Bunu farkedince hayretlere düştüm,beşiği annem aldı,sen oğlunun aldığını mı düşünüyorsun,ayrıca eşimde alır ne var,annem almasa babası çocuğunu halıda mı yatıracaktı,ne düşündüğün senin sorunun dedim,"Allah biliyor doğrusunu,ahirette öğrenirim nasılsa" dedi:KK57:
Eşimden çekinmese daha neler görürdüm acaba.Eşin en önemli kişi burada.Ezdirip üzdürmesin seni.

BU isler oyle adetle falan olmaz. Kim cani ne isterse onu alir veya hic almaz. Bebegin annesi kim? Siz. Babasi kim? Esiniz. O halde herseyi ikiniz yapin. Diger herkes icinden geliyorsa hediye alsin.

Hayatım can sıkacak olan her şekilde sıkıyor üzülme.Annem de bana beşik almıştı ki aklımdan bile geçmiyordu.Ben herşeyimi planlamıştım zaten.
O güne kadar ağzını bıçak açmayan kv ki ondan da bir iğne bile beklentim yoktu.Zaten kırık iğnesi de olmadı bebeğimde.
Beşiği annemle aldığımızı söylediğimde yüzü yerlere düştü görmeliydin o_O Meğer,annem aldı deyip eşime aldırdığımı düşünüyormuş.Bunu farkedince hayretlere düştüm,beşiği annem aldı,sen oğlunun aldığını mı düşünüyorsun,ayrıca eşimde alır ne var,annem almasa babası çocuğunu halıda mı yatıracaktı,ne düşündüğün senin sorunun dedim,"Allah biliyor doğrusunu,ahirette öğrenirim nasılsa" dedi:KK57:
Eşimden çekinmese daha neler görürdüm acaba.Eşin en önemli kişi burada.Ezdirip üzdürmesin seni.
Ayy Annem aldi demene rağmen hala inanmiyorsa yuhh yani seninkide ayri bi model

Bu saçma adet annemin memleketinde var. Beşiği kızın ailesi alıyor ve bebeğe adeta bohça yapılıyor, takımlar hastane çıkışları vs. Kv de sanırım yapıyor bohçadan. Yani torun olarak görülür hediye gibi alınsa ne ala ama bana çok saçma geliyor. Kız evlenirken çeyiz yapılıyor zaten, sonra bebeğe de, kızımızı verdik birde çocuk doğurdu size yük olmasın biz alırız der gibi... Bana çok aşağılayıcı geliyor. Ben çocuğumun beşiğini kıyafetlerini neden kendim almayım. Hadi ailelerden birisi içinden gelir alırda neden adı sırf adet diye zorunlu tutulur.

Siz tavrınızı bozmayın. Hatta açıkca söyleyin. Çocuğu biz yaptık sorumluluklarını biz alırız diyin. Yazık aileniz zaten sizi büyütmüş evlendirmiş. Kv ne kadar düşüncesiz. Ama çok görmüyorum annemin memleketinde de var böyle cahilce düşünceler. Hepsine ıykkk demek istiyorum
+100000

Benim sana tavsiyem R redrose19 ilk zaman kv kalmasin. Kadin bal seker olabilir ama o ilk ay gercekten degisik oluyorsun. Daha ilk gunden stres olup sutun falan gitmesin.

Ayy Annem aldi demene rağmen hala inanmiyorsa yuhh yani seninkide ayri bi model
Annem bebek eşyasını almış tam olarak,ben daha bir kaç parça almıştım.Kardeşlerimin ilk yeğeniydi,neler almışlar.Getirip dolaplarıma yerleştirdiler.Bakıp bakıp modu düştü nedense.Gerçi oğlunun düzen kurmasını,rahata ermesini"elin kızını rahat mı ettireceğim" mantığıyla kızlarına ihanet gibi gören birinden ne beklenir ki başka?

Annem bebek eşyasını almış tam olarak,ben daha bir kaç parça almıştım.Kardeşlerimin ilk yeğeniydi,neler almışlar.Getirip dolaplarıma yerleştirdiler.Bakıp bakıp modu düştü nedense.Gerçi oğlunun düzen kurmasını,rahata ermesini"elin kızını rahat mı ettireceğim" mantığıyla kızlarına ihanet gibi gören birinden ne beklenir ki başka?
Eşimin kendi kazanması bile gözüne batıyor,onların kurduğu bir düzen yok,yanlış anlaşılmasın.Aksine eşim yılların emeğini onlara dökmüş,biz düğününde yaparız dedikleri için.Bu olmadı tabii.

Back
X