ev satın almak

Ne kadar biriktirseniz istediğiniz evi kredisiz alamazsınız.
Boşa beklemeyin alın evinizi.
Bence geliriniz çok iyi krediyi ödemek ve geçinmek için fazlasıyla yeter.
150 bin kredi çekseniz ayda 3 - 3,500 arası kredi ödersiniz.
Geriye en az 2,500 tl kalıyor 5 yıl sıkın dişinizi alın evini çok kolay görünüyor buradan hesabınız ama aylık çok harcayanlardansanız bir tek bunda zorlanırsınız.

Biz de ankaradan ev bakiyoruz. Yatirim yapmak icin. 1+1 sizin icin uygunsa eryamanda suan cok fazla var ve elinizdeki parayla da alabilirsiniz. Daha buyuk dusunurseniz de belki merkezde olmaz ama ilk etapta tokinin evlerinden alabilirsiniz devirli olark alirsiniz elinizdekini verir ustune de kira oder givi devam edersiniz. Siz hangi ilceyi dusunuyorsunuz.

Ben sadece Çankaya dan bakıyorum. Yenimahalle de olur.Eryamandan bi arkadaş ev kiralamıştı benzin parası nedeniyle astarı yüzünü geçiyor dedi, değiştirdi evini. Satın almak için mantıklı olur mu aceba? Ankara'da bildiğim bi Yapracık TOKİ diye bi yer var sanırım epey uzak.ordan işe gidip gemek imkansızdır herhalde. Araba da yok bizde zaten de, hadi arabada alsak yine de benzin gideri bizi bitir. O yüzden işe tek vesait ulaşım olabilen yerlere bakmaya çalışıyorum.

Siz bakanliklarda calisiyorsunu sanirim. O zaman bir de abidinpasa tarafina bakin. Benim kayinpederim de eryamandan bakanliklara gidiyor servis oldugu icin rahat. Ayrica artik eryamandan kizilaya metro da var ulasim cok sikinti olmadigi icin memur kesim artik eryaman a kaydi. Biz o yuzden memur kiracimiz olsun diye eryaman dusunmustuk. Sizin baktiginiz yerler de dediginiz gibi fiyatlar ucuk. Bu dikimevinin alt kisminda bir toki var metro ya yakin ama tabi oranin halkinin nasil oldugunu bilmiyorum. Kuzey ankara toki var orasi da size uzak olur.

Ne kadar biriktirseniz istediğiniz evi kredisiz alamazsınız.
Boşa beklemeyin alın evinizi.
Bence geliriniz çok iyi krediyi ödemek ve geçinmek için fazlasıyla yeter.
150 bin kredi çekseniz ayda 3 - 3,500 arası kredi ödersiniz.
Geriye en az 2,500 tl kalıyor 5 yıl sıkın dişinizi alın evini çok kolay görünüyor buradan hesabınız ama aylık çok harcayanlardansanız bir tek bunda zorlanırsınız.

100 bin kredi çeksek aylık ödeme 2700 den 4 yılda bitiyor borcumuz. 100 bin de elimizde var. 200 bine daire bulabiliyoruz. Kağıt üstünde çok kolay gözüküyor bana da. Ama cesaret edemiyorum. Sonuçta çok para. Hiç borca girmedik biz düğün dahil. Herşeyi çok mütevazi yaptık, yetti bize. Benim korkum krediyi ödeyemezsek evi banka satar da biz açıkta kalır mıyız?

4. şıkkı kafadan eleyin eşiniz haklı..
ayrıca ev üstüne ev olmaz..
ille gelir gelmez ev almanıza gerek yok.. önce kirada oturun hem sizin işiniz ve maaşınız belli olur hemde istediğiniz semtlere daha rahat bakarsınız aceleye gelmemiş olur..

Siz bakanliklarda calisiyorsunu sanirim. O zaman bir de abidinpasa tarafina bakin. Benim kayinpederim de eryamandan bakanliklara gidiyor servis oldugu icin rahat. Ayrica artik eryamandan kizilaya metro da var ulasim cok sikinti olmadigi icin memur kesim artik eryaman a kaydi. Biz o yuzden memur kiracimiz olsun diye eryaman dusunmustuk. Sizin baktiginiz yerler de dediginiz gibi fiyatlar ucuk. Bu dikimevinin alt kisminda bir toki var metro ya yakin ama tabi oranin halkinin nasil oldugunu bilmiyorum. Kuzey ankara toki var orasi da size uzak olur.
Aynen bakanlıklarda çalışıyorum. Yorumunuz çok yardımcı oldu bana. Eryamandan Kızılay'a metro mu var? Walla bunu bile bilmiyordum. Belediyenin sitesine metro güzergahına bi bakıcam çok Sağolun.

100 bin kredi çeksek aylık ödeme 2700 den 4 yılda bitiyor borcumuz. 100 bin de elimizde var. 200 bine daire bulabiliyoruz. Kağıt üstünde çok kolay gözüküyor bana da. Ama cesaret edemiyorum. Sonuçta çok para. Hiç borca girmedik biz düğün dahil. Herşeyi çok mütevazi yaptık, yetti bize. Benim korkum krediyi ödeyemezsek evi banka satar da biz açıkta kalır mıyız?

Bence korkmayın gelirinize güvenin Allah hastalık vermesin neden ödeyemeyesiniz ki?
Allah ev alana yuva kurana yardım eder.
Benim gelirim böyle olsa hiç düşünmem açıkçası.
Ama hakkınızda hayırlısı olsun gönlünüzce olsun eviniz.

Siz memursunuz bence bu kadar korkmayın
Gelirinize bakınca krediyi ödeyememe gibi bir durum gözükmüyor
Bebeğiniz küçükken daha kolay hatta
4 yılda bitiyor olması büyük avantaj. 4 yıl sonra iyi ki almışız diyeceksiniz. Çünkü evlerin fiyatı yükselecek, çocuğunuz okula başlayacak, masrafları artacak.

