Beraber gidelim mi?

Bu pazar anneler günü, belki pazarını anneleriyle geçirecek olanlar olabilir.
Benim annem çalışıyor, birlikte gidebiliriz.
Ya da erteleyip bir sonra ki hafta pazar gününe daha organize hep birlikte de gidebiliriz. Hoppa
Çocuk yuvasına gitmeyi çok istiyordum,onu ziyaret çarşambaları oluyormuş diye erteledim.Anneler gününde huzurevine gitmek çok iyi bir fikir gibi düşünmüştüm. Ben de annemi görüp ordan kayınvalideme gidecektim, o gün 1-2 saat müsait zamanım olur diye düşünüyorum. Adresleri konusunda bilgin var mı canım?

Çocuk yuvasına gitmeyi çok istiyordum,onu ziyaret çarşambaları oluyormuş diye erteledim.Anneler gününde huzurevine gitmek çok iyi bir fikir gibi düşünmüştüm. Ben de annemi görüp ordan kayınvalideme gidecektim, o gün 1-2 saat müsait zamanım olur diye düşünüyorum. Adresleri konusunda bilgin var mı canım?
Hemen yakınımda 2 tane huzur evi var Üsküdar da.
Ama çocuklar için gitsek daha iyi gibi olur canım.
Yaşlıları görünce nedense kötü oluyorum ve bir korku alıyor beni.
Ama çocuklara gitmeyi ben de çok istiyorum.
Şöyle yapsak olur mu zaman; çarşamba gününe ayarlamaya çalışalım çocuklar için, hem belki gelebilecek olanlarda o zamana kadar gelebilirler..

Hemen yakınımda 2 tane huzur evi var Üsküdar da.
Ama çocuklar için gitsek daha iyi gibi olur canım.
Yaşlıları görünce nedense kötü oluyorum ve bir korku alıyor beni.
Ama çocuklara gitmeyi ben de çok istiyorum.
Şöyle yapsak olur mu zaman; çarşamba gününe ayarlamaya çalışalım çocuklar için, hem belki gelebilecek olanlarda o zamana kadar gelebilirler..
Olur canım,süper olur hem de. Ben bir çarşamba izin alacağım ama bu aralar işten izin alma şansım yok malesef.2-3 hafta sonra filan olabilir. Anneler gününde de Ümraniye civarında bir kaç tane huzur evi varmış,yerini isimlerini eşim biliyor. Oralara gideceğiz inş.

çocuk esirgeme kurumuna nerede olursa olsun gelirim :cry:

Olur canım,süper olur hem de. Ben bir çarşamba izin alacağım ama bu aralar işten izin alma şansım yok malesef.2-3 hafta sonra filan olabilir. Anneler gününde de Ümraniye civarında bir kaç tane huzur evi varmış,yerini isimlerini eşim biliyor. Oralara gideceğiz inş.
Tamam canım, tekrar haberleşiriz o zaman :KK25:

Haftaici olursa bende gelebilirim. 14 aylik bir kizim var onuda getiririm.Benimde aklimda vardi boyle birsey, cok guzel dusunmussunuz,tebrik ederim.

Biz de gitmiştik Eskişehir de. Ama orda aldığın hediyeleri içeri almıyolar. Çocuklar hediyeye koşuyormuş kargaşa oluyormuş ve her gelenden hediye bekliyorlarmış soruyor larmış hatta. Bana mantıklı gelmişti ama umarım hepsini verirler diye düşünmüştüm. Sonuçta kötü insanlar da var. Ve bir de gidilecekse böyle bir kere gidip görmekle olmuyo işte sürekli hale getirmek gerek ne bileyim oyun için ders için falan gönüllü olmal gerekiyor. Yoksa orası müze değil ayy bi gidip göreyim değil. Sizin için demiyorum yanlış anlamayın ama süreklilik arz etmeyecekse hiç girmeyin o işe derim. Kendinizi yararlı bir insan gibi hissetmesiniz çünkü

