bepanthen'in bir jenerik ismi (marka) diyebiliriz. Bütün ürünleri bir çeşit B vitamini olan dekspantenol içerir, bu epitelizasyona destek veren bir maddedir. Epitelizasyonu cildin en üst tabakasının kendisini yenilemesi olarak tanımlayabiliriz. Şimdi çeşitlerine gelelim.
Losyon: tüpte değil de şişelerde satılıyor, daha dermokozmetik tipi ürün günlük alıp elinize, vücudunuza kullanabilirsiniz. Güneşlenme sonrası soyulmalara karşı, soyulma durumunda cildin kendini yenilemesine destek olarak da kullanabilirsiniz.
Krem: (mavi tüp)losyondan biraz daha yoğun ama yine de nispeten su bazlıdır. Hafiftir yüze kullanılabilir. Aslında her şeyde kullanılabilir. Dediğim gibi cildin üst katmanının kendini yenilemesine destek verir. Eklemem gerekir ki mucizevi değildir!!
Plus krem: (Sarı tüp)Krem içeriğine antiseptik (mikrop öldürücü) eklenmiş halidir. Dudaklara iyi geldiğini yazan olmuş, evet gerçekten çatlamış iltihaplanmış dudaklarda çok işe yarar. Antiseptik özelliği çok etkili olmasa da küçük yaralarda iltihaplanmayı önler, yara iyileşmesini hızlandırır.
Merhem: (Pembe tüp)Yağ bazlıdır. Ben bunu gece yatarken dudaklarımda kullanıyorum. Çok yoğundur, emilmesi zordur. Emziren anneler meme başlarına, bebeklere pişiğe karşı, diz dirsek topuk gibi bölgelere kullanılabilir. Yüze sürmek için biraz fazla yoğundur, sivilce yapabilir.
Başka çeşidi de olabilir kızlar bunlar benim bildiklerim. Yardımcı olabildiysem ne ala