Bende 2 buçuk aylık evliyim arkadaşım. Yazdığın her satırı her cümleyi her kelimeyi okurken birden şu kısacık 2 buçuk aylık dönem gözümün önünden geçti. Bir an neredeyse yüzde yüz benzerliklerle bir hayat yaşadığımızı farkettim. Sanırım bende zaman ilerledikçe senin geçirdiğin dönemleri geçireceğim.
Biz sadece eşine güvenen eşi için seviyesiz,karaktersiz ailelerine katlanan,evliliklerini hayallar üzerine kuran kızlar için sanırım bu sonlar kaçınılmaz. Ben bu kısa zamanda anladım ki aşk diye birşey yok,alışkanlık sadece. Evlilik için mantık önemli ve malesef hiç istemediğimiz o 3. kişiler bile önemli.Çünkü erkekler iki karaktere sahip gibiler en azından kendi eşimde öyle görüyorum. Biz 5. senemizde binbir tartışmalar,sorunlarla nişan aşamasına ulaştık.Herşey iyi gibiydi en azından mut vadediyordu o vakitler. Nişana kadar bambaşka olan eşimn annesi ve kız kardeşi nişan günümüzde içlerine şeytan kaçmışa döndüler. Aileme özellikle anneme nişan günü,misafirlerin içinde saygısızlık yaptılar. Bana mesafe koydular,sanki gelin adayı değilimde oraya gelen istenmeyen komşu muamelesi gördüm. Nişanımda ağladım düşünebiliyor musunuz? Eşim halime üzüldü yüzük takılmayacak diye korkttu ve gönlümü almaya çalıştı bu adımlarla nişanımız oldu. Fakat eşim eve gidildiğinde yapılan terbiyesizliklerin hesabını sormuş. Sanırım birazda haddini aşarak o sinirle tabi. 2 hafta sonra öğrendim eşim ailesiyle bu olayla birlikte küsmüşler. Bunu öğrenir öğrenmez görümcem olacak kadını aradım hal hatır sorma bahanesiyle.Sesini duyunca sanki düşmanımı aramışım gibi hissettim. Bir edalar havalar tripler.Anladım ki eşimi benim doldurduğumu düşünmüş ve bana tavır almışlardı. Bir zaman sonra eşim aralar toparlansın die hepimizi konsere götürdü.Orda da sorun oldu tabi. Neymiş kayınvalidemin elini öpmemişim sadece yanağını öpmüşüm. siz yüzünüze bakmayan birinin elini öper miydiniz? Neyse bu olaylada bütün bağlar koptu tabi. Eşim düğün arifesine kadar küs kaldı ailesi ile daha doğrusu annesi ve kız kardeşide ona küstü.düğün hazırlıkları başladı biz herşeyi eşimle hallettik,eşim beni motive etti,moral verdi,kendisine güvendirdi.Düğüne 2 hafta kala anası başladı bu düğünü istemiyorum demeye,ev tutulmuş herşey hazır o vakite kadar zerre kadar karışmamış sormamış etmemişken... Çevreye düğüne gitmeyecem demeler felan..Kına geceme gelmediler düşünün!!!!! Zavallı eşim yetim gibi şehir dışından gelen sadece 2 teyzesi ile kınama geldi. Birde iş arkadaşları. O kadar..Ailem bozuldu bir sürü akraba var aile büyükleri v.s. ananem hasta dedi eim mecburen yalan söyledi.Bütün bunlara rağmen ailemin desteği ile kınam yapıldı. Düğün günü geldi çattı tabi ben bu aşamalarda hep acabalarla yüzük atsammılarla yaşadım.Ama ailem çok üzülecek diye cesaret edemedim ee eşimede üzüldüm yapayalnızdı.EE aşk dediğimiz o lanet şeyinde varlığı ilen düğün sabahını ettik.O gün ki stresimi düşünün.Bunun umursamaz ailesi beni zaten silmişti.Yoktum ben.Ama düğünüme geldiler o konserden sonra ilk görüşüm düğün salonunda ilk dans yapılırkendi...Düğün o suratsızlıklarla,gerginliklerle,tartışmalarla,benim aileme akrabalarıma bana saygısızlıklarla bitti.Bunlar takıları anneme vermeme bozuldular ki şunuda belirteyim bütün takıların paralarını ben ödedim ama eşim götürüp anasının eliğne verdi geline tak diye sanki kendi ödemiş gibi (parası yoktu,borca girse gene biz ödeyecektik benim paramla alındaı sırf ailem takı takmazlarsa üzülmesinler çevreye rezil olunmasın bilmem ne diyerek yaptım ) keşke yapmaz olaydım....Düğün bitti bunlar bi havalarla beni eve