Benim özetin özeti hikayemde böyle..

marselya

Guru
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2009
174
69
318
Maalesef bende klasik bir aile problemi yaşıyorum fakat durum ekstremlere tırmanmaya başladı.Eşimin ailesi kendilerinden başka kimseyi düşünmez..yıllardır evleri arabaları yazlıkları olduğu halde sıkıntıdayız diyip çocuklarının sırtına yüklenmişler,evlendikten sonrada devam ediyor(eşimin ağabeyinden hala alıyorlar,benim bu konudaki tavrım net olduğu için eşimle tek halledebilidğimize inandığım konu para mevzusunda sömürülmemek)Diğer çocuğu ve eşim evlenirken zerre ellerini bulaştırmadılar ki düşünün kız istemeye İzmire gelirken bile o vakit asker olan eşim ödedi benzin paralarını.Tabi gezilerinden ,manikürlerinden pedükürlerinden eksikte kalmazlar ama..Ha bide dışardan kraliyet ailesi sanırsınız kayınvalidemi bi havalar,eşime yük olmamak için düğün vs istemedim gelinliğimi dahi bir akrabamdan ödünç aldım..çünkü eşimi çok seviyorum ve onu hiçbir zaman zor duruma düşürmek istemedim.Düşününki bu konuda bile etrafa çok lüks bir moda evinde yaptırdık diyormuş kayınvalidem kendi söyledi..Haa tabi çocuklarının maddi anlamda sırf zevkine ve evlilikleri bozulacak sorun sıkıntı çıkacak dahi olsa kanını emerler ama hiçbirşeyden eksik kalmaz daha önemlisi şöyle derler 'çocukların çorbada 1gr bile tuzu bulunmamıştır'..Biz evlenmeden 1 ay kala ki görüyorlardı sırf çocuklarına evlilik yükünü daha fazla yüklemiyim herşey uygun olsun ekonomik olsun diye çabalarken ben tam 1 ay kala eşimden 4 milyar alarak son vuruşlarınıda yaptılar,çünkü onlara kar kardır.Yüzleri kızarmaz,aldığa aldık demezler,para gelsin kimden nasıl geliyorsa gelsin(bu süreçte eşim sırf iki kuruş daha fazla biriktirsin diye libyalarda çalışıyordu kaç derece sıcaklarda).....Bunu bırakın borçları harçları hiç bitmez,eşimle nişanlıyken yok telefon parası 500Tl gelmiş 2 yıl önce diyorum hadi öde,yok ufak kardeşi gene birilrine kefil olmuş eve icra gelicek hadi diğer kardeş öde...Böyle böyle anne baba diyorlar kendilerine..Ha sorsanız onlardan fedakarı yok,neler anlatıyorlar dinleseniz gerçekleri bilince sadece gülmek istersiniz...Diğer sorunumuz
Kayınvalidem ayaklı bir bomba gibi ne konuştuğunu bilir ne bişeyi,deliyim edalarında gezer ortalarda.Ağzı müthiş müstehcendir,her lafı söyler,sürekli laf sokar,alınınca bozulunca aaa şaka yaptım olur.bir örneği libyadan tatile buraya geldiğimde eşimin yolladığı çiçeğe tepkisi 'sende az küçük orospu değilsin' yada yüzüme bakıp afedersiniz ama nah işareti yapması,ya da sürekli laf sokması....Sahiden çok tehlikeli bir kadın sürekli tahrik edip sonunda verdiğiniz tepkiden sizi haksız eder.Olayları çarpıtır büyütür.Kayınbabama gelince o sessizdir ama sinsidir,kendi kendine bilmişlik yapıp yönetemediği kendi karısına dahi olsa baskın çıkmak için hakkında hiç bilgisi dahi olmadığı bilgiler verir çok biliyormuş gibi uzatırda uzatır,müthiş dengesizdir ve eşi gibi çocuklarını soyup soğana çevirecek kadar ve bunu inkar edip bambaşka sunacak kadar onursuz ve erdemsizdir.
evlendiğimizden beri türlü çirkinlikler türlü yalanları ve türlü çabaları oldu..Anlatmak buraya sığmaz,okuması sıkıcı gelir fakat en sonuncusu şuydu .Kayınbabam babamın İzmirden İstanbulda yaşayan eşimin annesine yakınlık gösterdiğini iddia etti(yani bildiğiniz sapıklıkla iftira attı)Babam annesini çok arıyormuş ! İnanın tanısanız nasıl şaşılacak vaziyette rahat yalan söyleyebildiklerini ancak ozaman anlarsınız.Eşimin ailemle olan ilişkisini maalesef kıskanıp,itibarsızlaştırma çabasına girdiler.Ailem bu konudada diğer terbiyesizliklerinde olduğu gibi sessiz kalmayı tercih etti,çünkü sahiden insanın tanıyabileceği en erdemsiz insanlar bahsettiklerim...
sonuç mu: Ailem ve ben evlilik sürecinin başından bu yana müthiş yıprandık.Ben 9kilo verdim,sinir hastası oldum.Eşimle müthiş bir aşkla yapmış olduğumuz evlilik tüm yaşananlar sonucunda bir çok darbe aldı ,eski fotoğraflardaki o ışık artık gözlerimizde yok gibi.Ve eşimle aramızda şiddete dahi varan büyük tartışmalar yaşadık,valizler defalarca toplandı tarafımdan,gitmeler gelmeler,ben bir kez boşanma davası açtım............Eşim İzmire geldi türlü sözler vaatler verildi...Fakat sanıyorum böyle bir ailesi olduğu ve eşim bazı şeyleri netçe farkedene kadar daha çok sorun yaşayacağız.Gerçi eşim İzmire geldiğinde ailesiyle ilgili ilkkez çok çarpıcı ve samimi itiraflar yaptı ama onun ağzından bunları duyabildiğim ilk ve son gündü.Tüüüüüm bunları yaşadık ,tabi ayrıntılar ve buraya sığmayacak sürüsüyle olay.Ve sadece 9 aylık evliyiz.
Bazen soruyorum kendime...Sahiden bunu mu istemiştim..Ya da böyle bir aileyi hakedecek ne yaptım?