Biz de gitmiştik Eskişehir de. Ama orda aldığın hediyeleri içeri almıyolar. Çocuklar hediyeye koşuyormuş kargaşa oluyormuş ve her gelenden hediye bekliyorlarmış soruyor larmış hatta. Bana mantıklı gelmişti ama umarım hepsini verirler diye düşünmüştüm. Sonuçta kötü insanlar da var. Ve bir de gidilecekse böyle bir kere gidip görmekle olmuyo işte sürekli hale getirmek gerek ne bileyim oyun için ders için falan gönüllü olmal gerekiyor. Yoksa orası müze değil ayy bi gidip göreyim değil. Sizin için demiyorum yanlış anlamayın ama süreklilik arz etmeyecekse hiç girmeyin o işe derim. Kendinizi yararlı bir insan gibi hissetmesiniz çünkü
Görüştüğüm yuvayla "Haftasonu gelemezmiyim çalışıyorum" diye sordum, "Malesef" dedi. "Güvenemeyiz herkese,haftasonu fazla yetkili olmuyor burada" dedi ki haklı da. Özellikle "Çarşamba günü geldiğimde,güven oluştuğunda haftasonları da gelebilir miyim peki" diye sordum,onun için olumlu konuştu.,gönüllü olarak kayıt açılabiliyormuş.
Devamlı gitmek istiyorum,o yüzden haftasonu olsun istiyorum.Orası müze değil,gidip bir göreyim diyen insan var mıdır ki,hiç sanmıyorum yanlış buldum bu cümlenizi. İlk kez gidip devamlı gidemeyenlerin büyük çoğunluğu,o anki psikolojiye dayanamamıştır belki ya da fırsat bulamamıştır(Şov amaçlı yardım yapmaya gidenler hariç)

Çok güzel düşünmüşsünüz.o çocukları görünce ağların dayananmam.herhalde

TE="CeYz, post: 40875994, member: 386356"]Görüştüğüm yuvayla "Haftasonu gelemezmiyim çalışıyorum" diye sordum, "Malesef" dedi. "Güvenemeyiz herkese,haftasonu fazla yetkili olmuyor burada" dedi ki haklı da. Özellikle "Çarşamba günü geldiğimde,güven oluştuğunda haftasonları da gelebilir miyim peki" diye sordum,onun için olumlu konuştu.,gönüllü olarak kayıt açılabiliyormuş.
Devamlı gitmek istiyorum,o yüzden haftasonu olsun istiyorum.Orası müze değil,gidip bir göreyim diyen insan var mıdır ki,hiç sanmıyorum yanlış buldum bu cümlenizi. İlk kez gidip devamlı gidemeyenlerin büyük çoğunluğu,o anki psikolojiye dayanamamıştır belki ya da fırsat bulamamıştır(Şov amaçlı yardım yapmaya gidenler hariç)[/QUOTE] müze sadece bir benzetme idi. Bence merakından giden bile vardır onun için demiştim.

Çocuklar bakimsizmi ? Altına yapmış geziyor demissin :KK43:

Ben gittim İstanbul, Avrupa yakasında Okmeydanı darülaceze.. ama üzerinden baya yıllar geçti.. topluca arkadaşlarla gittik.
Ellerimiz de bir sürü şeylerle girdik içeri hepsi ellerimizde ne varsa almak istediler.. haliyle herkese kalmadı onun yerine keşke oraya maddi bağış yapsaydık dedik !!

Ya manzara vahimdi 2 hafta kendime gelememiştim ben :KK43: mutlaka gidilmesi gereken yer..
Çocuk esirgeme kurumuna da gittim şişli de orası çok güzel donanımlı bir yerdi oraya bağış yaptık.. ama Darülacezedekiler çok fenaydı çoğunun aklı başında değil bahçede altına etmiş geziyordu bir tanesi hiç gözümün önünden gitmez..

Bir amcayla sohbet etmiştik baya.. hala sohbet dün gibi aklımda.. çok güzel düşünmüşsün sürekli gidilmesi gereken yerler.

Benim darülacezedeki çocuk yuvasına 3-4 kere gitmişliğim var. Çocuklara ziyaret yazıldığı gibi sadece çarşamba günleri, bir sabah saatlerinde oluyor bi de öğleden sonra 15.30 gibi. Normalde sadece yarım saat izin var 16.00'a kadar ama 17.00'a kadar bile durduğumuz gün olmuştu yani çıkış saatini biraz esnetebiliyorlar. Çocuk sayısı az yanlış hatırlamıyorsam 7 çocuk falan anca vardı. Bir de bebekler var onları göstermiyorlar. Girerken de elden bir şey verdirmiyorlar, kendileri alıyorlar biz sonra vericez diyerek.