götürdüler. Umursamadıkları gelinlerini.Evde kayınvalidem bir sürü laf etti neymiş altınları nie anneme vermişim. Yahu sen bir 10 lira bile cebinden harcamadın altın desen oğlunun aldığı sandığın altınları ki ben ödemişim sen kendin almış takıyormuş gibi gerinmişin bol bol.Onun dışında kayınbiraderimne bana ne eşime 10 lira takmamış görümcem bana hiç birşey takmamış. sen oğluna hadi beni geç öz oğluna 10 lira takmamışın.Eşimin topu topu 10 kişilik bi akraba çevresinden geldiyse 3 5 tane çeyrek altın gelmişken. Bütün takıyı benim sülalem takmışken sen kim oluyonda benim altınlarımı anneme emanet etmeme kızıyon değil mi? Zaten kasa kiralamış ertesi gün kasaya koyacakken ki öylede oldu.Eşimin yoğun ricası üzerine düğünden sonra el öpmeye gittim ve bunun son olduğunu söyledim.Sözde eşim ona bana yapılan saygısızlıkları unutmayacak kapımızı kapatıp herkesi unutacak umursamayacak içimize sokmayacaktık ben bu laflara kandım....Gel gelelim ki bir iki güne eşim ailesi ile kanka moduna girdi.Hiçbirşey olmamış gibi onlara gitmeye telefonlaşmaya başladı ve akabinde de bizim kavgalarımız. Ben bırakın kendime aileme yapılan haksızlık saygısızlık terbiyesizlikleri geçmiş 36 yaşındaki eşime yapılan haksızlıkları v.z. kabul edemez hazmedemezken eşim nasıl oldu da bana yapılanları unutabilmişti??? O göz yaşları hiç mi onu üzmemişti.Söylediğim laflar düğün arifesinde yaşananları hatırlatmalarım hiç mi düşündürmemişti... Şu an istenmeyen yok sayılan gelinleri olmamla birlikte onlarla görüşmüorum.Eşimlede bir gün iyi bir gün kötüyüz.Tek sorunumuz ailesi...
Büyük kavgalar yaşadık ve daha çok yaşayacak gibiyiz.Geçen tartışmamızda güzelce anlattım olan oldu madem sende kopamıyon ailem dion ben sil at demedim asla mesafe koy dedim ama onuda yapamıyorsan onları bana bulaştırma.Hala eşim onlara gittiğinde beni kötüleyen hakkımda atıp tutan ailene benden bahsetme bizim evimizde de bana da ailenden bahsetme. uzak olayım konuşmayalım dedim bi çare... Tamam dedi.daha 3 gün geçmeden akşam gelmiş diyor ki annem oturmaya gelebilir belki....
ne demek ya ne demek o kadın benim aileme hakaret etti evime gelmedi kınama gelmedi nie gelmedibu düğünü bozmak için son çırpınış olarak gelmedi ama oğlu resti çekince baktı kaybedecem oğlumu düğüne eli mahkum geldi.ee benim yüzüme bakmamışın nişandan beri düğün için bir ufacık yardımın olmamış. en son düğünden sonra eve getirdiğinde bana kızıp çekip gitmişin takılar yüzünden ee ben gelip gitmiyorum niye geliyon.Söyleyeyim madem bu düğün oldu engelleyemedim bu evliliği nasıl bitirebilirim nasıl huzur bozabilirim diye,başka bir amacı olabilir mi??? Ya eşime ne demeli... inanın artık ona kendimi ifade etmekten aynı şeyleri anlatmaktan onun bir türlü anlamamasından hatta hatta bu düğünden sonra oluşan ana kuzusu tavrından bile yoruldum. Devam edip bu evliliği götürmek için çabalamaya fedakarlık yapmaya devam mı etmeli, yoksa zaten bunun sonu belli zorlamak vakit ve sağlık kaybı diye vazmı geçmeli hiç bilmiyorum... Ama keşke bu yüzük parmağıma geçmeden evvel kabul etmediğim yok saydığım gerçekleri görseydim ciddiye alsaydım.Çok uzun olmuş kusura bakmayın ama içimdekileri dökmeye çalışsam sayfalar yetmezdi. Allah bu ve buna benzer durumda olan herkese bir çıkış yolu göstersin ve sabır versin. Özelliklede sana arkadaşım. Senin vasıtanla bende bir nebze içimdeki taşlaşmış derdimi anlattım ,rahatladım. Bizim suçumuz günahımız neymiş ki bunları yaşıyor en mutlu olmamız gereken zamanlarda üzülerek göz yaşı dökerek geçiriyoruz bunu kendime hep soruyorum... Allaha emanet olun