ÇOK ZOR Bİ DURUM AMA SİZ BU AİLEYE YAKIN MI OTURUYOSUNUZ.
biraz tavrınızı koyun ortaya yuvanızı onlar yüzünden bozmayın.

9 ay mı?
Ben bunları okurken en az 9 yıllık evlisinizdir diye düşünmüştüm...
Allah yardımcınız olsun.

Zor bir durum ama artık burada okuduklarımıda çok şaşırmıyorum.Aramızda aklı başındaymış gibi gözüken o kadar çok ruh hastası varki hayatlarımızı zehir etmeye çalışan.Buradaki bayanlar yazdıkça tanıyoruz.Mümkün oldukça uzak durun.Mesafenizi koruyun ve eşinizlede ciddi anlamda konuşun yok anlamıyorsa ya hayatınız boyunca tüm bunları yaşamaya devam edeceksiniz ya da kendinize başka bir yok çizeceksiniz.Allah yardımcınız olsun.

madem ki eşinizde ailesinin ne oldugunu biliyor büyük bir aşkla kurdugunuz yuvanızı bozmayın... evinizin kapısından girdiğinizde aileleriniz dahil bütün sorunlarınızı dışarda bırrakın. daha çok yeni evlisiniz, aşk bitti diyorsunuz ama sanmıyorum... sadece üst üste gelen sıkıntılar aşkınızı gölgeliyor buna izin vermeyn... eşinizle konuşun ve halledn problemlerinizi, gerekirse uzak bir şehre yerleşin eğer imkanınız varsa... ama sırf aileler yüzünden birbir emekle fedakarlıkla kurdugunuz yuvanızı dağtmayın derm ben nacizane... allah yardımcınız olsun...:16:

