• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BES ?¿hangisi memnun musunuz?

Kizlar birikim yapmak adına en az 3 yilligina bese girmeyi düşünüyorum bu ay hemen başlayacağım nasipse.
daha arastirmadim sizin fikrinizi almak istedim...hangi banka farkeder mi? Maas musterisi oldugum banka masrad almıyormus.

(200 TL ile girmeyi düşünuyorum..
en az 3 yil kalmam gerekiyormus devlet katkısıiiçin. 3 yilda 250×36 dan 9.000 birikir hani aylık 200 tl de verilebilir ve cok etkilemez. 3 yil sonra da toplu para eline gelir diye düşünüyorum.¿

Alakasız olacak ama bes yerine, altın hesabı açsanız 200 lira 2 gram altın neredeyse, 3 yıl boyunca oraya altın yapsanız. Hesaptan harcarım derseniz, Her ay kuyumcudan 2 gram ya da 1 çeyrek alıp saklasanız, yok saysanız emin olun daha çok karınız olur. Bu sigorta işleri belli olmaz bakarsınız kesmişler, bilmemne kesintisi ıvır kesintisi zıvır kesintisi diye.

burayı okuduğum çok iyi oldu.sizlere teşekkür ederim hatırlattığınız için.ben de 2 yıl önce yaptırdım.ayda 100 tl yatıyor ama banka yatırım işlerinden anlamadığım için nedir ne değildir hiç bilmiyorum. en yakın zamanda ,bankaya uğrayıp,durumu soracağım.
ha bir de fon gibi birşeye yatırılıyormuş ve onun getirisi olacakmı.e ben bunlardan anlamam ki.bana söylenen bankaya yatırdığnız her yüz liraya devlet de 25 lira verecek.beş ya da on yıl sonra karlı ayrılacaksınız sistemden.ama kazenin yazdıkları,gerçekleri görmeme neden oldu.bir teşekkür de kazene gelsin.:KK9:

Bes size göre değil biz nn hayattan yaptırdık kızımız için ama 10 sene çekme gibi bir planımız yok onu yok sayıyoruz.eğitimi için harcamayı ğlanladık.2-3 sene sonra cekmek için ise değmez yatırdıgın parada hiç olur kesintilerle.bes uzun vadede işe yarar.altında alsan daha yükselecegini düşünmüyorum.

Bireysel emeklilik kısa süreli yatırım düşünenler için karlı değildir. Uzun vadede devlet katkısı ile beraber iyi bir getiri elde edersiniz. Bir de öyle ayda 100 TL öde emekli ol lafına inanmayın. İyi rakamlar yatırmanız halinde karınız yüksek olur. Birde ufakta olsa piyasa bilginiz olmalı bence. Yatırdığınız paranın hangi fonlarda değerlendirildiğini bilmek, gerekirse yatırım planlarınızı değiştirmek gibi ufak çaplı ekonomi bilginiz olması faydalı olur. Yatırdığınız para+devlet katkısı+fonlardan elde ettiğiniz getiri. Uzun vadeli yatırımda başka bir yatırım aracından bu kazancı elde edemezsiniz. Fakat 2-3 senelik gibi 10 yıldan az vadeli yatırımlar da düşündüğünüz kadar karlı çıkmayabilirsiniz. Hatta ilk yıllarda sistemden çıkma durumunda yatırdığınız paranın altında bir rakam iade edilebilir.

Bende 750TL Kadar bırıkım olmustu. Ben eger cıkarsam Ne kadar kesılır dıye sordugumda benı -250TL Borclu cıkarmıslardı.. Bende evlilik donemınde BES Hesabımı dondurdum. Daha sonra yenıden odemeye basladım.Sımdıkı hedefım sadece cocuklarıma gelecek olsun dıye.. Baska bi beklentım yok.Oda 10 Yıl sonra gercekten odeme alabilirsek..

