- 16 Eylül 2015
- 1.227
- 869
- 73
- Konu Sahibi papatyasevilir
canım toplu yatırdım derken katkı payları aylık veya yıllık yatırılır sen her yıl boyle mı yatıracasın ...beste paralar havuzda tskb de toplanır ama her şirketin ayrı yatırım fonları var bazıları sabit getirili bazıları riskli hisse senetlerinde değerleniyor o zaman ana paran düşebilir ...devlet tahvili ve b tipi likit fonda değerlenen fonları seçsen şu an daha iyi ...ama ben toplu paradan sa az az her ay yatırılmasından yanayım sistem de ona dayalı kurulmuş seni yönlendiren arkadaşın belkş hedefleri vardı bana da 2005 de sirkecide şubedeyken bir amanın tazminatını yatır demiş bu işi kendi çıkarı için kullanan biri o zaman da satan kişide iyş prim alıyor ben o adamı yaptırma ev al daha iyi dedim sonuçta bu işi kendi çıkarı için yapanlarda her yerde olduğu gibi var mutlaka ...dediğim gibi küçük küçük aylık ve iyi fon seçimiyle uzun vadede iyi bir yatırım ...ama insan tek bes yapmamalı tabi imkanı varsa 200 tl aylık bes kalanı vadeli olarak bir kısmıda dövize yatırırsa birikimleri ni daha akıllıca yapar benim sahşı fikrim bu ...Okudukça pişman olsammı olmasammı diye düşündüm, bende yeni yaptırdım 15 binde toplu para yatırdım,
Banada söylenilen 3 yıl öderseniz devlet katkısının %15 ini alırsınızdı,10 yıl ödenirse %60 ve 10 yıldan sonra 56 yasını beklerseniz devlet katkısını tamamı alabilirsiniz dendi. Benim amacım kenara para atmak ve ödediğim yıla göre devlet katkısından yararlanmak, yalnız ilk ay kendi yaptıkları yatırımla 90lira kar görünüyo acaba ilk ay diye gözmü boyadılar diye düşünmedim degil jozefin keşke azcık fon konusunda bilgilendirsen bizi