Yaşlıların bulunduğu kısıma da 2 kere gittim. Biz okuldan arkadaşlarla toplanıp gitmiştik biraz meyve almıştık meyve suyu bisküvi falan toparlamıştık bütçemiz yettiğince. Çok şekerli şeyler hariç hemen hemen bir çok şeye izin var. Meyve suyu güzel oluyor bardaklarına dolduruyorduk birer bardak. Hatta hiç unutmam böyle sırayla veriyorduk 4 kişilik bir oda vardı. En sona bir teyze kalmıştı ama çok yaşlı 80'e yakın. Bardağını çıkardı hazır etti meyve suyu verelim diye. Ama ondan önce yanına uğradığımız teyze bizi lafa tutunca bekleyen teyzenin yanına hemen gidemedik. Baktım yüzü düştü biz yanına gitmeyince, bardağını geri dolaba koydu. Sonra üzülmesin diye bir kısmımız ona yöneldi hemen, meyve suyunu uzattık. Bana vermeyeceksiniz sandım bekledim gelmediniz ondan koydum geri dedi. :KK43: İnsanın içi parçalanıyor gerçekten. Gidip her döndüğümde bir kaç gün atamıyorum üzerimden o psikolojiyi. Ama çok neşeli teyzeler, amcalarda vardı. Gençlik hikayelerini anlatanlar, şiirler okuyanlar, tutup dakikalarca bizle dizi kritiği yapanlar falan :))

Bu ara biraz yoğunum ama eğer bir organizasyon olursa bende katılmaya çalışırım kesinlikle :)
Altını çizdiğim yeri okuyunca gözyaşlarımı tutamadım Allahım sen yardım et onlara bu dünya yaşlılarımız ve yetimlerimiz sayesinde ayakta keşke elimizden daha fazlası gelebilse :KK61:

Son düzenleme:
Bende katılmak isterim şu sıralar hazırlık aşamasındayım koşuşturma içerisindeyim ama en kısa zamanda katılmak isterim aranıza o kadar istiyorum ki gidip görmek :cry:

Çocuklar bakimsizmi ? Altına yapmış geziyor demissin :KK43:
Yok canım çocuk esirgeme kurumu çok güzeldi kütüphanelerinden tut yatakhanelerine kadar gezdik kaç yıl geçmesine rağmen çok donanımlı bir yerdi.. Şişlide bir yerdi (İstanbul- Avrupa Yakası)

Altına yapanlar darülaceze de ki yaşlı bir teyzeydi, o şekilde bahçede dolaşıyordu.. bahçesini gezdik onunda zaten hep bahçedeydiler.. bir görsen aklı başında olmayan bir sürü yaşlı vardı elimizdeki poşetlere saldıranlar vardı.. :KK43: içim parçalandı.. çok vahim bir durumdu o gün arkadaş grubuyla gitmiştik hepimiz çok etkilendik..
Yıllar geçti üzerinden şimdi ki durumunu bilmiyorum ama çok bir şey değiştiğini de sanmıyorum Okmeydanı Darülaceze ye gitmiştik.

Devamlı giderseniz size anne demeye başlıyorlar..
Birde bazı kurumlar hediyelerinizi alıp biz dağıtırız diyorlar kabul etmeyin,bunu yaşamk istiyorum diye bahane bulun.
Bazı kurumlarda her an ziyaretçi kabul etmiyor , çoğu zaman geri gönderebiliyorlar; araştırıp gidin derim.

Günaydın Kızlar. 20 Mayıs Çarşamba saat işten izin alıp 15:00-15:30 arası olan ziyarete katılacağım Allah izin verirse. O gün gelebilecek olanlar bana dönüş yapabilir mi? 1 kişi bile olsa güç alırım,tek gitmek çok zor olacak benim için.Emrullah Turanlı Çocuk Yuvası-Kartal olabilir kızlar.Buluşup yiyecek bir şeyler alabiliriz,evden kek poğaça yapıp götürebiliriz ne dersiniz?

Günaydın Kızlar. 20 Mayıs Çarşamba saat işten izin alıp 15:00-15:30 arası olan ziyarete katılacağım Allah izin verirse. O gün gelebilecek olanlar bana dönüş yapabilir mi? 1 kişi bile olsa güç alırım,tek gitmek çok zor olacak benim için.Emrullah Turanlı Çocuk Yuvası-Kartal olabilir kızlar.Buluşup yiyecek bir şeyler alabiliriz,evden kek poğaça yapıp götürebiliriz ne dersiniz?

20 Mayıs'ta İstanbul'da olamayabilirim zaten kartal bana epey uzak kalıyor. O yüzden maalesef katılamayacağım ama inşallah birilerini bulabilirsiniz ve ziyaretiniz çok güzel geçer. Çocukları da benim için bol bol sevin :)

çoook güzel düşünmüşsünüz.
bende yakın sayılırım..çok istiyordum bayadır da gün ve saat bana çok sıkıntı bilemiyorum izin alabilir miyim :KK61:

19 mayıs olsa acaba almazlar mı içeri, hem çalışanların çoğu kullanıyordur belki resmi izin :KK64:gün değişmezse ayarlamaya çalışıcam hatta çırpınıp çabalayacağım, takibe ekliyorum sizi.

X