• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BES ?¿hangisi memnun musunuz?

papatyasevilir

Canım kendim♥️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2013
1.520
437
123
Kizlar birikim yapmak adına en az 3 yilligina bese girmeyi düşünüyorum bu ay hemen başlayacağım nasipse.
daha arastirmadim sizin fikrinizi almak istedim...hangi banka farkeder mi? Maas musterisi oldugum banka masrad almıyormus.

(200 TL ile girmeyi düşünuyorum..
en az 3 yil kalmam gerekiyormus devlet katkısıiiçin. 3 yilda 250×36 dan 9.000 birikir hani aylık 200 tl de verilebilir ve cok etkilemez. 3 yil sonra da toplu para eline gelir diye düşünüyorum.¿

Kizlar birikim yapmak adına en az 3 yilligina bese girmeyi düşünüyorum bu ay hemen başlayacağım nasipse.
daha arastirmadim sizin fikrinizi almak istedim...hangi banka farkeder mi? Maas musterisi oldugum banka masrad almıyormus.

(200 TL ile girmeyi düşünuyorum..
en az 3 yil kalmam gerekiyormus devlet katkısıiiçin. 3 yilda 250×36 dan 9.000 birikir hani aylık 200 tl de verilebilir ve cok etkilemez. 3 yil sonra da toplu para eline gelir diye düşünüyorum.¿

parayı alamazsın ki 3 sene sonra
keserlerkeserler kuş kadar kalır
en az 10 sene durman gerekiyor toplu para almak için galiba

canım kesintileri fazla oluyor
geçenlerde bende düşündüm ama vazgeçtim
hatta konularda arattır bir hanımefendinin uzun açıklayıcı yazısı vardı

Halk banktan okula gelmişlerdi.onlar devlet katkısıni haketmek için en az 3 yil kalmak gerektigini söylemislerdi .. ,¿sanırım:KK66:
devlet katkısını hak ediyosun
benim de halkbanktan emekliliğim
ama çekmeye
kalkınca o kadar kesinti oluyo ki
ödediğinden daha az alıyosun en az 3 sene kalman gerekiyo evet ama kısa vadede iyi bi yatırım aracı değil bence

Ben girmek gibi bir saçmalık yapmıştım zamanında. Yeni çıkabildim o, bu, şu diye bir dolu kesinti yapıyorlar. Anlattıkları gibi süt liman değil yani.

Ben garantide bes actirmistim meslege ilk basladigimda. Otomatik olarak kesiliyodu maas hesabimdan. 4 yil kadar yatirdim. Sonra toplu para lazim oldu borc almayalim ordakini kullanalim dedik. 5yildan once cektigimiz icin bi tok kesinti yaptilar 4 yil yatirdigim parayi ancak 4bin 500lira olarak alabildim.ayrica 5yildan once ciktigum icin birdaha bes yaptiracak olursam 1 yil boyunca devlet bana katki vermicek. Yani oyle 3 yilda 9bin hayali kurmayin.

Gelen görevliler yeni dönem itibari ile artık hicbir şekilde kesinti yapılmayacagini soylemisti.
...

valla bankalara güvenme derim.. çelik kasa alin oraya koya koya biriktir derim o kadar basittt..

Eğer para halınde olduğunda harcıyorsan altın yap ve kumbara at.
Biz eşimle bankada biriktiriyoruz eşim çook tutumlu olduğu için bırıkim paramızı asla elletmez :)) Ben biraz harcıyan taraf oldugum için bir kumbarada altın bırıktırıyorum :))

3 ay önce yaptırdım. Katkı payını tamamen kesintisiz alabilmen için 10 yıl ödemen ve 56 olup emeklilği haketmen gerekiyor. Sadece 10 yıl ödesek bile devlet desteğinin tamamını alamıyorsunuz demişti bankadaki görevli.

