- 23 Eylül 2011
- 1.170
- 341
Hepimizden Allah razı olsun
Biz fırsat buldukça gidiyoruz. Gün farketmiyor. Biz yönetimi bayağı tanıyoruz çünkü.
Bizim amacımız hem kontrol hem yardım.
Hanımlar, uzun zamandır yapmak istediğim bir şeyi bu sene gerçekleştirmek istiyorum. İstanbul Anadolu yakasında oturan arkadaşlarım varsa beraber huzurevi ve çocuk esirgeme kurumu ziyareti yapalım mı ne dersiniz? Bir de gidenler varsa orada ve sonrasında nasıl duygular yaşadılar? Ben en çok anasız babasız çocukları görünce ne yaparım diye korkuyorum,bu yüzden cesaret edemiyorum.Sizi gördüklerinde birazcık olsun kimsesizliklerini unutuyorlar mı?
Burada daha çok kitle var, en azından 10 dk taşınmasın noluuur
Nerede nereye gidiyorsunuz semt soylermisiniz belki bende oglumun eski kullanamadiklari esyalar olur oyuncak olur elimden ne geliorsa alir gelirdim oglumu da vicdani asilardim her cocuk benm de evladim sahipsizlik zor her cocugu cokkk seviyorum
bu tarz seylerden kendımı korumam gerek dıye dusunuyorum cunku cok ınce fıkırlıyım unutamam o cocuklarıCiddi misiniz?Yuva,huzurevinden daha ağır basıyor bende sanırım ilk ona giderim.
ben gelebılırım anadolu yakasına yakınım
bende gelırım ama sadece pazar günü izinliyim ben
Darülacezenin Sitesinden baktım saatlerine
Ziyaret Günlerimiz
Çocuk Yuvası ziyareti: Çarşamba günü, sabah saat 10:30 - 11:00, öğleden sonra saat 15:30 - 16:00 arası ziyaret edilebilir.
Sakinlerimiz için grup ziyaretleri Salı, Perşembe ve Pazar günleridir.
Salı saat 10:30 - 17:00 arası,
Perşembe saat 10:30 - 17:00 arası,
Pazar saat 10:30, 17:00 arası ziyaret edilebilir.
Normal ziyaretleri haftanın her günü saat 10:30 - 17:00 arasıdır.
Not:
10 kişi veya daha fazla katılımın olduğu grup ziyaretlerinde, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü ile irtibata geçip randevu alınmalıdır.
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü
0 212 210 1895 -506
Adres: Darulaceze Cad. No: 51 Okmeydanı - Şişli / İSTANBUL
Telefon: +90 212 210 1895 (pbx) - Fax: +90 212 222 98 76
Benim darülacezedeki çocuk yuvasına 3-4 kere gitmişliğim var. Çocuklara ziyaret yazıldığı gibi sadece çarşamba günleri, bir sabah saatlerinde oluyor bi de öğleden sonra 15.30 gibi. Normalde sadece yarım saat izin var 16.00'a kadar ama 17.00'a kadar bile durduğumuz gün olmuştu yani çıkış saatini biraz esnetebiliyorlar. Çocuk sayısı az yanlış hatırlamıyorsam 7 çocuk falan anca vardı. Bir de bebekler var onları göstermiyorlar. Girerken de elden bir şey verdirmiyorlar, kendileri alıyorlar biz sonra vericez diyerek.
Yaşlıların bulunduğu kısıma da 2 kere gittim. Biz okuldan arkadaşlarla toplanıp gitmiştik biraz meyve almıştık meyve suyu bisküvi falan toparlamıştık bütçemiz yettiğince. Çok şekerli şeyler hariç hemen hemen bir çok şeye izin var. Meyve suyu güzel oluyor bardaklarına dolduruyorduk birer bardak. Hatta hiç unutmam böyle sırayla veriyorduk 4 kişilik bir oda vardı. En sona bir teyze kalmıştı ama çok yaşlı 80'e yakın. Bardağını çıkardı hazır etti meyve suyu verelim diye. Ama ondan önce yanına uğradığımız teyze bizi lafa tutunca bekleyen teyzenin yanına hemen gidemedik. Baktım yüzü düştü biz yanına gitmeyince, bardağını geri dolaba koydu. Sonra üzülmesin diye bir kısmımız ona yöneldi hemen, meyve suyunu uzattık. Bana vermeyeceksiniz sandım bekledim gelmediniz ondan koydum geri dedi.İnsanın içi parçalanıyor gerçekten. Gidip her döndüğümde bir kaç gün atamıyorum üzerimden o psikolojiyi. Ama çok neşeli teyzeler, amcalarda vardı. Gençlik hikayelerini anlatanlar, şiirler okuyanlar, tutup dakikalarca bizle dizi kritiği yapanlar falan :))
Bu ara biraz yoğunum ama eğer bir organizasyon olursa bende katılmaya çalışırım kesinlikle :)
Günaydın arkadaşlar. Hepinizin koskocaman yürekleriniz var Allah razı olsun. İlk hayalim çocuk esirgeme kurumuydu ama çalıştığım için haftaiçi olması sorun olabilir,haftasonları gidilebiliyor sanıyordum.Yine de muhakkak gideceğim izin alıp. Ben diyorum ki ilk etapta huzurevine gidelim,hatta bu pazar anneler gününde çiçekler alıp gidelim ne dersiniz? Size uymazsa haftaya pazar. Yukarıda Synh nin yazdığı yere de gidebiliriz ya da anadolu yakasında bildiğiniz yerler varsa daha da iyi olurNasil guzel insanlarsinz kizlar cok iyi yureklisinz.