Ben 53 ay kredi çektim, 29 ay kaldı. Allah kolaylığını veriyor. Yorganıma göre uzatıyorum ayağımı. Dışarıda yemeğe daha az para harcıyorum mesela. Ayakkabı çanta daha az alıyorum. Oluyor yani.

100 bin de büyük bir rakam değil. Benim kalan 29 kredim 186 bin tl kaldı.

4. şıkkı kafadan eleyin eşiniz haklı..
ayrıca ev üstüne ev olmaz..
ille gelir gelmez ev almanıza gerek yok.. önce kirada oturun hem sizin işiniz ve maaşınız belli olur hemde istediğiniz semtlere daha rahat bakarsınız aceleye gelmemiş olur..
Kira demek emlakçı parası, ev sahibinin geri ödemediği depozito parası, tekrar Taşınma için nakliye parası vs çok masraflı diye düşündüm. Bi de en az 1250 ye bulabiliyorum o da içine oturulacağı meçhul halde.bakımsız evler. Dediğiniz gibi ev işi de aceleye gelmez. Bilemedim.

Bence kesinlikle bu secenek. Issiz vs. kalmadiginiz surece neden odeyemeyesiniz? 4 yil da gayet makul bir sure. Hayirlisi olsun :)

Uzaktan ev bulmak da almak da cok zor,hata yapilma riski yuksek .

Muhiti,ulasimi... gorup ,incelemeden ev almayin bence.

Geldiginizde ailenize misafir olsaniz mesela uc ,bes ay o sirada da ev arastirip kredi islerinizi halletseniz nasil olur?

Uzaktan ev bulmak da almak da cok zor,hata yapilma riski yuksek .

Muhiti,ulasimi... gorup ,incelemeden ev almayin bence.

Geldiginizde ailenize misafir olsaniz mesela uc ,bes ay o sirada da ev arastirip kredi islerinizi halletseniz nasil olur?

Evet bunu da düşünüyorum hem kışa evler ucuzlar belki yaza göre. Kış ölü sezon olur ya.

Biz 3bin ödüyoruz ayda. 10 ay oldu alalı.Ama zzorlanıyorum ya. 3bin ciddi rakam. Alırken aman halledilir az dişimizi sıkarız deniliyo ama uygulamada o kadar kolay olmuyor

Biz 3bin ödüyoruz ayda. 10 ay oldu alalı.Ama zzorlanıyorum ya. 3bin ciddi rakam. Alırken aman halledilir az dişimizi sıkarız deniliyo ama uygulamada o kadar kolay olmuyor

Çok iyi. Tam da aradığım örneksiniz. Özel olmazsa sizin geliriniz nekadar ve bebek var mı? Evi almaya nasıl karar verdiniz? Ne kadarlık bir ev için kaç yıllık krediye girdiniz?

Şimdi olsa yine aynı krediye girer misiniz, bu tecrübeyi yaşamış olarak? Ben cesaret edemiyorum henüz. Sizin yorumlarınız çok yardımcı olacak bana.

Simdi size bir ornek vereyim. Bizim gelirimiz aylik 7000 civarinda. 3000 ev taksiti oduyoruz. Ve kirada oturuyoruz. Kizim var ve bakicisi var. Benim maasim direk taksite gidiyor. Esimin maasiyla geciniyoruz. Ve istanbul gibi bir yerde yasiyoruz
Kira ve bakici 1500 lira 3000 taksit ve geriye kalan 2500 ile de gecinip ustune birikim bile yapabiliyoruz. Ki sizin kira derdiniz de olmayacak. Bence sizin icin risk almaya deger.

Simdi size bir ornek vereyim. Bizim gelirimiz aylik 7000 civarinda. 3000 ev taksiti oduyoruz. Ve kirada oturuyoruz. Kizim var ve bakicisi var. Benim maasim direk taksite gidiyor. Esimin maasiyla geciniyoruz. Ve istanbul gibi bir yerde yasiyoruz
Kira ve bakici 1500 lira 3000 taksit ve geriye kalan 2500 ile de gecinip ustune birikim bile yapabiliyoruz. Ki sizin kira derdiniz de olmayacak. Bence sizin icin risk almaya deger.
Maşallah siz ve eşiniz cidden ekonomik davranmayı biliyorsunuz demekki. İstanbul'da hiç yaşamadım ama nekadar pahalı bir şehir olduğu hepimizin malumu. Kira ve bakıcıyı toplam 1500 e halletmek iyi başarı. Ben Ankara'da en iyi ihtimalle ikisini 2500 e kapatabilirim kiraya çıksak. Biz ekonomik davranmayı beceremiyoruz sanırım.

bizim gelir değişiyor. Bazen 7bin bazen 9 bin. Çocuğum bi tane. Kreşe gidiyo aylık ortalama 400tl. Ev 220bine geldi yaklaşık emlakçı tapu vs ile. Altı yıllık aldık biz. İki sene kirada oturduk. Baktık olacak gibi değil alalım dedik. Şimdiki aklım olsa ya almazdım ya da aylık ödeme miktarını az tutardım. Yalnız on yıllık ödesek o da 2500 falan ediyordu. On yıl da çok fazla. Almazdımm sanırım:)

Sizin örneğimizden yola çıkarak benim epey ihtiyatlı davranmam lazımmış, onu anladım. Çünkü hem gelirimiz sizinki kadar değil hem de bakıcı masrafımız bin tl yi geçer. Sizi bunaltıyorsa kredi bizi daha çok bunaltır. Çok teşekkür ederim sorumu cevapladığınız için. Çok naziksiniz.

X