ayyyy cok zor bır durum Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah

bir arkadasın da dedıgı gıbı ben sızı 9 - 10 yıllık falan evlısınız sandım okudukca 9 ayda bunları Rabbım kımseye yaşatmasın cok zor ama bence eşinizi seviyosanız tırnakları göstermenızın zamanı gelmişte gecmıs bıle gercı sız bu ınsanların sevıyesıne ındıkce onlar sevıyeyı ıyıce düşürürler hıc görüşmemeniz ve eşinizle aranızı düzeltmenız daha mantıklı gözüküyor su durumda

daha yeni evlisin yuvanı bozma. sabırla aşarsınız sorunları. kayınvalidenle sadece bayramdan bayrama görüşün arada bir eşin arasın hallerini hatırlarını sorsun

bunları 9 aya nasıl sığdırdın arkadaşım Allah sabır versin. Kelin ilacı olsa başına sürermiş benimkide o hesap olucak ama görüşmeyi tamamen kesmessen daha çok yıpranırmışsın gibime geliyo. Bir de eşin sahip çıkmıyorsa çok zor bir durum Allah yardımcın olsun.

Ah be güzelim kendin kaşınmışsın.
Erkek milletine elini verirsen kolunu alamazsın.
Başkasının gelinliğini giymeler, düğün istememeler, ucuz eşyalar almalar...
Kim için ne için. Senin ailen yokmuydu. Kızımıza bir gelinlik alamıyor musunuz diyenin hiç mi olmadı.
Haydi senin ailende kabul etti, nişanlın bunu sana nasıl yaptı.
Eşyayı vs boşver gelinlik bu ya. En büyük heyecan hayal.
Bağıra bağıra gelmiş herşey.
En başında Allah göstermiş sana ama sen görmek istememişsin.
Şimdi ya çekeceksin paşa paşa ya gideceksin önüne baka baka.
Şİkayet etme hakkın bile yok bana kalırsa.

nasıl bir aileye düşmüşsünüz böyle, allah sabır versin.
anladığım kadarıyla eşinizle ailesi dışında bir probleminiz yokmuş,
ama kavgalar,evi terketmeler, dava açmalar...bu kadar kısa süreli bi evlilikte aşırı adrenalin dolu olmuş.
eşinizle bu konuyu ciddi ciddi konuşmuşsunuzdur,
onun da ailesiyle ilgili itirafları oldu demişsiniz.
bence o da farkında ama bu ilişkiyi yönetmeyi başaramıyor.arada kalıyor.
onun ailesiyle görüşmeyeceğinizi, evinize gelip gitmelerini istemediğinizi,
sizin anne ve babanızdan da uzak durmaları gerektiğini kabul ettirmelisiniz eşinize.
bu evliliğin yürürmesin tek yolu o insanlardan soyutlanmanız.

anaaamm bu ne yaa 9 aydamı oldu tüm bunlar :44:
hepsi yılan yahu bunların..
herşeyi geçtim iftiraya kadar vardırmışlar olayı .. yuh artık buda son damlaymış..
ayrıca bir bayanın en özel şeyi olan gelinliğinizden düğününüzden feragat etmişsiniz belli ki ..bu kadar uyumlu davran üstüne birde kazık ye..
geçmiş olsun yaa :59:

gerçekten çok zor, çok üzücü :59: hem sizin onca fedakarlığınız, hem babacığınızın düştüğü durum :59: daha yeni evli sayılırsınız eşinizden yana umudunuz varsa evliliğinize şans vermelisiniz. yok anası babası gibiyse ve ailesiyle aranıza mesafe koyamayacaksanız koyverin gitsin :43:

işin zor ne diyim allah kolaylık versin. benim de kayıvalidemler pamuk ellerini ceplerine sokmadılar artı onlara biz para verdik hazırlıklar için. eşime yük olmamak için de gelinliğimi kendim aldım taksitle. ve bunun gibi daha bir sürü olay. ailelerle sorun yaşayan tek çift değilsiniz. ama eşinin senin tarafında olmasını sağla. sakın annesini babasını şikayet etme ona. olayları anlatırken yumuşak ve üzgün bir ses tonuyla anlat. mesela , sıradan bir olay analtırken, annen de geçen gün şöyle şöyle dedi ama öyle demek istememiştir mutlaka yine de üzüldüm öyle demesine falan gibi. inan çevremdeki biçok kız arkadaşım durumu bu şekilde idare ediyo. ben de başladım hatta :)) işin içinde aldatma+yaralama+hakaret+şiddet olmadıkça 3. olaylar için yuvanızı yıkmayın. neticede yaşlılar ayakları çukurda. hem ne demişler gün olur devran döner ;)

cok yazık cnm daha seneyi doldurmadan bu kadar sorun. eşinede yazık neler yasamış o da sende. ama birbirinize destek olmanız laım. seviyorsun belli.

