Benim problemim ne?

Ben de kaçardım herhalde. ya da benim cevabımdan adam kaçardı:KK53:

Ya ciddi ciddi psikologu düşünür oldum yalnız cevaplarınızdan sonra. Sorun adamlarda değil bende galibao_O

İki gündür yine birinin ardından dertleniyorum. Normalde duygusal olarak dibe vurduğumda bir geceyi kendime ayırırım, bir şişe şarabımı alırım, ışıkları kapatıp mum yakıp güzelce içerim kendi başıma, şöööyle güzelce ağlarım geçer. Normalde hiç ağlamam çünkü ben.
Dün aynı moddaydım ama içecek halim yoktu, foruma yazayım dedim. İyi ki yazmışım.

Şimdi şöyle bir şey var, kendi kafanda bazı şeyleri oturtamadığın için seçtiğin insanlar senin için yanlış (başkaları için doğru insan olabilirler) evet bu bir sorun ama sorunlar çözülmek içindir. Bu şekilde kendini daha iyi tanıyacaksın. Hani bir insanı en iyi kendi tanır deriz ya, bazı durumlarda kendimize bile itiraf edemediğimiz şeyler olabiliyor, bu anlamda destek almak gerçekten çok yardımcı oluyor. Zaten sebebi öğrendikten sonra çözümü çok basit. Yüzleştikten sonra ortada sorun falan kalmıyor, maksimum iki seans diyorum :KK66:

Yalnız dertlenme şeklin çok hoşuma gitti, söylemeden yapamayacağım :KK50:

Bu arada bahsettiğim kişi, kaçılmaması gereken nadide parçalardan biri çıktı. 3 senedir birlikteyiz :KK200:

Şimdi şöyle bir şey var, kendi kafanda bazı şeyleri oturtamadığın için seçtiğin insanlar senin için yanlış (başkaları için doğru insan olabilirler) evet bu bir sorun ama sorunlar çözülmek içindir. Bu şekilde kendini daha iyi tanıyacaksın. Hani bir insanı en iyi kendi tanır deriz ya, bazı durumlarda kendimize bile itiraf edemediğimiz şeyler olabiliyor, bu anlamda destek almak gerçekten çok yardımcı oluyor. Zaten sebebi öğrendikten sonra çözümü çok basit. Yüzleştikten sonra ortada sorun falan kalmıyor, maksimum iki seans diyorum :KK66:

Yalnız dertlenme şeklin çok hoşuma gitti, söylemeden yapamayacağım :KK50:

Bu arada bahsettiğim kişi, kaçılmaması gereken nadide parçalardan biri çıktı. 3 senedir birlikteyiz :KK200:
Oy oy ne güzel, uzun seneleriniz olsun:KK54:

Bilmiyorum bakacağız artık nolacak ne bitecek. Ama dediğim gibi bugün kafam dağıldı artık, o dünkü modumdan çıktım. Çok sağolun valla güzel oldu bu :KK49:

Emin misin yanlış olduğuna? Yazdığım cümleler resmen benim cümlelerim zira, ben de böyle söylerdim.

Evlilik benim için hayatın olmazsa olmazı değil, kendime yetebiliyorum, kendi paramı kazanıyorum, mutluyum iyi dostlarım var ve başarılıyım. Hiç bir zaman evlilik hayalim olmadı ve açıkçası şu anki şartlarımı bozacak bir olayın içine girmeyi düşünmüyorum çünkü keyfim yerinde. Hem zaten bana gerçekten uygun olabilecek, herşeyden önce bana dost olabilecek biri çıkmadı karşıma...

Derdim... Sonunda o kişi çıktı karşıma, ben bildiğin panik, 10. buluşmamızda adamın bana evlilik konusunda ne düşündüğümü sorması ile birlikte ilişkimizin 20. günü terk ettim adamı!

