Benimle 5 günlük detoks yapmak isteyen var mı?

Ama dukanın guzel yanı her seyi neredeyse yiyebiliyor olmak ve sınırsız.
Mesela ben şimdi tatlandırıcı aldım, yulaf kepeği aldım. Tariflerin oldugu bir blog var. Çeşit çeşit tatlılar, kekler, poğaçalar yapıp yiyebiliyorsun. Üstelik yediğin halde kilo vermeye de devam ediyorsun.
İstediğin saatte de yiyorsun.
Sanırım beni cezbeden tarafı bu. Hangi diyette tatlı yiyebiliyorsun ki başka?

Mesela ben şimdi akşama dukan lahmacun yapıp yicem :KK70:
dukan lahmacun güzel oluyor cnm bende biara denedim dukanı 3 gün atak yapmıştım iyi kilo verdiriyor ama sürekli protein almak acayip mide bulantısı yaptı bende özelliklede tavukk tiksindim resmen
dukan express de var aslında oda kolay yapılabilir
roxen sonucunu bekliyorum :KK54::KK54:

dukan lahmacun güzel oluyor cnm bende biara denedim dukanı 3 gün atak yapmıştım iyi kilo verdiriyor ama sürekli protein almak acayip mide bulantısı yaptı bende özelliklede tavukk tiksindim resmen
dukan express de var aslında oda kolay yapılabilir
roxen sonucunu bekliyorum :KK54::KK54:

Evet atak bayıyordur bir süre sonra ama seyire geçince sebze de yiyebiliyoruz biraz sabretmek lazım sanırım ben cok iradesiz olsam da biraz da bunu denicem :)

Yok canım
Sadece o 3 gun atak evresinde sırf proteinle besleniliyor. Atak bitip seyir evresine gecince 1 gun sadece protein, 1 gun protein+sebze seklinde besleniyorsun
hııı anladım canım ama hani demişsiniz ya sağlıksız olduğunu söyleyip moral bozanlar olabilir diye onlardan olmak istemem ama bilgilerimden yola çıkarak şunu söyleyebilirim beyin glikozla çalışır ve bunu depolamaz yani hergün düzenli olarak glikozu almak gerekir buda karbonhidratla sağlanır yani halsiz düşmelerin algıda sıkıntı unutkanlık yorgunluk yaşayabilirsin..iyiliğiniz için söylüyorum yanlış anlamayın lütfen canlar:)

hııı anladım canım ama hani demişsiniz ya sağlıksız olduğunu söyleyip moral bozanlar olabilir diye onlardan olmak istemem ama bilgilerimden yola çıkarak şunu söyleyebilirim beyin glikozla çalışır ve bunu depolamaz yani hergün düzenli olarak glikozu almak gerekir buda karbonhidratla sağlanır yani halsiz düşmelerin algıda sıkıntı unutkanlık yorgunluk yaşayabilirsin..iyiliğiniz için söylüyorum yanlış anlamayın lütfen canlar:)

Canım aslında bunun tam tersi yönünde de arastırmalar var. Mesela şunun gibi.

Son yıllarda yapılan araştırmalar ile glikozun beyine sanıldığı kadar yararlı olmadığı ortaya çıktı. Glikozu daha yavaş yakan vücuttaki beyin daha hızlı yakan vücutlara göre daha hızlı unutkan oluyorlar. Bununla birlikte glikoz kalıcı hasarlar bırakıyor. Glikozu fazla tüketen kişilerde unutkanlığı gözle görülebilir şeklinde fark edilebilecek düzeydedir.

Ancak kasların calısabilmesi enerji üretebilmesi için karbonhidrata, glikoza ihtiyacı oldugu konusundan bahsediyorsan haklısın. Bunu da zaten sebze gunlerinde alıyoruz. Ki protein gunlerinde de süt ürünleri tuketerek alıyoruz. Karbonhidrat sadece yağ ve ette bulunmaz. Dukan diyetinde de sadece et yenmiyor zaten.
Bu mantıkla gidilirse karatay diyetinde de şeker yasak oldugu için unutkanlıklar vs baş gösterdiği söyleniyor. Her söyleneni dinlememek gerek. Her iddianın bir antitezi vardır.

Canım aslında bunun tam tersi yönünde de arastırmalar var. Mesela şunun gibi.

Son yıllarda yapılan araştırmalar ile glikozun beyine sanıldığı kadar yararlı olmadığı ortaya çıktı. Glikozu daha yavaş yakan vücuttaki beyin daha hızlı yakan vücutlara göre daha hızlı unutkan oluyorlar. Bununla birlikte glikoz kalıcı hasarlar bırakıyor. Glikozu fazla tüketen kişilerde unutkanlığı gözle görülebilir şeklinde fark edilebilecek düzeydedir.

Ancak kasların calısabilmesi enerji üretebilmesi için karbonhidrata, glikoza ihtiyacı oldugu konusundan bahsediyorsan haklısın. Bunu da zaten sebze gunlerinde alıyoruz. Ki protein gunlerinde de süt ürünleri tuketerek alıyoruz. Karbonhidrat sadece yağ ve ette bulunmaz. Dukan diyetinde de sadece et yenmiyor zaten.
Bu mantıkla gidilirse karatay diyetinde de şeker yasak oldugu için unutkanlıklar vs baş gösterdiği söyleniyor. Her söyleneni dinlememek gerek. Her iddianın bir antitezi vardır.
aslında herkes farklı bişeyler söylüyor canım sende haklısın ne yapacağımızı şaşırdık en iyisi bence azar azar herşeyden tüketmek tabiki ne yapacağını sen daha iyi bilirsin ben sadece aklımda olan bişeyi söyledim:)

aslında herkes farklı bişeyler söylüyor canım sende haklısın ne yapacağımızı şaşırdık en iyisi bence azar azar herşeyden tüketmek tabiki ne yapacağını sen daha iyi bilirsin ben sadece aklımda olan bişeyi söyledim:)

Ha bu arada sunu da söylim canım diyet surecinde gunde 1bucuk 2kaşık yulaf kepeği tuketmek gerekiyor. Bu zaten karbonhidrat ihtiyacını karsılıyor.
Evet malesef herkesin her konuda farklı bir yaklaşımı var. En basitinden kimi uzmanlar ara öğüne karsı cıkarken, kimi uzmanlar ara öğün şart diyor. Biz de ne yapacağımızı sasırıyoruz haliyle:)
Her seyden azar azar yemek bana göre değil işte ben öyle az yiyemiyorum:)
Bakalım belki bu diyetteki gibi sıkılıp dayanamıcam bırakcam daha ataktayken :KK48: Benim işim belli olmaz. Dukanla ilgili benim tek tereddutum kabız olma ihtimali. Başka tereddutum yok:)

onun çözümüde acı çehre tohumu canım ama çok fena yapıyor ya evden çıkmamak lazım onu tükettiğinde:KK70::KK70:

yok o kadar uzun sürmüyor etkisi canım daha öncede kullandım 2 saat kadar sonra etkisini görüyosun sonra tuvalet maratonu bi 2 3 saat sürüyor:KK70::KK70:

bence hergün kullanma çünkü sürekli ishal çok su kaybına neden olur ben çok şişkinliğim olduğunda veya normal zamanda vücudu temizlemek istediğimde kullanıyorum..2 tane tohumu(rengi koyu yeşil olan tohumlar daha etkili) 2 bardak ılık su ile yutuyorum dişimle eziyorum sadece çiğnenmiyor zaten ben beceremedim yani:KK70::KK70:

X