Yani inanın ne yapacağımı şaşırdım...Her yolu denedim..Tabi ilk etapta çokça kez kazdıkları kuyulara birbir düştüm,ee eşimde maalesef fazlaca aile düşkünü hemde inanılmaz derecede.Yani çocuklarını siz bize ne olursa olsun ne yaparsak yapalım eleştiremezsiniz kızamazsınız bizi her şekilde kabul edeceksiniz bu saatten sonra artık biz çocuğuz psikolojisiyle yetiştirmişler....Çok şaşkınım.Bu anlattıklarım hiçbirşey....Şimdi yazlıktalar...Uzağız en son boşanma mevzusundan beri birbirimizi hiç görmedik eşim o boşanma mevzusunu kurtarmak çin bir tavır koydu fakat ben döndükten sonra hissediyorum ki herşey hala aynı eşimde...Yani yok,efsunlanmışlar sanki aile konusunda..Şaka gibi...Sadece çok yoruldum..Hayatıma bakınca sadece üzülüyorum(son bir yıla) .İZmirden işletme mezunuyum iş bulamadım 8 aydır eve kapandım,tüm bu sorunlar vs..ÜStüste geldi ben çöktükçe çöktüm...uykusuzluklar kilo kayıpları...Ağlama krizleri..Daha kötüsü herkeste böyle mi bilmiyorum ama benim eşim kavga sırasında çok acımasız oluyor canımı sözleriyle hatta maalesef bazen davranışlarıyla çok yakıyor...Çok zalim oluyor...Onun bu yüzünü ilkkez görüyorum...Şaşkınım...Oysa flört ettiğimiz yıllarda etrafımızdaki herkes bizi ideal bir çift olarak bilirdi..Neler yapardı..Tam bir beyaz atlı prensti..Bir gün ondan bunları göreceğim hayal konusu bile değildi...Daha daha kötüsü eşim onu sevdiğim için yaptığım fedakarlıkları görmüyor bile...En kötüsü de bu sanırım..Bazen ölmek bile istedim bu süreçte,çok düşündüm..Ama şimdi toparlandım.Sanırım kendim için en iyi şey kendi kendimi bulunduğum yerden çıkarmak olacak bunun içinde önce iyi bir iş,şimdi kpss ye hazırlanıyorum..Hemde İstanbula yeni geldik burada bi iki arkadaşım var ve çok az görüşebiliyoruz ben 4 ayı libyada 5 ayı istanbulda bütün gün evdeyim yapayanlız......Çok zordu..Hala zor ama ben kendi çaremi kendimde buldum.Anladımki ben kendimi tutup çıkarmazsam bu bunalımdan kimse bişey yapamaz..Hayat bu yaşta öğrenmek istemediğim kadar zalim...:(

madem ki eşinizde ailesinin ne oldugunu biliyor büyük bir aşkla kurdugunuz yuvanızı bozmayın... evinizin kapısından girdiğinizde aileleriniz dahil bütün sorunlarınızı dışarda bırrakın. daha çok yeni evlisiniz, aşk bitti diyorsunuz ama sanmıyorum... sadece üst üste gelen sıkıntılar aşkınızı gölgeliyor buna izin vermeyn... eşinizle konuşun ve halledn problemlerinizi, gerekirse uzak bir şehre yerleşin eğer imkanınız varsa... ama sırf aileler yüzünden birbir emekle fedakarlıkla kurdugunuz yuvanızı dağtmayın derm ben nacizane... allah yardımcınız olsun...:16:

başka bir şehre yerleşemiyoruz eşim inşaat mühendisi ve İtüden mezun sadece istanbulda büyük işler olduğu için kendi kariyerinden vazgeçemiyor..Daha acısı yıllardır onları anne baba bilmiş, onların bırakın doğru anne babayı doğru insan olmadıklarını gerçekten görmesi ve kabullenmesi biraz güç gibi...Aşk mı..İnanın şimdi anlıyorum hayatta aşktan daha önemli şeyler varmış mrhamet,şevkat,sevgi...ERDEM...çok geç anladım :(Eşimi seviyorum fakat ondan elimi kolumu çekmeye başladım içten içe hissediyorum..:(

