- 8 Haziran 2016
- 64
- 42
- 37
- Konu Sahibi evdeki ses
eryaman
Şimdi Eryaman lokasyonuna bakıyorum da fena uzak gözüküyor. Metro ile önce Batıkent'te ordan Kızılay'a ordan da bir vesait daha. Mümkün değil böyle işe gitmek.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
eryaman
evt malesef uzak bi semtŞimdi Eryaman lokasyonuna bakıyorum da fena uzak gözüküyor. Metro ile önce Batıkent'te ordan Kızılay'a ordan da bir vesait daha. Mümkün değil böyle işe gitmek.
Onceki oturdugum ilce cok pahaliydi. O yuzden tayin ile yer degistirdim. Orda olsam 2500 kira ve bakici olacakti. Siz de ankarada cankayada oturursaniz bakici masrafiniz cok yuksek olur. Suan cok tedirginsiniz ama insallah iyi biri cikar karsiniza da. Siz calisicaginiz kuruma sorsaniz bir servis imkaniniz var mi diye. Cunku ankarada genelde memurlara servis hizmeti veriliyor.Maşallah siz ve eşiniz cidden ekonomik davranmayı biliyorsunuz demekki. İstanbul'da hiç yaşamadım ama nekadar pahalı bir şehir olduğu hepimizin malumu. Kira ve bakıcıyı toplam 1500 e halletmek iyi başarı. Ben Ankara'da en iyi ihtimalle ikisini 2500 e kapatabilirim kiraya çıksak. Biz ekonomik davranmayı beceremiyoruz sanırım.
4 canim kesinlikleSevgili kadınlar kulübü üyeleri, merhabalar.
Yeni üyeyim. Bir klasik olacağı üzere, ben de üye olmadan önce Kadınlar Kulübü'nü özellilkle de BDV'yi ilgiyle takip eder okurdum. Gel zaman git zaman sizlerin ekonomi ve finans alanlarında da çok faydalı paylaşımlar yaptığınızı gördükçe dayanamadım bir de ben değerli fikirlerinizi almak için bir konu açayım dedim.
Arkadaşlar derdim büyük değil Allaha şükür fakat şu günlerde aklımı meşgul ediyor. Şuan iş gereği eşimle birlikte yurtdışındayız. Her ne kadar ben istemesem de, yine iş gereği bu sonbahar Ankara ya yani memleketimize kesin dönmemiz gerekiyor. Ben memurum dönünce yeniden çalışmaya başlayacağım. Eşim özel sektör. Döndüğümüzde elimizde tahminen 100 bin tl kadar bir birikim olacak ve ev almak istiyorum. Ama hiç cesaretim yok. Hayatımda hiç kredi çekmedim ve yüksek meblağlı kredi ve faizleri beni korkutuyor. 200 bine ev bulabiliyorum istediğim semtten ama pek güzel evler değil açıkçası. Gelirimiz; ben 2000,eşim de 4000 alsa en az 6000 diyebiliriz. Bir de 5,5 aylık bebeğimiz var, onun da bakıcı masrafı olacak.
Şimdi sorularım Şunlar güzel hanımlar,
1- Tam içime sinmeyen fakat bütçemiz 200 bine yettiği için idareten bir ev almak mantıklı mı? ya da bir ve ya iki yıl bekleyip Türkiye'de para biriktirip peşinatımızı 150bin yapıp 250 binlik ev için mi krediye girsek?
2- Evi aldık diyelim içine oturduk, krediyi ödeyemezsek borcu kapatmak için evin satışını biz yapalirmiyiz yoksa banka mı satar ipotekli olduğu için? Peşinatımız havaya gider diye korkuyorum.
3- 6 bin gelire nekadar aylık kredi borcu uygun olur? 3 binlik kredi taksitine girmek bizi çok mu çarpar?
4- Ev için Türkiye'de para biriktirmeye devam edebilmek için annemle ve babamla oturmak nasıl fikir? Onlar emekli ve evleri epey büyük bahçeli falan. Annem ve babam kendisi teklif etti gelin bizim evde kalalım beraber diye. Ankara'ya dönme planımız yoktu maddi olarak hazırlıksız yakalandık, onlar da farkında ve evlerini açarak bize destek olmaya çalışıyorlar. Fakat eşim çok eziliyor onlara karşı. Evli barklı çocuklu bir aile olarak annemlere Yerleşme fikri onu biraz üzüyor, utanıyor. Bi taraftan da kira ödemeden para biriktirmek iyi bir şans olabilir bizim için.
