Beraber gidelim mi?

Corludaim oglumuda alir gelirdim ne iyi olurdu ogluma da vicdani ogreterek ii bjr baba ve es adayi yetistirmis olurdum ne iyi olurdu

Hepimizden Allah razı olsun
Biz fırsat buldukça gidiyoruz. Gün farketmiyor. Biz yönetimi bayağı tanıyoruz çünkü.
Bizim amacımız hem kontrol hem yardım.

Nerede nereye gidiyorsunuz semt soylermisiniz belki bende oglumun eski kullanamadiklari esyalar olur oyuncak olur elimden ne geliorsa alir gelirdim oglumu da vicdani asilardim her cocuk benm de evladim sahipsizlik zor her cocugu cokkk seviyorum

Benim darülacezedeki çocuk yuvasına 3-4 kere gitmişliğim var. Çocuklara ziyaret yazıldığı gibi sadece çarşamba günleri, bir sabah saatlerinde oluyor bi de öğleden sonra 15.30 gibi. Normalde sadece yarım saat izin var 16.00'a kadar ama 17.00'a kadar bile durduğumuz gün olmuştu yani çıkış saatini biraz esnetebiliyorlar. Çocuk sayısı az yanlış hatırlamıyorsam 7 çocuk falan anca vardı. Bir de bebekler var onları göstermiyorlar. Girerken de elden bir şey verdirmiyorlar, kendileri alıyorlar biz sonra vericez diyerek.

Yaşlıların bulunduğu kısıma da 2 kere gittim. Biz okuldan arkadaşlarla toplanıp gitmiştik biraz meyve almıştık meyve suyu bisküvi falan toparlamıştık bütçemiz yettiğince. Çok şekerli şeyler hariç hemen hemen bir çok şeye izin var. Meyve suyu güzel oluyor bardaklarına dolduruyorduk birer bardak. Hatta hiç unutmam böyle sırayla veriyorduk 4 kişilik bir oda vardı. En sona bir teyze kalmıştı ama çok yaşlı 80'e yakın. Bardağını çıkardı hazır etti meyve suyu verelim diye. Ama ondan önce yanına uğradığımız teyze bizi lafa tutunca bekleyen teyzenin yanına hemen gidemedik. Baktım yüzü düştü biz yanına gitmeyince, bardağını geri dolaba koydu. Sonra üzülmesin diye bir kısmımız ona yöneldi hemen, meyve suyunu uzattık. Bana vermeyeceksiniz sandım bekledim gelmediniz ondan koydum geri dedi. İnsanın içi parçalanıyor gerçekten. Gidip her döndüğümde bir kaç gün atamıyorum üzerimden o psikolojiyi. Ama çok neşeli teyzeler, amcalarda vardı. Gençlik hikayelerini anlatanlar, şiirler okuyanlar, tutup dakikalarca bizle dizi kritiği yapanlar falan :))

Bu ara biraz yoğunum ama eğer bir organizasyon olursa bende katılmaya çalışırım kesinlikle :)

denizlide gitmiştim yıllar önce. hem huzurevine hem çocuk yuvasına. çocuklar en çok hediyelerle mutlu oluyorlar. huzurevindeki teyzeler amcalarda sohbet etmeyi çok seviyorlar. muhabbete hasretler... hem üzüntü hem mutluluk. tuhaf bi duygu uzun süre etkisiden kurtulamamıştım. Allah yardımcıları olsun

çok seviniyorlar bende istanbulda olsam katılmak isterdim :)

Nasil guzel insanlarsinz kizlar cok iyi yureklisinz.
Keske bende gelebilseydim ama yurtdisindayim maalesef.
Evim sahaneye baktim bende gecen gun cok duygulandim.
Insallah denk gelir gunlerinizde bir gunlugunede olsa mutlu olur ordakiler.

Son düzenleme:

Ben de evlendikten sonra Anadolu yakasında olacağım büyük ihtimal sizinle seve seve gelirim seneye birlikte gideriz artık

Tek kelimeyle harika bir konu acmissin seni cani gonulden tebrik etmek istiyorum cnm

Nerede nereye gidiyorsunuz semt soylermisiniz belki bende oglumun eski kullanamadiklari esyalar olur oyuncak olur elimden ne geliorsa alir gelirdim oglumu da vicdani asilardim her cocuk benm de evladim sahipsizlik zor her cocugu cokkk seviyorum

Canım Emrullah Turanlı çocuk yuvasına gidiyoruz. Kartal'da.

Ciddi misiniz? Yuva,huzurevinden daha ağır basıyor bende sanırım ilk ona giderim.
bu tarz seylerden kendımı korumam gerek dıye dusunuyorum cunku cok ınce fıkırlıyım unutamam o cocukları
huzurevıne gelınce dedıgım gıbı bız hem hedıyeler alınmıstı onun dısında 500 tl gıbı bır parada dagıtıldı cunku ıstıyorlar versen enayı gıbı hıssedıyorsun vermesen vıcdan azabı
o yuzden gıtmeyı dusunmem ben bır daha

