- 4 Ocak 2014
- 3.336
- 4.541
- 248
- Konu Sahibi papatyasevilir
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kizlar birikim yapmak adına en az 3 yilligina bese girmeyi düşünüyorum bu ay hemen başlayacağım nasipse.
daha arastirmadim sizin fikrinizi almak istedim...hangi banka farkeder mi? Maas musterisi oldugum banka masrad almıyormus.
(200 TL ile girmeyi düşünuyorum..
en az 3 yil kalmam gerekiyormus devlet katkısıiiçin. 3 yilda 250×36 dan 9.000 birikir hani aylık 200 tl de verilebilir ve cok etkilemez. 3 yil sonra da toplu para eline gelir diye düşünüyorum.¿
Bireysel emeklilik kısa süreli yatırım düşünenler için karlı değildir. Uzun vadede devlet katkısı ile beraber iyi bir getiri elde edersiniz. Bir de öyle ayda 100 TL öde emekli ol lafına inanmayın. İyi rakamlar yatırmanız halinde karınız yüksek olur. Birde ufakta olsa piyasa bilginiz olmalı bence. Yatırdığınız paranın hangi fonlarda değerlendirildiğini bilmek, gerekirse yatırım planlarınızı değiştirmek gibi ufak çaplı ekonomi bilginiz olması faydalı olur. Yatırdığınız para+devlet katkısı+fonlardan elde ettiğiniz getiri. Uzun vadeli yatırımda başka bir yatırım aracından bu kazancı elde edemezsiniz. Fakat 2-3 senelik gibi 10 yıldan az vadeli yatırımlar da düşündüğünüz kadar karlı çıkmayabilirsiniz. Hatta ilk yıllarda sistemden çıkma durumunda yatırdığınız paranın altında bir rakam iade edilebilir.
3 sene kalıp biriken parayı almak istersen devlet katkısının %15'ini alabiliyorsun.
Benim BES'in temmuzda 3.senesi dolacak ve ben tamamını alacağım. Yalnız katkının %15'ini alabileceğim. %100'ünü alabilmek için 10 yıl kalmak lazım.
Ana paradan herhangi bir kesinti olmuyor. Devlet katkısınında %15'ini alıyorsunuz tamamını değil.. 3 sene dolmadan çekmek isterseniz devlet katkısının tamamını alamıyorsunuz, ana paranızı alıyorsunuz. Ben 3 sene dolmadan önce çekmeyi düşündüğümde bankadan böyle söylemişlerdi. Kabul etmedim. 3 senenin dolmasını bekliyorum.Ben de uzun vadede para degerini kaybedeceginden 3 sene düşünüyorum. .yani kucuk kucukyatirim yapayim. % 15 versin.200 de 30 tl veriyorsa 3 yildda 230×36 oluyor kesinti de olmuyorsa mis..
canım giriş aidatı olmayan bir bes sözleşmesiyle başla devlet yuzde 25 katkı veriyor erken çıkarsan bunu alamazsın 2013 ağustostan beri erken çıkma kesintisi yokKizlar birikim yapmak adına en az 3 yilligina bese girmeyi düşünüyorum bu ay hemen başlayacağım nasipse.
daha arastirmadim sizin fikrinizi almak istedim...hangi banka farkeder mi? Maas musterisi oldugum banka masrad almıyormus.
en az 3 yil kalmam gerekiyormus devlet katkısıiiçin. 3 yilda 250×36 dan 9.000 birikir hani aylık 200 tl de verilebilir ve cok etkilemez. 3 yil sonra da toplu para eline gelir diye düşünüyorum.¿
3 sene kalman gereken hayat sigortası riskli fonlara yatırmazsan iyi getiri getirir ama gidipte hisse senedi düşerken hisse senedi fonunu secersen düşer fonlarını kesdin ayarlayabiliyorsundevlet katkısını hak ediyosun
benim de halkbanktan emekliliğim
ama çekmeye
kalkınca o kadar kesinti oluyo ki
ödediğinden daha az alıyosun en az 3 sene kalman gerekiyo evet ama kısa vadede iyi bi yatırım aracı değil bence
Gelen görevliler yeni dönem itibari ile artık hicbir şekilde kesinti yapılmayacagini soylemisti.
...
kızlar hepiniz eğitimli insanlarsınız emeklilik gözetim merkeinden mevzuatı okuyun giriş aidatsız bir plan seçin fonlarınızı sabit getirilerden seçin bayaa kar edersiniz ben çok yaptım müşterilerime ama bir yahudi müşterim gelmişti beyefendi benden çok bilgiliydi araştırın iyice öyle bilinçli yaptırınca güzel getirisi varBen artık hiç bir söylediklerine inanmıyorum. Her söyledikleri başka bir mevzuatla yalan çıkıyor.
Her şey onların lehine. Para ticareti bu müşteri en son sıradadır onlar için.
Bes in tek iyi yanı parayı çekemiyor oluşunuz. Ben garanti kullanıyorum üniversite öğrencilerine özel 120 tl aylık, benim 3. Yılım , 6yıl bittikten sonra cekmeyi düşünüyorum onda bile ancak %35 ini alabileceğim ki bu çok çok az bi miktar 500 tl mi ne ediyodu sanırsam. 10 yıl bittikten sonra %60ı , yanılmıyorsam 56 yasından sonra mı ne hepsini alıyomuşum devlet katkısının öyle demişti müşteri temsilcisi. Ben dediğim gibi katkı payı için değil, çekemediğim için mecburen birikiyo para, ilk 5 sene icinde sistemden cıkarsam 150 tl gibi bi ödemem var o da caydırıcı. Kâr için biriktirmek istiyosanız vadeli hesap falan açsanız ya da altın hesabı daha cok kâr edersınız BES pek mantıklı değil bu konuda.Kizlar birikim yapmak adına en az 3 yilligina bese girmeyi düşünüyorum bu ay hemen başlayacağım nasipse.