Keske bende gelebilseydim ama yurtdisindayim maalesef.
Evim sahaneye baktim bende gecen gun cok duygulandim.
Insallah denk gelir gunlerinizde bir gunlugunede olsa mutlu olur ordakiler.
Canım ben daha çok yiyecek götürmeyi düşünüyorum, huzurevine anneler gününde gidersek çiçek de alırız toplanıp. Maddi yardım için imkanım yok malesef.bu tarz seylerden kendımı korumam gerek dıye dusunuyorum cunku cok ınce fıkırlıyım unutamam o cocukları
huzurevıne gelınce dedıgım gıbı bız hem hedıyeler alınmıstı onun dısında 500 tl gıbı bır parada dagıtıldı cunku ıstıyorlar versen enayı gıbı hıssedıyorsun vermesen vıcdan azabı
o yuzden gıtmeyı dusunmem ben bır daha
Benim ailem Ankara Pursaklar'da oturuyor, ordaki yuvaya iş nedeniyle 1 hafta boyunca gidip gelmiştim.Ankarada da pursaklardaymiş... Ankaradan kimse var mi kizlar? Benim de aklima düştü şimdi...
ıste dedıgım gıbı ıstıyorlar param yok dıyorlar ılaclarımı alamıyorum dıyorlar cocuklarım gelmıyor dıyorlarCanım ben daha çok yiyecek götürmeyi düşünüyorum, huzurevine anneler gününde gidersek çiçek de alırız toplanıp. Maddi yardım için imkanım yok malesef.
Amin canım amin.okumayip 18 bitenleri nereye gönderiyorlar peki birşey dedi mi ?hemsireleri gelince sorayım ben bunu bir merak ettim
İnş. beraber de gideriz canım. Zaten kızlar forumda değil galiba,bu pazar için kimseden dönüş alamadım, muhtemelen erteleyeceğiz. Down Cafe yi bilmiyordum,kendimden utandım vallaKonu sahibi harikasın ne güzel düşünmüşsün keşke sizin gibilerin sayısı çoğalsa o kadar duygulandım kiPazar günü turum olmasaydı bende seve seve katılmak isterdim anadolu yakasındayım bende ama benim de ne zamandır aklımda mutlaka en kısa zamanda ziyaret edeceğim o güzel yürekleri.
Bu arada iki kurumdan harici bir şey olacak özür dilerim şimdiden ama geçtiğimiz haftasonu bende çok istediğim Mecidiyeköyde 5 yıl önce açılmış olan Down Cafe'ye gitme şerefine nail oldum. Dünyam değişti . O kadar samimi, o kadar güzel bir atmosfer ki yazarken bile gözlerim doldu. Hatta down sendromlu gençlerden ikisi o kadar memnun kalmışlar ki facebooklarında benimle birlikte çekildiği resmi kapak fotografı yapmışlar canım kankam diye yazmışlar :) O kadar insan canlısı insanlar ki, birileri gidince o kadar mutlu oluyolar ki tarifi imkansız. Onlarında çok desteğe ihtiyacı var en azından yolunuz düşerse bir öğün yemeğinizi orada yerseniz tam anlamıyla anlatamayacağım o atmosfere yakından şahit olursunuz:) Mutlu günler hepinize..
İnş. beraber de gideriz canım. Zaten kızlar forumda değil galiba,bu pazar için kimseden dönüş alamadım, muhtemelen erteleyeceğiz. Down Cafe yi bilmiyordum,kendimden utandım vallaBen okula giderken ordan biniyordum,haberim olsa hergün uğrardım.
mordkay, gelirim diyenlerden bu pazar için kimse de dönüş yapmıyor nasıl yapsak kiBen de gelebilirim arkadaşım
Bu pazar anneler günü, belki pazarını anneleriyle geçirecek olanlar olabilir.mordkay, gelirim diyenlerden bu pazar için kimse de dönüş yapmıyor nasıl yapsak ki