İşte gereksiz harcama yapan biri değilim,aslında bu düşünceye kapılmamda buradan çıktı daha lükse,markaya kaçan daha boş harcama yapan arkadaşlar var aynı maaş ama onlar ekstra bir araba değiştirebiliyor örneğin ama ben harcama yapmayan halimle yerimde sayıyorumHayat çok pahalı,borçsuz bişey olmuyor zaten
Hesap yap neye harcamışsın belki gereksiz aldığın şeyler oluyor yada fazla harciyorsun
Aileden destekleti vardırİşte gereksiz harcama yapan biri değilim,aslında bu düşünceye kapılmamda buradan çıktı daha lükse,markaya kaçan daha boş harcama yapan arkadaşlar var aynı maaş ama onlar ekstra bir araba değiştirebiliyor örneğin ama ben harcama yapmayan halimle yerimde sayıyorum
İste bu kadar calismaya insan bu kadar da azla yetinmemeli ya. Suyu falan hadi evden cikarken pet siseye doldurursunu anlarimda cantaya tansiyon seker olayi olmasin diye bir gofrette atilir. Ama essek gibi calistiktan sonrada insan bir disarsa yemek yiyebilmeli. Arkadaslaryla kahvesini icebilmeli. Yolda benim canim kestane yapıyorlar mesela cekiyor. 100 tlden asagi degil. Haslanmis misiri evde yapsam ayni tadi alamam 40 tl. En ufagi. En kotu yol parasi en kisa mesafe 20 tl. Evde yatan devlete yarari olmayan bos beles insanlar degiliz ki hakkimiz buda degil. Herkes bikti artik herkes borc icindehayat pahalı ve genel olarak para yetirememe durumu çoğu kişide var
bunu baştan kabul ediyorum
ancak benim gördüğüm bir diğer şey de şu, para yetiremeyen ve paranın nereye gittiğini de anlamayan kişiler (en azından benim etrafıdakiler) günlük küçük küçük ve aslında yapılmayabilecek çok harcama yapan kişiler
mesela
ben dışarı çıkarken suyumu kahvemi ne biliyim kağıt mendilimi, ıslak mendilimi, normalde pek abur cubur yemesem de işimin uzun sürmesi ihtimaline karşı atıştıracağım basit şeyleri filan (en basitinden meyve gibi) yanıma alırım. çantama atarım. + çoğu alışverişimi mümkün olduğunca toplu şekilde indirimdeyken filan yaparım. mesela marketten 1 tane gofret hayatımda belki 3 kere almışımdır ya toplu alırım ya indirimi kampanyası filan vardır.
asla büfeden bişey almam mesela ya da yol üstünde bir şey yemem içmem
böyle sürekli büfe, bakkal, yol üstünde kahvaltı, dur şunu alayım diye girilip alınan plansız şeyler..böyle alışkanlıkları olan kişilerin parasını yetiremediğini çok görüyorum.
hayat pahalı ve genel olarak para yetirememe durumu çoğu kişide var
bunu baştan kabul ediyorum
ancak benim gördüğüm bir diğer şey de şu, para yetiremeyen ve paranın nereye gittiğini de anlamayan kişiler (en azından benim etrafıdakiler) günlük küçük küçük ve aslında yapılmayabilecek çok harcama yapan kişiler
mesela
ben dışarı çıkarken suyumu kahvemi ne biliyim kağıt mendilimi, ıslak mendilimi, normalde pek abur cubur yemesem de işimin uzun sürmesi ihtimaline karşı atıştıracağım basit şeyleri filan (en basitinden meyve gibi) yanıma alırım. çantama atarım. + çoğu alışverişimi mümkün olduğunca toplu şekilde indirimdeyken filan yaparım. mesela marketten 1 tane gofret hayatımda belki 3 kere almışımdır ya toplu alırım ya indirimi kampanyası filan vardır.
asla büfeden bişey almam mesela ya da yol üstünde bir şey yemem içmem
böyle sürekli büfe, bakkal, yol üstünde kahvaltı, dur şunu alayım diye girilip alınan plansız şeyler..böyle alışkanlıkları olan kişilerin parasını yetiremediğini çok görüyorum
aksine dışarda yerimİste bu kadar calismaya insan bu kadar da azla yetinmemeli ya. Suyu falan hadi evden cikarken pet siseye doldurursunu anlarimda cantaya tansiyon seker olayi olmasin diye bir gofrette atilir. Ama essek gibi calistiktan sonrada insan bir disarsa yemek yiyebilmeli. Arkadaslaryla kahvesini icebilmeli. Yolda benim canim kestane yapıyorlar mesela cekiyor. 100 tlden asagi degil. Haslanmis misiri evde yapsam ayni tadi alamam 40 tl. En ufagi. En kotu yol parasi en kisa mesafe 20 tl. Evde yatan devlete yarari olmayan bos beles insanlar degiliz ki hakkimiz buda degil. Herkes bikti artik herkes borc icinde
bunu fakir hayatı olarak görmüyorum. çalışma hayatımın büyük kısmı avrupada geçti, hemen hemen bütün mesai arkadaşlarım öğle yemeğini yanında getiriyordu hepsi de buradaki insanların çoğundan zengindir, bu, parayı nereye ve nasıl harcayacağın konusunda tercih meselesi.. . ben türkiyedeyim, yanımda getirmiyorum (çünkü 2 öğün yiyorum ve daha önemlisi zaten genelde evden çalışıyorum) ama öğlen yesem, düşünebilirim.Fakir hayatına alışırsanız paranız cebinizde kalır diyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?