Sonrada çookkk uzun zaman toparlamaya uğraştım. Düşündüm durdum niye yaptım ki bunu? Herhalde daha önceki ilişkimde yaşadığım travma bunun sebebi sonucuna vardım gel görki, sebep bu değilmiş, öncekini de rezil eden benmişim ve haberim yokmuş. İnsan beyni öyle bir şey ki, olmadık bahaneler buluyor kendince. Belki çok uygun ve muhteşem insanlar çıkıyor karşımıza ama olmayacak özelliklerine belki giydiği gömleğin rengine bile takıp ııhhh bu iş olmaz diyebiliyoruz veya aslında hiç umut olmayan insanları tercih diyoruz

Anlatmaya çalıştığım bu Shot, iş o noktaya geldiğinde ya kaçıyoruz ya işin o noktaya gelmemesi için elimizden geleni yapıyoruz.Ben sorunumu çözdüm, artık evlilik olayından korkmuyorum ama evlenmek için daha zamanım var ki ben 20 lerimi çoktan geçtim.

Ayrıca mesajımdan nasıl evlilik yaşı gelen ve evlenememiş genç kız hezeyanına sahip olduğunu kast ettiğim sonucuna vardın anlamadım. Senden bir tane de burada var gördüğün gibi...

yazdıklarınız beni öyle ürküttü ki...
gerci ben de bazı seyleri cozdugume inanıyordum fakat okuyunca yolun yarısını bile almamışım diye düşünmeye basladım :KK53:

bu arada benim begenilerim mi desem, şanssızlıgım mı adını koyamıyorum fakat gecmiste canım yanıp sonra düzenli ilişkilerden kacan bir insan iken yavas yavas hayat tarzımı degistirdim, sonra aile babası olacak erkek aramaya koyuldum:KK55: fakat evlilikten kacmaca her daim vardı...
sonra onu da yendim ya da kendi icimde yeni tanımlamalar yaptım diyeyim. cunku mevcut kavramlarla da kökten sorunlarım var.

ancak yazdıklarınız yine de tereddut etmemi sagladı, acaba... diye düsünmemek elde degil.

gerci benim aile babası dedigim kisi icin uyarmıslardı bir süredir tanısmamıza ragmen ketumlugumdan ötürü yeni yeni samimilestigim arkadaslarım "bak bizim gibi degildir, o biraz rahattır" vs diyerek.
sonrasını hic yazmayayım, anladım ki beni iyi tanımıyorlarmış :KK53: :KK30:

Eziyet çekmekten hoşlanmak değil de. O tip erkekler eğlenceli oluyor. Konuşmak, görüşmek... ağızları iyi laf yapıyor, sosyaller... sonra bir bakıyorum hoop ben yine kaymışım karanlık tarafa.
Bilmiyorum belki uğraşmak hoşuma gidiyor, zafer elde etmek gibi... zaferlere ödül yalnızlık oluyor ama.
bu aklıma şunu getirdi bu tip erkekler zaten böyle olmasa hiç bir kız yanına yaklaşmaz bence düşünsene adam hovarda burnu havada belki doğru dürüst iş yok bir de tüm bunların üstüne ağzının iyi laf yapmadığını sosyal olmadığını düşününce hiç bir kız yanına yaklaşmaz
bu tip adamlar kadınların zaafını da biliyor
kadınca adamı düzeltmeye uğraşıyorsun ve diğer kadınlara bakın hiç biriniz adam edemediniz ben başardım yola getirdim falan var neyse kendi durumuma benzettim sizinki ama benim bu türle uğraşacak mecalim kalmamış daha sakin huzurlu adamlar umut ediyorum

konuya da yorumumu bırakayım unutmadan :KK45:

ozgüvenli erkek ise kastın veya zeki vs. öyle olup efendi olanı da cıkıyor.
fakat senin bahsettigin daha farklı sanırım... en azından benim eskiler öyle degildi. :KK45:

açıkçası hayatımda kemiklesen bazı degerleri oturttukca karşımdaki kisinin ne kadar etkileyici yanları olsa da bazı konulardaki bosvermislikleri tahammül edemeyecegim ölcüde onları cekilmez görmeme neden oluyor.
yani şu kulp takma olayına aynen katılıyorum fakat "hmm bunun da şuyu eksik" seklinde degil de "ayrı dünyaların insanıyız" düşüncemin pekişmesi seklinde.
beyfendi gözüküp ters köşe yapanları direkt konu dısı bıraktım :110:

neyse, sonuc olarak benim hayatım durgunlastıkca birkac deneme sonrasında sıkılmadan saatlerce aynı işe odaklanıp (puzzle gibi) vakit gecirebildigim, su gibi saglıklı iceceklerle uzuuuun uzun sohbet edebilecegim insanlara yöneldim. bir nevi canımın yandıgı yıllardaki dostlugu da aradıgım paylasımlara...
buna iten fiziksel ve zihinsel yorgunlukla fazla sosyallikten cekilme gereksinimi duymam miydi, boş muhabbetlere olan tahammülsüzlügümden ötürü cevremi kısıtlamak istemem miydi, yoksa paylasmamam gereken seyler olmadıgı degil, paylasılmayacak insanların hayatımda olmaması gerekliligini düsünmem miydi bilmiyorum ama böyle böyle hedef kitlem degisti.

konuya da yorumumu bırakayım unutmadan :KK45:

ozgüvenli erkek ise kastın veya zeki vs. öyle olup efendi olanı da cıkıyor.
fakat senin bahsettigin daha farklı sanırım... en azından benim eskiler öyle degildi. :KK45:

açıkçası hayatımda kemiklesen bazı degerleri oturttukca karşımdaki kisinin ne kadar etkileyici yanları olsa da bazı konulardaki bosvermislikleri tahammül edemeyecegim ölcüde onları cekilmez görmeme neden oluyor.
yani şu kulp takma olayına aynen katılıyorum fakat "hmm bunun da şuyu eksik" seklinde degil de "ayrı dünyaların insanıyız" düşüncemin pekişmesi seklinde.
beyfendi gözüküp ters köşe yapanları direkt konu dısı bıraktım :110:

neyse, sonuc olarak benim hayatım durgunlastıkca birkac deneme sonrasında sıkılmadan puzzle yapıp, su gibi saglıklı iceceklerle uzuuuun uzun sohbet edebilecegim insanlara yöneldim. bir nevi canımın yandıgı yıllardaki dostlugu da aradıgım paylasımlara...
buna iten fiziksel ve zihinsel yorgunlukla fazla sosyallikten cekilme gereksinimi duymam miydi, boş muhabbetlere olan tahammülsüzlügümden ötürü cevremi kısıtlamak istemem miydi, yoksa paylasmamam gereken seyler olmadıgı degil, paylasılmayacak insanların hayatımda olmaması gerekliligini düsünmem miydi bilmiyorum ama böyle böyle hedef kitlem degisti.

Lan ben insanlıktan soğumuşum vallahi. Arkadaş muhabbetne bile katılasım yok, dışarı çıkasım yok. Kedi almaya doğru gidiyorum bey.

yazdıklarınız beni öyle ürküttü ki...
gerci ben de bazı seyleri cozdugume inanıyordum fakat okuyunca yolun yarısını bile almamışım diye düşünmeye basladım :KK53:

bu arada benim begenilerim mi desem, şanssızlıgım mı adını koyamıyorum fakat gecmiste canım yanıp sonra düzenli ilişkilerden kacan bir insan iken yavas yavas hayat tarzımı degistirdim, sonra aile babası olacak erkek aramaya koyuldum:KK55: fakat evlilikten kacmaca her daim vardı...
sonra onu da yendim ya da kendi icimde yeni tanımlamalar yaptım diyeyim. cunku mevcut kavramlarla da kökten sorunlarım var.