Ah be güzelim kendin kaşınmışsın.
Erkek milletine elini verirsen kolunu alamazsın.
Başkasının gelinliğini giymeler, düğün istememeler, ucuz eşyalar almalar...
Kim için ne için. Senin ailen yokmuydu. Kızımıza bir gelinlik alamıyor musunuz diyenin hiç mi olmadı.
Haydi senin ailende kabul etti, nişanlın bunu sana nasıl yaptı.
Eşyayı vs boşver gelinlik bu ya. En büyük heyecan hayal.
Bağıra bağıra gelmiş herşey.
En başında Allah göstermiş sana ama sen görmek istememişsin.
Şimdi ya çekeceksin paşa paşa ya gideceksin önüne baka baka.
Şİkayet etme hakkın bile yok bana kalırsa.

Ailem eşime üzüldü,halini gördü anlamaya çalıştı onu ailesinin yanlız bırakmışlığının altını çizip bunu sorun etmek yerine destek oldu ona,hatta üzüldüler çokça kez haline...Eşim bana gelinlik yada düğün konusunda baskı yapmadı ben onun durumunu görünce böyle olsun istedim,ki diğer türlü takı falan bize kalmayacaktı ..Libyada olaylar çıktı,eğer bunu o şekilde yapmasaydık şuan ortada kalacaktık..Tabi döndüğümüzde daha neler yaşadık onları yazmak daha uzun..Allah kimseyi anne babasıda olsa muhtaç etmesin,maalesef o daracık 1 aylık süreçte bile hissettirdi ailesi bunu bize.Sonra hemen evimize girdik allaha şükür.Bağıra bağıra geldi herşey bunda çok haklısın,daha başta çok çirkinlikler yaşandı ailesiyle,yüzlerini gösterdiler fakat ailem benim eşime eşiminde bana olan sevgisine inançlıydı ve eşime şu konuşmayı yaptı sadece biz kızımızı sana emanet ediyoruz ve sadece sana güvendiğimiz için ailenle ilgili tüm çirkinliklere rağmen buna destek oluyoruz diye :( Şikayet etmeye hakkım yok belki haklısın...Herşey gümbür gümbür gelmişti başta..Fakat ben ve ailem sadece eşime güvenmiştim...

bence sizin ara verip birbirinizi özlemeye ihtiyacınız var cnm

Eşim beni özler,sözünde sever..İlgilenir,iyi insandır fakat bu süreci iyi yönetemedi...Daha fenası söz konusu ailesi olunca ben ve herşey bir yana oluyor maalesef..Ayrı da kaldık ..Özledikte..Fakat sorunumuz bir birbirimizden sıkılma sorunu diil ve sanıyorum çözümlerini eşimin geliştirmesi gerek fakat insana 27yıldır içinde olduğu insanların hareketlerinin anormal gelmesi güç mü oluyor ne ben anlamadım..anlayamadım..

bence sizin ara verip birbirinizi özlemeye ihtiyacınız var cnm

Eşim beni özler,sözünde sever..İlgilenir,iyi insandır fakat bu süreci iyi yönetemedi...Daha fenası söz konusu ailesi olunca ben ve herşey bir yana oluyor maalesef..Ayrı da kaldık ..Özledikte..Fakat sorunumuz bir birbirimizden sıkılma sorunu diil ve sanıyorum çözümlerini eşimin geliştirmesi gerek fakat insana 27yıldır içinde olduğu insanların hareketlerinin anormal gelmesi güç mü oluyor ne ben anlamadım..anlayamadım..

Back