Hımmm sanirim devlet katkisini tam haketmen icin sistemde 10 sene kalmam gerek. Yani diger turlu 3 senede millet cikardi. Sistem zorluyor %25 in tamamini haketmrk icin. 3 senede% 10 15 falan veriyordur tahminen..

Peki memnunolan hic mi yok ya 《

Hımmm sanirim devlet katkisini tam haketmen icin sistemde 10 sene kalmam gerek. Yani diger turlu 3 senede millet cikardi. Sistem zorluyor %25 in tamamini haketmrk icin. 3 senede% 10 15 falan veriyordur tahminen..

Şuan 15 aylık bir kızım var, ben ona yaptırdım. Memnunluk kişinin beklentisine göre değişir. Siz 3 yıllık bir plandan bahsediyorsunuz. Bireysel emeklilik sistemi bu sebeple sizi tatmin etmez. 10 yılı doldurmadan ayrılma durumunda stopaj kesintisi var. Ayrıca 3 yıldan önce ayrılırsanız brüt asgari ücretin %75'i kadar, 3-6 yıl içinde ayrılırsanız brüt asgari ücretin %50'si kadar giriş aidatı kesintisi yapılır. Ayrıca devlet katkısından da ciddi kesintiler yapılıyor. 3-6 yıl içinde ayrılırsanız hesabınıza yatırılan devlet katkılarının sadece %15'ini alırsınız. %85'i kesilir. 3 yıldan önce ayrılmanız durumunda devlet katkıların hiç alamazsınız. Yani öyle sarf ettiğiniz rakamları alamazsınız geriye. Yatırdığınız miktarın altında alırsınız. 3 yıl gibi bir birikim yapmayı planlıyorsanız bazı bankaların tamamen birikime yönelik hesap türleri var. Bireysel emeklilik size göre değil yani.

Devlet katkısının tamamını hak etmek için sistemde 10 sene kalmış olmak ve 56 yaşı beklemek gerekiyor.

Bende çeyrek altın yapıyordum ama ihtiyaç olunca tek tek gidiyor.Şimdi şartladım kendimi 10-15 gr lık bilezik parası olana kadar biriktiktirip bilezik yapıp,tekrar para biriktiktirip gramını yükselteceğim.

Canım bankalar 10 sene boyunca insanların parasını kullanmayı planlıyor erken çekersen cezası var ben bunda hiç iyi niyet göremiyorum mantık da göremiyorum. Ya bana acil para lazım çekmek zorunda kaldım neden paramı o kadar kesmelerini kabul edeyim ki? bunlar saçmalık bence. PARASI ÇOK OLANLAR İÇİN YATIRIM SADECE BU. Çünkü ihtiyaçları olmadığı için 10 sene unutacaklar o parayı zaten orada. biz ihtiyaç olduğunda çekicez başka bankada başka paramız yok çünkü :KK30:altın al diyeceğim bence onuda alma. her ay bankaya borcun olduğunu düşün ve aynı parayı bankaya at. turuncu hesap var vadesi bozulmayan günlüklük işleyen ama vadeli hesap gibi her an çekip yatırabilirsin bozulma derdi yok yani. ilk başta ona başla 3 - 4 sene biriktir bak bes den daha fazla alacaksın...

ben yapıyorum işe başlar başlamaz başlattım kurumun çalıştığı bankaya. maaşımdan direk kesildiği için gözümün görmediği bi para iyi yönü bu bence. ben ihtiyacım olmadıkça uzun seneler kalma planındayım. a bu arada ben başlarken kesintisini egellemek için 2 dosya birden açtılar eğer çıkmak istersem kesinti olmayacak böylelikle. birinden çıkıp birinden devam ediyormuşum gibi olacak. ben aylık 100 tl ile başladım. eğer ailemin yanına tayin olursam 250 ye çıkarırım.. ben memnunum ama bırakmayı henüz düşünmüyorum. ayrıca altın tl gibi birikimde yapıyorum allah bereket versin bes de bi yerde duruyor işte..

Back