ancak yazdıklarınız yine de tereddut etmemi sagladı, acaba... diye düsünmemek elde degil.

gerci benim aile babası dedigim kisi icin uyarmıslardı bir süredir tanısmamıza ragmen ketumlugumdan ötürü yeni yeni samimilestigim arkadaslarım "bak bizim gibi degildir, o biraz rahattır" vs diyerek.
sonrasını hic yazmayayım, anladım ki beni iyi tanımıyorlarmış :KK53: :KK30:

Ah o kavramlar yok mu o kavramlar, kurallar vs vs zaten en baştan bunlar yıldırıyor gözümüzü...

Eğer tereddüt ediyorsan sonuçlanmamış bir kaç kırıntı vardır emin ol ama bunlar seni ürkütmesin. Bir sonraki mesajımda bunların hepsi kendimizi daha iyi tanımamız ve kendimizle yüzleşmemiz için demiştim. Gerçek bu, çünkü doğduğumuz andan beri bilinçaltımızda devamlı bir şeyler biriktirmeye başlıyoruz ve bir çöp yığını haline geliyor haliyle. Bir kısmı hayatımızı etkileyecek biçimde değil, bir kısmı ise bazı şeylerden geri durmamıza sebep oluyor. Bu yüzden en iyisi yüzleşmek ve daha güçlü olarak yola devam etmek.

Bu arada yazmayayım demişsin ama sonrasında ne oldu?

Lan ben insanlıktan soğumuşum vallahi. Arkadaş muhabbetne bile katılasım yok, dışarı çıkasım yok. Kedi almaya doğru gidiyorum bey.

ahaha beni tarif etmissin :KK50:
fakat o kadar luzumsuz iliskiler kurmusum ki... dısarı cıkınca da yine bos muhabbetler, bos kalabalıklar yılgınlıgı oluyordu uzerimde.
simdi de insanlarla karsılasınca falan elbette oturuyorum da duzenli olarak gorusmelerime dahil olan yabancılardan hazetmiyorum artık.
birkac kafa dengi insan hayatımda olsun yeterli,
saatlerce enine boyuna sohbet edebilmek, eglenceyi kendi belirledigimiz bicimlerle tanımlayabilmek, devasa seyler yapmıyor olsak da oyun hamuru yogurmak gibi birseyler ürettigimiz hissini yasamak, direkt oyun amaclı dahi olsa beraber bir "iş" yapabilmek bizi birarada tutuyor.
sevgiliden ziyade arkadaslarımızla kaliteli zaman gecirme seklimizi gözden gecirmek lazım bence. en azından bendeki degisim biraz böyle olmustu.

Ah o kavramlar yok mu o kavramlar, kurallar vs vs zaten en baştan bunlar yıldırıyor gözümüzü...

Eğer tereddüt ediyorsan sonuçlanmamış bir kaç kırıntı vardır emin ol ama bunlar seni ürkütmesin. Bir sonraki mesajımda bunların hepsi kendimizi daha iyi tanımamız ve kendimizle yüzleşmemiz için demiştim. Gerçek bu, çünkü doğduğumuz andan beri bilinçaltımızda devamlı bir şeyler biriktirmeye başlıyoruz ve bir çöp yığını haline geliyor haliyle. Bir kısmı hayatımızı etkileyecek biçimde değil, bir kısmı ise bazı şeylerden geri durmamıza sebep oluyor. Bu yüzden en iyisi yüzleşmek ve daha güçlü olarak yola devam etmek.