Bireysel emeklilik kısa süreli yatırım düşünenler için karlı değildir. Uzun vadede devlet katkısı ile beraber iyi bir getiri elde edersiniz. Bir de öyle ayda 100 TL öde emekli ol lafına inanmayın. İyi rakamlar yatırmanız halinde karınız yüksek olur. Birde ufakta olsa piyasa bilginiz olmalı bence. Yatırdığınız paranın hangi fonlarda değerlendirildiğini bilmek, gerekirse yatırım planlarınızı değiştirmek gibi ufak çaplı ekonomi bilginiz olması faydalı olur. Yatırdığınız para+devlet katkısı+fonlardan elde ettiğiniz getiri. Uzun vadeli yatırımda başka bir yatırım aracından bu kazancı elde edemezsiniz. Fakat 2-3 senelik gibi 10 yıldan az vadeli yatırımlar da düşündüğünüz kadar karlı çıkmayabilirsiniz. Hatta ilk yıllarda sistemden çıkma durumunda yatırdığınız paranın altında bir rakam iade edilebilir.

ben 53 yaşındayım ve finans işlerinden hiç anlamam.2 yıl önce 5000 tl birikimle bu işe girdim.bu parayı ve her ay 100 tl yatırarak,devam ediyorum ama en iyi ihtimalle 61 yaşında emekli olacağım o zaman bu da bana yaramaz herhalde.o zaman ben çıkayım bu sistemden.sanırım bankacısınız,kusura bakmazsanız bir şey sorayım.sizce 2-3 yıl sonra kullanmak için nasıl yatırım yapayım.fazla koyamam,ancak her ay 100-200 tl gibi bir birikimim olabilir.

3 sene kalıp biriken parayı almak istersen devlet katkısının %15'ini alabiliyorsun.
Benim BES'in temmuzda 3.senesi dolacak ve ben tamamını alacağım. Yalnız katkının %15'ini alabileceğim. %100'ünü alabilmek için 10 yıl kalmak lazım.

ben yaptıracaktım vazgeçtim.devlet katkısıyla eline 10 yıl sonra şu kadar para geçecek dedi kız.bende tamam iyde 10 yıl sonra para bu değerinde kalmayacakki.10 yıl önce ekmek 25 kuruşken şimdi 1 lira yol parası yine aynı falan demiştim kız çark etmişti :)mantıklı açıklama yapamadı bende yaptırmadım ki iyikide yaptırmamışım

3 sene kalıp biriken parayı almak istersen devlet katkısının %15'ini alabiliyorsun.
Benim BES'in temmuzda 3.senesi dolacak ve ben tamamını alacağım. Yalnız katkının %15'ini alabileceğim. %100'ünü alabilmek için 10 yıl kalmak lazım.

Ben de uzun vadede para degerini kaybedeceginden 3 sene düşünüyorum. .yani kucuk kucukyatirim yapayim. % 15 versin.200 de 30 tl veriyorsa 3 yildda 230×36 oluyor kesinti de olmuyorsa mis..

Ben de uzun vadede para degerini kaybedeceginden 3 sene düşünüyorum. .yani kucuk kucukyatirim yapayim. % 15 versin.200 de 30 tl veriyorsa 3 yildda 230×36 oluyor kesinti de olmuyorsa mis..
Ana paradan herhangi bir kesinti olmuyor. Devlet katkısınında %15'ini alıyorsunuz tamamını değil.. 3 sene dolmadan çekmek isterseniz devlet katkısının tamamını alamıyorsunuz, ana paranızı alıyorsunuz. Ben 3 sene dolmadan önce çekmeyi düşündüğümde bankadan böyle söylemişlerdi. Kabul etmedim. 3 senenin dolmasını bekliyorum.

Ben de ilk atandığımda girmiştim vakıf emeklilikti. Okula geldiler yağlayıp ballayıp anlattılar. üye oldum. Üç dört ay yatırdım ama açtım hesabıma bir baktım benim yatırdığım paradan daha az görünüyor. Her bankada aynı mı bilmiyorum ama belli fonlarda parayı kullanıp kardan kar zarardan zarar demişlerdi. Ama zarar etmezsiniz en karlı şekilde paranız değerlendirilecektir Faso fiso... 1 lira kar etmiyordu aylarca, habire zarar.. Ben de yatırdığım paranın yarısını kendi elimle bankaya bırakıp sistemden ayrıldım üstüne de bir bardak soğuk su içtim.