Haydi akıllı hanımlar, birer fikir beyan ederseniz beni çok mutlu edersiniz.
Sevgiler.
başka bir sorum var
siz şu an y.sışındasıınz, peki türkiyede hiç ev sermiş miyidiniz? eşyanız var mı ? varsa nerede?
Onceki oturdugum ilce cok pahaliydi. O yuzden tayin ile yer degistirdim. Orda olsam 2500 kira ve bakici olacakti. Siz de ankarada cankayada oturursaniz bakici masrafiniz cok yuksek olur. Suan cok tedirginsiniz ama insallah iyi biri cikar karsiniza da. Siz calisicaginiz kuruma sorsaniz bir servis imkaniniz var mi diye. Cunku ankarada genelde memurlara servis hizmeti veriliyor.
evt malesef uzak bi semt
ama dediğiniz paralarla belki yukarı ayrancı civarlarına bakabilirsiniz
ben de ankaraya taşınabilirim seneye
eryaman tarafı düşünüyoruz
uzak falan ama napalım...
Eğer sizin işyerinize yakın olacaksa, şehir merkezinden uzak olmak önemli olmayabilir sizin için. Aslında Eryaman çok güzel bir yere benziyor, parkları yeşillikleri falan var sitelerin. Oturmak için güzel bir muhit olabilir. Bizim işe çok uzak, yoksa ben düşünürdüm. Inşallah size uygun olur :)
3 sene kadar önce, ev alalım da çamurdan olsun diyerekten kayınvalidemlerle oturmayı kabul etmiştim ve daha nişanlanmadan evi aldık.
Sonuç olarak boşa gitmiş 2 senelik evlilik, para için huzurumu bozdum denebilir, değmezdi.
Tek iyi yanı 3 sene önce 150 bine aldığımız ev şu an 250 bine yaklaştı. Ev fiyatları sürekli artıyor bu yüzden biriktirmek mantıklı değil. Kredi zaten başlı başına büyük yük, taksitleri artırıp çabuk bitsin diye kasmak sizi zorlar, gezip tozacak az biraz keyif yapacak para da kalmalı diye düşünüyorum.
İnanılmaz ama gittiler, evin boya badana ve ufak tefek tadilat işleriyle uğraşıyoruz Ramazan Ramazangitti mi valideler artık???
3 sene kadar önce, ev alalım da çamurdan olsun diyerekten kayınvalidemlerle oturmayı kabul etmiştim ve daha nişanlanmadan evi aldık.
Sonuç olarak boşa gitmiş 2 senelik evlilik, para için huzurumu bozdum denebilir, değmezdi.
Tek iyi yanı 3 sene önce 150 bine aldığımız ev şu an 250 bine yaklaştı. Ev fiyatları sürekli artıyor bu yüzden biriktirmek mantıklı değil. Kredi zaten başlı başına büyük yük, taksitleri artırıp çabuk bitsin diye kasmak sizi zorlar, gezip tozacak az biraz keyif yapacak para da kalmalı diye düşünüyorum.
100 bin kredi çeksek aylık ödeme 2700 den 4 yılda bitiyor borcumuz. 100 bin de elimizde var. 200 bine daire bulabiliyoruz. Kağıt üstünde çok kolay gözüküyor bana da. Ama cesaret edemiyorum. Sonuçta çok para. Hiç borca girmedik biz düğün dahil. Herşeyi çok mütevazi yaptık, yetti bize. Benim korkum krediyi ödeyemezsek evi banka satar da biz açıkta kalır mıyız?
evet katılıyorumKişisel fikirlerim:
1- Bir iki yıl beklediğinizde 200 binlik ev 250 bin olacak zaten. Yani siz yine istemediğiniz güzel evi almak zorunda kalacaksınız. O yüzden ne kadar erken başlarsanız o kadar iyi. Biriktirmeyi mantıklı bulmuyorum.
2- Evi banka satar diye biliyorum.
3- Bakıcı 1000-1200 deseniz size 1800-2000 kalır, bence geçinilir bu fiyata. Market, faturalar, giyim kuşam. Çok lüks yaşamayacaksanız yeter.
4- Ev ev üstüne olmaz. Tavsiye etmiyorum. 1+1 alırım yine de ailemle yaşamam.
Ek not: Şu an 6000 gelirin 3000'ini krediye verseniz, seneye maaşlarınız artacak, kredi 3000 kalacak, sonraki sene maaş yine artacak, kredi iyice az gibi gelecek. Kredinin zor kısmı ilk 2-3-4 sene. sonrası kolay.