Bu arada yazmayayım demişsin ama sonrasında ne oldu?

cok dogru!
işte yüzlestigimi sanıyordum da işte hala o ev-li--lik seklinde yalınlastırarak, eklerine bölerek tanımladıgım seylerin yanı sıra ne kadar yeni tanımlamalar yaparsam yapayım bu işin geleneksel bir yanı var ve aile boyutu geri adım attırıyor.
cocuk yapmaya hazır oldugumda basarım nikahı diyorum. neyin kafasını yaşıyorum ben de bilmiyorum :KK53:

gerci ilişkimdeki sorunlar da belki mevcut kafa karısıklıgımı olumsuz yönde körüklüyor olabilir.
fakat yakın arkadaslarımın "mükemmel insan yok, sen sanki cok mu iyisin" demesine de haklılar diyorum. :KK64:

sonrası biraz beklenmeyen bir hızda gelisti :KK45:

cok dogru!
işte yüzlestigimi sanıyordum da işte hala o ev-li--lik seklinde yalınlastırarak, eklerine bölerek tanımladıgım seylerin yanı sıra ne kadar yeni tanımlamalar yaparsam yapayım bu işin geleneksel bir yanı var ve aile boyutu geri adım attırıyor.
cocuk yapmaya hazır oldugumda basarım nikahı diyorum. neyin kafasını yaşıyorum ben de bilmiyorum :KK53:

gerci ilişkimdeki sorunlar da belki mevcut kafa karısıklıgımı olumsuz yönde körüklüyor olabilir.
fakat yakın arkadaslarımın "mükemmel insan yok, sen sanki cok mu iyisin" demesine de haklılar diyorum. :KK64:

Ah bir de bu işin çocuk boyutu var değil mi :KK48:

Çocuk yapmaya hazır olacağın bir an gelecek mi sence? Ben kendim için bir ihtimal vermiyorum açıkçası. Bak bunun için de onlarca bahane sayabilirim mesela :KK48:

Kesinlikle halihazırdaki ilişkiler bu konuda dezavantaja dönüşebiliyor ama bunun mükemmel olmak veya olmamakla alakası yok, denk olmakla alakası var.İnsan karşısında zekasına hitap edebilecek, kültürel anlamda doyurulabildiği, iyi dost olduğu ve ortak çalışmalar yapmanın yanısıra kişisel olarak yalnız zaman geçirebilmenin de önemli olduğunu bilecek "dolu" insanlar arıyor. Peki günümüz evliliklerinde kaç çift böyle? Eğer böyle ise neden boşanmaların sayısı bu kadar arttı?

Etrafına bak, sadece ilişki anlamında değil, arkadaşlık anlamında sana benzer kaç kişi var? Çok çok az, işte bu yüzden kendimizi geri çekiyoruz çünkü bir kaç mesaj yukarıda yazdığın gibi bize bir şey katamayacak, boş muhabbet yapan insanlar tamamen vakit kaybı.

Yazacağım çok şey var ama vakit çok geç, Kılıç yorgun bu yüzden yarın devam edelim.

Ben seni çok iyi anladım :KK60:

İyi geceler tatlım.

cok dogru!

Doğru insanla karşılaşmamışsın.

Shot , sen diğer yakınanlar hepinizin teşhisi bence doğru kişiyi tanımamış olmak. Zira tanıyınca anlıyorsunuz, kafanızda 1 mg soru işareti olmuyor.

Cidden içine sinen , kalbini de çarptıran biri olsaydı böyle olmazdı. Benim kalbim onu her gördüğümde çarpardı, daha sevgili olmadığımız günlerde her gün onu düşünürdüm, gece ertesi gün onu görürken ne giysem ne desem planı yapardım. Yanında olmak benim için saf mutluluktu. Hayatımda öyle saadet görmedim.

Sevgiliyken çocuklarımız neye benzeyecek tartışırdık. Saçları dalgalı olacak, gözleri benimkiler gibi bakacaktı ama ben çocuklarımızın gözleri de o çok sevdiğim gözler gibi baksın istedim hep. Çocuklarımız gerçekte olmasa da faraziyede 1 yıl varoldular, oğlumuzun ismini Güneş koydum. Adı gibi parlak, sıcak, enerjik bir insan olacaktı. Büyüyünce bütün kızlar onu kovalayacaktı.