ben gelebılırım anadolu yakasına yakınım
bende gelırım ama sadece pazar günü izinliyim ben
Nasil guzel insanlarsinz kizlar cok iyi yureklisinz.
Keske bende gelebilseydim ama yurtdisindayim maalesef.
Evim sahaneye baktim bende gecen gun cok duygulandim.
Insallah denk gelir gunlerinizde bir gunlugunede olsa mutlu olur ordakiler.
Günaydın arkadaşlar. Hepinizin koskocaman yürekleriniz var Allah razı olsun. İlk hayalim çocuk esirgeme kurumuydu ama çalıştığım için haftaiçi olması sorun olabilir,haftasonları gidilebiliyor sanıyordum.Yine de muhakkak gideceğim izin alıp. Ben diyorum ki ilk etapta huzurevine gidelim,hatta bu pazar anneler gününde çiçekler alıp gidelim ne dersiniz? Size uymazsa haftaya pazar. Yukarıda Synh nin yazdığı yere de gidebiliriz ya da anadolu yakasında bildiğiniz yerler varsa daha da iyi olur Ben 2 yaşında kızımı da alacağım yanına, torun sevsinler Sizler de var mı juniorlar?

Canım ben daha çok yiyecek götürmeyi düşünüyorum, huzurevine anneler gününde gidersek çiçek de alırız toplanıp. Maddi yardım için imkanım yok malesef.

Ankarada da pursaklardaymiş... Ankaradan kimse var mi kizlar? Benim de aklima düştü şimdi...
Benim ailem Ankara Pursaklar'da oturuyor, ordaki yuvaya iş nedeniyle 1 hafta boyunca gidip gelmiştim.
Ziyaret saatleri hakkında bi bilgim yok maalesef, ben şuan Ankarada olmadığım için gelme imkanım da yok ama yardımcı olabileceğim başka bir şey olursa seve seve ilgilenirim..

Canım ben daha çok yiyecek götürmeyi düşünüyorum, huzurevine anneler gününde gidersek çiçek de alırız toplanıp. Maddi yardım için imkanım yok malesef.
ıste dedıgım gıbı ıstıyorlar param yok dıyorlar ılaclarımı alamıyorum dıyorlar cocuklarım gelmıyor dıyorlar
bızde ufak tefek hedıyeler ve cıcek almıstık ama dedıgım gıbı benım psıkolojım kaldıramıyor
sızı tebrık ederım

Amin canım amin.okumayip 18 bitenleri nereye gönderiyorlar peki birşey dedi mi ?hemsireleri gelince sorayım ben bunu bir merak ettim

genelde gençlik evleri oluyor ama onların şartları çok farklı orası tamamen torpille işliyor mesela 18i doldurduğun halde hala okuyorsan yurtta kalabiliyorsun ama okumuyorsan seni gençlik evine bir şartla gönderirler hemen iş bulacaksın ve kazandığın paranın belli bir miktarını o eve vereceksin. şimdi şöyle birşey var orada yıllarca kalan kızlar var torpille o yüzden yenileri için hiç yer olmuyor, mesela ben 18 olduktan 6 gün sonra eşyalarını topla dediler ve gönderdiler önce gençlik evine gittim baktım yer yok bende kaldım sokakta yapacak bişi yok, çalıştım çabaladım okudum kitap çıkarttım memur oldum çocuk yaptım :) kimse bana inanmadı ama ben yaptım..

Konu sahibi harikasın ne güzel düşünmüşsün keşke sizin gibilerin sayısı çoğalsa o kadar duygulandım ki Pazar günü turum olmasaydı bende seve seve katılmak isterdim anadolu yakasındayım bende ama benim de ne zamandır aklımda mutlaka en kısa zamanda ziyaret edeceğim o güzel yürekleri.
Bu arada iki kurumdan harici bir şey olacak özür dilerim şimdiden ama geçtiğimiz haftasonu bende çok istediğim Mecidiyeköyde 5 yıl önce açılmış olan Down Cafe'ye gitme şerefine nail oldum. Dünyam değişti . O kadar samimi, o kadar güzel bir atmosfer ki yazarken bile gözlerim doldu. Hatta down sendromlu gençlerden ikisi o kadar memnun kalmışlar ki facebooklarında benimle birlikte çekildiği resmi kapak fotografı yapmışlar canım kankam diye yazmışlar :) O kadar insan canlısı insanlar ki, birileri gidince o kadar mutlu oluyolar ki tarifi imkansız. Onlarında çok desteğe ihtiyacı var en azından yolunuz düşerse bir öğün yemeğinizi orada yerseniz tam anlamıyla anlatamayacağım o atmosfere yakından şahit olursunuz:) Mutlu günler hepinize..

İnş. beraber de gideriz canım. Zaten kızlar forumda değil galiba,bu pazar için kimseden dönüş alamadım, muhtemelen erteleyeceğiz. Down Cafe yi bilmiyordum,kendimden utandım valla Ben okula giderken ordan biniyordum,haberim olsa hergün uğrardım.

Profilo alışveriş merkezinin hemen bi alt sokağında canım gitmek istersen . İnşallah hep beraber gitmekte nasip olur nasıl güzel olur:)

mordkay, gelirim diyenlerden bu pazar için kimse de dönüş yapmıyor nasıl yapsak ki
Bu pazar anneler günü, belki pazarını anneleriyle geçirecek olanlar olabilir.
Benim annem çalışıyor, birlikte gidebiliriz.
Ya da erteleyip bir sonra ki hafta pazar gününe daha organize hep birlikte de gidebiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…