Beraber gidelim mi?

Bize kayıtlı bir çocuk esirgeme kurumu var yaşları 10 ila 15 arası. Her gelen çocuğa kan tahlili yapılıyor ilk olarak.kapıda onlar beklerken bir önceki çocuktan kan alıyorum annesine binbir naz anne acıyacak mı aldırırım ama şunu isterim söz ver diyor onlarda kapıdan izliyor.sıra onlara geldi her biri sorun çıkarmadan daha 10 yaşındaki çocuk bile kanı verip kalkıyor hiçbirinin sesi çıkmıyor.naz yapacak kimse yok başlarında ne zaman ordan biri gelse gözlerim dolar.hepsininde annesi yada babası yada her ikisi varmış. Devlet parasını verelim siz bakın dedikleri halde öz çocuklarını kabul etmiyorlarmış.gözlerinden bile belli öyle sevgiye ilgiye muhtaclar ki.giderseniz çok büyük sevaba girersiniz teşekkür ederim duyarlı davranışınız için

Şimdi bu yazdığınızı bile okurken ağlıyorum,onları birebir görünce ne yapacağım hiç bilmiyorum

yazdıklarınızı okurken gözlerim doldu. boğazım düğüm düğüm olsu.

bazen sadece sarılmak isteriz. şefkati hissetmek isteriz değil mi?

şükürler olsun anam babam başımda. bu yaşımda onlara muhtacım.

Öyle hikayeleri var ki hepsinin baba ölmüş anne evlenmiş üvey baba istemiyor.kiminin anne ölmüş baba evlenmiş üvey anne istemiyor.bayramdan bayrama ailelerinin yanına izne gidiyorlar kimisi ona bile gitmiyor.bayramı yuvada geçiriyor. Çok zor bir durum anne olunca daha bir sızlıyor için. Bir çoğu sigara içiyor yolda gördüm niye içiyorsun yazık değil mi dedim ne yapalım abla bir bu var zaten diyor.Allah hayırlı ömür versin hepsine

amin inş. devletin bu çocuklara en büyük faydası birçoğunun memur olarak yerleştirilmesi... hoş çocukluklarında öyle şeyler yaşıyorlar ki o travmayı bir ömür atlatamazlar. rabbim orada çalışan personele vicdan ve merhamet versin inş.

benim bir arkadaş çocuk yuvasında güvenlikti. hamile kaldı. kızı olacağını öğrendi. doğumundan sonra evine ziyarete gittiğimde bir oda dolusu peluş görünce şoka uğradım. peluş yenilir içilir bir şey değil ama sonuçta o çocuklar için gönderilmişti yuvaya.

izmir'de de böyle bir ziyaret programlanırsa maddi manevi bende katılmak isterim.

18 yaşına kadar yuvadalar okula devam edenler kalmaya devam ediyorlar.ama bir çoğuyla ilgilenen olmadığı için okul umurlarında olmuyor.okumayanlari ne yapıyorlar hiç bilmiyorum.
Yetimin öksüzün bir nebze yüzünü güldürecek o yapma oyuncakları bir şey sanıp evine dolduran arkadaşınıza da sevgilerimi sunuyorum.bunun hesabını nasıl verecek Allah'a

Bunu ben de duymuştum bir grupta. Kıyafet oyuncak vb.gelen şeyleri kendilerine alıyorlarmış,beğenmedikleri filan olursa çocuklara veriyorlarmış.Yazıklar olsun...

yukarıda bir arkadaş yazmıştı 18imden sonra yaka paça dışarı atılışımı unutamıyorum diye

arkadaşıma söylenecek söz yok. RABBİMin adalet çok büyük...

Ankarada da pursaklardaymiş... Ankaradan kimse var mi kizlar? Benim de aklima düştü şimdi...

Ya ben düşünüyorum,18 yaşında bir genci yuvadan gönderdiklerinde ne olacağını nasıl düşünemiyorlar? Erkekse uyuşturucuya,sigaraya,alkole,pis işlere bulaşabilir; kızsa kandırılabilir,Allah korusun tecavüzcüsü var suçlusu var,onlara denk gelebilir neler neler duyuyoruz, nerede kalıyorlar ne yapıyorlar? Bu nasıl bir mantıktır? Ben böyle olduğunu hiç bilmiyordum...

Darülaceze 2 dk mesafe deyim is yerim yakınında gelirseniz bende gelirim

Bunu ben de duymuştum bir grupta. Kıyafet oyuncak vb.gelen şeyleri kendilerine alıyorlarmış,beğenmedikleri filan olursa çocuklara veriyorlarmış.Yazıklar olsun...
gelen gıda yardımını bile evine götüren personel var ALLAH hepsine vicdan ve merhamet versin inş.

Amin canım amin.okumayip 18 bitenleri nereye gönderiyorlar peki birşey dedi mi ?hemsireleri gelince sorayım ben bunu bir merak ettim
bu soruya en güzel cevabı dorkorella verir... bende bilmiyorum

ben avrupa yakasında gıtmıstım boyle gruplarla
oncelıkle cocuk esırgeme bana gore degıl
psıkolojık durumum bunu kaldırmaz
huzurevlerıne eglınce
evet cok muhtaclar var cok garıbanlar
ama cok cok uyanık kullanmaya calısan para ısteyen zor durumda bırakanda cok var.
bır daha gıtmeyı dusunmuyorum

Ciddi misiniz? Yuva,huzurevinden daha ağır basıyor bende sanırım ilk ona giderim.

Son düzenleme:
Biz (patronumla) her sene bayramlarda, yılbaşlarında Emrullah Turanlı çocuk yuvasına kıyafet, yiyecek içecek yardımında bulunup ziyaretlerine gideriz.
Çok farklı duygular. Tarifsiz.
Hatta önümüzde ki hafta yine çocuklara yazlık kıyafet, ayakkabı alıp yollayacağız. Fırsatımız olursa bizde gideceğiz.

Ne güzel ya Allah razı olsun. Siz de mi çarşambaları gidiyorsunuz peki?

Hepimizden Allah razı olsun
Biz fırsat buldukça gidiyoruz. Gün farketmiyor. Biz yönetimi bayağı tanıyoruz çünkü.
Bizim amacımız hem kontrol hem yardım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…