Kizlar birikim yapmak adına en az 3 yilligina bese girmeyi düşünüyorum bu ay hemen başlayacağım nasipse.
daha arastirmadim sizin fikrinizi almak istedim...hangi banka farkeder mi? Maas musterisi oldugum banka masrad almıyormus.

en az 3 yil kalmam gerekiyormus devlet katkısıiiçin. 3 yilda 250×36 dan 9.000 birikir hani aylık 200 tl de verilebilir ve cok etkilemez. 3 yil sonra da toplu para eline gelir diye düşünüyorum.¿
canım giriş aidatı olmayan bir bes sözleşmesiyle başla devlet yuzde 25 katkı veriyor erken çıkarsan bunu alamazsın 2013 ağustostan beri erken çıkma kesintisi yok
gerçekten güzel birikim bir bakıyorsun orda bir sürü paran birikmiş

devlet katkısını hak ediyosun
benim de halkbanktan emekliliğim
ama çekmeye
kalkınca o kadar kesinti oluyo ki
ödediğinden daha az alıyosun en az 3 sene kalman gerekiyo evet ama kısa vadede iyi bi yatırım aracı değil bence
3 sene kalman gereken hayat sigortası riskli fonlara yatırmazsan iyi getiri getirir ama gidipte hisse senedi düşerken hisse senedi fonunu secersen düşer fonlarını kesdin ayarlayabiliyorsun

Gelen görevliler yeni dönem itibari ile artık hicbir şekilde kesinti yapılmayacagini soylemisti.
...

Ben artık hiç bir söylediklerine inanmıyorum. Her söyledikleri başka bir mevzuatla yalan çıkıyor.
Her şey onların lehine. Para ticareti bu müşteri en son sıradadır onlar için.

Ben artık hiç bir söylediklerine inanmıyorum. Her söyledikleri başka bir mevzuatla yalan çıkıyor.
Her şey onların lehine. Para ticareti bu müşteri en son sıradadır onlar için.
kızlar hepiniz eğitimli insanlarsınız emeklilik gözetim merkeinden mevzuatı okuyun giriş aidatsız bir plan seçin fonlarınızı sabit getirilerden seçin bayaa kar edersiniz ben çok yaptım müşterilerime ama bir yahudi müşterim gelmişti beyefendi benden çok bilgiliydi araştırın iyice öyle bilinçli yaptırınca güzel getirisi var

kesinlikle yaptirma.Simdiye kadar memnun olan bir kisi bile duymadim.Resmen saticilar, komisyon almak icin yağlayıp ballıyorlar, inan bana 10 sene sonrada komik bir para geçer eline.En iyisi euro,dolar ,altın al kendin biriktir. pişman olmazsın.

Okudukça pişman olsammı olmasammı diye düşündüm, bende yeni yaptırdım 15 binde toplu para yatırdım,
Banada söylenilen 3 yıl öderseniz devlet katkısının %15 ini alırsınızdı,10 yıl ödenirse %60 ve 10 yıldan sonra 56 yasını beklerseniz devlet katkısını tamamı alabilirsiniz dendi. Benim amacım kenara para atmak ve ödediğim yıla göre devlet katkısından yararlanmak, yalnız ilk ay kendi yaptıkları yatırımla 90lira kar görünüyo acaba ilk ay diye gözmü boyadılar diye düşünmedim degil jozefin jozefin keşke azcık fon konusunda bilgilendirsen bizi

Bes in tek iyi yanı parayı çekemiyor oluşunuz. Ben garanti kullanıyorum üniversite öğrencilerine özel 120 tl aylık, benim 3. Yılım , 6yıl bittikten sonra cekmeyi düşünüyorum onda bile ancak %35 ini alabileceğim ki bu çok çok az bi miktar 500 tl mi ne ediyodu sanırsam. 10 yıl bittikten sonra %60ı , yanılmıyorsam 56 yasından sonra mı ne hepsini alıyomuşum devlet katkısının öyle demişti müşteri temsilcisi. Ben dediğim gibi katkı payı için değil, çekemediğim için mecburen birikiyo para, ilk 5 sene icinde sistemden cıkarsam 150 tl gibi bi ödemem var o da caydırıcı. Kâr için biriktirmek istiyosanız vadeli hesap falan açsanız ya da altın hesabı daha cok kâr edersınız BES pek mantıklı değil bu konuda.

Back