Can atardım yani. Senin de can attığın , yanından hiç ayrılmak istemediğin biri olduğunda sen de yanından ayrılmak istemiceksin. Ona da evlenmek deniyor zaten:)))

Son düzenleme:
Doğru insanla karşılaşmamışsın.

Cidden içine sinen , kalbini de çarptıran biri olsaydı böyle olmazdı. Benim kalbim onu her gördüğümde çarpardı, daha sevgili olmadığımız günlerde her gün onu düşünürdüm, gece ertesi gün onu görürken ne giysem ne desem planı yapardım. Yanında olmak benim için saf mutluluktu. Hayatımda öyle saadet görmedim.

Sevgiliyken çocuklarımız neye benzeyecek tartışırdık. Saçları dalgalı olacak, gözleri benimkiler gibi bakacaktı ama ben çocuklarımızın gözleri de o çok sevdiğim gözler gibi baksın istedim hep. Çocuklarımız gerçekte olmasa da faraziyede 1 yıl varoldular, oğlumuzun ismini Güneş koydum. Adı gibi parlak, sıcak, enerjik bir insan olacaktı. Büyüyünce bütün kızlar onu kovalayacaktı.

Can atardım yani. Senin de can attığın , yanından hiç ayrılmak istemediğin biri olduğunda sen de yanından ayrılmak istemiceksin. Ona da evlenmek deniyor zaten:)))

belki dedigin gibidir bilmiyorum.
fakat bu saydıklarının cocuktan bahsetmek haricinde cogu vardı. dogmamıs cocuga don bicilmez diyip kestirip atan biriyim, ne varsa kendi icimde yaşarım, biriyle hayallerimi paylasmak... bilmiyorum benim icin cok zor. buradaki konuskanlıgıma bakma, kendime dair konularda kapalı bir kutuyum.
sanki daha fazlası mümkün degilmis gibi geliyor, tümüyle kontrolumu yitirmeliyim... ama simdiye dek hayatımın hicbir doneminde, hicbir konuda öyle olmadım ki.

mesela yanından ayrılma mevzusuna şöyle bir ornek vereyim, o birseyler okurken bilgisayarda işi varken ona sarılıp saatlerce ne yapıyor diye boş boş ekrana bakar, o anlamadıgım işlemleri takip ederdim. belli bi aşamadan sonra artık yorumlar yapıyordum falan : ) ya da ilgisini cekmek icin koltukta zıplardım ta ki onun gözlügü indirip benim halime bakarkenki gülümsemesini görmek, işini bırakıp yanıma gelmesini saglamak icin şebeklik yapmaktan hic gocunmuyordum. nasıl anlatırım bilmiyorum ama bir erkek icin bunları yapmak benim icin coook cok uc seylerdi diyeyim. ustelik başkasında olsa tek hamlede kesip atacagım bazı davranısları olmasına ragmen sorun etmedim. veya kendimi kandırmışım.
o yuzden hem kişisel hayatımızdaki sorunlar hem de iliskidekiler icin aile terapistine gittik. yani evlenmek hususunda sana katılıyorum, ayrım yapmıyorum da...
işte ilk cümle konusunda da "acaba?" diyorum.

shot'ın konuyu da isgal ettim iyice.
neyse. bu sefer baska sıkıntılar olsa da p.c degil, ordan konuyu hedef kitleye baglayayım : )

daha onceki yorumlarına istinaden seni heyecanlandırmayan kisilerle gorus diyemem fakat tavsiyem tanımak icin şans vermen olur.
direkt flort eder gibi olmasanız da sana tiyatro teklifinde bulunanlara kulp takmadan once gülüşleri, sohbetleri, kendilerini resmi ortam dışında anlatabilmeleri icin fırsat ver derim. istemiyorsan yine isteme ama sen önlerine set cekince çocuklar caresizlikten iki erkek takılmasın artık ; ))

X