Artı ödemeleriniz kolaylaşınca o evi satıp (ipotekli de olsa) yeniden kredi çekip büyük ve güzel, istediğiniz gibi ev alabilirsiniz.
Önemli olan başlamak.
Bende ev almak istiyorum ama kredinin faizi çöpe atılan bir para gbi geliyo hemde haram. Bu yüzden faizsiz alabilceğim yerleri arastırdım. Şuan Birevim diye bir firma var. Aklıma çok yattı baya inceledim gidip yüzyüze görüşücez eşimle. Faiz derdi yok, peşinat zorunluluğu yok, taksitleri sen belirliyosun. Tam bize göre bakalım sonuc ne olacak ama baya umutluyum. İncelemek isterseniz ...,dan bakın arkadaslar. Sizde düşüncelerinizi paylasın benimle lütfen.Sevgili kadınlar kulübü üyeleri, merhabalar.
Yeni üyeyim. Bir klasik olacağı üzere, ben de üye olmadan önce Kadınlar Kulübü'nü özellilkle de BDV'yi ilgiyle takip eder okurdum. Gel zaman git zaman sizlerin ekonomi ve finans alanlarında da çok faydalı paylaşımlar yaptığınızı gördükçe dayanamadım bir de ben değerli fikirlerinizi almak için bir konu açayım dedim.
Arkadaşlar derdim büyük değil Allaha şükür fakat şu günlerde aklımı meşgul ediyor. Şuan iş gereği eşimle birlikte yurtdışındayız. Her ne kadar ben istemesem de, yine iş gereği bu sonbahar Ankara ya yani memleketimize kesin dönmemiz gerekiyor. Ben memurum dönünce yeniden çalışmaya başlayacağım. Eşim özel sektör. Döndüğümüzde elimizde tahminen 100 bin tl kadar bir birikim olacak ve ev almak istiyorum. Ama hiç cesaretim yok. Hayatımda hiç kredi çekmedim ve yüksek meblağlı kredi ve faizleri beni korkutuyor. 200 bine ev bulabiliyorum istediğim semtten ama pek güzel evler değil açıkçası. Gelirimiz; ben 2000,eşim de 4000 alsa en az 6000 diyebiliriz. Bir de 5,5 aylık bebeğimiz var, onun da bakıcı masrafı olacak.
Şimdi sorularım Şunlar güzel hanımlar,
1- Tam içime sinmeyen fakat bütçemiz 200 bine yettiği için idareten bir ev almak mantıklı mı? ya da bir ve ya iki yıl bekleyip Türkiye'de para biriktirip peşinatımızı 150bin yapıp 250 binlik ev için mi krediye girsek?
2- Evi aldık diyelim içine oturduk, krediyi ödeyemezsek borcu kapatmak için evin satışını biz yapalirmiyiz yoksa banka mı satar ipotekli olduğu için? Peşinatımız havaya gider diye korkuyorum.
3- 6 bin gelire nekadar aylık kredi borcu uygun olur? 3 binlik kredi taksitine girmek bizi çok mu çarpar?
4- Ev için Türkiye'de para biriktirmeye devam edebilmek için annemle ve babamla oturmak nasıl fikir? Onlar emekli ve evleri epey büyük bahçeli falan. Annem ve babam kendisi teklif etti gelin bizim evde kalalım beraber diye. Ankara'ya dönme planımız yoktu maddi olarak hazırlıksız yakalandık, onlar da farkında ve evlerini açarak bize destek olmaya çalışıyorlar. Fakat eşim çok eziliyor onlara karşı. Evli barklı çocuklu bir aile olarak annemlere Yerleşme fikri onu biraz üzüyor, utanıyor. Bi taraftan da kira ödemeden para biriktirmek iyi bir şans olabilir bizim için.
Haydi akıllı hanımlar, birer fikir beyan ederseniz beni çok mutlu edersiniz.
Sevgiler.
reklama mi geldinBende ev almak istiyorum ama kredinin faizi çöpe atılan bir para gbi geliyo hemde haram. Bu yüzden faizsiz alabilceğim yerleri arastırdım. Şuan Birevim diye bir firma var. Aklıma çok yattı baya inceledim gidip yüzyüze görüşücez eşimle. Faiz derdi yok, peşinat zorunluluğu yok, taksitleri sen belirliyosun. Tam bize göre bakalım sonuc ne olacak ama baya umutluyum. İncelemek isterseniz .... dan bakın arkadaslar. Sizde düşüncelerinizi paylasın benimle lütfen.